Netflix favorieten #3 reisinspiratie

by thatonetime
66 comments

Al jaren is mijn hobby Netflixen! Sinds wij Netflix aangeschaft hebben heb ik al heel wat uren weggekeken en rijkelijk vermaakt. Ik schreef al eerder over mijn persoonlijke favorieten. De lijst was daarmee nog niet klaar. Doe hier nog meer reisinspiratie op voor je vrije dag!

Reisinspiratie op Netflix – mijn favorieten

#15 Planet Earth: the complete collection 

Deze toffe leerzame documentaire neemt je mee naar de meest bijzondere en mooiste plekken van de wereld. Je leert over de flora en fauna op aarde. In 11 afleveringen komen alle uithoeken en alle bijzonderheden van onze planeet aan de orde. Ik zit momenteel halverwege de serie dus ik heb nog even te gaan!


#16 The Blue Planet: a natural history of the oceans

Om maar meteen door te gaan met de natuurdocumentaires. The Blue Planet is een prachtige documentaire wat je alles vertelt over de onderwaterwereld. David Attenborough (die je overigens ook hoort in de serie Planet Earth) vertelt je alles over onze oceanen en met meer dan 70% van de aarde wat uit water bestaat is dit een onmisbare docu.


#17 Jack Whitehall: travels with my father 

Ik ben deze serie gaan kijken toen ik de titel in een andere blog tegenkwam. De acteur/komiek Jack neemt zijn vader mee naar Zuidoost Azië om rond te reizen. In een stuk of vijf afleveringen volg je de avonturen van beiden. Helaas vond ik deze serie veel te gemaakt en te geacteerd, tot het irritante toe. Toch laten ze bepaalde dingen tijdens hun reizen zien wat misschien minder voor de hand ligt dan hetgeen elke reiziger doet.


#18 Tales by light 

Neem een kijkje achter de schermen bij professionele fotograven. Deze fotograven nemen je mee op avontuur en laten zien hoe zij de meest bijzondere dingen in onze wereld op beeld krijgen. Van parende bultruggen tot inheemse stammen, alles komt hier voorbij.


#19 Chasing Ice 

Een boeiende documentaire over de gevolgen van de klimaatverandering van onze aarde. Professioneel milieufotograaf James Balog neemt je mee in de wereld van de prachtige (smeltende) gletsjers. Je krijgt een duidelijk beeld van deze prachtige natuurverschijnselen die wel tientallen meters per jaar kunnen slinken. James heeft het zijn persoonlijke missie gemaakt om de voortgang van de veranderlijke gletsjers te volgen op camera en daarmee de drastische conclusies vast te leggen.


#20 Somebody feed Phil 

De maker van de serie Everybody loves Raymond gaat de wereld over om te leren over lokale keukens en andere culturen. Zo komt hij bijvoorbeeld in Mexico, Vietnam maar ook in wat meer Westerse bestemmingen als Portugal en Amerika. Natuurlijk proeft Phil in Lissabon ook mijn persoonlijke favoriet de Pasteis de Nata! 🙂


#21 Life

Een serie net als Planet Earth. In 10 afleveringen krijg je de mooiste beelden van plant en dier te zien en hoe deze overleven op aarde. Deze cirkle of life wordt prachtig in beeld gebracht door de filmmakers. Een mooie en leerzame reeks afleveringen over moeder natuur.

Netflix favorieten: reisinspiratie

Nieuwsgierig naar meer Netflix favorieten? 

⇒ Netflix favorieten #1 

⇒ Netflix favorieten #2 

Heb jij al wat reisinspiratie opgedaan? Wat zijn jouw Netflix favorieten?

♥ Janet