Netflis favorieten - reisinspiratie 1

Netflix favorieten #3 reisinspiratie

Al jaren is mijn hobby Netflixen! Sinds wij Netflix aangeschaft hebben heb ik al heel wat uren weggekeken en rijkelijk vermaakt. Ik schreef al eerder over mijn persoonlijke Netflix favorieten. De lijst was daarmee nog niet klaar. Doe hier nog meer reisinspiratie op voor je vrije dag!

Reisinspiratie op Netflix – mijn persoonlijke favorieten

#1 Our Planet

Deze toffe leerzame miniserie neemt je mee naar de meest bijzondere en mooiste plekken van de wereld. Je leert over de flora en fauna op aarde. In acht afleveringen komen alle uithoeken en alle bijzonderheden van onze planeet aan de orde.


#2 The Blue Planet: a natural history of the oceans

Om maar meteen door te gaan met de natuurdocumentaires. The Blue Planet is een prachtige documentaire wat je alles vertelt over de onderwaterwereld. David Attenborough (die je overigens ook hoort in de serie Planet Earth) vertelt je alles over onze oceanen en met meer dan 70% van de aarde wat uit water bestaat is dit een onmisbare docu.


#3 Jack Whitehall: travels with my father 

Ik ben deze serie gaan kijken toen ik de titel in een andere blog tegenkwam. De acteur/komiek Jack neemt zijn vader mee naar Zuidoost Azië om rond te reizen. In een stuk of vijf afleveringen volg je de avonturen van beiden. Helaas vond ik deze serie veel te gemaakt en te geacteerd, tot het irritante toe. Toch laten ze bepaalde dingen tijdens hun reizen zien wat misschien minder voor de hand ligt dan hetgeen elke reiziger doet.


#4 Chasing Ice 

Een boeiende documentaire over de gevolgen van de klimaatverandering van onze aarde. Professioneel milieufotograaf James Balog neemt je mee in de wereld van de prachtige (smeltende) gletsjers. Je krijgt een duidelijk beeld van deze prachtige natuurverschijnselen die wel tientallen meters per jaar kunnen slinken. James heeft het zijn persoonlijke missie gemaakt om de voortgang van de veranderlijke gletsjers te volgen op camera en daarmee de drastische conclusies vast te leggen.


#5 Tales by light 

Neem een kijkje achter de schermen bij professionele fotograven. Deze fotograven nemen je mee op avontuur en laten zien hoe zij de meest bijzondere dingen in onze wereld op beeld krijgen. Van parende bultruggen tot inheemse stammen, alles komt hier voorbij.


#6 Somebody feed Phil 

De maker van de serie Everybody loves Raymond gaat de wereld over om te leren over lokale keukens en andere culturen. Zo komt hij bijvoorbeeld in Mexico, Vietnam maar ook in wat meer Westerse bestemmingen als Portugal en Amerika. Natuurlijk proeft Phil in Lissabon ook mijn persoonlijke favoriet de Pasteis de Nata! 🙂


#7 Life in Colour with David Attenborough

Een goede serie voor een flinke dosis natuur en wildlife. In drie grote afleveringen onderzoekt Sir David Attenborough hoe kleur een cruciale rol speelt in interacties tussen dieren. Hiervoor gebruikt hij innovatieve technologie.

Heb jij al wat reisinspiratie opgedaan? Wat zijn jouw Netflix favorieten?


Nieuwsgierig naar meer Netflix favorieten? 

Netflix favorieten #2

10x Netflix inspiratie nu je tijd hebt

Netflix favorieten #1

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

66 Responses

  1. Ik vind het juist steeds minder leuk om spannende series te kijken.. kan dan amper slapen ‘s nachts haha.

  1. Alstu! Ik ben ook altijd in voor nieuwe Netflix inspiratie. Ik ben net begonnen met de serie Chesapeake Shores, kijkt ook lekker weg. 🙂

 1. Leuk, ik kijk op Netflix bijna alleen maar spannende series. Deze zijn allemaal nieuw voor mij! Ik zag vrijdag ‘A plastic ocean’, heel indrukwekkend! Heftig, wat er allemaal in de zee drijft!

  1. Die heb ik nog niet gezien, maar ga ik zeker nog kijken! Ik kijk verder eigenlijk ook alleen maar series hoor.. dat kijkt zo lekker weg!

 2. ik ken ze niet, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik geen Netflix heb. Ja ze bestaan nog, mensen zonder netflix 🙂

  1. Haha, ik hoor nog regelmatig dat mensen geen netflix hebben. You’re not alone! 😉

  2. Sommige kende ik nog niet maar ga ik zeker onthouden! Ben toevallig net klaar met mn series, kan er weer tegen aan!

 3. Ik ben ook helemaal verslaafd aan Netflix. Maar ik kijk vooral series, al kijken mij deze films ook leuk! Ik ga ze van de week even bekijken.

 4. Ik kijk vooral series en films op Netflix hoewel het al even op een laag pitje staat! Documentaires zeggen me niet zoveel om er zelf aan te beginnen. Als ik er gewoon op tv een tegen kom durf ik al wel eens te volgen!

  1. Ik kijk eigenlijk ook veel vaker series hoor, maar heb dit in het verleden wel eens tussen de series door gekeken.

  1. Ik kijk normaliter ook hele andere dingen hoor, maar voor de afwisseling is het wel lekker!

 5. Ik ken de meeste van de films die je hebt genoemd niet, maar een goed middel om meer films juist te gaan kijken.

 6. Ik ben ook verslaafd aan Netflixen, lekker series en films kijken. Life had ik al gezien, de rest nog niet. Mijn favourites op het moment zijn: The 100, The Sinner, Vaiana, 13 reasons why, Stranger Things..

  1. Je noemt er een paar die ik nog niet ken.. ik ben benieuwd! Ik kijk op dit moment Sons of Anarchy.

 7. Bedankt voor deze tips. Heb net Netflix en kijk graag naar dergelijke series. Je hebt me geinspireerd! 🙂

 8. Soms denk ik er weleens over na om toch Netflix aan te schaffen, het is alleen dat ik normaal amper tv kijk maar dit soort programma’s vind ik altijd wel erg interessant.

  1. Dat zie ik wel vaak voorbij komen maar heb ik nog niet gezien. Ik kijk momenteel Sons of Anarchy, vind ik ook leuk! 😀

 9. Ik ben bezig met Madam Secretary, ook Netflix volgens mij. Ik ga deze post bewaren als inspiratie als ik de serie ‘af’ heb!

 10. In de avonduren kijk ik veel series en op dit moment is Vampire Diaries mijn favoriet. Daarna staat 13 reasons why 2 op mij te wachten. En in de middag kijk ik heel vaak met mijn dochtertje naar natuurseries zoals jij hierboven opnoemt. Dat vind zij (en ik ook) zo mooi om te zien.

 11. Leuke blog! Ik heb alle afleveringen van Planet Earth en Blue Planet volgens mij ook allemaal gezien, maar die andere die je noemt kende ik niet. Leuk, ik ga ze onthouden! Ik hou zo van docu’s kijken!

  1. Ik kijk vaker gewoon leuke series hoor, maar dit soort dingen af en toe tussendoor is ook wel lekker voor de afwisseling!

 12. Planet earth hebben we op dvd. Die hebben we ook vaak gezien. Zo heerlijk ontspannend om te kijken. Zo prachtig is de wereld!

  1. Ik kijk voornamelijk ook series hoor! 😉 Af en toe eens iets anders tussendoor!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.