10x Netflix inspiratie nu je tijd hebt

by thatonetime
40 comments
Netflix favorieten 2017 - 1

Wanneer je Instagram, Facebook of een willekeurige blog opent, dan ontkom je niet aan de huidige situatie. De pandemie heeft ons allemaal in de ban en half Nederland ligt op z’n gat. Velen van ons zijn gedwongen om thuis te werken, of nog erger, die kunnen helemaal niet meer werken. Er zijn vele creatieve oplossingen om je in deze tijd niet te vervelen. Daar wil ik graag een steentje aan bijdragen. Het is verre van creatief, maar leuk is het wel. In deze blogpost lees je wat nieuwe Netflix inspiratie om deze tijd door te komen.

Netflix inspiratie voor jou op een rij

#1 Formula 1: Drive to survive

Volg jij de Formule 1, dan is dit een serie die je moet kijken. Ook als je geen fan bent van de autosport, dan is dit een interessante serie. Je krijgt in deze serie een flinke kijk achter de schermen en je leert de sport en de topsporters een stuk beter kennen. Het is een hele toffe serie om te kijken, met of zonder voorkennis.


#2 Peaky Blinders

Hier zit ik momenteel middenin. De serie speelt zich af vlak na de eerste wereldoorlog en gaat over een criminele Britse bende. In deze serie zie je hoe de familie Shelby zich draaiende proberen te houden met onder andere criminele praktijken, geweld en bedrog. Het is een serie waarin flink wat actie en drama te zien is. Het is goed in elkaar gezet en ik kan niet wachten om de laatste seizoenen te bekijken.


#3 When they see us

When they see us is een miniserie van maar vijf afleveringen, waarin het verhaal van de Central Park Jogger Case verteld wordt. Een hele interessante en mooie serie wat dus gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. In deze veelbesproken zaak werden vijf jongeren in New York onterecht veroordeeld voor het verkrachten en vermoorden van een vrouw. De jongens zijn destijds tussen de 14 en 16 jaar oud en worden veroordeeld voor gevangenisstraffen van 6 tot 14 jaar. Pas 12 jaar later werd duidelijk hoe het echt zat. In de miniserie zie je hoe dit proces van begin tot eind.


#4 La Casa de Papel

Deze serie kan in het lijstje, want er is weer een nieuw seizoen gekomen. In deze Spaanse serie zie je hoe een aantal hoofdpersonen de grootste overval in de Spaanse historie willen plegen. In de seizoenen die daarop volgen, zie je hoe ze moeten onderduiken en wanneer er een lid word opgepakt, hoe ze weer een spannende nieuwe overval moeten plannen en uitvoeren. Er zijn inmiddels vijf seizoenen van deze spannende serie.


#5 Riverdale

Ik ben inmiddels al klaar met deze serie, en het ligt niet bij iedereen in z’n straatje. De serie is gebaseerd op een stripreeks en het is voor mij stiekem toch wel een beetje een guilty pleasure. Denk aan veel mysteries, volop drama, geheimen en misdaden. Van complexe moordmysteries oplossen tot onderling verraad.


#6 Our Planet

Ik ben dol op dit soort natuurdocumentaires. Helemaal nu we niet kunnen reizen, is er niets fijners dan te zien hoe mooi de wereld is. Our Planet is een documentaire wat door Netflix gemaakt is, in samenwerking met het WFF. De serie doet je wellicht denken aan Planet Earth of Blue Planet, en dat zou wel kunnen kloppen. De series hebben namelijk dezelfde makers en ook in de serie Our Planet is David Attenborough de verteller. De nadruk in deze serie ligt op ecologische problemen en de invloed van ons op de natuur.

#7 Sex Education

Toen het eerste seizoen uitkwam, was ik al enthousiast. Drie seizoenen later is dat nog niet veranderd. Sex Education gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over de seksuele ontwikkeling bij tieners en alle aspecten rondom sex komen wel een keer voorbij in deze serie. Het is een grappige, leuke en luchtige serie om naar te kijken en wellicht leer je nog iets bij. 😉


#8 The Good Place

The Good Place is een supergrappige serie die zich afspeelt in het hiernamaals. Eleanor (Kristen Bell) overlijdt en komt in het hiernamaals. In de serie kom je erachter dat er een goede plek (the Good Place) en een slechte plek (the Bad Place) is. Eleanor komt terecht in een prachtig dorpje waar ze voor in de eeuwigheid zal wonen. Ze denkt dat ze op de goede plek is beland, maar niets is minder waar.


#9 Tiger King

Dit is de enige serie uit de hele lijst, die ik zelf nog niet heb gezien. Ik zet de serie wel op mijn lijst, want hier hoor en lees ik heel veel lovende verhalen over. In veel landen staat Tiger King zelfs bovenaan de lijsten van meest bekeken series van Netflix. Tiger King is een misdaad miniserie/documentaire waarin je wordt meegenomen in het haat en nijd van de dierentuinenwereld van Amerika. Het verhaal van Joe; die een goedlopende dierentuin heeft en daar tegenover staat Carole Baskin; de oprichter van een dierenrechtenclub. Zij schijnt haar man gevoerd te hebben aan tijgers. Ik weet zelf nog niet goed wat ik hiervan moet verwachten, maar gezien de lovende verhalen wil ik de serie graag zien.


#10 You

Ik ben fan. You gaat over de charmante Joe, die in een boekwinkel werkt. Hij wordt smoorverliefd op Guinevere, die hij tegenkomt in zijn winkel. Joe blijkt echter nogal obsessief te zijn en gaat haar stalken. In deze serie wordt je meegenomen in dit proces. Uiteindelijk komt Guinevere erachter hoe Joe echt is en in de serie zie je hoe Joe hierop anticipeert. Seizoen twee en drie gaan verder op deze gebeurtenissen. Het kan een heftige serie zijn, maar hij is onwijs goed. De serie is gebaseerd op de boeken van Caroline Kepnes.


Nieuwsgierig naar meer Netflix inspiratie? 

Netflix favorieten #1

Netflix favorieten #2

Netflix favorieten #3 reisinspiratie

Heb je nog geen Netflix account? Je haalt hem hier.


Zo kun je er weer even tegenaan in deze tijd met deze Netflix inspiratie. Welke series/docu’s van dit rijtje kun jij al afstrepen?

♥ Janet

You may also like

40 comments

Gea 3 mei 2020 - 20:16

Lacasa de papal is idd een hele leuke serie

Reply
thatonetime 1 juni 2020 - 09:34

Ik ben erg benieuwd naar het laatste seizoen!

Reply
Marcella Molenaar 3 mei 2020 - 15:03

Wij kijken nu Sex Education en het nieuwe deel van Casa del Papel hebben we (uiteraard) al uit. When they see us, daar maak je me nieuwsgierig naar. Leuk, lekker series kijken!

Reply
thatonetime 1 juni 2020 - 09:28

When They See us is echt een mooie serie, heel interessant. Het nieuwe seizoen van La Casa moet ik nog steeds kijken, ik ben benieuwd! 🙂

Reply
Manon 3 mei 2020 - 13:30

Peaky Blinders staat ook op mijn lijstje 🙂 ik kijk nu Community. Ook lekker luchtig net als The Good Place.

Reply
thatonetime 1 juni 2020 - 09:24

Die gaat dan op mijn lijstje.

Reply
Sanne 1 mei 2020 - 14:17

Ik ben in La Casa de Papel bezig, op velen aanraders. Kijkt inderdaad echt weg!

Reply
thatonetime 1 juni 2020 - 09:18

Heerlijke serie om te kijken he.. ik ben benieuwd naar het laatste seizoen.

Reply
Aniek 25 april 2020 - 06:17

Ik heb de eerste twee afleveringen van Peaky Blinders gezien, en wil nu eigenlijk wel Netflix om de serie verder te kijken 🙂 Dan zou ik ook direct starten met When they see us, dat lijkt mij een indrukwekkende en belangrijke serie om te zien.

Reply
thatonetime 1 juni 2020 - 09:13

Heb je inmiddels When They See Us gezien?

Reply
Jouvence 11 april 2020 - 22:39

Groot fan van La Casa de Papel, Peaky Blinders en You! Tiger King wil ik graag nog zien.

Reply
thatonetime 1 juni 2020 - 09:06

Snap ik!!

Reply
Jenny 10 april 2020 - 20:45

Wat een leuke tips om verveling tegen te gaan tijdens deze rare tijd. Dank!

Reply
thatonetime 1 juni 2020 - 09:05

Inderdaad. 😉

Reply
Joany 10 april 2020 - 19:56

Leuke tips. Ik ben vooral van plan om lekker veel boeken te binge-readen, maar ga deze tips zeker onthouden voor wanneer ik toe ben aan wat afwisseling.

Reply
thatonetime 1 juni 2020 - 09:05

Oh dat is ook goed zeg.. ik heb de afgelopen periode te weinig gelezen.

Reply
Kelly 10 april 2020 - 11:40

Ik ben eigenlijk nog maar net begonnen aan ‘Casa de Papel’ maar ik kom er niet echt in. Geen idee waarom want iedereen is zo lyrisch over deze serie. Natuurdocumentaires kijk ik ook veel en onlangs heb ik de serie ‘Street Food’ gekeken. Die was ook erg leuk.

Reply
thatonetime 1 juni 2020 - 09:03

Tsja, soms heb je dat. Het is niet anders he.

Reply
Yvonne 10 april 2020 - 10:24

You hebben wij ook gezien, bizar, maar wel echt een toffe, spannende serie. Is La Casa de Papel nagesynchroniseerd? Kijken nu ook een nagesynchroniseerde Spaase serie en dat vind ik toch een beetje jammer. Alle andere series ken ik nog niet, wie weet komen we er binnenkort aan toe.. we vervelen ons nog niet echt hier.

Reply
thatonetime 1 juni 2020 - 08:59

Nee La Casa is niet nagesynchroniseerd, welke Spaanse serie keken jullie dan?

Reply
Xiana 9 april 2020 - 20:43

Casa de Papel terug volledig uitgekeken snif ???. Ik zie ook zoveel voorbijkomen over Tiger King. Op het eerste zicht spreekt het me niet aan maar gezien de lovende commentaren miss ook maar even uitchecken. Riverdale hier ook Guilty Pleasure ?.

Reply
thatonetime 31 mei 2020 - 11:43

Tiger King heb ik tot op heden nog steeds niet gezien, maar denk dat ik die nog wel ga kijken.

Reply
Linda 9 april 2020 - 19:47

Ik vind When They See us zo’n indrukwekkende serie, heb dat echt in één adem uitgekeken. La Casa de Papel kijk ik ook, ik ben groot fan, zo’n gave serie, geweldig. Peaky Blinders heb ik ook gezien en vind ik ook leuk. De rest van dit lijstje, staat nog op mijn lijstje om eens te kijken. Er is ook zoveel!

Reply
thatonetime 31 mei 2020 - 11:42

Er is zeker genoeg om te kijken haha. When They See Us heb ik ook echt in één keer gekeken, hele mooie serie.

Reply
Helena 9 april 2020 - 19:44

Bedankt voor de tips. Nummer 3 komt alvast op mijn lijstje te staan.

Reply
thatonetime 31 mei 2020 - 11:41

Leuk! Have fun.

Reply
rachel 9 april 2020 - 15:35

beiden hebben ze het hier gezien casa de papel en sexeducation en verder hebben ze al zoveel gezien!! ik nog steeds niks haah

Reply
thatonetime 31 mei 2020 - 11:41

Waarom heb jij nog niets gezien?

Reply
Lizette 9 april 2020 - 13:03

Met de peaky blinders was ik al bij. Ik vind die serie zo tof! Casa de papel heb ik afgelopen weekend een heel seizoen weer bijgekomen, ik kon niet stoppen. You staat nog op mijn lijstje. Ik zit nu in de Blacklist.

Reply
thatonetime 31 mei 2020 - 11:41

La Casa moet ik nog bekijken. Het nieuwe seizoen klinkt ook tof dus! Ik ben benieuwd..

Reply
Beauty By Bibi 9 april 2020 - 12:52

Leuk artikel! Hoewel ik fulltime werk vanuit huis kijk ik ook nog wel films en series. Een aanrader met 164 afleveringen de serie Kara Para Ask. Spannend en dramatisch. Zit er helemaal in!

Reply
thatonetime 31 mei 2020 - 11:28

Oh dat klinkt leuk, die serie ken ik nog niet.

Reply
Anouk 9 april 2020 - 00:00

Verdorie wij hebben vandaag de laatste aflevering van La Casa de Papel gezien… Zal verder niets verklappen 😉 Het is de enige serie die mijn Costa Ricaanse man en ik samen kijken. Ik denk dat ik Our Planet uit dit lijstje nog eens ga kijken.

Reply
thatonetime 31 mei 2020 - 11:27

Oh ik ben zo benieuwd, ik moet nog steeds starten met La Casa.

Reply
Caroline 8 april 2020 - 12:38

In deze tijden van corona zijn netflix kijktips altijd zeer welkom.

Reply
thatonetime 31 mei 2020 - 11:26

Inderdaad. 🙂

Reply
kristof 8 april 2020 - 11:35

Nog niks van gezien maar met heel de hype denk ik dat ik nu eerst Tiger King ga bekijken.

Zelf heb ik al heel veel series gezien maar ik zit meer in het genre detective en kan iedereen de vele scandinavische series aanraden.

Reply
thatonetime 31 mei 2020 - 11:26

Scandinavische series kijk ik eigenlijk helemaal niet. Tiger King staat nog steeds op mijn lijstje!

Reply
Stefaan De Winter 8 april 2020 - 09:05

Sexeducation was echt goed en ja Casa De papel is de max gewoon ik moet me inhouden om niet in 1 keer alles te kijken haha 🙂

Reply
thatonetime 31 mei 2020 - 11:25

Haha er is niets mis met bingewatchen. 😉

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More