New plans: een nieuwe reis!

by thatonetime
57 comments

Het was wel even wennen.. tot een paar dagen geleden had ik gewoon geen enkele reis in het vooruitzicht. Iets wat al een hele lange tijd niet meer is voorgekomen. Na het kopen van een huis was het even afwachten, maar…. ik heb weer een reis om naar uit te kijken.

Zo’n vier maanden geleden zetten vriendlief en ik onze handtekeningen onder het voorlopige koopcontract van ons toekomstige huis. Hiermee stonden de afgelopen weken vooral in het teken van sparen, meubels kopen en fantaseren over het huis. Vorige week was het dan eindelijk zover. We mochten vorige week de sleutels van ons huis in ontvangst nemen en dat moest gevierd worden. Met een vliegticket. 😀

Vriendlief en ik hebben de afgelopen tijd meerdere plannen gehad; met de auto rondtouren door oost-Europa of een mooie rondreis door Georgië. Uiteindelijk wilde J. niet meer mee, en moest ik alleen op pad. Iets wat ik de afgelopen vijf jaren niet meer heb gedaan maar waar ik toch weer aan moet geloven.


Op reis naar…

Heel wat bestemmingen hebben de revue gepasseerd; chillen in Mexico, rondreizen door het onbekende Kazachstan of toch terug naar ZO Azië? Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt: ik ga in juli op reis naar Jordanië!!

Ik ga ruim twee weken rondreizen door dit prachtige land. Dit is relatief kort voor mijn doen, aangezien ik normaliter in de zomervakantie er minstens een maand op uittrek. Dit is natuurlijk een luxeprobleem en ik ben allang blij dat ik alsnog weg kan. De Lonely Planet is inmiddels in huis, Instagram is al veelvuldig afgespeurd en er zijn al heel wat blogs afgelezen. Ook heb ik inmiddels de Jordan Pass besteld. De voorpret is het halve werk. Te leuk! 🙂


Plannen voor Jordanië

Hoewel Jordanië op zich niet heel erg groot is, heeft het heel veel mooie plekjes om te ontdekken. Te beginnen bij één van de wereldwonderen die je hier kunt vinden; de verborgen stad Petra. Instagram staat vol met plaatjes van deze prachtige historische stad. Daarnaast heb je ook nog Little Petra, waar je ook uitgebouwde gebouwen kunt aanschouwen.

De hoofdstad Amman schijnt een ideale stad te zijn om rond te dwalen. Daarnaast blijkt de stad een aantal prachtige plekken te hebben als de tempel van Hercules en een mooi Romeins theater. Iets noordelijker is de stad Jerash, waar je ook prachtige Romeinse ruïnes en gebouwen kunt vinden. Noordelijker dan dat ga ik waarschijnlijk niet omdat je dan dicht bij de grens met Syrië komt en dit wordt afgeraden om heen te gaan.

In Jordanië kun je zowel de rode zee als de dode zee bezoeken, grappig. In de dode zee kan ik ervaren hoe ik kan drijven en in de rode zee kan ik me vermaken met de onderwaterwereld. Hoewel ik waarschijnlijk niet weer ga duiken (mijn oren gaan vrijwel altijd kapot), schijnt de rode zee ook perfect te zijn om te snorkelen.

Als laatste wil ik de woestijn bezoeken, voor velen een onmisbare ervaring als je in Jordanië bent. De beschermde Wadi Rum woestijn schijnt een prachtige plek te zijn en is zelfs in meerdere films terug te zien. Je kunt hier ook in een bedoeïnenkamp overnachten, dat lijkt me ook erg leuk om te slapen in een tentje in de woestijn.

Bron: Unsplash
Bron: Unsplash
Bron: Unsplash
Bron: Unsplash

Ben jij eens in Jordanië geweest? Alle tips zijn welkom!

♥ Janet

57 comments
0

You may also like

57 comments

Denise april 8, 2019 - 10:44 am

Ja, ik ben er geweest en vond het fantastisch mooi!! Het heeft mijn verwachtingen ver overtroffen. Ja, tips heb ik genoeg. Je vindt ze op m’n blog en ik wil er eigenlijk nog steeds eens meer blogs over schrijven. Veel plezier alvast!
Denise onlangs geplaatst…Wandelen in Puglia: hiken in de hak van de laarsMy Profile

Reply
thatonetime april 9, 2019 - 7:39 pm

Ik heb je blog gelezen over Jordanië! Ik kan niet wachten. 🙂

Reply
Marcella maart 31, 2019 - 3:45 pm

Jeej, mooie plannen! Ik ben ook best wel heel erg benieuwd naar Jordanië, de woestijn lijkt me er prachtig! Wij zijn ook weer wat reisplannen aan het maken, een fijn vooruitzicht!
Marcella onlangs geplaatst…Maart 2019 – Dag lieve schoonmoederMy Profile

Reply
thatonetime april 1, 2019 - 6:06 pm

Leuk! Hebben jullie al iets concreets in de planning?

Reply
Dewi maart 29, 2019 - 1:46 pm

Wauw, wat een gave plannen! Jordanië staat heel hoog op mijn wishlist. Hoe ga je daar rondreizen? Heb je eigen vervoer of kun je ook met bussen?

Reply
thatonetime maart 30, 2019 - 8:02 am

Ik ben ook erg benieuwd! Ga met het openbaar vervoer denk ik.. maar ik lees dat je ook redelijk gemakkelijk het land met een huurauto kunt bereizen, dus dat is ook een optie. Dat ga ik echter niet in mijn eentje doen dus moet ik wel medereizigers vinden. 😉

Reply
maaike maart 29, 2019 - 10:01 am

Jaaaaa wat tof zeg. Net terug uit Oman en het smaakt naar meer in die omgeving. Jordanie lijkt me dan ook echt te gek!

Reply
thatonetime maart 30, 2019 - 7:57 am

Ik heb je gevolgd op Insta, Oman zag er ook erg tof uit!

Reply
Bryan maart 27, 2019 - 3:49 pm

Dat gaat een super reis worden! Staat ook op onze lijst met bestemmingen om te doen! Al groeit die elke week. Heel benieuwd naar jouw reisverhalen.

Reply
thatonetime maart 28, 2019 - 7:33 pm

Haha heel herkenbaar. Mijn lijst wordt ook zeker niet korter.

Reply
Manon Ruitenberg maart 27, 2019 - 10:36 am

Geweldig land Jordanie. Je zult er zeker geen spijt van krijgen! Erg vriendelijke mensen ook.

Reply
thatonetime maart 28, 2019 - 7:32 pm

Oh leuk om te horen! Heb je nog tips?

Reply
Stefaan De Winter maart 26, 2019 - 11:53 am

Nog nooit geweest maar ik kijk wel uit naar je reis verslag als je terug bent misschien dat ik dan ook wel zin krijg om te gaan 🙂

Reply
thatonetime maart 26, 2019 - 8:22 pm

Haha wie weet! Je leest het t.z.t. wel. 😉

Reply
Linda maart 26, 2019 - 10:31 am

Wat een ontzettend gave plannen zeg! Heerlijk twee weken Jordanië. Het land staat ook hoog op mijn bucketlist dus ik ben heel erg benieuwd hoe je het gaat vinden en ik ben natuurlijk ook benieuwd naar je tips, foto’s en verhalen achreraf. Petra lijkt me zo bijzonder.
Linda onlangs geplaatst…Budget Parijs: wat kost een citytrip naar Parijs?My Profile

Reply
thatonetime maart 26, 2019 - 8:22 pm

Ja leuk! Petra lijkt mij ook onwijs gaaf.. ik ben erg benieuwd! Ook hoe ik het alleen reizen weer ga ervaren, dat is inmiddels alweer een tijdje geleden. 😉

Reply
Amy maart 25, 2019 - 6:36 pm

Waaaauw, wat gaaf deze reisplannen! Petra lijkt me prachtig, dus ik ben heel benieuwd naar je ervaringen… en natuurlijk de foto’s! Alvast veel voorpret gewenst 🙂
Amy onlangs geplaatst…Met de kano op beversafari in DalarnaMy Profile

Reply
thatonetime maart 25, 2019 - 7:13 pm

Dankjewel! 🙂 Je ziet t.z.t. de foto’s en verhalen wel verschijnen.

Reply
Debby maart 25, 2019 - 4:54 pm

Wauw, dit land staat ook op mijn bucketlist om nog eens te bezoeken. Heb dus geen tips maar lees graag jouw tips op je blog 🙂

Reply
thatonetime maart 25, 2019 - 7:12 pm

Ohh dan moet je nog even wachten. 😉

Reply
Beau Bewust maart 25, 2019 - 2:45 pm

Wow supervet. Dit gaat een hele gave reis worden! Ik ben heel benieuwd naar je ervaring.

Reply
thatonetime maart 25, 2019 - 7:07 pm

Dat hoop ik ook! 🙂

Reply
Melissa maart 25, 2019 - 2:40 pm

Gefeliciteerd met jullie huis en dat zal zeker prachtige reis worden zelf nooit gewest maar vrienden wel

Reply
thatonetime maart 25, 2019 - 7:07 pm

Dankjewel! 😀

Reply
Wanda maart 25, 2019 - 1:12 pm

Helaas geen tips van mijn kant, maar het lijkt me absoluut een fascinerende bestemming. Ik begrijp uit je reactie dat je ter plekke je reis gaat uitstippelen? Dat betekent ook dat je geen hotels e.d. van te voren gaat vastleggen? Ik zou juist bij zo’n bestemming alles van te voren gaan boeken, want anders levert het me geheid slapeloze nachten op.

Reply
thatonetime maart 25, 2019 - 7:05 pm

Ik ben ook erg benieuwd naar het land. Ik ga inderdaad ter plekke de reis uitstippelen. Ik heb wel een aantal dingen die ik graag wil zien. Qua accommodatie ligt er ook niets vast, ik denk dat ik alleen voor de eerste nacht een overnachting ga boeken.

Reply
Nicole Orriëns maart 25, 2019 - 9:48 am

LOL. Grappig om te vieren dat je in je nieuwe huis kunt wonen door weg te gaan : )))

Reply
thatonetime maart 25, 2019 - 7:04 pm

Haha nu je het zo zegt is het best gek he…

Reply
lodi maart 25, 2019 - 9:09 am

Verhuizen is al een reis op zich 🙂 Ik heb ook altijd al weer plannen voor de volgende vakantie, heerlijk, alleen al de voorbereidingen. Jordanie ken ik niet, wel veel prachtige beelden van gezien. Volgens mij was ‘wie is de mol’ hier ooit en ik zie nog zo plekken op mijn netvlies die prachtig waren. Geniet alvast van de voorbereidingen.

Reply
thatonetime maart 25, 2019 - 7:04 pm

Verhuizen is zeker een reis op zich… vind het ook onwijs leuk om in ons nieuwe huisje te klussen e.d. Heb je al iets concreets geboekt voor de volgende vakantie?

Reply
Henk maart 25, 2019 - 7:51 am

Jordanie staat tot nu toe nog niet hoog op mijn vakantielijst, maar wie weet als er een positieve reisblog over verschijnt het wel op die lijst stijgt;-)

Reply
thatonetime maart 25, 2019 - 7:02 pm

Haha zo gaat dat he… 🙂

Reply
sanne maart 25, 2019 - 4:32 am

Gaaf! Jordanië staat ook nog op mijn lijst. Ben nu al benieuwd naar je verhalen 😉

Reply
thatonetime maart 25, 2019 - 7:00 pm

Haha ik ben ook erg benieuwd! Vooral hoe het in de zomer is..

Reply
Henk maart 24, 2019 - 8:49 pm

Ik ben benieuwd in hoeverre Jordanië ook daadwerkelijk overeenkomt met je verwachtingen. Ik lees je blog er over een aantal maanden wel over!

Reply
thatonetime maart 25, 2019 - 6:59 pm

Daar ben ik natuurlijk ook erg benieuwd naar! 😉

Reply
Wendy Schuchmann maart 24, 2019 - 6:38 pm

Het gaat vast een hele mooie reis worden! Ik ben nog niet in Jordanië geweest, maar wie weet.

Geniet van de voorpret en van jullie nieuwe woning 🙂

Reply
thatonetime maart 25, 2019 - 6:59 pm

Dankjewel! Het wordt vast een leuke reis! 😀

Reply
Deborah maart 24, 2019 - 6:10 pm

Oh wat een zalig vooruitzicht heb je. Wel spannend zo alleen reizen. Petje af, ik zou dat niet durven. Wordt al eng als ik langer dan een uur alleen in de auto zit haha.

Reply
thatonetime maart 25, 2019 - 6:57 pm

Ik heb al vijf jaar niet meer alleen gereisd dus ik ben ook wel een beetje benieuwd hoe ik het ga vinden.

Reply
Manon maart 24, 2019 - 9:43 am

Ik zie steeds vaker dat mensen daarheen gaan. Veel plezier met het voorpret alvast!

Reply
ingrid maart 24, 2019 - 9:27 am

nog nooit geweest maar lijkt me heel indrukwekkend om daar te zijn

Reply
thatonetime maart 25, 2019 - 6:56 pm

Mij ook! Ik ben benieuwd.. 🙂

Reply
An maart 23, 2019 - 1:59 pm

Ik wou er een aantal jaren geleden heen gaan maar toen moest de resi afgelast worden omwlle van familiale omstandigheden. Het staat wel nog steeds op mijn lijstje.

Reply
thatonetime maart 23, 2019 - 8:45 pm

Wie weet kom je er snel!

Reply
Frederique maart 24, 2019 - 12:12 am

Yeah hartstikke leuk, de wadi rum wil ik ook graag eens bezoeken. Petra natuurlijk ook. En het eten in de regio vind ik heerlijk. Ze zijn net deze week begonnen met de remake van Dune te filmen in Jordanië trouwens:)

Reply
thatonetime maart 24, 2019 - 4:37 pm

Oh leuk! Ik denk dat ik het eten uit die regio ook heerlijk ga vinden.

Reply
Mandy maart 25, 2019 - 3:45 pm

Wauw wat een prachtige foto’s, je gaat vast een mooie vakantie tegemoet! Ik ben er nog nooit geweest dus ik heb geen tips, wel wil ik je alvast veel plezier wensen en gefeliciteerd met je huis !
Mandy onlangs geplaatst…Nieuwe piercing genomenMy Profile

Reply
thatonetime maart 25, 2019 - 7:11 pm

Dankjewel. Ik hoop ook dat het een heerlijke vakantie gaat worden.

Sanne maart 23, 2019 - 12:33 pm

Ik ben er nog nooit geweest, maar zou er wel erg graag heen gaan. Lijkt me echt prachtig! Ik heb het idee dat deze bestemming de laatste tijd wel meer in trek is, want ik hoor er steeds meer mensen over.
Sanne onlangs geplaatst…Handbagage paklijst: dit neem ik mee op stedentripMy Profile

Reply
thatonetime maart 23, 2019 - 8:45 pm

Dat idee heb ik ook, volgens mij is het redelijk populair aan het worden.

Reply
Kelly maart 23, 2019 - 9:21 am

Hele gave bestemming!! Wel warm in de zomer denk ik. Zelf was ik er in oktober. Ik zou graag nog een keer terug gaan. Vooral Petra en Wadi Rum vond ik zeer de moeite waard.

Reply
thatonetime maart 23, 2019 - 8:44 pm

Ik ben ook erg benieuwd of het te doen is met de temperaturen. Hope so!

Reply
Skincarebynaomi maart 23, 2019 - 8:46 am

Klinkt weer als een super gaaf vooruitzicht. Begreep ik nu goed dat je deze reis alleen gaat maken?
Ben erg benieuwd hoe je planning eruit gaat zien

Reply
thatonetime maart 23, 2019 - 8:44 pm

Ja, ik ga de reis alleen maken. Ik heb geen concrete planning, die maak ik altijd als ik daar ben.

Reply
Jenny maart 23, 2019 - 7:16 am

Jordanië is een hele gave bestemming! Vooral Petra, Little Petra en Wadi Rum zijn geweldig.

Ik ben benieuwd hoe warm het zal zijn in de zomer… ik ben zelf twee keer in het najaar geweest.

Reply
thatonetime maart 23, 2019 - 8:43 pm

Ja, daar vrees ik ook wel een beetje voor.. Maar als ik de ervaringen van anderen lees dan moet het nog wel te doen zijn. Ik ben benieuwd! 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers liken dit: