New plans: een nieuwe reis!

Het was wel even wennen.. tot een paar dagen geleden had ik gewoon geen enkele reis in het vooruitzicht. Iets wat al een hele lange tijd niet meer is voorgekomen. Na het kopen van een huis was het even afwachten, maar…. ik heb weer een reis om naar uit te kijken.

Zo’n vier maanden geleden zetten vriendlief en ik onze handtekeningen onder het voorlopige koopcontract van ons toekomstige huis. Hiermee stonden de afgelopen weken vooral in het teken van sparen, meubels kopen en fantaseren over het huis. Vorige week was het dan eindelijk zover. We mochten vorige week de sleutels van ons huis in ontvangst nemen en dat moest gevierd worden. Met een vliegticket. 😀

Vriendlief en ik hebben de afgelopen tijd meerdere plannen gehad; met de auto rondtouren door oost-Europa of een mooie rondreis door Georgië. Uiteindelijk wilde J. niet meer mee, en moest ik alleen op pad. Iets wat ik de afgelopen vijf jaren niet meer heb gedaan maar waar ik toch weer aan moet geloven.


Op reis naar…

Heel wat bestemmingen hebben de revue gepasseerd; chillen in Mexico, rondreizen door het onbekende Kazachstan of toch terug naar ZO Azië? Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt: ik ga in juli op reis naar Jordanië!!

Ik ga ruim twee weken rondreizen door dit prachtige land. Dit is relatief kort voor mijn doen, aangezien ik normaliter in de zomervakantie er minstens een maand op uittrek. Dit is natuurlijk een luxeprobleem en ik ben allang blij dat ik alsnog weg kan. De Lonely Planet is inmiddels in huis, Instagram is al veelvuldig afgespeurd en er zijn al heel wat blogs afgelezen. Ook heb ik inmiddels de Jordan Pass besteld. De voorpret is het halve werk. Te leuk! 🙂


Plannen voor Jordanië

Hoewel Jordanië op zich niet heel erg groot is, heeft het heel veel mooie plekjes om te ontdekken. Te beginnen bij één van de wereldwonderen die je hier kunt vinden; de verborgen stad Petra. Instagram staat vol met plaatjes van deze prachtige historische stad. Daarnaast heb je ook nog Little Petra, waar je ook uitgebouwde gebouwen kunt aanschouwen.

De hoofdstad Amman schijnt een ideale stad te zijn om rond te dwalen. Daarnaast blijkt de stad een aantal prachtige plekken te hebben als de tempel van Hercules en een mooi Romeins theater. Iets noordelijker is de stad Jerash, waar je ook prachtige Romeinse ruïnes en gebouwen kunt vinden. Noordelijker dan dat ga ik waarschijnlijk niet omdat je dan dicht bij de grens met Syrië komt en dit wordt afgeraden om heen te gaan.

In Jordanië kun je zowel de rode zee als de dode zee bezoeken, grappig. In de dode zee kan ik ervaren hoe ik kan drijven en in de rode zee kan ik me vermaken met de onderwaterwereld. Hoewel ik waarschijnlijk niet weer ga duiken (mijn oren gaan vrijwel altijd kapot), schijnt de rode zee ook perfect te zijn om te snorkelen.

Als laatste wil ik de woestijn bezoeken, voor velen een onmisbare ervaring als je in Jordanië bent. De beschermde Wadi Rum woestijn schijnt een prachtige plek te zijn en is zelfs in meerdere films terug te zien. Je kunt hier ook in een bedoeïnenkamp overnachten, dat lijkt me ook erg leuk om te slapen in een tentje in de woestijn.

Bron: Unsplash
Bron: Unsplash
Bron: Unsplash
Bron: Unsplash

Ben jij eens in Jordanië geweest? Alle tips zijn welkom!

♥ Janet

57 thoughts on “New plans: een nieuwe reis!

  1. Ik ben ook erg benieuwd! Ga met het openbaar vervoer denk ik.. maar ik lees dat je ook redelijk gemakkelijk het land met een huurauto kunt bereizen, dus dat is ook een optie. Dat ga ik echter niet in mijn eentje doen dus moet ik wel medereizigers vinden. 😉

  1. Ja leuk! Petra lijkt mij ook onwijs gaaf.. ik ben erg benieuwd! Ook hoe ik het alleen reizen weer ga ervaren, dat is inmiddels alweer een tijdje geleden. 😉

 1. Helaas geen tips van mijn kant, maar het lijkt me absoluut een fascinerende bestemming. Ik begrijp uit je reactie dat je ter plekke je reis gaat uitstippelen? Dat betekent ook dat je geen hotels e.d. van te voren gaat vastleggen? Ik zou juist bij zo’n bestemming alles van te voren gaan boeken, want anders levert het me geheid slapeloze nachten op.

  1. Ik ben ook erg benieuwd naar het land. Ik ga inderdaad ter plekke de reis uitstippelen. Ik heb wel een aantal dingen die ik graag wil zien. Qua accommodatie ligt er ook niets vast, ik denk dat ik alleen voor de eerste nacht een overnachting ga boeken.

 2. Verhuizen is al een reis op zich 🙂 Ik heb ook altijd al weer plannen voor de volgende vakantie, heerlijk, alleen al de voorbereidingen. Jordanie ken ik niet, wel veel prachtige beelden van gezien. Volgens mij was ‘wie is de mol’ hier ooit en ik zie nog zo plekken op mijn netvlies die prachtig waren. Geniet alvast van de voorbereidingen.

  1. Verhuizen is zeker een reis op zich… vind het ook onwijs leuk om in ons nieuwe huisje te klussen e.d. Heb je al iets concreets geboekt voor de volgende vakantie?

 3. Ik wou er een aantal jaren geleden heen gaan maar toen moest de resi afgelast worden omwlle van familiale omstandigheden. Het staat wel nog steeds op mijn lijstje.

   1. Yeah hartstikke leuk, de wadi rum wil ik ook graag eens bezoeken. Petra natuurlijk ook. En het eten in de regio vind ik heerlijk. Ze zijn net deze week begonnen met de remake van Dune te filmen in Jordanië trouwens:)

 4. Hele gave bestemming!! Wel warm in de zomer denk ik. Zelf was ik er in oktober. Ik zou graag nog een keer terug gaan. Vooral Petra en Wadi Rum vond ik zeer de moeite waard.

 5. Jordanië is een hele gave bestemming! Vooral Petra, Little Petra en Wadi Rum zijn geweldig.

  Ik ben benieuwd hoe warm het zal zijn in de zomer… ik ben zelf twee keer in het najaar geweest.

  1. Ja, daar vrees ik ook wel een beetje voor.. Maar als ik de ervaringen van anderen lees dan moet het nog wel te doen zijn. Ik ben benieuwd! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge