New plans: een nieuwe reis!

by thatonetime
57 comments

Het was wel even wennen.. tot een paar dagen geleden had ik gewoon geen enkele reis in het vooruitzicht. Iets wat al een hele lange tijd niet meer is voorgekomen. Na het kopen van een huis was het even afwachten, maar…. ik heb weer een reis om naar uit te kijken.

Zo’n vier maanden geleden zetten vriendlief en ik onze handtekeningen onder het voorlopige koopcontract van ons toekomstige huis. Hiermee stonden de afgelopen weken vooral in het teken van sparen, meubels kopen en fantaseren over het huis. Vorige week was het dan eindelijk zover. We mochten vorige week de sleutels van ons huis in ontvangst nemen en dat moest gevierd worden. Met een vliegticket. 😀

Vriendlief en ik hebben de afgelopen tijd meerdere plannen gehad; met de auto rondtouren door oost-Europa of een mooie rondreis door Georgië. Uiteindelijk wilde J. niet meer mee, en moest ik alleen op pad. Iets wat ik de afgelopen vijf jaren niet meer heb gedaan maar waar ik toch weer aan moet geloven.


Op reis naar…

Heel wat bestemmingen hebben de revue gepasseerd; chillen in Mexico, rondreizen door het onbekende Kazachstan of toch terug naar ZO Azië? Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt: ik ga in juli op reis naar Jordanië!!

Ik ga ruim twee weken rondreizen door dit prachtige land. Dit is relatief kort voor mijn doen, aangezien ik normaliter in de zomervakantie er minstens een maand op uittrek. Dit is natuurlijk een luxeprobleem en ik ben allang blij dat ik alsnog weg kan. De Lonely Planet is inmiddels in huis, Instagram is al veelvuldig afgespeurd en er zijn al heel wat blogs afgelezen. Ook heb ik inmiddels de Jordan Pass besteld. De voorpret is het halve werk. Te leuk! 🙂


Plannen voor Jordanië

Hoewel Jordanië op zich niet heel erg groot is, heeft het heel veel mooie plekjes om te ontdekken. Te beginnen bij één van de wereldwonderen die je hier kunt vinden; de verborgen stad Petra. Instagram staat vol met plaatjes van deze prachtige historische stad. Daarnaast heb je ook nog Little Petra, waar je ook uitgebouwde gebouwen kunt aanschouwen.

De hoofdstad Amman schijnt een ideale stad te zijn om rond te dwalen. Daarnaast blijkt de stad een aantal prachtige plekken te hebben als de tempel van Hercules en een mooi Romeins theater. Iets noordelijker is de stad Jerash, waar je ook prachtige Romeinse ruïnes en gebouwen kunt vinden. Noordelijker dan dat ga ik waarschijnlijk niet omdat je dan dicht bij de grens met Syrië komt en dit wordt afgeraden om heen te gaan.

In Jordanië kun je zowel de rode zee als de dode zee bezoeken, grappig. In de dode zee kan ik ervaren hoe ik kan drijven en in de rode zee kan ik me vermaken met de onderwaterwereld. Hoewel ik waarschijnlijk niet weer ga duiken (mijn oren gaan vrijwel altijd kapot), schijnt de rode zee ook perfect te zijn om te snorkelen.

Als laatste wil ik de woestijn bezoeken, voor velen een onmisbare ervaring als je in Jordanië bent. De beschermde Wadi Rum woestijn schijnt een prachtige plek te zijn en is zelfs in meerdere films terug te zien. Je kunt hier ook in een bedoeïnenkamp overnachten, dat lijkt me ook erg leuk om te slapen in een tentje in de woestijn.

Bron: Unsplash
Bron: Unsplash
Bron: Unsplash
Bron: Unsplash

Ben jij eens in Jordanië geweest? Alle tips zijn welkom!

♥ Janet