That One Time #3 | die ene keer dat het vliegtuig bijna neerstortte

by thatonetime
52 comments
The Blue Mountains, Australië 2014 - 1

That One Time.. Reizen gaat over die ene keer. Die ene keer dat ik zoiets gaafs, bijzonders of moois meemaakte. Reizen gaat over herinneringen. Hoewel ik heel veel fijne en mooie herinneringen heb aan mijn reizen, gaat het niet altijd over rozen. Vandaag deel ik mijn persoonlijke horror-ervaring met jullie toen het vliegtuig bijna neerstortte en ik oprecht dacht dat de laatste minuten van mijn leven waren aangebroken.

In de zomer van 2014 ging ik op reis naar Australië. Na mijn avonturen in 2011-2012 waar ik een jaar door dit prachtige land had gereisd, was het tijd om terug te gaan. Ik had heimwee naar dit fantastische land en was benieuwd naar alles wat ik tijdens mijn eerste reis moest overslaan. Helaas was het deze keer niet weer een jaartje weg, maar een magere zes weken. Lang leve de zomervakantie.

Zes weken lang heb ik genoten aan de oostkust van dit prachtige land. Door de bergen van de Blue Mountains, langs de stranden in the Whitsundays en over het zand op Fraser Island. Wat een prachtige reis was het en mijn geluk kon niet meer op. Totdat ik weer naar huis moest. Naast een hele dosis teleurstelling dat ik dit prachtige land voor de tweede keer moest verlaten, stond me nog een hele tegenslag te wachten. Ik wist dat alleen nog niet.


Mijn horrorverhaal: toen het vliegtuig bijna neerstortte

Tevreden en gelukkig stapte ik op het vliegtuig richting Nederland. Met een tussenstop in Bangkok zou ik ruim een dag later weer op Nederlandse bodem staan en ook gelijk weer aan het werk moeten. Deze beruchte vlucht van Sydney naar Bangkok gooide echter roet in het eten. Bangkok heb ik nooit gehaald.

Al vroeg in de ochtend was ik op het vliegveld om mijn vlucht van 10.00 uur te pakken. Ingecheckt en al was ik er helemaal klaar voor om naar huis te gaan. Ik liep het vliegtuig in en moest nog bijkomen van de zware avond ervoor. Het was bloedje heet in het vliegtuig want de airco stond uit. Lekker dan. We waren klaar voor vertrek en het vliegtuig reed richting startbaan. We bleven echter zo’n 20 minuten wachten waarna we bericht kregen dat er wat ‘kleine problemen met de motor’ waren en terug moesten naar de hangar. Op dat moment boeide het me niet. Het enige wat ik wilde doen was vertrekken en hopelijk een beetje slapen. Éénmaal terug bij af kregen we gelukkig al na een kleine 10 minuten bericht dat we konden vertrekken. Yay, gelukkig. Achteraf kwamen natuurlijk pas de vraagtekens hoe ze binnen 10 minuten motorproblemen kunnen fixen.

Ik was blij dat we konden vertrekken. En de airco stond aan, top! Het vliegtuig steeg op en zo begonnen we aan een rustige reis, niets aan de hand. Ik keek een filmpje, at een ontbijtje en probeerde wat te slapen.

Maar toen begonnen de problemen. Halverwege de vlucht dropte het vliegtuig opeens van 40.000 ft naar 14.000 ft, zomaar. Hoewel het aardig benauwd werd, gingen er nog geen belletjes rinkelen. Het cabinepersoneel deed hun best om alles paniekerig weg te werken maar zeiden niets. Totdat dat éne bericht kwam van de piloot: “ladies and gentleman this is the captain speaking. We have encountered a crack in the windscreen and we will be making an emergency landing in Bali, please remain calm”. Dit was het bericht. Mensen in het vliegtuig merkten op dat we zo snel in hoogte gedropt waren, maar we kregen geen bericht hierover. Ook ging het vliegtuig drastisch in snelheid achteruit van 800 km/u naar 400 km/u maar ook hier kregen we geen bericht over. Mensen begonnen vragen te stellen aan het personeel, maar deze hielden paniekerig hun mond. Een barst in het raam is toch heel erg? Bali is nog 90 minuten. Hoe moeten we dat overleven?

Niemand wist wat er aan de hand was en waar we aan toe waren. Voor mij begonnen mensen in elkaars armen te huilen en dankzij het domino-effect was de paniek bij de passagiers toegeslagen. Ook bij mij. Wat was ik bang. Ik moest naar het toilet en de stewardess zei tegen me dat als de zuurstofmaskers tevoorschijn kwamen, ik deze op het toilet moest opzetten en me goed vast moest houden. Met dit bericht was mijn paniek compleet. Wat een hel. Het zuurstofmasker kwam gelukkig niet. Ik ging snel terug naar mijn stoel want inmiddels had iedereen bericht gekregen dat we de riemen vast moesten doen. “you fasten your seatbelt or you will die!” waren de berichten die de passagiers kregen van het cabinepersoneel. Zo goed waren ze erin om hun paniek te verbergen.

Zwetend van de angst ging ik mijn laatste minuten tellen. Moet ik serieus op deze manier aan mijn einde komen? We kregen bericht dat we eigenlijk een noodlanding in zee moesten maken maar dat dit geen optie was omdat één van de motoren ermee op was gehouden. Holy shit. Weten mensen nog welk nummer ik gedraaid wil hebben op mijn begrafenis? Hoelang kun je doorvliegen met drie in plaats van vier motoren? Compleet in paniek keek ik angstig om me heen. Waarschijnlijk leek ik nog aardig kalm van buiten, maar van binnen ging ik kapot. Ik zag in de ogen van de personen naast me dezelfde paniek. Zo alleen als op dit moment had ik me ook nog nooit gevoeld. Wat had ik graag gewild dat ik op dat moment iemand bij me had gehad, maar nee.. ik moest zonodig alleen op reis.

90 minuten hadden nog nooit zo lang geduurd. Op miraculeuze wijze kreeg de piloot het vliegtuig ook nog heel aan de grond. Ik ben nog nooit zo blij geweest om aan de grond te staan. We kregen bericht dat de druk uit het toestel twee keer was weggehaald, waardoor de zuurstofmaskers hadden moeten komen. Is dus niet gebeurd. We kregen ook bericht dat er geen barst in de ruit zat, maar dat de ruit compleet aan diggelen lag. Levensgevaarlijk en gelukkig kwamen we ook hier pas achter nadat we geland waren. We kwamen er ook achter dat Singapore nog 30 minuten vliegen was toen alles gebeurde en dat er toch voor gekozen was om 90 minuten terug te vliegen naar Bali. Waarom? 

Stinkend van het angstzweet begon ik een beetje bij te komen. Hoe angstaanjagend stil het aan boord was 90 minuten lang, ondanks de paniek en gehuil van mensen. De ontlading kwam nu pas bij ons. Alsof we 90 minuten met onze adem ingehouden van de spanning hadden gezeten. Wat een opluchting. Nu pas kwamen we erachter hoe onveilig het vliegtuig was en dat we van geluk mochten spreken dat we hier überhaupt stonden. Met de boodschap dat er al problemen waren met de motoren voordat we vertrokken, beseften we dat dit vliegtuig niet eens had mogen vertrekken. Boos, bang en opgelucht tegelijkertijd.

Het was 15.45 uur toen we landden op Bali en onzeker over hoe het verder moest gaan. We kregen nog steeds geen woord uit het cabinepersoneel. Het enige bericht wat we kregen was één van de piloot: “we are just trying to figure out the problem and will let you know what is happening as soon as possible”. Hoe vaag kun je zijn? We moesten maar blijven zitten. Mensen waren moe, hongerig en wilden zo snel mogelijk uit dit rotvliegtuig. Achter me werd een kerel woest omdat hij wilde roken, dus hij is dit maar boos op het toilet gaan doen omdat alles zo lang duurde. Inmiddels was het vijf uur geleden dat we iets te eten of te drinken hadden gekregen en na heel wat aandringen van boze passagiers kwam het personeel snel met wat snacks langs om 16.30 uur. In de lucht dat niemand aan eten hoor, maar nu was het wel andere koek.

Inmiddels kregen we van het cabinepersoneel verschillende geluiden te horen. Over een uur zouden we op een andere vlucht naar Bangkok zitten of misschien moesten we hier overnachten. Pas na 18.00 uur kregen we bericht van de piloot dat we het vliegtuig moesten verlaten en dat we op Bali moesten overnachten. Daar ging ik dan in mijn eentje, samen met 270 metgezellen mijn spullen pakken om dit helse vliegtuig achter me te laten.

Éénmaal buiten werd de chaos alleen maar groter. Onvoorbereid op dit hele gebeuren was het vliegveld een grote chaos. Alle passagiers stonden in de hal van het vliegveld te wachten op instructies. Niemand had een idee wat we moesten doen en we kregen niets te horen. Uiteindelijk kregen we te horen dat iedereen zijn of haar paspoort in moest leveren en vervolgens hun koffer op kon halen. Hoewel één van de eerste dingen die je leert tijdens het reizen is dat je nooit je paspoort af moet geven, was ik te moe om haar op dat moment iets van te vinden. Net als 270 andere passagiers. Iedereen leverde het paspoort in om vervolgens een uur te wachten op onze koffer. Wat een dag.

We zouden naar een hotel gebracht worden. Geen idee welk hotel en waar. Ik besloot samen met een meid die achter me zat om samen naar een hotel te gaan, zodat we in ieder geval deze shit samen op konden lossen. Nu en morgen. We volgden de rest naar buiten waar de bussen stonden te wachten om ons weg te brengen. Omdat iedere partij hier natuurlijk niet op voorbereid was, moesten alle 270 passagiers ondergebracht worden in verschillende hotels op het eiland. Dit werd allemaal gedaan in kleine busjes waar maar een paar passagiers in konden. Je raadt het al… we moesten lang wachten. Het werd een heuse survival of the fittest om een plekje in een busje te bemachtigen. Iedereen wilde hier weg. En dit terwijl we nog geen idee hadden hoe we thuis moesten komen.

Mijn nieuwe reisgenoot en ik arriveerden uiteindelijk laat in de avond bij een hotel, we kregen een prachtige kamer toegewezen en we konden niet wachten om een douche te nemen na deze slopende dag. Het hotelpersoneel kon ons niets vertellen over de volgende dag, alleen dat we gebeld zouden worden als ze meer wisten. Omdat ik zo gesloopt was nam ik dit maar voor lief in de hoop en op goed vertrouwen dat het morgen goed zou komen.

De volgende ochtend werden we zowaar gebeld. De taxi zou tegen 11.30 uur komen. Er was voor ons nog genoeg tijd om uitgebreid te ontbijten en een rondje door Kuta te lopen. Elk nadeel heeft een voordeel dachten we maar. Toch heerlijk om terug te zijn op Bali maar jammer dat het onder deze omstandigheden moest zijn. We werden keurig op tijd opgehaald en waren rond 12.00 uur op het vliegveld. Ons werd verteld dat we om 13.00 uur konden vertrekken, maar we kwamen er al snel achter dat deze info niet klopte. Op de borden stond 15.45 uur en binnen een paar minuten werd dit verlaat naar 16.05 uur en vervolgens naar 05.15 uur. Wordt het weer zo’n dag? 

Het personeel begon met uitdelen van onze paspoorten. Wat begon met het schreeuwen van namen waar zo’n 270 mensen maar naar moesten luisteren werd na een kwartier ingeruild voor een ander systeem. We werden verzocht om in rijen van herkomst te gaan staan. In de ‘Europe’ rij was het aardig druk en nu moesten we hier alsnog maar goed luisteren of we onze naam hoorden. Wat een fan-tas-tisch systeem. Halverwege de middag begonnen ze met het inchecken van passagiers maar al snel werd duidelijk dat we niet allemaal op de vlucht van 05.05 uur zouden zitten. Het vliegtuigpersoneel had niet meegerekend dat het vliegtuig wat onderweg was al halfvol zat en never nooit 270 mensen erbij pasten. Natuurlijk had ik geen geluk en kon ik niet mee, net als mijn nieuwe reisgenoot. Het was weer wachten geblazen. We zagen de bui al hangen en dachten dat we nog een nacht moesten blijven op Bali. Ik had daar eigenlijk al vrede mee.

De uren die daarna volgden waren niets meer steeds een paar mensen op verschillende vliegtuigen mee laten vliegen om zo maar te proberen om iedereen onder te brengen. Uiteindelijk bleef ik samen met 22 andere kneusjes over en waren er geen vliegtuigen meer. Wat een geluk weer. Wat een zooitje was het! Inmiddels was het 19.30 uur en we kregen eindelijk wat te eten aangeboden. Ook kwamen we erachter dat de vlucht van 05.05 uur nog steeds niet was vertrokken en die zou pas om 20.30 uur vertrekken. Vlak nadat deze vlucht was vertrokken kregen de achtergebleven 22 personen en ik de boodschap dat we vanavond alsnog met een andere vliegtuigmaatschappij naar Wenen konden vliegen. Vanuit Wenen zouden er connectievluchten geboekt worden zodat iedereen op zijn of haar eindbestemming zou komen.

We mochten onze spullen pakken en vertrekken naar de lounge van de vliegtuigmaatschappij. Hier mochten we wachten totdat we in konden checken om 22.00 uur. Dit verliep gelukkig zonder problemen en om 23.00 uur vertrok het vliegtuig inclusief 23 gestrande passagiers richting Wenen.. richting huis. Als dit vliegtuig maar geen mankementen heeft. Als er maar niks gebeurd. De angst bekroop me toch weer, maar eenmaal in de lucht daalde dit gelukkig al vrij snel af. Ik kon zelfs slapen in het vliegtuig, hoe fijn is dat. De volgende dag kwamen we aan in Wenen. Ik had mijn eerste werkdag al gemist maar ik was al heel blij dat ik weer op Europese grond stond. Relatief dicht bij huis. De laatste vlucht moest ik ook nog trotseren wat me naar het thuisfront zou brengen. En ook dat ging goed natuurlijk. Gelukkig maar.

Hoewel ik het op dat momenteel verschrikkelijk vond, was het achteraf alleen maar goed dat ik gelijk weer moest vliegen om ervoor te zorgen dat ik geen vliegangst zou ontwikkelen. Toch heeft dit hele avontuur wel een indruk op me achtergelaten en reis ik tegenwoordig niet meer zo zorgeloos als ik zou willen. De relaxte vliegtuigritjes zitten er tot op de dag van vandaag niet meer bij. Bij elke seatbelt sign en helemaal bij turbulentie bekruipt me toch weer een angstig gevoel. Want stel dat…


Nieuwsgierig naar meer?

Je leest hier een krantenartikel over de noodlanding die we moesten maken.

Reisroute: vier weken backpacken langs de oostkust van Australië

Uluru-Kata Tjuta National Park: bezoek de beroemde rots in het Red Centre

De stranden van Perth

Wat te doen in Karijini National Park, Australië

Perth: waarom deze stad een bezoek waard is

Fraser Island: de parel van Oost-Australië

The Whitsunday Islands: bezoek het mooiste strand ter wereld en meer

The Kimberley, Australië: wat te doen in dit afgelegen gebied

That One Time #1 die ene keer dat ik ratten op mij had lopen

That One Time #2 die ene keer dat een politieagent mij mee uit vroeg

Het leed dat de aftakeling heet – goede voornemens

That One Time #6 die ene keer dat ik met mijn dikke reet op een olifant heb gezeten

Het leed dat de aftakeling heet: het vervolg

That One Time #7 die ene keer dat ik begon met ondernemen

That One Time #8 die ene keer dat ik weer aan de studie ging

Het leed dat de aftakeling heet: mijn heupoperatie

That One Time #9 Ik ga op wereldreis!

♥ Janet 

You may also like

52 comments

Manon Ruitenberg 30 mei 2019 - 05:43

Jeetje wat een heftig verhaal! Goed dat je redelijk snel weer bent gaan vliegen. Ik zou zo pissig zijn naderhand!

Reply
thatonetime 31 mei 2019 - 05:48

Ik was niet pissig, vooral heel bang en opgelucht dat ik weer aan de grond stond. Ik denk ook dat het goed was dat ik direct weer moest vliegen, maar helaas zit ik nooit meer zonder angst in het vliegtuig.

Reply
Skincarebynaomi 27 april 2019 - 13:37

Woow wat heftig zeg! Dat je nog verder durfde te vliegen, ja je moet wel zal je denken… Heb je hierna veel last gehad van vliegangst? Want je bent natuurlijk wel een echte reiziger..

Reply
thatonetime 28 april 2019 - 09:04

Ja zoals je in mijn verhaal kunt lezen, zit ik sindsdien helaas nooit meer lekker in het vliegtuig. Maar ik ontkom er helaas niet aan.

Reply
Lizzie 28 september 2018 - 06:35

Ohmyyyy!! Wat een verhaaaalllll. Jeetje wat onwijs eng!! Jk zou ook zo bang zijn. Man, wat gaat er dan allemaal door je hoofd… heeeel heftig

Reply
thatonetime 1 oktober 2018 - 16:52

Ja man, ik was ook echt heel erg bang! Ik dacht echt dat we de sjaak waren!

Reply
Sandra 22 juli 2018 - 17:52

Wow, wat een heftig verhaal. Doodeng lijkt me dit!

Reply
danilya 14 juli 2018 - 10:59

Wat een nare ervaring! Was spannend om te lezen. gelukkig alles goedgekomen.
Mooie foto’s trouwens..

Reply
thatonetime 29 juli 2018 - 17:11

Het was zeker niet fijn… maar eind goed al goed gelukkig! ✌️

Reply
Kim 14 juni 2018 - 16:14

Wow, Janet! Wat een heftige ervaring zeg. Wat een geluk en wat een pech hebben jullie gehad. Mooi dat je dit zo met je lezers deelt.

Reply
thatonetime 17 juni 2018 - 17:52

Het was zeker heftig destijds.. doodsbang was ik maar we hebben geluk gehad, zeker! 🙂

Reply
Femke 13 juni 2018 - 10:27

Jeetje wat een angstig verhaal zeg. Ik kan me voorstellen dat je je dan ontzettend alleen voelt inderdaad. Gelukkig vond je op Bali even een metgezel, dan kun je er in ieder geval even over praten. Maar ik kan me heel erg goed voorstellen dat je nooit meer zorgeloos in een vliegtuig zit inderdaad!

Reply
thatonetime 17 juni 2018 - 17:54

Dank voor je reactie. Het was echt iets wat ik nooit meer hoop mee te maken!

Reply
Sascha 12 juni 2018 - 20:13

Pfoe, kippenvel tijdens het lezen van je verhaal, wat lijkt me dat eng zeg. Zeker als je achteraf van die verhalen hoort over schijnbaar onlogische keuzes die zijn gemaakt. Achteraf gezien klinkt het inderdaad goed dat je relatief kort erna weer kon doorvliegen. Maar kan me voorstellen dat je niet meer zo gerust in een vliegtuig stapt als voorheen!

Reply
thatonetime 17 juni 2018 - 17:55

Dank voor je berichtje! Gelukkig is het goed afgelopen. 🙂

Reply
Enigma 8 juni 2018 - 15:25

Ik heb ooit eens een storm getrotseerd, mocht van uit Athene tot in Kreta geen gordels losmaken en het alarmlampje bleef de hele vlucht branden. Het was een vlucht vol turbulentie en ook het landen was bonken, weer omhoog, bonken, weer omhoog… Maar we brachten het er ook goed vanaf. Een technisch probleem is natuurlijk veel erger. Daar kan er nog van alles mislopen !

Reply
thatonetime 12 juni 2018 - 18:41

Brrr dat is ook echt niet fijn. Ik heb het jaren geleden ook gehad toen ik terugvloog van Praag naar Nederland, toen konden we door het onstuimige weer ook niet landen en moesten we tijden rondjes vliegen in de turbulentie.. bah! Gelukkig is voor jou alles goed afgelopen!

Reply
The lemon kitchen 8 juni 2018 - 10:57

Heel heftig zeg, verder zijn je foto’s prachtig!

Reply
thatonetime 8 juni 2018 - 14:21

Dankjewel! 🙂

Reply
Frederique 8 juni 2018 - 10:39

Zo, dit soort artikelen moet ik niet lezen met mijn vliegangst. Gelukkig is het dus toch goed gekomen.

Reply
thatonetime 8 juni 2018 - 14:20

Gelukkig wel!

Reply
Linda | travellersoftheworld 6 juni 2018 - 17:05

Wat een heftig verhaal en wat een vreselijke ervaring! Ik kan me gewoon niet voorstellen hoe het is, maar dat je daarna altijd wat angstig bent kan ik me heel goed voorstellen

Reply
thatonetime 7 juni 2018 - 18:42

Je zit toch nooit meer rustig.

Reply
Ctheworld - Claudia 5 juni 2018 - 21:14

OMG!!!

Reply
Ann 5 juni 2018 - 20:01

Zo machteloos dat je bent in zo’n situatie. Gelukkig is het uiteindelijk goed voor jou afgelopen!

Reply
thatonetime 7 juni 2018 - 18:43

Gelukkig wel. En dat maakt het zo verschrikkelijk ja dat je geen idee hebt en niets kunt doen.

Reply
An 5 juni 2018 - 19:28

Oh jee. Heftig. Zelf nog geen nare vliegervaring gehad maar eerlijk gezegd ben ik met de jaren minder en minder op mijn gemak als ik vlieg.

Reply
thatonetime 7 juni 2018 - 18:43

En dat terwijl het statistisch gezien volgens mij de veiligste manier van reizen is.

Reply
Daphne - verdraaidmooi 5 juni 2018 - 18:16

Wauw wat heftig! De angst bekruipt je dan wel als je dan nog zo’n lange tijd moet vliegen. Ik moet er niet aan denken!

Reply
thatonetime 7 juni 2018 - 18:44

Om dan nog 90 minuten in zo’n vliegtuig te zitten was vreselijk. Dat wens ik toch niemand toe.

Reply
CustÒdia Chineva 5 juni 2018 - 16:42

wat een verhaal, en wat eng idd, ik zou het nooit durven hahah wel een heel mooi geschreven xx

Reply
thatonetime 7 juni 2018 - 18:44

Je zou het nooit durven om te vliegen?

Reply
Kim 5 juni 2018 - 16:40

Wow, ik heb je verhaal echt vol ongeloof gelezen! Wat een geluk dat het zo goed is afgelopen, maar ik kan me je angst zo goed voorstellen.. Wat moet dat eng geweest zijn!

Reply
thatonetime 7 juni 2018 - 18:45

Ik ben niet snel bang maar ik heb toen echt doodsangsten uitgestaan.

Reply
Sanne 5 juni 2018 - 16:31

Pfoe ja dit weet ik nog. Super heftig!

Reply
thatonetime 7 juni 2018 - 18:45

Het is alweer zo lang geleden dat je het bijna vergeet.

Reply
Nora 5 juni 2018 - 15:45

Oooh wat een ervaring seg! Ja ik kan het wel begrijpen dat je nu niet meer volledig zorgeloos kan vliegen. Maar dat zal met de tijd wel beteren. Mooi geschreven dit!

Reply
thatonetime 7 juni 2018 - 18:46

Ondanks dat blijf ik (gelukkig) ook nog wel reizen dus dat vliegen zal wel moeten. 😉

Reply
Stephanie 5 juni 2018 - 09:22

OMG!! Zo eng zeg!! Binnen enkele weken moet ik met ons hele gezin op het vliegtuig stappen, ik mag er niet aan denken dat wij zoiets tegenkomen!! Ik had dit beter een maand of 2 later gelezen, hahaha :p gelukkig is het goed afgelopen!!

Reply
thatonetime 7 juni 2018 - 18:47

Haha ga er maar niet vanuit dat jullie zoiets gaat overkomen!

Reply
Nicole Orriëns 5 juni 2018 - 09:12

Yikes! Wat eng lijkt me dag. En je bent dan ook zo machteloos als passagier….

Reply
thatonetime 7 juni 2018 - 18:48

Dat ben je zeker, vreselijk is dat! Je kunt niets anders dan zitten en wachten en hopen op het beste.

Reply
Marlies 5 juni 2018 - 08:59

Wat een horror! Ik ben bang om te vliegen, maar ga wel, echter als ik dit zou meemaken dan denk ik dat ik er nooit meer in zou stappen. Bizar, normaal zijn ze zo supergoed met veiligheid!?

Reply
thatonetime 7 juni 2018 - 18:49

Ja dat zijn ze en eerlijk gezegd weet ik ook niet wat hier precies is fout gegaan. Helaas vind ik het reizen te leuk om het vliegen op te geven. 😉

Reply
Irma 5 juni 2018 - 08:26

Ooooh wat lijkt me dit verschrikkelijk! Ik moet er niet aan denken om dan ook nog 90 minuten te moeten doorvliegen…. Wat zul je in angst gezeten hebben.

Reply
thatonetime 7 juni 2018 - 18:51

Weten dat er iets mis is was al erg.. maar wetende dat je ook nog zolang moet vliegen was verschrikkelijk!

Reply
Marjolein 5 juni 2018 - 07:34

Jeetje wat een avontuur….creepy……Wel fijn dat je er geen vliegangst aan over gehouden hebt want volgens mij ben je reiziger in hart en nieren!

Reply
thatonetime 7 juni 2018 - 18:52

Ik vind het reizen veel te leuk om het vliegen op te geven.. maar toch vind ik het een stuk minder fijn om te vliegen dan voorheen.

Reply
Felice Veenman 5 juni 2018 - 06:58

oeps wat een verchrikkelijk angstig avontuur ! en die chaos daarna maakt het zeker niet beter! ik heb het ademloos zitten lezen

Reply
thatonetime 7 juni 2018 - 18:52

Die chaos maakte het avontuur wel compleet ja! 😉

Reply
Lodi 5 juni 2018 - 06:57

O nee wat een verhaald, Wat zal je een angsten hebben gehad. ik ben al geen held met vliegen en vloog twee weken na 9/11 vanuit New York naar Amsterdam. Ik had zes maanden rondgereisd door Amerika. Het vliegtuig is nog nooit zo leeg geweest end e vlucht heeft nog nooit zo lang geduurd, ik was zo bang. Voor niks natuurlijk, maar na deze tijd kan ik niet meer rustig in een vliegtuig zitten. De angst is er altijd.

Reply
thatonetime 7 juni 2018 - 18:53

Dat moet ook verschrikkelijk zijn geweest kan ik me voorstellen. Lijkt me echt niet fijn om vlak na zo’n ramp te vliegen.

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More