Noord-Amerika

Groot, groter, grootst in natuurpracht! Van tropische stranden tot weelderige regenwouden. Majestueuze bergketens, verlaten woestijnen, ruige vulkanen en indrukwekkende wildlife.

Elektronica op reis - Yosemite, de Verenigde Staten, Noord-Amerika
Continenten: Azië, Europa, Afrika, Amerika, Oceanië, Homepage That One Time

Er behoren in totaal 23 landen tot Noord-Amerika. Het werelddeel bestaat niet alleen uit Canada en de Verenigde Staten, maar ook Latijns Amerika valt hieronder. 

Azië, Europa, Afrika, Amerika, Oceanië

Wist je dat een derde van alle vliegvelden op aarde in de Verenigde Staten liggen en dat je hier ook de hoogste bomen ter wereld kunt vinden?

Waar wil je heen?

Reizen in Noord-Amerika

Noord-Amerika is gezegend met een knap staaltje natuurpracht. Van de gletsjers, helderblauwe ijsmeren en indrukwekkende bergketens van Canada tot de uitgestrekte woestijngebieden, actieve geisers en reuzenbomen van Amerika. Van de dampende regenwouden, indrukwekkende wildlife en vele vulkanen van Costa Rica tot de uitgestrekte stranden en verlaten eilanden van Panama en Mexico en de tropische eilanden in de Caribbean. 

En dan hebben we het nog niet eens over de geschiedenis van het werelddeel; verdiep je in de rijke cultuur van de maya’s of de intrigerende cultuur van de native Americans. In dit werelddeel is zo veel moois en interessants te ontdekken, het is absoluut een bezoek waard.

Praktische informatie

Noord-Amerika is meer dan alleen de Verenigde Staten. Het werelddeel bestaat uit de volgende afhankelijke landen: Antigua & Barbuda – Bahama’s – Barbados – Belize – Canada – Costa Rica – Cuba – Dominica – Dominicaanse Republiek – El Salvador – Grenada – Guatemala – Haïti – Honduras – Jamaica – Mexico – Nicaragua – Panama – Saint Kitts & Nevis – Saint Lucia – Saint Vincent & de Grenadines – Trinidad & Tobago en de Verenigde Staten van Amerika. Daarnaast zijn er ook nog heel wat afhankelijke gebieden, zoals de ABC-eilanden, Puerto Rico, Groenland, Turks- en Caicoseilanden en de Britse Maagdeneilanden.

Noord-Amerika staat bekend als een populaire roadtrip-bestemming, met name in de Verenigde Staten van Amerika. Het huren van een camper of auto is dan ook in deze landen zeer gewild, maar vergis je niet in de afstanden. Noord-Amerika is groot. 

Noord-Amerika kent zes tijdzones en strekt zich uit van het poolgebied tot de evenaar, dus de temperaturen verschillen erg veel per land. Bekijk per land wat de beste reistijd is. 

Alle Noord-Amerika blogs

Roadtrippend het land doorkruisen en op zoek gaan naar de mooiste natuur; dat is precies wat ik in Noord-Amerika deed. Hoewel het nooit echt heel hoog op mijn wensenlijst stond, kwam ik er en moest mijn mening snel bijstellen. Het overtrof al mijn verwachtingen! 

Vind hier alle tips om het beste uit je reis naar Noord-Amerika te halen. 

Bereid je reis goed voor

Boek hier je vlucht

Boek hier je hotel

Boek hier je huurauto

Haal hier je reisgids