Oceanië

Ga je mee Down Under? Ontdek ongerepte natuur, tropische droomeilanden, relaxte vibes en uitzonderlijke diersoorten. 

The Great Ocean Road, Australië, Oceanië
Continenten: Azië, Europa, Afrika, Amerika, Oceanië, Homepage That One Time

Er zijn tienduizenden eilanden in Oceanië te vinden, terwijl er in totaal maar zestien landen tot dit werelddeel behoren.  

Azië, Europa, Afrika, Amerika, Oceanië

Wist je dat de meeste landen in Oceanië geen leger hebben en dat er steeds meer eilanden verdwijnen door de stijging van de zeespiegel?

Waar wil je heen?

Reizen in Oceanië

In Oceanië maak je kennis met azuurblauwe zeeën en tropische stranden, uitgestrekte zandvlaktes, ruige bergketens, gletsjers en regenwouden. Je kunt het hier allemaal vinden. Kom tot rust op een verlaten eiland en ga opzoek naar de beste surfspots. Geniet van de nationale parken en van de gezellige steden.

Oceanië wordt gezien als een backpackersbestemming bij uitstek. Het is dan ook erg in trek om hier een fantastische rondreis te maken. Dankzij de ‘laid back’ attitude, de vriendelijke mensen en de geweldige natuur blijf je hier je ogen uitkijken. Het is ver weg, maar absoluut de moeite waard. 

Praktische informatie

De volgende landen behoren tot het werelddeel Oceanië: Amerikaans-Samoa – Amerikaanse Kleinere Afgelegen Eilanden – Australië – Cookeilanden – Fiji – Frans-Polynesië – Guam – Hawaï – Kiribati – Marshalleilanden – Micronesië – Nauru – Nieuw-Caledonië – Nieuw-Zeeland – Niue – Noordelijke Marianen – Norfolk – Paaseiland – Palau – Papua Nieuw-Guinea – Pitcairneilanden – Salomonseilanden – Samoa – Tokelau – Tonga – Tuvalu – Vanuatu – Wallis en Futuna – Westelijk Nieuw-Guinea.

Als je het hebt over reizen naar de andere kant van de wereld, dan is dit de plek waar je moet zijn. Je doet er gemiddeld twee dagen over om er te komen, maar vrijwel alle reizigers die deze barre tocht hebben afgelegd, kunnen beamen dat het zeer zeker de moeite waard is. 

Hoewel er nog wel eens wordt gesproken dat Australië een werelddeel op zich is, bevat Oceanië in totaal zestien landen, waaronder ook Nieuw-Zeeland, Fiji, Papoea-Nieuw-Guinea, de Salomonseilanden, Micronesië en gedeeltes van Indonesië. 

Tips om te reizen naar Oceanië

Veertien maanden lang reisde ik rond door Australië; het is dan ook het land wat mijn hart gestolen heeft. Ik verzamelde al mijn tips, zodat jij goed voorbereid op reis gaat Down Under.

* De delen die ik in Indonesië heb bezocht, vallen officieel niet onder Oceanië. Daarom vind je de tips voor je reis naar Indonesië onder het werelddeel ‘Azië’. 

Alle Australië blogs

Je vindt hier alle blogs die geschreven zijn over Oceanië. 

Bereid je reis goed voor

Boek hier je vlucht

Boek hier je hotel

Boek hier je huurauto

Haal hier je reisgids