Op vakantie gaan: naar welke landen mogen we?

by thatonetime
38 comments
Pai Canyon, Thailand 2015 - 22

YES! Eindelijk is het zover.. we mogen weer op vakantie! Vanaf 15 mei worden er een aantal versoepelingen aangekondigd ten aanzien van het reisadvies van bepaalde landen binnen Europa, en zelfs buiten Europa! Het lijkt er dan op dat we aankomende zomer tóch op vakantie mogen gaan naar het buitenland. Hoewel de Nederlandse overheid het reisadvies van een aantal geselecteerde landen versoepelt, betekent het niet dat we ook naar al deze landen kunnen reizen. Er moet ook goed gekeken worden naar de regels en maatregelen van het desbetreffende (vakantie)land. Hier vind je een zo compleet mogelijk overzicht van de landen waar wij als Nederlanders naartoe mogen reizen.

Reisadviezen van de overheid

Update: 28-05-2021

De afgelopen maanden gold voor zo ongeveer elk land op onze aardbol een oranje of rood reisadvies; dat betekent dat alleen noodzakelijke reizen toegestaan waren. Het toerisme viel compleet op zijn gat in de hele wereld. Inmiddels worden er door het ministerie van Buitenlandse Zaken allerlei versoepelingen aangekondigd. Dat is natuurlijk heel erg fijn om te horen, want dat betekent dat we op de goede weg zijn om de coronacrisis boven te komen.

De Nederlandse overheid heeft al aangekondigd dat ze vanaf 15 mei een aantal reisadviezen gaan aanpassen naar een geel of groen reisadvies. Dit betekent dat reizen naar deze landen weer mogelijk is, maar dat er in het desbetreffende land veiligheidsrisico’s kunnen zijn die afwijken van wat we hier in Nederland gewend zijn.

Let op: een reisadvies is NIET bindend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt zorgvuldig zijn afwegingen en deze adviezen kunnen continu bijgesteld worden. Het blijft de verantwoordelijkheid van jezelf om de afweging te maken om alsnog te gaan reizen ondanks een oranje reisadvies. Wanneer je toch besluit om te reizen terwijl er een oranje reisadvies is, heeft dit gevolgen voor je reisverzekering. In deze situatie dekt je reisverzekering veel zaken niet en reis je dus min of meer ‘op eigen risico’. Je kunt altijd contact opnemen met je verzekeraar om informatie in te winnen.

Ook bij het reizen naar een land met een geel reisadvies is het verstandig om je verzekeraar te raadplegen.


Versoepelingen vanaf 15 mei: naar welke landen mogen we op vakantie?

Alle vakanties naar het buitenland werden de afgelopen maanden afgeraden, maar daar komt dus gelukkig verandering in. Vanaf 15 mei is het weer mogelijk om op reis te gaan naar landen binnen de Europese Unie/Schengenzone. Voor meerdere landen wordt het reisadvies dus aangepast van oranje naar geel, en voor een aantal landen is dit zelfs naar groen. Het reisadvies blijft oranje als een desbetreffend land het coronavirus nog niet (voldoende) onder controle heeft of wanneer er andere redenen zijn waardoor het niet veilig zou zijn om naar dat betreffende land te reizen. Daarnaast is het geen bindend advies; mochten er negatieve ontwikkelingen binnen een land plaatsvinden, dan kan het reisadvies net zo snel weer (terug) aangepast worden naar oranje.

Vanaf 15 mei wordt het reisadvies aangepast van oranje naar geel of groen voor de volgende landen:

Aruba

Vanaf 15 mei is het weer mogelijk om naar Aruba af te reizen. Als je naar Aruba wilt reizen, moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Vooraf moet je online een gezondheidsverklaring uploaden en invullen, ook moet je een immigratiekaart invullen. Onderdeel hiervan is dat je 72 uur voor vertrek een negatief PCR-testresultaat kunt aantonen (vanaf 15 jaar). Mondkapjes zijn verplicht in openbare gebouwen, winkels, hotels en in het openbaar vervoer. Je moet overal anderhalve meter afstand houden.


Bonaire

Vanaf 19 mei is ook Bonaire weer te bezoeken. Nederland is voor Bonaire een hoog risicoland, wat betekent dat je een negatieve NAAT-test van maximaal 24 uur oud bij vertrek naar Bonaire moet laten zien. Ook moet je een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud bij vertrek kunnen laten zien. Als je geen negatiefe test hebt, moet je direct tien dagen op eigen kosten in quarantaine op een door de gezaghebber aangewezen locatie. Tevens moet je vooraf een online gezondheidsverklaring invullen.

Op het eiland word je geacht anderhalve meter afstand na te leven. De winkels, hotels, restaurants e.d. zijn open, maar vaak met beperkte capaciteit.


Curaçao

Het is vanaf 15 mei ook weer mogelijk om naar dit Caribische eiland af te reizen. Op Curacao moet je ook rekening houden met de regels die op dat moment op het eiland gelden. Je moet voor vertrek een “Public Health Passenger Locator Card” en immigratiekaart invullen, en ook hierbij moet je een negatieve PCR-test laten zien die uiterlijk 72 uur voor vertrek is afgenomen. Daarnaast moet je 48 uur voor vertrek een afspraak maken voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst op Curaçao. Daarnaast is het verplicht om een reisverzekering te hebben afgesloten.

Op het eiland zijn restaurants open tot 20.00 uur, het openbaar vervoer rijdt tot 21.00 uur en mondkapjes zijn verplicht in openbare ruimtes.

Lees ook:

Curaçao: de mooiste stranden op een rij

Marshe Bieu: ervaar puur Curaçao

That One Time #2| die ene keer dat een politieagent mij mee uit vroeg

6x te doen op Curaçao #2

6x te doen op Curaçao #1


Finland

Voor Finland gelden er vrij strenge inreisbeperkingen. Alleen aantoonbaar noodzakelijk (werk)verkeer wordt toegelaten en er geldt een thuisquarantaine bij aankomst in Finland voor 14 dagen. Als je geen negatief testresultaat kunt laten zien bij aankomst, dan moet je jezelf direct bij aankomst op het vliegveld/de haven laten testen. 

Je kunt de thuisquarantaine verkorten door daarna op zijn vroegst 72 uur na de eerste PCR-COVID-19-test een 2PCR-COVID-19-test doen. Als beide PCR-COVID-19-testen een negatieve testuitslag laten zien, dan kun je de thuisquarantaine stopzetten.

Ik zou dus nog even wachten met het boeken van je reis naar Finland.


Griekenland

Het grootste deel van (het vaste land van) Griekenland heeft nog een oranje reisadvies, er zijn echter een aantal eilanden waarbij het reisadvies is aangepast naar geel. Dit geldt voor de Noord-Egeïsche eilanden (o.a. Chios, Lesbos en Samos) en de Ionische eilanden (o.a. Korfu). De overige eilanden en delen van Griekenland hebben nog steeds een oranje reisadvies. Indien je ervoor kiest om een oranje gebied te bezoeken, moet je bij thuiskomst 14 dagen in (thuis)quarantaine.

Let op: de Zuid-Egeïsche eilanden (o.a. Kos, Mykonos, Rhodos en Santorini) hadden een geel reisadvies, maar krijgen vanaf 31 mei weer een oranje reisadvies in verband met snel stijgende besmettingscijfers.

Als je naar Griekenland wilt afreizen, moet je een negatieve PCR-test laten zien die maximaal 72 uur voor binnenkomst is afgenomen. Als je volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19 hoeft dit niet. De tweede vaccinatie moet ten minste twee weken voor uw reis zijn gedaan. Daarnaast moet je vooraf een elektronisch PLF formulier invullen.

In Griekenland is een avondklok van 00.30 uur tot 05.00 uur. Het dragen van een mondkapje is verplicht in alle openbare ruimtes (binnen en buiten) en je riskeert een dikke boete als je dit niet doet.


Ierland

Ook als je naar Ierland wilt reizen, moet je een negatieve PCR-test laten zien die maximaal 72 uur voor binnenkomst is afgenomen. Als je in Ierland aankomt moet je voor een een periode van 14 dagen in (thuis)quarantaine. Je kunt deze periode verkorten als je vijf dagen na aankomst in Ierland een schriftelijke bevestiging van een negatieve PCR-uitslag ontvangt. Daarnaast moeten alle inkomende reizigers een ‘Public Health Passenger Locater Form’ invullen.

In Ierland wordt, net als in Nederland gefaseerd versoepeld. Je moet in alle openbare ruimtes en in het openbaar vervoer een mondkapje dragen.

Lees ook:

Reisroute 10-daagse roadtrip Ierland

Money: kosten roadtrip Ierland

De schoonheid van Oost-Ierland: Glendalough

12x te doen in Killarney, Ierland

Hiken in Ierland: the Comeragh Mountains

The Ring of Kerry: de mooiste kustroute van Ierland

The Cliffs of Moher: de mooiste kliffen van Ierland


IJsland

Sinds 28 mei mogen wij weer naar IJsland te reizen, maar let wel goed op want je hebt nog steeds te maken met veel beperkingen. IJsland is in principe gesloten voor toerisme tot en met 31 mei, maar mensen die volledig gevaccineerd zijn of aan kunnen tonen dat ze besmet zijn geweest met Covid-19, kunnen wel naar IJsland reizen.

Je moet je drie dagen voor vertrek digitaal registreren. Ook moet je een negatieve uitslag (niet ouder van 72 uur) kunnen laten zien. Daarnaast moet iedereen bij binnenkomst opnieuw een test doen en meteen in quarantaine totdat de uitslag van die test bekend is. Ben je niet gevaccineerd of kun je niet aantonen dat je besmet bent geweest, dan moet je sowieso in quaraintaine tot minimaal dag 5, waarna opnieuw een test gedaan wordt.


Malta

Als je naar Malta wilt afreizen, moet je een negatieve PCR-test laten zien die maximaal 72 uur voor binnenkomst is afgenomen. Indien je dit niet kunt aantonen, wordt je verplicht om in (thuis)quarantaine te gaan voor 14 dagen en/of word je verplicht getest bij aankomst.

Daarnaast wordt er in Malta geacht dat iedereen twee meter afstand van elkaar houdt en moet je in alle openbare ruimtes (binnen en buiten) en in het openbaar vervoer een mondkapje dragen.


Portugal

Reizen naar Portugal is ook weer mogelijk, onder bepaalde voorwaarden. Het is vanaf 23 mei voor reizigers uit Nederland niet meer verplicht om na aankomst in Portugal twee weken in (thuis)quarantaine te gaan. Het is nog wel verplicht om een negatieve PCR-test te laten zien die maximaal 72 uur voor binnenkomst is afgenomen.

In Portugal geldt een afstandsregel van twee meter en is het gebruik van mondkapjes in gesloten gelegenheden en in de buitenlucht verplicht. De grens tussen Portugal en Spanje is sinds 1 mei open voor regulier verkeer.

Voor de eilandengroepen Azoren en Madeira gelden andere maatregelen dan voor het vasteland. Je moet hier een document van een erkend gezondheidsinstituut laten zien, waaruit blijkt dat je in de 72 uur voor aankomst een Corona-test hebt gedaan met een negatieve uitslag. Houdt goed de lokale websites in de gaten voor de meest actuele regels per eiland.

Lees ook:

7 toffe plekjes in de Algarve, Portugal

7 redenen om naar Portugal te gaan

Roadtrips in Europa: vier mooie en inspirerende routes


Roemenië

Reizigers uit Nederland moeten bij aankomst een negatieve PCR-test (niet ouder is dan 72 uur) laten zien. Als je volledig gevaccineerd bent, dan hoef je dit niet te doen. Je moet dit wel kunnen aantonen en er moet minstens tien dagen zitten tussen het moment van de tweede vaccinatie en de aankomst in Roemenië.

Bij aankomst in Roemenië moet je in quarantaine. Op dag 8 kun je een PCR-test laten doen en bij een negatieve uitslag ben je good to go. Als je volledig gevaccineerd bent, hoef je niet in quarantaine.

Lees ook:

Reisroute: een week roadtrippen door Roemenië


Rwanda

We kunnen vanaf 15 mei niet alleen naar wat toffe bestemming binnen Europa reizen, maar ook buiten Europa zijn er een aantal bestemmingen waar we naartoe mogen. Rwanda is daar één van. Als je naar Rwanda wilt, ben je verplicht om voor vertrek een ‘Passenger Locator Form’ in te vullen. Ook moet je een certificaat laten zien met een negatief COVID-19-testresultaat wat niet ouder dan 72 uur is. Ook bij vertrek uit Rwanda moet je een negatief COVID-19 PCR-test resultaat kunnen laten zien. 

Alle reizigers worden bij aankomst in Rwanda nog een keer getest. Je moet de uitslag van deze test afwachten in een door de lokale overheid aangewezen hotel. Deze kosten (voor de test en hotel) zijn voor eigen rekening.

In Rwanda zijn de restaurants en winkels open, het openbaar vervoer is beperkt beschikbaar. Je moet op alle openbare plekken een mondkapje dragen en er is in het hele land een avondklok tussen 22.00 uur en 04.00 uur.


Saba

Saba heeft vanaf 15 mei een groen reisadvies! Reizen naar dit eiland is weer mogelijk, maar je hebt nog steeds te maken met inreisbeperkingen. Je moet als reiziger uit Nederland bij aankomst vijf dagen in (thuis)quarantaine. Na deze vijf dagen moet je een test doen.

Daarnaast moet je vooraf online toestemming vragen om naar Saba af te reizen. Indien dit is toegestemd, moet je een negatieve NAAT-test die maximaal 72 uur oud is kunnen laten zien, bij aankomst op Saba. Als je volledig gevaccineerd bent, is deze quarantaine en test niet nodig.


Sint Eustatius

Ook Sint Eustatius heeft inmiddels weer een groen reisadvies, maar ook hier zijn nog inreisbeperkingen van kracht. Je moet bij aankomst een negatieve NAAT-test die maximaal 72 uur oud is kunnen laten zien en je moet als reiziger uit Nederland tien dagen in (thuis)quarantaine. Na deze tien dagen moet je een test doen. Ook moet je jezelf vooraf online registreren.


Sint Maarten

Nog een heerlijke bestemming in het Caribisch gebied waar je naartoe kunt reizen. Je moet voor vertrek een gezondheisverklaring invullen. Daarnaast moet je een negatieve PCR-test die 72 uur voor vertrek is afgenomen uploaden via de website van de overheid van Sint Maarten. Je ontvangt dan een tijdelijke toestemming om naar het eiland te reizen. Dit moet je bij aankomst ook, samen met de negatieve PCR-test, kunnen laten zien. Daarnaast moet je verplicht een COVID-19 verzekering hebben en een ziektekostenverzekering.

Op het eiland is het verplicht om een mondkapje te dragen op alle openbare plekken en het openbaar vervoer. Ook word je geacht om altijd twee meter afstand te houden van elkaar.


Spanje

Naar het vaste land van Spanje afreizen is momenteel nog niet mogelijk. Wel is het sinds 15 mei weer mogelijk om naar de Canarische eilanden (o.a. Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote) en de Balearen (o.a. Mallorca, Ibiza en Formentera) af te reizen.

Je moet een negatieve PCR-test laten zien die maximaal 72 uur voor binnenkomst is afgenomen. Deze testresultaten moeten in het Spaans, Engels, Frans of Duits zijn. Kom je per vliegtuig of per boot, dan moet je een ingevuld “Health Control Form” kunnen laten zien.

Je moet in Spanje anderhalve meter afstand te houden. Het dragen van mondkapjes in publieke ruimtes (binnen en buiten) is verplicht, ook in de openlucht.


Thailand

Het laatste land in dit lijstje is wederom een prachtige bestemming. Het is weer mogelijk om naar Azië te reizen. Als je naar Thailand wilt reizen, moet je jezelf voor vertrek registreren bij de Thaise overheid. Bij aankomst in Thailand moeten alle reizigers bij aankomst verplicht veertien dagen in quarantaine in speciale quarantainehotels. De kosten voor dit hotel zijn voor eigen rekening. Thuisquarantaine is niet mogelijk en je moet ook in quarantaine als je volledig gevaccineerd bent.

Als er tijdens je reis Covid-19 bij je wordt vastgesteld, dan volgt verplichte ziekenhuisopname of quarantaineverblijf in een veldhospitaal. Dit is zelfs als je geen klachten hebt.

Lees ook:

Reisroute: vijf weken Thailand

32x doen tijdens je eerste bezoek aan Thailand

Koh Phi Phi: helder water, witte stranden en rotsformaties

Chiang Rai – 11 tips voor je bezoek aan deze Thaise stad

Het duikersparadijs van Thailand: Koh Tao

Wat te doen in historisch Ayutthaya, Thailand

Pai Thailand: 10x te doen in dit mooie dorp

Te doen: kookcursus in Chiang Mai, Thailand


Op vakantie gaan naar het buitenland: houd de situatie goed in de gaten

De situatie rond het coronavirus kan natuurlijk elk moment veranderen. Bij een toename in besmettingen kunnen landen weer nieuwe of strengere maatregelen nemen. Het (opnieuw) sluiten van de grenzen blijft dus ook altijd een optie. Maak je dus de keuze om op reis te gaan naar het buitenland, houd dan altijd het nieuws en de recente ontwikkelingen omtrent het coronavirus goed in de gaten en zorg sowieso dat je goed voorbereid bent op dit scenario. We weten inmiddels allemaal hoe snel het kan gaan.

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken vind je alle actuele informatie.

♥ Janet

You may also like

38 comments

Irene 16 november 2021 - 12:10

Hopelijk gaat er snel nog meer open! Vooral ook omdat mensen gewoon leven van toerisme en het nu wel genoeg is geweest vind ik..

Reply
thatonetime 16 november 2021 - 15:02

Ja, dat vind ik ook wel een beetje hoor. Ik snak wel weer naar een goede, lange en verre reis naar de andere kant van de wereld.

Reply
Sandra 25 juni 2021 - 08:06

Fijn dat er steeds meer opengaat! Toch zie je dat de situatie in landen zo snel verandert, dat lijkt me wel spannend als je een vakantie boekt. Vorig jaar zomer was ik aan het werk op een zeiljacht en heb ik heel wat tijd doorgebracht in Spanje en Italië. Toch gek, om dan bijna geen toeristen tegen te komen. Ik zou graag wat verder op vakantie gaan, dus ik wacht nog even af.
Sandra onlangs geplaatst…Indonesisch eten – mijn 10 favoriete Indonesische gerechtenMy Profile

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 09:35

Wat leuk zeg om op een zuiljacht te werken, dat lijkt me fantastisch.

Reply
Mandy Eggens 23 juni 2021 - 22:24

Goed dat je hier een blogje over schrijft! Ik denk dat ik nog maar even een jaartje oversla. Ik laat me niet inenten en ik wil ook niet perse zo’n test dus ik vind het een te groot gedoe allemaal

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 09:38

Dan snap ik het wel inderdaad.

Reply
Mitchel 9 juni 2021 - 15:52

Een fijn overzichtje voor heel veel mensen. Hopelijk gaan er steeds meer landen op geel of groen. Duitsland, Oostenrijk en Italië zou je nog aan het lijstje kunnen toevoegen.
Mitchel onlangs geplaatst…Paars, uilen en het bos | ColumnMy Profile

Reply
Marko Barendregt 2 juni 2021 - 07:54

Prettig zo’n overzicht. Dat zal niet eenvoudig zijn om up-to-date te houden. Toch hou ik het deze zomer nog even dicht bij huis. Misschien aan het einde van de zomer nog even als het allemaal weer wat makkelijker wordt. Maar liever eerst het hele gezin gevaccineerd.

Reply
Denise 29 mei 2021 - 06:09

Het is fijn dat we weer naar best veel plekken kunnen, maar het blijft onzeker. Ik had ook net Griekenland weer gepromoot en dan gaat er weer een deel op oranje. Zo balen!
Gelukkig is Sardinië nu geel geworden. Hopelijk blijft dat zo!
Denise onlangs geplaatst…11x nieuw in Scheveningen: nieuwe hotspots, restaurants, foodhall, hotel en andere hoogtepunten in ScheveningenMy Profile

Reply
Jacoba 28 mei 2021 - 06:21

Wat fijn dat alles langzaam weer opengaat en dat we weer mogen reizen! Ik hoop in september weer echt op pad te gaan, maar ik wacht nog even af wat er tegen die tijd open is. Hopelijk blijft het ook open deze keer 😉
Jacoba onlangs geplaatst…Nationaal Park Lauwersmeer bezoeken: tips & de mooiste wandelingenMy Profile

Reply
Frederique 26 mei 2021 - 08:50

Omdat ik voor een reisorganisatie werk zitten we er bovenop wat de informatie en de codes betreft. Sinds de quarantaineplicht bij aankomst eraf is gehaald, wordt Portugal intens veel geboekt!

Reply
Heidi 26 mei 2021 - 07:40

• Wat fijn dat je al naar veel landen kunnen gaan.
Ik zelf wacht liever zelf een beetje af.
Heidi onlangs geplaatst…Week sfeervlog..My Profile

Reply
Melanie Hoogvliet 24 mei 2021 - 11:31

oooh wat een prachtige foto’s ik kan echt genieten van andere landen. Toch gaan wij niet zo vaak naar het buitenland want we zijn ook echte huismussen.

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 10:29

Dankjewel!

Reply
nicole orriens 24 mei 2021 - 07:24

Hoewel ik begrijp dat veel mensen staan te trappelen om weer te gaan reizen bekruipt mij ook wel een gevoel van: ‘Hebben we dan helemaal niets geleerd van de coronacrisis?’ Begint het reizen en consumeren meteen weer? Ik vind het lastig….
nicole orriens onlangs geplaatst…Things Heard and Seen op Netflix: mijn reviewMy Profile

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 10:30

Dat snap ik ook wel.

Reply
Manon 23 mei 2021 - 14:40

Zo vier je toch geen lekkere vrije zorgeloze vakantie. Zou gewoon nog een jaartje wachten.

Reply
Jouvence 23 mei 2021 - 11:29

Wat een prachtige foto’s allemaal zeg! Wij blijven dit jaar gewoon thuis.

Reply
Jouvence 15 mei 2021 - 19:26

Wij blijven dit jaar gewoon lekker in Nederland, geen zin in gedoe met vakanties en corona.

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 10:47

Dat snap ik, ook lekker toch.

Reply
Rory 28 april 2021 - 18:00

Wat een verschillen in de verschillende landen! Nou, ik sta sowieso niet te trappelen om naar het buitenland te gaan. Hoog op mijn lijstje staat Bali (nog op slot) en New York. Nou, ik wacht maar even. Na dat jaar kan er nog wel wat meer tijd bij. Laat het eerst maar eens wat veiliger zijn allemaal. Vorig jaar ‘pieste ik naast de pot’ voor wat betreft een Nederland-vakantie, dus ik heb nu afgelopen september al geboekt voor deze zomer. Gewoon in Nederland, maar toen kon het nog. En ook nog voor een normaal bedrag…
Rory onlangs geplaatst…Wanneer je door de bomen het (kinderwagen)bos niet meer zietMy Profile

Reply
Lindaschrijfthetop 23 april 2021 - 06:41

Een mooi overzicht. Ik sta niet meteen in de rij om weg te gaan. Maar ik kan me voor stellen dat als je reiziger bent, dat je staat te trappelen.

Reply
nicole orriens 16 april 2021 - 08:36

Het is een wonderlijk idee dat we op dit moment zelfs niet naar onze oosterburen mogen… Wij wonen vlakbij de Duitse grens, en dat is wel een wonderlijk idee.

Reply
Marcella Molenaar 10 juli 2020 - 20:30

Mooi overzicht! En bizar om te lezen hoe verschillend de regels per land zijn. Maakt het ook niet overzichtelijk en duidelijk…. En regels veranderen regelmatig ook. Heb jij reisplannen voor de zomer of het najaar?
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…9x Bezienswaardigheden in AmersfoortMy Profile

Reply
Laura 5 juli 2020 - 08:48

Ik blijf nog lekker in ons eigen land. Ga het nog niet riskeren

Reply
Heidi 28 juni 2020 - 17:13

Fijn om te lezen waar we nu op reis kunnen gaan.
Heidi onlangs geplaatst…Koken _ Vanile Pudding.My Profile

Reply
Mandy 24 juni 2020 - 18:43

Goed zo’n overzicht! Ik blijf dit jaar denk ik gewoon in NL, vind het toch spannend om weg te gaan

Reply
Simone 22 juni 2020 - 10:51

Wij zijn afgelopenw eekend direct een weekendje naar de Moezel in Duitsland geweest, omdat onze kleine in september komt. We wilden nog even lekker eruit met ons 2.

Reply
Stefaan De Winter 22 juni 2020 - 10:32

Ik ga 2 maal naar Ibiza, ik mis het te hard, en we kennen het er goed en weten waar we moeten zijn om de massa te ontwijken en mss is het rustigere ibiza nu nog mooier als anders <3
Stefaan De Winter onlangs geplaatst…Staycation | La Petite ForêtMy Profile

Reply
Caroline 21 juni 2020 - 07:23

Oh, ik heb toch zo’n zin om weer te kunnen reizen. Het liefst zou ik naar de Normandische kust afreizen.

Reply
Aniek 19 juni 2020 - 18:58

Fijn overzicht ! Ik was deze week in Duitsland. De 2 meter ruimte werd nergens echt aangehouden, maar op de mondkapjes zijn ze erg streng. En als ik ergens een ijsje kocht, mocht je dit niet binnen 50 meter van de winkel opeten. Dit om te voorkomen dat het te druk zou worden rondom de ijssalon. Ook bijzonder.
Aniek onlangs geplaatst…Outdoor snacks uit de supermarktMy Profile

Reply
Linda 18 juni 2020 - 21:48

Ik vind het wel ingewikkeld allemaal omdat het zo vaak veranderd en de regels overal anders zijn. Heel eerlijk vind ik het misschien ook wel wat te vroeg allemaal. Je mag nog zoveel niet, maar we mogen wel weer met z’n allen reizen richting landen waar de situatie heel heftig was. Wij blijven in Nederland in de zomer, ook omdat we net een huis hebben, maar ik denk anders ook. Gelijk een goede kans om meer te ontdekken in eigen land. Ik hoop met de kerst naar New York te gaan, maar heb er een hard hoofd in. Als het niet door kan gaan, lijk een trip binnen Europa mij ook wel wat.

Reply
Kelly 18 juni 2020 - 18:29

Wat een fijn overzicht! Ik heb gelukkig pas vakantie in oktober dus heb nog even de tijd om af te wachten. Pas na de zomervakantie ga ik een beslissing nemen. Portugal en Kroatië staan op de nominatie. Mocht het niet lukken, dan wordt het Duitsland, België of Nederland. Ik zie het allemaal wel…ik ben al blij als ik überhaupt nog weg kan dit jaar, haha.

Reply
Yvonne 18 juni 2020 - 07:36

Nadat we eindelijk onze reis naar Namibië voor het grootste deel al hebben kunnen annuleren (de vlucht komt pas vlak voor vertrek, afhankelijk van of hij nog door de maatschappij geannuleerd wordt) gaan we nu naar Oostenrijk en mogelijk Slovenië, als die nog open gaan. Is dat laatste niet het geval dan wordt het oost-Duitsland en Polen erbij. Ik wist trouwens niet dat je mogelijk een test moet doen als je Polen binnen komt. Hoop niet dat dit bij onze kids het geval gaat zijn dan.. dat zou ik echt niet tof vinden.

Reply
Jasmina 17 juni 2020 - 09:09

Leuke tips! Toch blijven wij denk ik in Nederland

Reply
Anouk 17 juni 2020 - 00:01

Wat houdt het in dat je aan de grens gecontroleerd kunt worden? Zou dat problemen kunnen geven?
Vanuit Costa Rica vinden wij het toch wel spannend dat er weer gereisd gaat worden terwijl er nog zoveel besmettingen zijn. Hier is nog niet bekend wanneer de grenzen open gaan, waarschijnlijk blijven ze ook na 30 juni gesloten. De overheid heeft aangegeven aan het werk te zijn om een plan op te stellen om toeristen weer toe te laten, maar dit zal wel heel geleidelijk gaan met strenge controles. Ook wordt er aangegeven dat er gekeken wordt naar het aantal besmettingen een land heeft om zo inwoners wel of niet toe te laten. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat lopen.
Anouk onlangs geplaatst…Peninsula Osa: ga de wildernis in en bezoek bijv. CorcovadoMy Profile

Reply
Lizette 16 juni 2020 - 15:27

Wat fijn dat je alles voor deze landen hebt uitgezocht! Dat moet een hele klus geweest zijn. Er zijn zoveel verschillende aanpakken. Ik denk erover in september naar het buitenland te gaan, misschien Duitsland of iets verder. Een mondkapje in een winkel vind ik op zich geen probleem, maar eigenlijk ook niet echt hèt vakantiegevoel, aangezien ik dat thuis niet gewend ben.
Lizette onlangs geplaatst…Afvinken in Triëst! De 4 mooiste plekken in het bijzonder stukje ItaliëMy Profile

Reply
Jasmijn 15 juni 2020 - 21:09

Wat veel verschillende regels hé! Bizar dat de covid-19 test vanaf 1 Juli 100,- kost in IJsland. En twee weken in quarantaine is vast ook erg duur door de leefomstandigheden

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More