Janet - Cappadocië, Turkije 2022
Contact That One Time, Avanos, Cappadocië, Turkije 2022

Hi! 

Welkom op het reisplatform That One Time. 

Ben jij benieuwd naar mijn persoonlijke verhaal en wil je meer weten over That One Time? Wil jij weten hoe het allemaal begon? Lees dan snel verder. 

Liefs

Janet

Janet - Cappadocië, Turkije 2022
Contact That One Time, Avanos, Cappadocië, Turkije 2022
Janet - Cappadocië, Turkije 2022
Contact That One Time, Avanos, Cappadocië, Turkije 2022

Hoe het allemaal begon..

L'Aiguille, Étretat, Normandië, Europa - juli 2020
Nature's Windows, Australië 1
Khao Yai National Park - Thailand 2015 - 5

Over That One Time: van kamperen in Frankrijk tot backpackend de wereld over. 

Bij veel reizigers wordt het reizen er met de paplepel ingegoten. Bij mij was dit echter niet het geval. Waar ik opgroeide met vakanties op de camping in Frankrijk, tripjes naar Duitsland en zomers in het vakantiehuisje van mijn oom en tante in Portugal, had ik hierbij niet het gevoel dat dit voor mij bestemd was of dat dit mijn toekomst. Hoewel ik erg goede herinneringen heb aan deze vakanties, dacht ik destijds niet dat dit een passie van mij zou worden.

Wat ik al wel op jonge leeftijd wist, was dat ik ontzettend graag leerkracht wilde worden. Van jongs af aan schreef ik al in andermans vriendenboekjes dat ik juf wilde worden. Ik schreef over creatieve hobby’s en sporten, maar reizen werd hierbij nooit genoemd. 

Zo gezegd, zo gedaan: ik begon aan de Pabo. In het laatste jaar van deze opleiding besloot ik om, samen met een vriendin, een buitenlandse stage te doen op Curacao. De aanvraag was nog niet eens goedgekeurd, maar ik had het ticket al geboekt. Typerend voor mij: als ik iets in mijn hoofd heb, dan gaat het hoe dan ook gebeuren!

Deze buitenlandse stage was mijn eerste ervaring op het gebied van (alleen) reizen. Ik genoot van het wonen op een tropisch eiland; een andere cultuur, natuur en keuken. Ik leerde veel mensen kennen en genoot van deze contacten, maar bovenal genoot ik van het ultieme gevoel van vrijheid. Deze buitenlandse stage smaakte naar meer. 

Ik was nog niet eens terug in Nederland om mijn studie af te maken of ik had al een nieuw plan in mijn hoofd: een jaar naar Australië. Wederom waren de tickets al geboekt, terwijl ik nog moest afstuderen. Gelukkig presteer ik goed onder druk.

Een dag nadat ik mijn diploma op zak had, vertrok ik met backpack naar Australië. Ik woonde een half jaar in Perth, waar ik ondertussen werkte als au-pair en aan de slag ging op een Nederlandse school. Na dit avontuur liet ik Perth achter en trok ik backpackend het land door. Slapen in een tentje, hout sprokkelen om eten op te koken, dagenlange hikes in de overweldigende natuur. Ik genoot intens van mijn tijd in dit prachtige land. Dit smaakte naar meer. Inmiddels was ik verknocht en wist ik het zeker: reizen is mijn passie!

Na mijn jaar in Australië ging ik als leerkracht aan het werk in Nederland. Ik genoot van het lesgeven en de bijkomende schoolvakanties. Elke zomer ging ik voor langere tijd op pad. Ik ging de hele wereld over en bezocht verschillende uithoeken. Naarmate het reizen vorderde ontdekte ik dat ik het gelukkigst word in de natuur; van mooie vergezichten en bijzondere natuurverschijnselen. Ik ga op reis dan ook maar al te graag op zoek naar de mooiste stukjes planeet en bijzondere ervaringen. Want daar gaat reizen over: over die éne keer. That One Time.

Hoe het allemaal begon..

L'Aiguille, Étretat, Normandië, Europa - juli 2020
Nature's Windows, Australië 1
Khao Yai National Park - Thailand 2015 - 5

Over

34 jaar. Leerkracht en fervent reiziger. Een creatieveling met 1000 hobby’s. Impulsief en daadkrachtig. Volgt momenteel een studie grafisch vormgeven. Altijd op zoek naar nieuwe prikkels. Houdt van avontuur. Houdt ook van lekker eten en drinken. Speelt graag spelletjes (is hierbij wel competetief). Luistert het liefst naar rockmuziek. Wordt blij in de natuur. Zoekt graag naar mooie uitzichten. Is ook altijd op zoek naar dieren. Leeft het liefst in warme temperaturen

Janet

Yosemite National Park, Californië 2

Over

Janet

Yosemite National Park, Californië 2

34 jaar. Leerkracht en fervent reiziger. Een creatieveling met 1000 hobby’s. Impulsief en daadkrachtig. Volgt momenteel een studie grafisch vormgeven. Altijd op zoek naar nieuwe prikkels. Houdt van avontuur. Houdt ook van lekker eten en drinken. Speelt graag spelletjes (is hierbij wel competetief). Luistert het liefst naar rockmuziek. Wordt blij in de natuur. Zoekt graag naar mooie uitzichten. Is ook altijd op zoek naar dieren. Leeft het liefst in warme temperaturen. 

Over

Janet

Yosemite National Park, Californië 2

34 jaar. Leerkracht en fervent reiziger. Een creatieveling met 1000 hobby’s. Impulsief en daadkrachtig. Volgt momenteel een studie grafisch vormgeven. Altijd op zoek naar nieuwe prikkels. Houdt van avontuur. Houdt ook van lekker eten en drinken. Speelt graag spelletjes (is hierbij wel competetief). Luistert het liefst naar rockmuziek. Wordt blij in de natuur. Zoekt graag naar mooie uitzichten. Is ook altijd op zoek naar dieren. Leeft het liefst in warme temperaturen. 

Hoe That One Time begon..

Reizen is een avontuur en je maakt van alles mee: leuke en minder leuke dingen. Al vanaf mijn eerste solo-reisavontuur, die buitenlandse stage naar Curacao, houd ik al mijn avonturen bij. Ik schrijf alles op en deelde mijn avonturen destijds met mijn vrienden en familie. 

Toen ik steeds vaker vragen kreeg over een bepaalde bestemming waar ik was geweest of over reizen in het algemeen, besloot ik om mijn ervaringen en tips te bundelen op dit om anderen op weg te helpen. 

Bloesem Bemmel april 2021
Antelope Canyon, Amerika

Waar het allemaal begon met een hobbymatig project, heb ik in 2021 de keuze gemaakt om van dit blog mijn bedrijf te maken en hier mijn werk van te maken. In mijn ogen is het een win-win situatie. Ik houd van reizen en schrijven. Schrijven is voor mij een soort therapie en ik vind het een ideale manier om al mijn avonturen te verwerken. Ik doe niet aan fotoboeken van mijn reizen, ik doe aan blogs. Alles wat je op dit blog vind zijn mijn persoonlijke herinneringen. En terwijl ik alles van me afschrijf, help ik jullie om je volgende reis te plannen. 

Wie, wat, waar, wanneer, hoe?

Reizen is een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden en ik weet inmiddels goed op welke manier ik het liefste reis. Hoewel ik erg blij wordt van een leuke, korte (city)trip op z’n tijd, neem ik het liefste alle tijd om een bestemming écht goed te ontdekken. Slow travel is dan ook een begrip dat ik graag ter harte neem. Ik ben niet op een missie om zoveel mogelijk landen af te tikken, ik tik liever ervaringen af. Roadtrippend een land door op zoek naar de mooiste onbekende plekjes, met het openbaar vervoer en thuis slapen bij de locals, niet alleen de highlights af, maar juíst langer blijven om een fractie van het lokale leven te ervaren. Dat is mijn manier van reizen. 

Aangezien ik de afgelopen jaren gebonden was aan de schoolvakanties, zit het er natuurlijk niet altijd in om ergens zo lang te blijven als ik zou willen. Om die reden heb ik in de zomer van 2022 mijn baan opgezegd om weer voor onbepaalde tijd op pad te gaan, zonder tijdsdruk, om weer het ultieme gevoel van vrijheid te ervaren! 

Hieronder vind je een overzicht van alle bestemmingen die ik tot op heden heb bezocht. Kom nog eens terug om te kijken of er bestemmingen zijn bijgekomen.

Expeditie Aarde

Pijl_1 3

Samenwerken met That One Time?

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van mijn persoonlijke verhaal? Zie jij een samenwerking met mij wel zitten? Kijk dan snel naar de verschillende mogelijkheden.