Pai Thailand: 10x te doen in dit mooie dorp

by thatonetime
52 comments

Vraag een backpacker naar de leukste plek in Thailand en dan is er een grote kans dat het antwoord Pai is. Pai is een waar walhalla voor backpackers en voor menig mens de ideale plek om optimaal te genieten van het reizen. Een plek wat op veel mensen een diepe indruk achterlaat, en terecht!

Pai

Een klein dorpje, gelegen in een vallei omringd door groene bergen. Alleen de ligging al maakt Pai zo populair. In Pai vind je een paar duizend lokale inwoners en waarschijnlijk dito toeristen. De omgeving, de leuke activiteiten in en rondom Pai en de onwijs relaxte sfeer maakt Pai een populaire bestemming.


Wat te doen in Pai?

1. Pai Canyon 

Deze canyon moet je toch wel gezien hebben als je Pai bezoekt. Het is niets vergeleken met de Grand Canyon maar dat maakt het niet minder leuk om te bezoeken. Het leuke (maar gevaarlijke) hiervan is dat je de Canyon zelfstandig kunt beklimmen. De canyon lijkt misschien niet veel voor te stellen, maar de paden kunnen smal zijn en er is een reeëel valgevaar. Er gebeuren maandelijks ongevallen waarbij toeristen van de Canyon vallen, in een kloof vast komen te zitten en noem maar op. Heb je hoogtevrees, dan kun je de Canyon het beste niet bewandelen. Als je naar de canyon gaat kun je ook de WW II Memorial Bridge bezoeken.

Pai Canyon, Thailand
Pai Canyon, Thailand
Pai Canyon, Thailand

2. Rondtouren met de scooter

Een must als je in Pai bent is het huren van een scooter. Voor een paar euro kun je al een scooter huren. De omgeving is ontzettend fotogeniek. Rijd langs de rijstvelden, door de bergen en rustige weggetjes. Geniet van het lekkere weer, de vriendelijke locals en mooie natuur. Ook ideaal om alle toeristische spots in de omgeving te bezoeken.

Touring in Pai, Thailand
Pai, Thailand
Pai, Thailand

3. Pai Walking street/Night market 

In het dorp zelf is ook genoeg te doen. Het is een ontzettend gezellig dorp, waar je gemakkelijk een paar dagen of weken kunt spenderen. Elke avond vind je in het dorp een night market, ook wel the walking street genoemd. Op de night market kun je van alles lekkers te eten en te drinken scoren, maar ook voor je souvenirs kun je hier terecht. Je kunt kiezen uit een legio keukens en voor een paar euro heb je hier een hele maaltijd. Overdag merk je hier overigens niets van. Het begint pas rond 18.00 uur en gaat door tot een uurtje of 22.00 uur – 23.00 uur.


4. Feestje bouwen 

Wellicht niet wat iedereen zoekt, maar dit is iets wat je wel heel goed kunt doen in Pai. Pai is voorzien van meerdere leuke barretjes, waar ’s avonds genoeg te beleven valt. Het echte uitgaansleven kun je hier ook meemaken maar je kunt ook chill op een zitzakje genieten van wat live-muziek, bijvoorbeeld bij Edible Jazz. Voor ieder wat wils en er is altijd wat te doen.


5. De witte buddha 

Als je met je scooter aan het rondtouren bent, kom je waarschijnlijk deze witte buddha wel tegen. Als je de Wat Phra That Mae Yen wilt bekijken van dichtbij, dan moet je wel even heel wat trappen opklimmen. Dat is uiteraard het mindere deel van je bezoekje, maar helaas.

Wat Phra That Mae Yen, Thailand