Montmartre, Parijs, Europa maart 2022 - 1

Hotspots Parijs: wat mag je niet missen in de stad van de liefde

De stad van de liefde; met smalle kronkelige straatjes en fotogenieke plekjes. Parijs is een stad waar de passie en romantiek in de lucht hangt. Dankzij de vele bijzondere en gezellige plekjes in de stad, is deze wereldstad een populaire bestemming voor een trip. Welke hotspots je echt niet mag missen tijdens je bezoek aan Parijs lees je hier.

Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en met meer dan 2,2 miljoen inwoners de grootste stad van het land. Je vindt Parijs richting het noorden van Frankrijk. Dwars door de stad loopt de rivier de Seine. De stad is opgedeeld in twintig arrondissementen, die weer zijn onderverdeeld in verschillende kwartieren (quartier). Elk arrondissement heeft een eigen burgemeester en gemeenteraad.

Parijs wordt ook wel ‘La Ville de L’Amour’ (de stad van de liefde) genoemd. De stad heeft veel karakteristieke straten, knusse barretjes en romantische restaurantjes. De stad is onwijs fotogeniek en het was (is nog steeds) een populaire bestemming voor stellen die op huwelijksreis gingen.

Hotspots Parijs: wat mag je niet missen

1. De Eiffeltoren

Laten we maar direct beginnen met de bekendste bezienswaardigheid van Parijs: de Eiffeltoren. Je vindt de Eiffeltoren in het 7e arrondissement en het is één van de meest bezochte plekken van de stad. De Eiffeltoren is 317 meter hoog en ontvangt jaarlijks miljoenen bezoekers. Ze zijn hier dan ook goed ingesteld op toerisme: hoe dichterbij je komt, hoe meer mensen je een souvenir of iets dergelijks proberen aan te smeren. De Eiffeltoren is ontworpen door Maurice Koechlin en Émile Nouguier, twee medewerkers van Gustave Eiffel.

Op verschillende niveau’s in de toren bevinden zich platforms, die je kunt bezoeken. Op het eerste platform vind je een expositie en informatie over de toren. Het tweede platform wordt gebruikt als uitkijkpunt. Je kunt met de lift naar de top van de toren gaan om hier dus een prachtig uitzicht over de stad te hebben.

In de Eiffeltoren vind je ook meerdere restaurants. Zo vind je er onder andere een brasserie, een luxe restaurant en een champagne bar.

Vergeet de Eiffeltoren ook niet in de avond te bezoeken, dan wordt de toren mooi verlicht.

Praktische informatie

Openingstijden: 09.30 uur tot 18.30 (trap) en tot 22.45 uur (lift). Tussen 16 april en 7 mei van 09.30 uur tot 23.45 uur.

Toegangsprijs: € 17,10 p.p. met lift naar het eerste platform en € 26,80 p.p. met lift naar de top. Het is goedkoper als je de trap neemt. Check hier het complete prijzenoverzicht.

Omdat het altijd zo druk is bij de Eiffeltoren, kan het lonen om je bezoek vooraf te plannen. Vooral in de zomermaanden is dit slim om te doen. Je kunt je bezoek tot twee maanden van tevoren boeken. Je kunt de gok wagen en kijken of je ter plekke een kaartje kunt kopen.

2. De kunstenaarswijk Montmartre

 Montmartre is een levendige wijk in het 18e arrondissement, waar altijd wel iets te doen is. Overdag is dit de plek waar je schilders en tekenaars aan het werk kunt zien. Ga naar Place du Tetre om een portret of karikatuur van jezelf te laten maken.

Daarnaast vind je in deze wijk veel oude en fotogenieke bistro’s en crêperies, waar veel wereldberoemde auteurs en kunstenaars graag kwamen in hun tijd. Neem dus zeker plaats op één van de knusse terrasjes, zoals bij Le Consulat of La Maison Rose.

3. De Sacré-Cœur

Het hoogtepunt van de wijk Montparnasse is de basilique du Sacré-Cœur. Je vindt deze prominente witte basiliek op de heuvel Montparnasse. Je moet aardig wat treden beklimmen (222 stuks) om bij de Sacré-Cœur te komen, maar je kunt er ook voor kiezen om de kabelbaan te nemen.

Je kunt de Sacré-Cœur gratis bezoeken. Vergeet ook zeker niet te genieten van het mooie uitzicht van Parijs.

4. Het Louvre

Het Louvre is het grootste museum van Parijs in het 1e arrondissement, het is zelfs één van de grootste en best bezochte musea ter wereld. In het museum kun je veel kunstwerken vinden, waaronder de wereldberoemde Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Het is een gigantisch complex, dus je loopt niet in een half uurtje door dit museum.

Vergeet ook niet om een rondje te lopen door de tuinen van het Louvre en de bekende glazen piramides te aanschouwen.

Praktische informatie

Openingstijden: Dagelijks geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur. Op dinsdag gesloten.

Toegangsprijs: € 17,00 p.p.

5. Het Panthéon

In het 5e arrondissement vind je het Panthéon. Gelukkig voor ons lag het hotel waar we verbleven tijdens onze laatste trip naar Parijs heel dicht bij het Panthéon, dus we hebben dit monument vaak kunnen aanschouwen. Oorspronkelijk werd het Panthéon gebouwd als kerk, maar met de tijd werd het bekender als begraafplaats.

het Panthéon, Parijs 2022 - 1

Zoek het groen op in Parijs

In Parijs zijn veel mooie parken te vinden, waar je in de drukke stad kunt genieten van de rust en het groen. Wij hebben een aantal stadsparken bezocht tijdens onze trip naar Parijs.

6. Stadspark Jardin du Luxembourg

Jardin de Luxemburg zijn de aangelegde paleistuinen van Palais du Luxembourg, te vinden in het 6e arrondissement. Gelijk na aankomst in Parijs gingen we naar dit grootste stadspark van Parijs, want het lag vrijwel direct naast ons hotel. Na een middagje in de zon in Jardin du Luxembourg is dit één van mijn favoriete plekjes van Parijs geworden.

7. Jardin du Palais Royal

Je vindt Jardin du Palais Royal in het 1e arrondissement. Het park ligt bij het voornamelijke Koninklijke paleis en de tuinen zijn omringd door identieke, sierlijke arcaden en gevels. De gebouwen zijn tegenwoordig niet meer toegankelijk, omdat je hier nu het ministerie van cultuur vindt, maar de tuinen zijn nog wel te bezoeken.

Het is een populaire plek om even bij te komen in alle rust. Dit park is overigens ook meerdere keren te zien in de Netflix serie Emily in Paris.

8. Place des Vosges

Place des Vosges is het oudste plein van Parijs. Je vindt het parkje in de populaire wijk Le Marais (3e en 4e arrondissement) en het is ontworpen door Baptiste Androuet du Cerceau. Temidden van dit plein vind je een groot standbeeld van koning Lodewijk XIII en ook dit park is omringd door identieke, sierlijke arcaden.

9. Jardin des Plantes

Één van de botanische tuinen van Parijs is Le Jardin des Plantes, te vinden in het 5e arrondissement. De botanische tuin is onderdeel van Muséum national d’histoire naturelle en je kunt hier wel meer van 10.000 plantensoorten vinden. Naast het museum en de tuinen vind je er onder andere een dierentuin en tentoonstellingen.

10. Jardin des Tuileries

Naast het Louvre vind je Jardin des Tuileries. Dit park ligt tussen het Louvre en de Place de la Concorde in het 1e arrondissement. Het zijn de paleistuinen van het inmiddels verdwenen Palais des Tuileries. In de tuinen vind je onder andere meerdere fonteinen en geometrische bloemperken.

Andere parken en tuinen in Parijs

In Parijs zijn nog meer parken en tuinen te vinden, maar wij hebben deze helaas niet kunnen bezoeken. Andere parken in Parijs zijn bijvoorbeeld Bois de Boulogne, Parc Montsouris, Parc André Citroën, Bois de Vincennes en Parc Monceau.

11. Winkelen aan de Champs-Élysées

Als je dan toch in Parijs bent, kun je een bezoek aan de Champs-Élysées niet overslaan. De Champs-Élysées is één van de bekendste en meest prestigieuze straten ter wereld. Er zijn onder andere bioscopen, restaurants en veel luxueuze winkels te vinden. Het is één van de duurste straten ter wereld (alleen Fifth Avenue in New York staat hier nog boven).

12. Arc de Triomphe

Één van de bekendste bouwwerken van Parijs is de Arc de Triomphe. Je vindt deze Triomfboog aan het westelijke einde van de Champs-Élysées, dus het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen als je toch aan het winkelen bent.

De Arc de Triomphe werd gebouwd ter ere van Napoleons overwinning bij Austerlitz en is na de Eerste Wereldoorlog veranderd in een monument ter nagedachtenis van deze oorlog.

13. Kathedraal de Notre-Dame

Één van de bekendste kathedralen van Parijs is ongetwijfeld de Notre-Dame. Je vindt de iconische Notre-Dame in het 4e arrondissement. De Notre-Dame is gebhouwd in een gotische stijl en een bekende trekpleister van de stad, ook dankzij het wereldberoemde boek (en film) ‘de klokkenluider van de Notre-Dame’, wat zich bijna volledig in en om de kathedraal afspeelt.

In 2019 is er de Notre-Dame een grote brand uitgebroken, waardoor een gedeelte van de kathedraal is ingestort. Ze zijn momenteel begonnen met de wederopbouw van de kerk, het is niet bekend wanneer dit klaar zal zijn.

14. Moulin Rouge

Een ander Frans icoon is de Moulin Rouge (rode molen). Moulin Rouge is een theater is Parijs, gelegen in Montmartre in het 18e arrondissement. De Moulin Rouge is ontworpen door architecten Eduard Niermans en schilder Adolphe-Léon Willette.

In 1889 werd dit cabaret opgericht en stond bekend om de extravagante shows met sexy danseressen. De Moulin Rouge trekt jaarlijks duizenden toeristen en tegenwoordig kun je er nog steeds heen om een show te bekijken.

Praktische informatie

Openingstijden: er zijn dagelijk shows om 21.00 uur. Op vrijdag en zaterdag t/m maart is er ook een show om 23.00 uur.

Toegangsprijs: vanaf € 98,00 p.p. Je kunt ook een arrangement met diner boeken vanaf € 205,00 p.p.

Moulin Rouge, Montmartre, Parijs 2022 - 1

15. Place Dalida

Place Dalida is een klein pleintje in Montmartre, ook in het 18e arrondissement. De plek is vernoemd naar de overleden beroemde zangeres Dalida, die hier woonde. Je vindt er een bronzen beeld van de zangeres, maar nog leuker zijn de straatjes die naar dit plein leiden. Rue Girardon en Rue de l’Abreuvoir zijn twee pittoreske straten, die zeker een bezoekje waard zijn. Rue de l’Abreuvoir is ook terug te zien in de Netflix serie Emily in Paris.

16. The Wall of Love

Le Mur des je t’aime (the Wall of Love) zit een beetje verstopt in een klein parkje middenin de wijk Montmartre, in het 18e arrondissement. De muur is in 2000 gecreëerd en met het jaar populairder geworden. Op dit kunstwerk van zo’n 40 m2 staat in 250 talen ‘ik hou van jou’ geschreven. Je kunt the Wall of Love gratis bezoeken om op zoek te gaan naar de Nederlandse versie van ik hou van jou.

The Wall of Love, Montmartre, Parijs 2022 - 4

17. De Seine

The Seine is een rivier van bijna 780 kilometer die door Frankrijk en dwars door de stad Parijs stroomt. De oevers van de Seine in de stad staan sinds 1991 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Wanneer je in Parijs bent, moet je natuurlijk een blik geworpen hebben op de rivier. Dit kan vanaf de kade of vanaf één van de bruggen van Parijs, maar je kunt er ook voor kiezen om het water op te gaan.

Een romantische manier om de Seine te ontdekken is via een boottocht. Er zijn talloze aanbieders waarbij je een tocht over de Seine kunt boeken, bijvoorbeeld met een rondvaartboot. De kosten voor een boottocht beginnen bij € 15,00 p.p.

Praktische informatie

Openingstijden: gedurende de dag worden er verschillende boottochten aangeboden.

Toegangsprijs: de kosten voor een boottocht beginnen bij € 15,00 p.p

18. De bruggen van Parijs

Omdat de Seine dwars door de stad loopt, worden de verschillende delen van Parijs verbonden middels verschillende bruggen. De bruggen zijn vaak erg fotogeniek en een bezoek waard. Enkele bekende bruggen in Parijs zijn:

Pont Neuf: dit is de oudste brug van de stad. De brug werd gebouwd tussen 1578 en 1607 en was hét hoogtepunt van Parijs, voordat de Eiffeltoren werd gebouwd.

Pont Alexandre III: deze brug wordt gezien als één van de mooiste en deftigste bruggen van de stad.

Pont de Bir-Hakeim: de brug bestaat uit twee verdiepingen en werd beroemd na de film ‘Last Tango in Paris’.

Pont des Arts: de liefdesbrug van de stad. Deze brug werd vol gehangen met liefdessloten en werd zo zwaar dat bepaalde gedeeltes van de brug kwamen te vervallen. Alle sloten moesten verwijderd worden en de brug moest gerenoveerd worden.

Pont Marie: een brug die bekend werd om zijn asymetrische vormen.

19. Catacomben van Parijs

De catacomben van Parijs is een verzameling van ondergrondse begraafplaatsen. Je vindt hier naar schatting beenderen van meer dan acht miljoen Parijzenaren, verspreid over verschillende ondergrondse kamers.

Onder Parijs ligt een groot netwerk van ondergrondse tunnels, die oorspronkelijk werden gebruikt als kalksteengroeven. Dankzij de overvolle kerkhoven in Parijs werden sinds het jaar 1785 delen van de kalksteengroeven gebruikt als depot, waar ze de beenderen van de overvolle kerkhoven heen brachten.

Je kunt een kijkje nemen in een gedeelte van de ondergrondse catacomben om dit met eigen oog te aanschouwen. Een leguber uitje, maar onwijs interessant.

Praktische informatie

Openingstijden: van 09.45 uur tot 20.30 uur. Je moet een tijdslot boeken voor je tour door de catacomben.

Toegangsprijs: € 29,00 p.p. Vooraf reserveren is handig, zeker in het hoogseizoen.

20. Cimetière du Père Lachaise

Nog een luguber plekje om te bezoeken in Parijs is Cimetière du Père-Lachaise; de grootste begraafplaats van de stad. Je vindt de begraafplaats op de heuvel Champ-l’Évêque in het 20e arrondissement. Met miljoenen bezoekers per jaar is het de meest bezochte begraafplaats ter wereld.

In Cimetière du Père-Lachaise liggen veel beroemdheden begraven, zoals Jim Morrison, Chopin, Oscar Wilde, Edith Piaf en Karel Appel. Ook hebben zo’n 30.000 graven de status van historisch monument.

21. Galerie Vivienne

Galerie Vivienne is een kleurrijke overdekte passage tussen Rue de la Banque en Rue des Petits-Champs, in het 2e arrondissement. De galerij is ontworpen door François-Jacques Delannoy en staat bekend om de glazen dakkoepels en mooie vloermozaïeken. Als je in de buurt bent, is het zeker de moeite waard om even door de passage te lopen en te genieten van de mozaïeken.

22. Place du la Bastille

Place de la Bastille brengt het 4e, 11e en 12e arrondissement samen. Op dit plein stond oorspronkelijk een fort, waarvan de functie mettertijd veranderde en het een gevangenis werd voor politieke gevangenen. Tijdens de Franse Revolutie werd het gebouw gesloopt. In het midden van het plein vind je nu de Colonne de Julliet, een gedenkteken voor de Parijse opstanden.

In de buurt van het plein vind je veel leuke café’s en restaurants, het is dan ook een populair uitgaansgebied.

Tip: aan het plein ligt het leuke café Milou. Hier kun je voor al € 6,00 een prima ontbijtje scoren. Het is ook een leuke plek voor een borrel.

23. Grand Palais

Het Grans Palais is een grote tentoonstellingshal die oorspronkelijk gebouwd is voor de wereldtentoonstelling van 1900 in Parijs. De immense hal is te herkennen aan het gigantische glazen dak. Je vindt het Grand Palais in het 8e arrondissement en het is eigenlijk onderdelen van Réunion des musées nationaux et du Grand Palais des Champs-Élysées, wat uit drie verschillende delen bestaat.

24. Centre Pompidou

Het centrum van de moderne kunst is Centre Pompidou (Centre national d’art et de culture Georges-Pompidou). Het bijzondere gebouw met alle pijpen en buizen werd in 1977 geopend en ontworpen door de architecten Renzo Piano en Richard Rogers. Je kunt het museum en verschillende exhibities bezoeken, maar je vindt er ook een bibliotheek, theater, bioscoop en terras.

Praktische informatie

Openingstijden: van 11.00 uur tot 21.00 uur. Je moet een tijdslot boeken voor je tour door de catacomben.

Toegangsprijs: € 14,00 p.p.

25. Palais Royal

Vlakbij het Louvre, in het 1e arrondissement, ligt het Palais Royal. Het is het voornamelijke Koninklijke paleis en tegenwoordig zijn het ministerie van cultuur, de Franse Raad van State en de Grondwettelijke Raad hier ondergebracht. Het gebouw is in classicistische stijl gebouwd en herkenbaar aan de identieke, sierlijke zuilengalerijen.

Zoals hierboven al eerder genoemd is: vergeet niet een kijkje te nemen in de rustgevende paleistuinen.

26. Rue Mouffetard

Één van de oudste straten en meest fotogenieke straten van Quartier Latin is Rue Mouffetard, gelegen in het 5e arrondissement. Rue Mouffetard is net iets langer dan 600 meter en maakte vroeger deel uit van de Romeinse weg van Parijs naar Lyon. Tegenwoordig is het een levendig straatje met veel leuke winkeltjes en café’s. Elke dag is er een marktje, dus dit is de plek om je verse producten in te slaan en ondertussen te genieten van dit Middeleeuwse straatje.

27. Marché des Enfants Rouges

Marché des Enfants Rouges is de oudste overdekte markt van Parijs, te vinden in het 3e arrondissement. Ooit was er op deze plek een weeshuis gevestigd. De nonnen en kinderen die hier woonden hadden rode kapjes en mantels, vandaar de naam van de markt. Sinds 1615 heeft het weeshuis plaatsgemaakt voor de markt. Je kunt hier elke dag terecht voor verse producten en bloemen.

28. Dagtrip vanuit Parijs: Kasteel van Versailles

Heb je een dag over, breng dan zeker een bezoek aan het Kasteel van Versailles. Dit Nationale museum ligt op ongeveer twintig kilometer van het centrum van Parijs. Met de trein kun je vanuit het centrum van Parijs naar Versailles. Versailles is één van de populairste bezienswaardigheden van Frankrijk en krijgt miljoenen bezoekers per jaar.

Het was ooit het paleis van de Franse koning en diende ook als militair hoofdkwartier van Frankrijk. Je kunt het kasteel van binnen bekijken om te zien hoe er destijds geleefd werd. Niet alleen het kasteel zelf, maar ook de uitgestrekte tuinen en Trianon zijn de moeite waard.

29. Eten en drinken in Parijs

Het eten en drinken in Parijs is erg divers; met meer dan 8000 restaurants in de stad kun je hier zowel goed terecht voor een simpele maaltijd in een café of bistro of voor een compleet verrassingsmenu in één van de sterrenrestaurants. Parijs staat bekend om de vele terrassen, waar je aan een klein tafeltje een wijntje of maaltijd kunt nuttigen.

Ontbijt met een typische croissant of pain au chocolat, lunch met een verse baguette, en dineer met uiensoep, escargots of steak. Voor de zoete trek neem je macarons bij Ladurée, een crêpe of een crème brûlée. Sluit de avond af met een lekkere cocktail in één van de vele cocktailbars.

Check hier de tips van Maaike om lekker en goedkoop te eten in Parijs.

Overnachten in Parijs

Net als de horecagelegenheden, zijn er ook duizenden hotels in Parijs te vinden. In elk arrondissement is voldoende aanbod. Veel hotels zijn voorzien van een klein balkonnetje, kenmerkend voor Parijs.

$$ – Le Relais Montmartre

$$ – Hotel Henriette

$$ – Hotel Fabric

$$ – Hotel Trianon Rive Gauche – hier verbleven wij

$$$ – La Chambre du Marais

$$$ – Hotel Le Relais des Halles

Praktische informatie Parijs

Vanaf Nederland vliegen er meerdere vliegtuigmaatschappijen op Parijs, maar een duurzamer alternatief is om met de bus of trein naar Parijs te gaan. Met de Thalys sta je in ongeveer vier uren in het centrum van Parijs.

Het openbaar vervoer in Parijs is goed geregeld en er wordt door zowel locals en toeristen veel gebruik van gemaakt. In de stad rijden bussen, treinen en metro’s. De meest efficiënte manier om door de stad te reizen is per metro. De app Metro Paris heeft een overzicht van alle metrolijnen en stations, wat handig is om je reis te plannen.

Daarnaast vind je overal in de stad fietsen, elektrische steps en scooters die je ter plekke kunt huren. Hiervoor kun je de apps Tier of Lime gebruiken.

In Parijs vind je veel fonteinen waar je water kunt tappen. Dit water is schoon en gratis om te drinken. Er zijn zelfs meerdere plekken waar je gratis bruisend water kunt tappen.

Op sommige plekken kun je alleen met contant geld te betalen, zoals bij kraampjes. Het kan dus handig zijn om altijd wat kleingeld op zak te hebben.

Nieuwsgierig naar meer Frankrijk?

Catacomben van Parijs: alle tips voor dit lugubere uitje

Mont Saint-Michel: alle tips voor dit iconische eiland

Reisroute: 10-daagse roadtrip door Normandië

Étretat, Normandië: indrukwekkende krijtrotsen en historische gebouwen

De leukste plekjes in Normandië: welke dorpen en steden mag je niet overslaan

Kasteel van Versailles: groots in pracht en praal

Onmisbare ervaringen in Parijs: wat moet je gedaan hebben

Budget: kosten tiendaagse roadtrip Normandië

Mijn top 5 bestemmingen op basis van de lokale keuken

Beginnen met de voorpret voor je reis naar Parijs?

Boek hier je huurauto (inclusief verzekering):

⇒ Boek hier je Parijs tour.

Reisgids nodig voor je trip naar Parijs?

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

16 Responses

  1. Dit artikel komt als geroepen: ik ga namelijk volgend jaar 5 dagen naar Parijs in een hotel op loop afstand van Gardan du Luxembourg. Afgaand op de foto’s is dat een hele goede keuze geweest

  2. Een deel van deze plekken hebben we gezien toen we (lang geleden) in Parijs waren. Montmartre is mij het meest bijgebleven. Toch zijn er nog genoeg dingen om te zien, dus wie weet gaan we er binnenkort nog eens heen! Bedankt voor de tips.

  3. In 2014 was ik voor het laatst in Parijs, hoog tijd om er nog eens terug te komen! Jardin du Luxemburg vind ik echt top, zeker met die fijne stoeltjes daar. Echt even bijkomen van alle indrukken.

  4. Parijs trok mij vroeger niet zo, maar nadat ik Emily in Paris heb gezien ben ik toch wel enthousiast. Als ik dit lijstje met bezienswaardigheden zie dan zijn er toch veel leuke dingen te doen. Ik zou de eiffeltoren en het Louvre sowieso bezoeken.

  5. Binnen 3 weken gaan wij een week naar Parijs, hoofdzakelijk voor Roland Garros. Een bezoek aan de stad kan voor mij niet zonder langs te gaan in Jardin des Luxembourg! De ene dag die we in de stad zelf doorbrengen,willen we lunchen in de Marché des Enfants Rouges

  6. Drie jaar geleden waren we voor het laatst in Parijs en hebben ons toen vooral gericht op Quartier Latin, echt een super leuke wijk waar je niet uitgekeken raakt. Daarvoor hebben we tijdens verschillende stedentrips andere delen van Parijs verkend, maar we hebben echt nog lang niet alles gezien.

  7. Parijs is zo leuk! Ik wil de catacomben ook graag eens bezoeken, lijkt mij heel bijzonder. Montmartre en Jardin du Luxembourg vind ik de fijnste plekken van Parijs

  8. Wauw, wat heb je veel gezien en gedaan in Parijs. Sommige plekken die je tips kende ik helemaal niet, zoals Marché des Enfants Rouges. Ik was er een paar jaar terug, omdat de meiden graag de Eiffeltoren wilden zien, maar er is inderdaad zoveel meer dan de highlights die iedereen wel kent.

  9. Mijn schoolreisje ging naar Parijs, alle indrukwekkende gebouwrn hebben we bekeken incl. de Eifeltoren. Ik vond het fantastisch!

  10. Tot nu toe is mijn kennsmaking met Parijs alleen een aantal keer geweest dat ik daar moest overstappen van de Thalys naar TGV. Maar in het najaar gaan we toch eindelijk eens echt naar Parijs. . Een aantal van je 30 tips nemen we dan zeker mee, thanks!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.