Personal: mijn goede voornemens 2018

by thatonetime
29 comments

Oké, met terugblikken op het afgelopen jaar ben ik nu wel klaar. De kerstdagen zijn geweest. We hebben alle gezelligheid en het vééééle eten weer overleefd. Nog even en dan luiden we het nieuwe jaar in met champagne en vuurwerk. Dus is het nu tijd om vooruit te kijken en te bedenken wat mijn ambities zijn voor het komende jaar en vooral wat ik in 2018 anders wil gaan doen. Hier zijn mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar.

Nu is het zo dat ik voornemens eigenlijk een beetje onzin vind en ze dus ook nooit maak. Meer sporten is iets wat ik überhaupt al niet met mezelf ga afspreken en ook het weggooien van voedsel e.d. komt altijd weer naar voren. Zo had ik net nog een gesprek met vriendinnen over het uitruimen van de voorraadkasten. Toevallig heb ik dit vandaag dus gedaan en heb een prullenbak vol spullen die over de datum zijn. Iets met minder eten en drinken kopen en iets met restjes opmaken. Hier ben ik dus echt geen ster in, maar ik kan altijd een poging wagen, want eigenlijk vind ik het doodzonde van al dat eten en van mijn geld. Naast de logische dingen, heb ik een aantal doelen voor mezelf opgesteld waar ik graag in het nieuwe jaar mee aan de slag wil gaan.


Wat zijn mijn goede voornemens voor 2018? 

1. Leren fotograferen

Ik zou zo graag een cursus fotografie willen volgen. Daaraan voorafgaand zou ik heel graag een mooie, goede professionele camera willen aanschaffen (ik mag wel gaan beginnen met sparen) en dan zou ik graag willen leren hoe ik dit een beetje fatsoenlijk moet gebruiken. Verder dan een simpele camera op automatische stand kom ik niet echt. Nu doe ik vrijwel alles met mijn iphone en gopro maar het lijkt me heel gaaf om wat meer verstand te krijgen van fotografie.

2. Bewuster met mijn geld omgaan

Mensen die mij kennen weten dat ik dit elk jaar wel op mijn lijst met voornemens kan schrijven, want ik ben hier gewoon niet zo heel goed in. 😉 Om alles te kunnen doen wat ik graag zou willen doen, is het belangrijk dat ik bewust met mijn geld omga. Ik vind het belangrijk om te genieten van het leven en niet op een houtje te gaan bijten omdat ik graag op reis wil o.i.d. Ondanks dat kan het af en toe iets minder. Geen onzindingen kopen, iets minder winkelen en meer gaan sparen. Moet kunnen 🙂

3. Gitaar leren spelen

Ik heb dus een gitaar. Al jaaaren! Ik ben ooit begonnen met gitaarlessen maar hoe enthousiast ik hieraan begon, zo snel was ik er ook al klaar mee. De lessen waren op vrijdagmiddag, aan het einde van de middag en dit vond ik verschrikkelijk zo aan het einde van de week. Hierdoor was ik na een tijdje alweer gestopt en verder dan een paar akkoorden ben ik nooit gekomen. Mijn gitaar staat hier nu te verstoffen en dat vind ik zonde. Gitaarspelen vind ik heel gaaf en lijkt me heel mooi om dat goed te kunnen doen. Ik zou dit graag op willen pakken als ik hier de tijd voor heb.

4. Meer lezen

Verder dan nu.nl en het lezen van een aantal blogs kom ik momenteel niet met mijn leesvoer. Dit blijft toch jammer aangezien ik lezen hartstikke leuk vind. Netflix wint het tegenwoordig altijd van een boek. Een heel goed voornemen om in 2018 minder te gaan netflixen en iets meer tijd vrij te maken voor het lezen van boeken. 10 boeken in een jaar lijkt me realistisch.

5. Fotoboeken maken van mijn reizen

Ik vind het maken van fotoboeken echt supertof en heb ze al vaker gemaakt. Om de één of andere reden (geen idee wat die reden is) druk ik mijn fotoboeken vrijwel nooit af. Volgens mij heb ik er maar één. Ik zou graag mijn mooiste herinneringen vast willen leggen op papier.

6. Nieuwe dingen ontdekken

Mijn grootste passie blijft toch het ontdekken van nieuwe, mooie dingen. Ik hoop dat ik in 2018 nog steeds het geluk heb om regelmatig op reis te gaan en nieuwe dingen en plekken te ontdekken. Er zijn nog geen concrete plannen dus alles staat nog open. Ik hoop in de zomervakantie voor langere tijd weg te kunnen. Daarnaast wil ik ook meer dingen dichtbij ontdekken. Zo wil ik graag naar de Zaanse schans en naar de Biesbosch. Het lijkt me een leuke missie om alle nationale parken van Nederland af te gaan. Dit zijn er 20 in totaal. Ik kan er al zes wegstrepen dus 14 nationale parken in een jaar lijkt me een mooi doel. Ambitieus toch 🙂

Mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar: nieuwe dingen ontdekken.

Goed, ik beloof niets maar ik ga mijn best doen om mijn voornemens na te streven. Wat zijn jouw goede voornemens? 

Een hele fijne jaarwisseling en een mooi 2018 toegewenst! 

♥ Janet