Personal: mijn goede voornemens 2018

Oké, met terugblikken op het afgelopen jaar ben ik nu wel klaar. De kerstdagen zijn geweest. We hebben alle gezelligheid en het vééééle eten weer overleefd. Nog even en dan luiden we het nieuwe jaar in met champagne en vuurwerk. Dus is het nu tijd om vooruit te kijken en te bedenken wat mijn ambities zijn voor het komende jaar en vooral wat ik in 2018 anders wil gaan doen. Hier zijn mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar.

Nu is het zo dat ik voornemens eigenlijk een beetje onzin vind en ze dus ook nooit maak. Meer sporten is iets wat ik überhaupt al niet met mezelf ga afspreken en ook het weggooien van voedsel e.d. komt altijd weer naar voren. Zo had ik net nog een gesprek met vriendinnen over het uitruimen van de voorraadkasten. Toevallig heb ik dit vandaag dus gedaan en heb een prullenbak vol spullen die over de datum zijn. Iets met minder eten en drinken kopen en iets met restjes opmaken. Hier ben ik dus echt geen ster in, maar ik kan altijd een poging wagen, want eigenlijk vind ik het doodzonde van al dat eten en van mijn geld. Naast de logische dingen, heb ik een aantal doelen voor mezelf opgesteld waar ik graag in het nieuwe jaar mee aan de slag wil gaan.


Wat zijn mijn goede voornemens voor 2018? 

1. Leren fotograferen

Ik zou zo graag een cursus fotografie willen volgen. Daaraan voorafgaand zou ik heel graag een mooie, goede professionele camera willen aanschaffen (ik mag wel gaan beginnen met sparen) en dan zou ik graag willen leren hoe ik dit een beetje fatsoenlijk moet gebruiken. Verder dan een simpele camera op automatische stand kom ik niet echt. Nu doe ik vrijwel alles met mijn iphone en gopro maar het lijkt me heel gaaf om wat meer verstand te krijgen van fotografie.

2. Bewuster met mijn geld omgaan

Mensen die mij kennen weten dat ik dit elk jaar wel op mijn lijst met voornemens kan schrijven, want ik ben hier gewoon niet zo heel goed in. 😉 Om alles te kunnen doen wat ik graag zou willen doen, is het belangrijk dat ik bewust met mijn geld omga. Ik vind het belangrijk om te genieten van het leven en niet op een houtje te gaan bijten omdat ik graag op reis wil o.i.d. Ondanks dat kan het af en toe iets minder. Geen onzindingen kopen, iets minder winkelen en meer gaan sparen. Moet kunnen 🙂

3. Gitaar leren spelen

Ik heb dus een gitaar. Al jaaaren! Ik ben ooit begonnen met gitaarlessen maar hoe enthousiast ik hieraan begon, zo snel was ik er ook al klaar mee. De lessen waren op vrijdagmiddag, aan het einde van de middag en dit vond ik verschrikkelijk zo aan het einde van de week. Hierdoor was ik na een tijdje alweer gestopt en verder dan een paar akkoorden ben ik nooit gekomen. Mijn gitaar staat hier nu te verstoffen en dat vind ik zonde. Gitaarspelen vind ik heel gaaf en lijkt me heel mooi om dat goed te kunnen doen. Ik zou dit graag op willen pakken als ik hier de tijd voor heb.

4. Meer lezen

Verder dan nu.nl en het lezen van een aantal blogs kom ik momenteel niet met mijn leesvoer. Dit blijft toch jammer aangezien ik lezen hartstikke leuk vind. Netflix wint het tegenwoordig altijd van een boek. Een heel goed voornemen om in 2018 minder te gaan netflixen en iets meer tijd vrij te maken voor het lezen van boeken. 10 boeken in een jaar lijkt me realistisch.

5. Fotoboeken maken van mijn reizen

Ik vind het maken van fotoboeken echt supertof en heb ze al vaker gemaakt. Om de één of andere reden (geen idee wat die reden is) druk ik mijn fotoboeken vrijwel nooit af. Volgens mij heb ik er maar één. Ik zou graag mijn mooiste herinneringen vast willen leggen op papier.

6. Nieuwe dingen ontdekken

Mijn grootste passie blijft toch het ontdekken van nieuwe, mooie dingen. Ik hoop dat ik in 2018 nog steeds het geluk heb om regelmatig op reis te gaan en nieuwe dingen en plekken te ontdekken. Er zijn nog geen concrete plannen dus alles staat nog open. Ik hoop in de zomervakantie voor langere tijd weg te kunnen. Daarnaast wil ik ook meer dingen dichtbij ontdekken. Zo wil ik graag naar de Zaanse schans en naar de Biesbosch. Het lijkt me een leuke missie om alle nationale parken van Nederland af te gaan. Dit zijn er 20 in totaal. Ik kan er al zes wegstrepen dus 14 nationale parken in een jaar lijkt me een mooi doel. Ambitieus toch 🙂

Mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar: nieuwe dingen ontdekken.

Goed, ik beloof niets maar ik ga mijn best doen om mijn voornemens na te streven. Wat zijn jouw goede voornemens? 

Een hele fijne jaarwisseling en een mooi 2018 toegewenst! 

♥ Janet 

29 thoughts on “Personal: mijn goede voornemens 2018

 1. Dit zijn zeker goede voornemens! Ik heb twee jaar geleden een spiegelreflex camera aangeschaft, op zich helemaal niet zo extreem duur, maar mijn beste aankoop ooit! Eerst gebruikte ik alleen de automatische stand, maar na een cursus alleen nog maar m en doe ik alles zelf. Ik vind fotografie nu ook echt heel leuk. Fotoboeken maken doe ik direct bij thuiskomst (ik vind het ook echt super leuk om te doen). Meer lezen zou ik ook wel willen, behalve blogs lees ik eigenlijk niks.

  1. Ik had gelezen op je blog dat je een cursus hebt gedaan.. heel gaaf. Een goede camera lijkt me ook echt wel een goede investering! Knap van je dat je ze direct maakt na thuiskomst, ik loop jaaaren achter! 🙁

 2. Fotografie en nieuwe dingen ontdekken is natuurlijk altijd goed 😉

  Een goede camera hoeft niet al te duur te zijn, er zijn ook goede tweehandsjes beschikbaar. Eventueel kun je die na een paar jaar upgraden wanneer je beter weet wat je wilt.

  1. Dank voor de tip. Ik lees op jouw blog ook altijd veel over fotografie. Ik lees dan weer dingen waar ik nog niets mee kan of geen verstand van heb. Hopelijk gaat dat snel veranderen! 🙂 Een fijn 2018!!

  1. Nieuwe dingen ontdekken en bewuster met mijn geld omgaan vind ik het belangrijkste op dit moment. De rest vind ik leuk en hoop ik te kunnen realiseren!

 3. Goede voornemens! Ik vind het elk jaar weer een dingetje. Het hardop uitspreken ervan en dan halverwege januari de eerste al geruisloos zien sneuvelen…
  Vooral dat beter budgetteren spreekt mij erg aan, natuurlijk. Hou de komende week de blog dan in de gaten, want Budget Diva doet mee met de niuewjaarsbloghop met 35 winacties, waaronder een budget coaching programma. Je weet maar nooit…
  Emmy onlangs geplaatst…Budgeting for beginnersMy Profile

 4. Ik heb ook wel wat voornemens in mij hoofd: ontspullen, meer delen en beter plannen bijvoorbeeld. Ik ben benieuwd of het je gaat lukken met gitaar spelen dit jaar! Mijn neef heeft het zichzelf via YouTube filmpjes geleerd. Daar staan leuke, gratis lessen op! Misschien een tip?
  Cynthia onlangs geplaatst…Home made oliebollenMy Profile

 5. Wat veel voornemens ik hoop dat je veel tijd hebt! 🙂 Die laatste zou wat mij betreft prioriteit moeten worden! Nieuwe dingen ontdekken!! 💚
  Heel veel succes om je voornemens waar te maken!

 6. Mooi Janet, haha heel herkenbaar dat verhaal over eten en geld 🤣. Ik heb vandaag m’n schoenenkast opgeruimd, toevallig de schoenen van de foto naar de container gebracht.. gelukkig hebben we de foto nog 😇.
  En dat gitaar spelen en fotograferen staat mij ook wel aan! Uitje naar een nationaal park planen? Nemen we je gitaar mee en een camera 😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge