Personal: mijn goede voornemens 2018

by thatonetime
29 comments

Oké, met terugblikken op het afgelopen jaar ben ik nu wel klaar. De kerstdagen zijn geweest. We hebben alle gezelligheid en het vééééle eten weer overleefd. Nog even en dan luiden we het nieuwe jaar in met champagne en vuurwerk. Dus is het nu tijd om vooruit te kijken en te bedenken wat mijn ambities zijn voor het komende jaar en vooral wat ik in 2018 anders wil gaan doen. Hier zijn mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar.

Nu is het zo dat ik voornemens eigenlijk een beetje onzin vind en ze dus ook nooit maak. Meer sporten is iets wat ik überhaupt al niet met mezelf ga afspreken en ook het weggooien van voedsel e.d. komt altijd weer naar voren. Zo had ik net nog een gesprek met vriendinnen over het uitruimen van de voorraadkasten. Toevallig heb ik dit vandaag dus gedaan en heb een prullenbak vol spullen die over de datum zijn. Iets met minder eten en drinken kopen en iets met restjes opmaken. Hier ben ik dus echt geen ster in, maar ik kan altijd een poging wagen, want eigenlijk vind ik het doodzonde van al dat eten en van mijn geld. Naast de logische dingen, heb ik een aantal doelen voor mezelf opgesteld waar ik graag in het nieuwe jaar mee aan de slag wil gaan.


Wat zijn mijn goede voornemens voor 2018? 

1. Leren fotograferen

Ik zou zo graag een cursus fotografie willen volgen. Daaraan voorafgaand zou ik heel graag een mooie, goede professionele camera willen aanschaffen (ik mag wel gaan beginnen met sparen) en dan zou ik graag willen leren hoe ik dit een beetje fatsoenlijk moet gebruiken. Verder dan een simpele camera op automatische stand kom ik niet echt. Nu doe ik vrijwel alles met mijn iphone en gopro maar het lijkt me heel gaaf om wat meer verstand te krijgen van fotografie.

2. Bewuster met mijn geld omgaan

Mensen die mij kennen weten dat ik dit elk jaar wel op mijn lijst met voornemens kan schrijven, want ik ben hier gewoon niet zo heel goed in. 😉 Om alles te kunnen doen wat ik graag zou willen doen, is het belangrijk dat ik bewust met mijn geld omga. Ik vind het belangrijk om te genieten van het leven en niet op een houtje te gaan bijten omdat ik graag op reis wil o.i.d. Ondanks dat kan het af en toe iets minder. Geen onzindingen kopen, iets minder winkelen en meer gaan sparen. Moet kunnen 🙂

3. Gitaar leren spelen

Ik heb dus een gitaar. Al jaaaren! Ik ben ooit begonnen met gitaarlessen maar hoe enthousiast ik hieraan begon, zo snel was ik er ook al klaar mee. De lessen waren op vrijdagmiddag, aan het einde van de middag en dit vond ik verschrikkelijk zo aan het einde van de week. Hierdoor was ik na een tijdje alweer gestopt en verder dan een paar akkoorden ben ik nooit gekomen. Mijn gitaar staat hier nu te verstoffen en dat vind ik zonde. Gitaarspelen vind ik heel gaaf en lijkt me heel mooi om dat goed te kunnen doen. Ik zou dit graag op willen pakken als ik hier de tijd voor heb.

4. Meer lezen

Verder dan nu.nl en het lezen van een aantal blogs kom ik momenteel niet met mijn leesvoer. Dit blijft toch jammer aangezien ik lezen hartstikke leuk vind. Netflix wint het tegenwoordig altijd van een boek. Een heel goed voornemen om in 2018 minder te gaan netflixen en iets meer tijd vrij te maken voor het lezen van boeken. 10 boeken in een jaar lijkt me realistisch.

5. Fotoboeken maken van mijn reizen

Ik vind het maken van fotoboeken echt supertof en heb ze al vaker gemaakt. Om de één of andere reden (geen idee wat die reden is) druk ik mijn fotoboeken vrijwel nooit af. Volgens mij heb ik er maar één. Ik zou graag mijn mooiste herinneringen vast willen leggen op papier.

6. Nieuwe dingen ontdekken

Mijn grootste passie blijft toch het ontdekken van nieuwe, mooie dingen. Ik hoop dat ik in 2018 nog steeds het geluk heb om regelmatig op reis te gaan en nieuwe dingen en plekken te ontdekken. Er zijn nog geen concrete plannen dus alles staat nog open. Ik hoop in de zomervakantie voor langere tijd weg te kunnen. Daarnaast wil ik ook meer dingen dichtbij ontdekken. Zo wil ik graag naar de Zaanse schans en naar de Biesbosch. Het lijkt me een leuke missie om alle nationale parken van Nederland af te gaan. Dit zijn er 20 in totaal. Ik kan er al zes wegstrepen dus 14 nationale parken in een jaar lijkt me een mooi doel. Ambitieus toch 🙂

Mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar: nieuwe dingen ontdekken.

Goed, ik beloof niets maar ik ga mijn best doen om mijn voornemens na te streven. Wat zijn jouw goede voornemens? 

Een hele fijne jaarwisseling en een mooi 2018 toegewenst! 

♥ Janet 

29 comments
0

You may also like

29 comments

Marcella januari 7, 2018 - 4:42 pm

Mooie goede voornemens! Ook ik wil beter leren fotograferen en vaker op ontdekking, vooral in de natuur. Maak er een te gek jaar van lady!
Marcella onlangs geplaatst…Doen op Chios – Hiken bij VolissosMy Profile

Reply
Linda | travellersoftheworld januari 1, 2018 - 9:39 pm

Dit zijn zeker goede voornemens! Ik heb twee jaar geleden een spiegelreflex camera aangeschaft, op zich helemaal niet zo extreem duur, maar mijn beste aankoop ooit! Eerst gebruikte ik alleen de automatische stand, maar na een cursus alleen nog maar m en doe ik alles zelf. Ik vind fotografie nu ook echt heel leuk. Fotoboeken maken doe ik direct bij thuiskomst (ik vind het ook echt super leuk om te doen). Meer lezen zou ik ook wel willen, behalve blogs lees ik eigenlijk niks.

Reply
thatonetime januari 2, 2018 - 6:02 pm

Ik had gelezen op je blog dat je een cursus hebt gedaan.. heel gaaf. Een goede camera lijkt me ook echt wel een goede investering! Knap van je dat je ze direct maakt na thuiskomst, ik loop jaaaren achter! 🙁

Reply
Jenny - IkReis december 31, 2017 - 9:12 pm

Fotografie en nieuwe dingen ontdekken is natuurlijk altijd goed 😉

Een goede camera hoeft niet al te duur te zijn, er zijn ook goede tweehandsjes beschikbaar. Eventueel kun je die na een paar jaar upgraden wanneer je beter weet wat je wilt.

Reply
thatonetime januari 1, 2018 - 11:52 am

Dank voor de tip. Ik lees op jouw blog ook altijd veel over fotografie. Ik lees dan weer dingen waar ik nog niets mee kan of geen verstand van heb. Hopelijk gaat dat snel veranderen! 🙂 Een fijn 2018!!

Reply
Wanda december 31, 2017 - 10:23 am

Een fotografie cursus doen staat hier ook al een tijdje op het lijstje maar komt er ook steeds niet van. Meer lezen idem… Maar ik twijfel nog of ik wel een artikel ga weiden aan mijn voornemens omdat ze toch meestal na een tijdje stranden, mezelf kennende. Jij in ieder geval heel veel succes!
Wanda onlangs geplaatst…Mijn leukste uitstapjes in Nederland in 2017My Profile

Reply
thatonetime januari 1, 2018 - 11:48 am

Ik maak ze eigenlijk nooit… maar wellicht is dit nu een stok achter de deur. Een heel fijn 2018!

Reply
Nicole Orriëns december 31, 2017 - 10:23 am

Gitaar leren spelen is iets dat ik ooit graag nog zou leren. Ik zie mezelf al helemaal bij een knapperend kampvuur Kumbaya zingen!
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Populairste posts op Huisvlijt in 2017My Profile

Reply
thatonetime januari 1, 2018 - 11:48 am

Haha, echt he. Zo zie ik dat ook voor me! 😀

Reply
Alex december 31, 2017 - 9:34 am

Dat is een mooie lijst met goede voornemens! Welke twee vind je het meest belangrijk?

Reply
thatonetime januari 1, 2018 - 11:47 am

Nieuwe dingen ontdekken en bewuster met mijn geld omgaan vind ik het belangrijkste op dit moment. De rest vind ik leuk en hoop ik te kunnen realiseren!

Reply
Emmy december 31, 2017 - 7:45 am

Goede voornemens! Ik vind het elk jaar weer een dingetje. Het hardop uitspreken ervan en dan halverwege januari de eerste al geruisloos zien sneuvelen…
Vooral dat beter budgetteren spreekt mij erg aan, natuurlijk. Hou de komende week de blog dan in de gaten, want Budget Diva doet mee met de niuewjaarsbloghop met 35 winacties, waaronder een budget coaching programma. Je weet maar nooit…
Emmy onlangs geplaatst…Budgeting for beginnersMy Profile

Reply
thatonetime januari 1, 2018 - 11:46 am

Dank voor de tip. En het uitspreken van mijn voornemens vind ik ook een dingetje… maar wie weet is dit nu een stok achter de deur.

Reply
Marleen december 30, 2017 - 11:27 pm

Wat is het leuk om weer eens wat andere voornemens te lezen dan de standaard lijstjes! Klinkt alsof 2018 een creatief, georganiseerd en tof jaar gaat worden! Geniet ervan!

Reply
thatonetime januari 1, 2018 - 11:45 am

Dat hoop ik ook 😉 Fijn 2018!

Reply
Mascha december 30, 2017 - 5:46 pm

Ik wil elke maand 1 boek lezen, en graag 3 kilo aankomen. Verder heb ik geen concrete doelen. 🙂
Jouw doelen zijn mooi
Mascha onlangs geplaatst…vooruitkijken naar een nieuw jaar > persoonlijkMy Profile

Reply
thatonetime december 30, 2017 - 7:11 pm

Dat zijn mooie doelen. Veel succes!

Reply
Cynthia december 30, 2017 - 12:59 pm

Ik heb ook wel wat voornemens in mij hoofd: ontspullen, meer delen en beter plannen bijvoorbeeld. Ik ben benieuwd of het je gaat lukken met gitaar spelen dit jaar! Mijn neef heeft het zichzelf via YouTube filmpjes geleerd. Daar staan leuke, gratis lessen op! Misschien een tip?
Cynthia onlangs geplaatst…Home made oliebollenMy Profile

Reply
thatonetime december 30, 2017 - 7:09 pm

Dat is zeker een goede tip, dankjewel. Ik ben ook heel benieuwd. En dat betere plannen is ook wel iets voor mij!

Reply
Gemma december 30, 2017 - 10:46 am

Wat een boel voornemens, is dat realistisch? Ik doe maar niet aan voornemens, ze stranden altijd bij mij na een tijdje…

Reply
thatonetime december 30, 2017 - 7:08 pm

Ambitieus zeker.. realistisch geen idee. Daar kom ik maar op één manier achter. 😉

Reply
Wannderful december 29, 2017 - 11:19 pm

Dat opruimen van voorraadkasten : een voorbeeld voor mij. Ik blijf het maar uitstellen. En nieuwe dingen ontdekken, liefst mooie, daar kan ik ook van genieten! Hopelijk heeft 2018 weer heel wat fijns voor ons in petto!
Wannderful onlangs geplaatst…The Best of 2017: ontdekkingen en hoogtepuntenMy Profile

Reply
thatonetime december 30, 2017 - 7:07 pm

Dat hoop ik ook 🙂 En die voorraadkasten zijn inderdaad drama!

Reply
Sabine december 29, 2017 - 10:32 am

Wat veel voornemens ik hoop dat je veel tijd hebt! 🙂 Die laatste zou wat mij betreft prioriteit moeten worden! Nieuwe dingen ontdekken!! 💚
Heel veel succes om je voornemens waar te maken!

Reply
thatonetime december 30, 2017 - 7:05 pm

Dat is sowieso prioriteit haha! Zeker heel wat voornemens dus ik ben benieuwd! 🙂

Reply
Rosanne december 28, 2017 - 6:07 pm

Mooi Janet, haha heel herkenbaar dat verhaal over eten en geld 🤣. Ik heb vandaag m’n schoenenkast opgeruimd, toevallig de schoenen van de foto naar de container gebracht.. gelukkig hebben we de foto nog 😇.
En dat gitaar spelen en fotograferen staat mij ook wel aan! Uitje naar een nationaal park planen? Nemen we je gitaar mee en een camera 😄

Reply
thatonetime december 28, 2017 - 6:54 pm

Haha, ik kwam de foto vanmiddag tegen.. geniaal wel! Uitje naar een national park teken ik voor! 😉 Waarschijnlijk beter zonder gitaar

Reply
Sanne december 28, 2017 - 5:52 pm

Gitaar spelen moet sowieso prioriteit nr 1 worden! 😉

Reply
thatonetime december 28, 2017 - 6:52 pm

Haha, of juist niet 😉

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers liken dit: