Jaaroverzicht: persoonlijke doelen en goede voornemens voor 2022

by thatonetime
21 comments
Persoonlijke doelen: workation op de Sallandse Heuvelrug 1

Een nieuw jaar; veel nieuwe kansen. Voor iemand die continu nieuwe ideeën heeft, is het bijna onmogelijk om een lijst met goede voornemens en persoonlijke doelen te formuleren, deze lijst verandert namelijk continu. Om een overzicht te krijgen in deze chaos, is prioritering van mijn doelen en voornemens belangrijk en daarom heb ik deze lijst gemaakt. Kijk je mee naar mijn georganiseerde chaos van goede voornemens en persoonlijke doelen voor 2022?

Persoonlijke doelen: persoonlijke ontwikkeling

Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling zijn er een aantal persoonlijke doelen die ik in het jaar 2022 wil behalen. Dit zijn dingen die ik graag wil doen, leren of ontwikkelen.

1. Fysiek gezond zijn

Afgelopen september was mijn heupoperatie en ik zit momenteel nog volop in het revalidatieproces. Van niet kunnen lopen en het zetten van trombosespuiten tot het kunnen lopen zonder krukken en weer kunnen autorijden. De afgelopen maanden zijn er al veel stappen gezet, maar eerlijk is eerlijk; we zijn er nog lang niet.

Daarom zal de eerste periode van 2022 voornamelijk in het teken blijven staan van de revalidatie. Een wandeling maken is nog onmogelijk, met de hond wandelen is nog niet te doen en traplopen en knielen blijven een uitdaging. Er is nog genoeg werk aan de winkel, dus de fysiotherapie behandelingen zullen er in 2022 wel doorheen knallen.

Het doel is om in 2022 weer pijnvrij te kunnen bewegen; dat ik Neo weer kan uitlaten en lekker lange wandelingen kan maken.


2. Starten met Yoga

Één van de dingen die ik hoop te kunnen starten na mijn revalidatie is Yoga. Ik heb nog nooit in mijn leven een yogales gevolgd, maar het lijkt me al langere tijd leuk om te doen. Het lijkt me een goede manier om mijn spieren te trainen en te onderhouden na mijn revalidatie.


3. Minimaal vijftien boeken lezen

Het afgelopen jaar kreeg ik een e-reader cadeau en ben ik eindelijk meer boeken gaan lezen. In het jaar 2021 heb ik maar liefst twaalf boeken gelezen, wat voor mij al een goede prestatie is. Vroeger las ik heel veel, maar al een langere tijd kwam ik hier niet meer aan toe. Ik kwam niet verder dan het lezen van nu.nl en reisblogs.

Het komende jaar wil ik maar liefst minimaal vijftien boeken lezen, dat moet een realistisch doel zijn denk ik.


4. Langere tijd op reis

Het is een doel wat ik al een lange tijd op mijn lijstje heb staan. Het is inmiddels alweer bijna tien jaren geleden dat ik voor het laatst een langere tijd op reis was. Met een langere tijd op reis bedoel ik langer dan de zes weken zomervakantie die ik altijd heb.

Het is natuurlijk afhankelijk van mijn revalidatie, maar het is een mooi doel. Vooralsnog ziet het er in de nabije toekomst niet uit alsof ik uitgebreid op reis kan, maar ik hoop in de loop van 2022 weer zonder pijn op reis te kunnen gaan.


5. Meer fotograferen (met de spiegelreflexcamera)

Het heeft al vaker op mijn lijst met goede voornemens gestaan, maar ook dit jaar is het weer in de lijst te vinden. Een aantal jaren geleden heb ik een spiegelreflexcamera met een aantal lensen aangeschaft. Na het volgen van wat basiscursussen fotografie, weet ik eigenlijk nog steeds niet goed wat ik allemaal met mijn camera kan. Dit komt omdat ik mijn camera niet vaak genoeg gebruik.

In 2022 wil ik vaker met mijn camera op pad. Het is voor mij zo gemakkelijk geworden om foto’s met mijn iPhone te maken, maar hier wil ik aankomend jaar verandering in gaan brengen en – vooral op reis – meer mijn spiegelreflexcamera gebruiken.


6. Leren surfen

Ik heb ooit op Bali een surfles gehad, maar ik vond het toen echt heel lastig en ik bakte er eerlijk gezegd niet veel van. Na deze les van twee uren was ik afgepijgerd en heb ik de conclusie getrokken dan surfen niets voor mij was. Ik wil mezelf in 2022 uitdagen om dit toch weer op te pakken en een nieuwe poging te wagen om goed te leren surfen. Idealiter neem ik ergens een week lang surfles of boek ik een surfkamp of iets dergelijks, want meer dan die éne les zal ik wel nodig hebben.

Dit doel is ook afhankelijk van mijn revalidatie, maar hopelijk kan ik dit doel aan het einde van 2022 bewerkstelligen.


7. Leren aquarellen

Afgelopen jaar heb ik veel tijd en energie gestopt in het ontwikkelen van mijn tekenskills. Ik teken echter digitaal en wil heel graag in het jaar 2022 wat meer analoog tekenen en schilderen. Laatst was ik een middagje met mijn nichtje aan het aquarellen en het lijkt me leuk om meer te leren over de technieken en vaardigheden van het aquarellen.


8. Bewuster en duurzamer leven

Ik schreef een tijdje geleden een blog met tips om plasticvrij te reizen. Veel van deze tips zijn ook toepasbaar in de thuissituatie en daar wil ik me aankomend jaar meer op focussen. Ik wil dan iets verder gaan dan het scheiden van afval en mijn shampooflessen inruilen voor plasticvrije shampoobars.

Naast de shampoobars en de natuurlijke deoderant, wil ik verder kijken hoe ik mijn badkamer plasticvrij kan krijgen; van de scheermesjes tot de wattenstaafjes en make-up. Daarnaast wil ik minder vlees en vis gaan eten. Een tijdje geleden deden wij mee aan Meatless Monday, maar dat is op de een of andere manier in de loop der tijd vervaagd. Ik wil dat weer oppakken en wellicht vaker dan die ene dag letten op het verbruik van vlees en vis.


Persoonlijke doelen: professionele ontwikkeling

Ook het gebied van professionele ontwikkeling zijn er een aantal dingen die ik in het jaar 2022 wil ontwikkelen of leren. Dit zijn doelen die passen bij mijn website, het bloggen of het illustreren.

1. Website in een nieuwe jas

Al een tijdje wil ik de lay-out van mijn website aanpassen. Ik heb dat echter één keer eerder gedaan en ik weet hoe veel werk daar in gaat zitten om alles uit te zoeken en aan te passen. Hopelijk heb ik er in 2022 genoeg tijd voor om een nieuw thema voor mijn website te kiezen en mijn hele website een make-over te geven.


2. Nieuwe huisstijl en logo ontwerpen

Bij een nieuw thema hoort natuurlijk een nieuwe huisstijl en een nieuw logo. Vooral het logo wil ik al een langere tijd aanpassen. Ik wil echter het nieuwe logo zelf maken, maar ik heb tot op heden de juiste inspiratie hiervoor nog niet gevonden. Hopelijk komt dat in 2022.


3. Studie grafisch vormgeven afmaken

Afgelopen jaar begon ik met de (thuis)studie grafisch vormgeven. Deze studie is nog niet klaar en ik heb er eerlijk gezegd de afgelopen periode weinig (lees: niets) voor gedaan. Ik heb tot op heden ongeveer een kwart van de lessen gevolgd en de opdrachten gemaakt, dus er is zeker nog werk aan de winkel. In het jaar 2022 wil ik deze studie graag volledig afronden.


4. Nieuwe kaarten ontwerpen en drukken

Afgelopen december liet ik voor de eerste keer in mijn leven mijn illustraties afdrukken als ansichtkaart. Het waren kerstkaarten waar ik veel mensen mee blij heb mogen maken. Één van de persoonlijke doelen die ik voor dit jaar heb is dat ik minimaal twee sets (van vijf illustraties) wil ontwerpen en afdrukken als kaart. Momenteel ben ik al druk bezig met de eerste set.


5. Andere merchandise ontwerpen: een notitieboek en kalender

Naast het ontwerpen van ansichtkaarten, lijkt het me heel gaaf om ook andere dingen te ontwerpen en deze ook daadwerkelijk te laten drukken. Ik wil dit jaar graag een notitieblok en een verjaardagskalender illustreren en ook daadwerkelijk laten printen.


6. Verdiepen in de boekhouding van een eigen bedrijf

Echt iets waar ik geen zin in heb en graag zo lang mogelijk uitstel, maar wel iets wat belangrijk is en waar ik stiekem heel graag meer over wil weten. Ik wil namelijk heel graag zelf goed mijn boekhouding willen kunnen doen voor mijn bedrijf, maar ik heb er gewoon niet genoeg weet voor. BTW en belastingen; ik heb er te weinig kennis van en ik zou heel graag zonder moeite zelf mijn omzetbelasting willen invoeren.


7. Minstens drie boeken lezen over ondernemen

Er is zo veel te leren op het gebied van ondernemen. In het kader van professionele ontwikkeling wil ik dit jaar proberen om ten minste drie boeken te lezen over het ondernemerschap. Dit was ook al een doel in 2021, maar hier ben ik niet helemaal aan toe gekomen. Dit jaar een nieuwe poging.


8. Een workation in 2022

Tijdens mijn revalidatie, zo vlak voor de laatste lockdown, bracht ik een midweek door in een bungalow op de Sallandse Heuvelrug als eerste workation. Het was tevens de eerste vakantie voor Neo. Overdag werkte ik in de bungalow aan school, waar tussendoor korte wandelingen gemaakt werden om Neo uit te laten. Mijn moeder liet Neo uit en ik liep korte stukken mee.

Omdat ik in het onderwijs werk, kan ik normaliter niet doordeweeks op workation en zal mijn workation (voor mijn website) in het weekend of schoolvakantie gepland moeten worden, ook geen probleem. In het komende jaar wil ik graag weer een workation plannen, idealiter in het weekend.


9. De omzetbelasting in 2022 op tijd doorgeven

Last but not least en hoe stom ook, maar het afgelopen jaar is gebleken dat ik niet een ster ben in het op tijd doorgeven van de omzetbelasting. Helaas heb ik al meerdere keren een boete moeten betalen, omdat ik te laat was. Iets met uitstellen en vergeten.

Toen ik begon met ondernemen, schreef ik dat mijn vriendinnetje destijds ook begon met ondernemen. Het afgelopen jaar is gebleken dat we allebei niet sterk zijn met deze deadlines. Hopelijk kunnen we in 2022 wat punctueler zijn hierin.


Wensenlijst voor 2022

Naast bovenstaande goede voornemens en persoonlijke doelen voor 2022 heb ik ook een wensenlijst opgesteld, waarvan ik de hoop heb dit in 2022 te kunnen aanschaffen. Het doel in 2022 is om elke maand één ding te kunnen aanschaffen en afstrepen van deze lijst.

P.s. mijn verjaardag komt eraan, just saying! 😉


 • Nieuwe Macbook Pro
 • Een goede zoomlens voor de spiegelreflexcamera
 • Toetsenbord voor de iPad Pro
 • Nieuwe geheugenkaarten voor de camera
 • Extra batterij voor de camera
 • Handige cameratas
 • Comfortabele camerariem
 • Lifestraw drinkfles
 • Nieuwe backpack
 • Flightbag en regenhoes voor de backpack
 • Apple Watch
 • AirPods
 • Nieuwe wandel- en sportschoenen
 • Noise cancelling koptelefoon
 • Packing cubes
 • Een drone
 • Goede, maar mooie regenjas
 • Lichtgewicht reisbestek
 • Schokbestendige externe harde schijf
 • Gopro onderwatercamera
 • Een USB splitter

Heb jij nog goede voornemens of persoonlijke doelen opgesteld voor 2022?

♥ Janet

You may also like

21 comments

Hippiemeisje 19 januari 2022 - 08:17

Dat zijn best veel voornemens.
Mooie voornemens, maar veel.

Gelukkig zet je je gezondheid zelfs schriftelijk op nummer 1. 😉
Gisteren nog een gespreksgroep gehad naar verwachtingen naar onszelf toe.
Dit doet me hier ook wat aan denken.
DIt lijken ook we veel verwachtingen naar jezelf toe, niet?
(Sorry, ik heb een beetje beroepsmisvorming, vrees ik. 😂🙈)

Reply
Jouvence 18 januari 2022 - 11:17

Wat een mooie lijst met persoonlijke doelen! Hopelijk gaat de revalidatie van je heup voorspoedig.

Reply
Lindaschrijfthetop 17 januari 2022 - 13:14

Mooie voornemens, ik ben benieuwd waar je eind van het jaar staat. Dan heb je een mooi overzicht om terug te lezen.

Reply
Deborah 16 januari 2022 - 11:06

Dat zijn nog eens mooie en prima realiseerbare doelen. Ik wens je heel veel succes en sterkte met je revalidatieproces. Het zal niet altijd makkelijk zijn om door te zetten als iets tegenzit. Je hebt een aantal doelen die je gelukkig ook tijdens je revalidatietraject kunt oppakken.
Nogmaals succes gewenst.
Deborah onlangs geplaatst…Op slot…My Profile

Reply
thatonetime 16 januari 2022 - 20:54

Er zijn hopelijk genoeg doelen die ik straks kan afstrepen, dankjewel!

Reply
Lindaschrijftop 16 januari 2022 - 10:42

Ikheb ook een nieuw fototoestel gekocht , ik zou er nog meer willen leren.

Reply
thatonetime 16 januari 2022 - 20:50

Oh leuk zeg! Welke camera heb je gekocht?

Reply
Wanda 16 januari 2022 - 09:34

Een mooie lijst! En ja, hopelijk laat je fysieke gestel het toe om flink wat van je doelen dit jaar te realiseren. Zo’n workation lijkt mij ook wel wat, even een andere omgeving om in te werken en tussendoor ook om te ontspannen. Wie weet gewoon maar doen dit jaar. Succes met je doelen in ieder geval!

Reply
thatonetime 16 januari 2022 - 20:50

Dat hoop ik ook! Dankjewel.

Reply
Sandra 16 januari 2022 - 01:34

Ik wens je een spoedig herstel toe want dat is toch wel het belangrijkste. Verder hoop ik ook dat je je andere doelen kan verwezenlijken
Sandra onlangs geplaatst…5 lekkere en gezonde ontbijtjesMy Profile

Reply
thatonetime 16 januari 2022 - 20:50

Ah dat is llief, dankjewel.

Reply
Maria Kleene 15 januari 2022 - 18:21

Jeetje Janet ,dit is een lange lijst! maar veel succes.Het gaat je vast lukken.

Reply
thatonetime 16 januari 2022 - 20:49

Dankjewel, we zullen het zien.

Reply
Mandy Eggens 15 januari 2022 - 08:19

Heel erg veel sterkte en succes dit jaar met herstellen. Stapje voor stapje kom je er vast! Mijn doel dit jaar is ook om 15 boeken te lezen haha! Toevallig

Reply
thatonetime 16 januari 2022 - 20:47

Ah dankjewel, komt vast goed! Ah leuk, dan kunnen we aan het einde van het jaar even checken of we de vijftien gehaald hebben.

Reply
Sanne 14 januari 2022 - 22:54

Op het op tijd doorgeven van de omzetbelasting na, denk ik dat het je allemaal gaat lukken! 😘 Verder claim ik hierbij het reisbestek als cadeautje voor je sweet 32! X

Reply
thatonetime 16 januari 2022 - 20:44

Haha sukkeltje.

Reply
Tessa 14 januari 2022 - 15:41

Heel veel plezier en succes met het behalen van je doelen dit jaar
Tessa onlangs geplaatst…Review: Bobbi Brown Makeup ManualMy Profile

Reply
thatonetime 16 januari 2022 - 20:43

Dankjewel! 🙂

Reply
Lindaschrijfthetop 14 januari 2022 - 14:31

Mooie doelen heb je op je lijstje staan, surfen lijkt me ook erg tof maar eerst moet je zelf oké zijn, ik ben benieuwd hoe dat zal gaan.

Reply
thatonetime 16 januari 2022 - 20:43

Oh, daar ben ik ook zo benieuwd naar! Ik hoop dat ik het dit jaar kan leren.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More