Persoonlijke doelen en plannen 2024: That One Time in Side, Turkije 2022

Persoonlijke doelen en plannen voor 2024 (en terugblik 2023)

Terwijl iedereen al lang en breed nieuwe plannen op papier heeft gezet en terug heeft gekeken op het jaar 2023, loop ik weer achter de feiten aan. Waar ik amper in mijn systeem heb dat het nieuwe jaar al van start is gegaan, doe ik een poging om vooruit te blikken op 2024. Daarnaast waag ik me aan een evaluatie van het afgelopen jaar. Je leest hier over al mijn persoonlijke doelen en plannen voor 2024.

Mijn persoonlijke doelen voor 2023: een terugblik

In het begin van het jaar schreef ik mijn persoonlijke doelen voor 2023 op papier. Ik bedacht waarin ik mezelf graag wilde ontwikkelen en wat ik wilde bereiken. Hieronder vind je een beknopte evaluatie (in een andere kleur geschreven) van deze doelen. Hoe heb ik het er vanaf gebracht in 2023? Welke doelen heb ik behaald? Waar moet ik nog aan blijven werken? Je leest het hieronder.

1. Fysiek gezond zijn

Aan het begin van 2023 had ik net een tweede heupoperatie achter de rug. Ik zat middenin de revalidatie en mijn persoonlijke doel (of meer hoop) was dat ik in 2023 fysiek gezond zou zijn. Het doel was om na jaren eindelijk weer eens pijnvrij te kunnen bewegen.

Helaas heb ik dit doel in 2023 niet waar kunnen maken. Mijn heupklachten zijn er nog steeds. Er staan inmiddels weer nieuwe onderzoeken in het ziekenhuis gepland en zo modderen we weer lekker door. Jaar vier of jaar vijf.. ik ben de tel kwijt. Laten we hopen dat 2024 het laatste jaar wordt van mijn heup-avontuur.

Heupoperatie labrum - december 2022

2. Minimaal vijftien boeken lezen

Al jaren stel ik mezelf het doel om meer te gaan lezen. Ik vind lezen heel leuk en ontspannend, maar het komt er vaak niet van. Het doel was om in 2023 meer te lezen (en minder naar Netflix te grijpen). Ik stelde mezelf het doel om in 2023 vijftien boeken te lezen. Ik kan met gepaste trots vertellen dat ik, na jaren proberen (en falen), eindelijk mijn persoonlijke leesdoel gehaald heb.

Ik las in 2023 zeventien boeken. Dat klinkt niet heel veel, maar het is dus meer dan wat ik in de afgelopen jaren las. Daarnaast ben ik het afgelopen jaar ook begonnen met het lezen van de Sherlock Holmes short stories van Sir Arthur Conan Doyle. Omdat dit allemaal vrij korte verhalen zijn, tel ik dit niet echt mee als boeken.

3. Een nieuw continent aandoen 

Na al mijn reizen stond de teller voor mij op vier continenten. Ik had de wens om in het jaar 2023 een nieuw continent te bezoeken, maar dit heb ik helaas niet waar kunnen maken. Ik wilde het afgelopen jaar graag naar Afrika of Zuid-Amerika, maar zoals je in mijn jaaroverzicht hebt kunnen lezen, heb ik het afgelopen jaar gereisd in Europa en Azië. Ik heb veel mooie trips kunnen maken in 2023. Ik heb nieuwe landen kunnen bezoeken, maar geen nieuw continent kunnen ontdekken. Wie weet aankomend jaar.

4. Wereldreis continueren

2023 was een bijzonder reisjaar voor mij. In 2022 nam ik ontslag van mijn vaste baan in het basisonderwijs. Na een aantal maanden reizen, moest ik aan het einde van 2022 terug naar Nederland voor een heupoperatie.

Mijn persoonlijke doel voor 2023 was om weer om reis te gaan voor onbepaalde tijd. Gaandeweg het afgelopen jaar heb ik een soort van nieuw ritme ontwikkeld qua reizen. Ik heb na mijn revalidatie ruim twee maanden gereisd, daarna ben ik een aantal maanden teruggegaan naar Nederland om tijdelijk te werken. Toen dit klaar was verruilde ik Nederland wederom voor een aantal maanden.

Momenteel geniet ik nog steeds van deze trip in het buitenland. Dit keer is het zo’n vier maanden reizen, tot het einde van januari. Daarna start ik een nieuwe (tijdelijke) baan in Nederland voor een aantal maanden.

Het ritme van een paar maanden werken in Nederland, een paar maanden reizen, een paar maanden werken, een paar maanden reizen, etc. is me het afgelopen jaar goed bevallen.

5. Website in een nieuwe jas

In 2022 begon ik met het ontwerpen van een nieuwe website. Dit proces verliep erg gestaag, met veel trial & error. Het duurde ontzettend lang, waardoor ik in 2023 nog steeds niet klaar was. Mijn persoonlijke doel voor 2023 was dan ook om de nieuwe website af te maken en online te zetten.

Na heel veel bloed, zweet, tranen en uren werk is het mij eindelijk gelukt om de nieuwe website online te zetten. Je kijkt er as we speak naar. Er zijn nog steeds veel punten op de spreekwoordelijke i te zetten en kleine dingen die ik wil aanpassen, maar ik ben onwijs blij dat dit enorme project er grotendeels opzit.

6. Studie grafisch vormgeven afmaken

In 2022 begon ik met zelfstudie grafisch vormgeven. Ik had het persoonlijke doel gesteld om deze studie in 2023 af te ronden, maar dit is helaas niet gelukt. Ik kan het wijten aan mijn revalidatie of aan al mijn reizen van het afgelopen jaar, maar in werkelijkheid heb ik genoeg opties gehad om eraan te werken. Noem het laks en verkeerde prioritering, ik kan er niet veel beters van maken.

Persoonlijke doelen en plannen voor 2024: Studie grafisch vormgeven afmaken

Persoonlijke doelen en plannen voor 2024

Het is, na het lezen van al mijn terugblikken en evaluaties van vorige jaaroverzichten, wel duidelijk dat ik niet de perfecte kandidaat ben om lijsten vol met persoonlijke doelen en voornemens te maken. Ik kan van alles zeggen of op papier zetten, maar in werkelijkheid blijkt altijd weer dat ik maar weer wat probeer en al snel mijn persoonlijke doelen en goede voornemens vergeet. Ik ben iemand die meegaat met de flow en ziet waar ik strand. Ruimte voor impulsiviteit en spontaniteit moet er zijn; als er een tof avontuur op mijn pad komt dan zeg ik er geen nee tegen. Als ik opeens een gaaf nieuw plan in mijn hoofd krijg, dan wijk ik af van al het voorgaande en zet ik alles in werking om mijn plan te laten slagen.

Om de goede spirit erin te houden, zet ik hieronder toch een aantal persoonlijke doelen en plannen voor 2024 op papier. Maar we weten allemaal; het is maar de vraag van wat er allemaal terecht gaat komen. We zien wel waar het schip strand, maar één ding is zeker: ik zal er hoe dan ook voor zorgen dat 2024 een tof (reis)jaar wordt!

Mijn persoonlijke doelen en plannen voor 2024

1. Fysiek gezond zijn

Dit moet wel weer een doel zijn. Het kan niet zo zijn dat ik genoegen neem met de situatie van nu. In 2024 staan er weer onderzoeken gepland, dus ik ben benieuwd wat hiervan het resultaat gaat zijn. Zodra ik weer in Nederland ben, begin ik ook weer met trainen bij de fysiotherapeut. Hopelijk wordt 2024 het jaar waarin ik eindelijk weer pijnvrij kan bewegen!

2. Een roadtrip door Afrika

Afrika is voor mij een onbekend continent. In 2024 wil ik graag een roadtrip door het zuiden van Afrika maken. Ik wil wat tijd doorbrengen in Zuid-Afrika. Wellicht ergens een appartement huren voor een maand of langer en daarna meer van het land ontdekken.

Vanuit Zuid-Afrika lijkt het me gaaf om omliggende landen zoals Namibië, Botswana en Mozambique ontdekken. Ik heb nog geen concrete plannen gemaakt, maar het lijkt me heel tof om eindelijk naar Afrika te gaan en op zoek te gaan naar the Big Five.

3. IJsland ontdekken

Mijn zus en ik sparen al jaren maandelijks een klein bedrag. Oorspronkelijk was het idee om dit te gebruiken voor een citytrip New York, maar we kwamen erachter dat we veel blijer worden van een trip naar IJsland en onszelf onder te dompelen in al deze natuurpracht.

We zijn van plan om komende zomer eindelijk deze trip naar IJsland te maken. Ook hiervoor moet alles nog geregeld worden, dus het wordt nodig tijd om eens wat research te gaan doen.

4. Twintig boeken lezen

Afgelopen jaar is het mij eindelijk gelukt om mijn leesdoel te behalen; vijftien boeken lezen. Ik las er niet veel meer dan dat, maar gehaald is gehaald. In het kader van hoge doelen stellen ga ik proberen om in het jaar 2024 twintig boeken te lezen. Momenteel ben ik bezig met boek 1, dus we zijn op weg!

5. Meer inkomsten genereren met That One Time

Ik ben deze website ooit begonnen vanuit mijn passie voor reizen, schrijven en fotografie. Het tikken van verhalen over mijn avonturen vind ik heerlijk om te doen en het is voor mij hedendaags nog steeds grotendeels een hobby van mij.

Hoewel ik de afgelopen jaren al her en der bezig ben geweest om (passieve) inkomsten te genereren met dit reisblog, wil ik me in 2024 meer gaan verdiepen hierin. Hoewel ik meerdere keren het ‘digital nomad-leven’ heb uitgeprobeerd, blijft het voor mij lastig om mijn reizen met werk te combineren. Ik wil komend jaar gaan kijken hoe ik meer passieve inkomsten kan genereren.

6. Studie grafisch vormgeven afronden

Ik moet dit wel op de lijst zetten, na twee jaren wordt het hoog tijd om deze zelfstudie af te ronden. De motivatie is lang weggeweest, maar 2024 wordt het jaar waarin ik me alle kneepjes van het grafisch vormgeven eigen ga maken.


Ik houd het dit jaar bescheiden. Het zijn veelal persoonlijke doelen en plannen waar ik al langere tijd mee bezig ben of al langer in mijn hoofd zitten. 2024 wordt hét jaar waarin ik deze doelen onder handen neem!

Ik ben benieuwd: wat zijn jouw goede voornemens of doelen voor 2024?

Nieuwsgierig naar meer? 

Terugblik 2023 in reizen – een compleet overzicht

Jaaroverzicht: 2017 in reizen 

Jaaroverzicht 2017: mijn populairste artikelen

Jaaroverzicht 2017: de leukste en mooiste momenten 

Persoonlijk: mijn goede voornemens voor 2018

Jaaroverzicht: 2018 in reizen 

De populairste artikelen van 2018

Jaaroverzicht: mijn goede voornemens van 2018 

Jaaroverzicht: terugblik 2019 in reizen 

De populairste blogposts van 2019

Terugblik: 2020 in reizen 

Jaaroverzicht: terugblik 2021 in reizen 

Persoonlijke doelen en goede voornemens voor 2022

Jaaroverzicht: terugblik 2022 in reizen

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

6 Responses

  1. Leuk om te lezen Janet! Wat fijn dat je zo’n goede combi hebt gevonden tussen een paar maanden in Nederland werken en reizen. Ik ben benieuwd naar je verhalen dit jaar, je plannen klinken in ieder geval erg goed!

  2. Heel interessant om te lezen! Mijn doelen voor 2024 zijn (net als in 2023) ook om gezonder te leven en meer te lezen. Plus meer inkomsten genereren uit mijn (reis)blog Neneh’s Choice. Ook ik zit continu te schipperen tussen reizen, tijdelijk werken etc. en ten diepste ben ik vooral op zoek naar vrijheid. Dus voor mij niets dan herkenning in je blog. Ik hoop voor je dat het fysiek wat beter gaat dit jaar!

  3. Wat een ontzettend leuke blog heb je ten eerste. Ik heb het met plezier gelezen. Ik wens je heel veel succes met het behalen van je doelen en ik hoop dat die reizen gaan lukken.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars