Perth, de meest geïsoleerde stad van de wereld

by thatonetime
0 comment

Perth, de hoofdstad van de provincie Western Australia. Western Australia neemt ongeveer de helft van het immense Australië in beslag. Ondanks de grote oppervlakte, is Perth de enige grote stad in de gehele provincie met zo’n 2 miljoen inwoners.

Men noemt Perth de meest geïsoleerde stad van de wereld. Perth wordt puur de meest geisoleerde stad van de wereld genoemd, om het feit dat de eerste grote stad met meer dan 100.000 inwoners, meer dan 2000 km verderop is. Dus niet omdat je in Perth geen contact hebt of kunt hebben met de buitenwereld.

Dat Perth hierom bekend staat, kan mensen afschrikken als ze niet weten waar dit op gebaseerd is. Dit is zooo zonde, want Perth is zo leuk! ik heb hier ruim een half jaar gewoond, en ik had hier graag nog veel langer willen blijven. Waarom je Perth moet bezoeken, lees je hier.

Het weer

Perth heeft warme zomers en milde winters. Als je fan bent van lekker weer en niet van sneeuw houdt in de winter, is dit zeker een ideale plek. In de zomer kan de temperatuur wel oplopen tot zo’n 35 tot 40 graden. Echt warm dus. In de winter is de temperatuur gemiddeld zo’n 15 tot 18 graden. Het grootste gedeelte van het jaar is het lekker strandweer dus.

De suburbs

Ik vind eigenlijk dat dit wel op nummer 1 kan staan, want dit vind ik persoonlijk het leukste aan Perth. Perth bestaat uit allemaal suburbs. In Nederland is het centrum van een stad waar je moet zijn om te winkelen en te stappen. In het city centre van Perth vind je voornamelijk kantoren en bedrijven. De suburbs lijken allemaal kleine dorpen binnen het grote geheel. Elke suburb is anders en heeft zijn eigen scholen, winkels, pubs, etc.

Een aantal leuke, populaire suburbs zijn:

Northbridge. Deze wijk ligt naast het centrum. Doordat deze wijk naast het centrum ligt, is dit één van de wijken waar de meeste backpackers verblijven. In Northbridge vind je veel hostels, pubs en restaurantjes.

Cottesloe. Een aantrekkelijke wijk doordat Cottesloe aan de zee ligt. Cottesloe beach is ook één van de populairste stranden in Perth. In het weekend is the OBH (ocean beach hotel) erg populair dankzij de leuke sunday sessions. Lekker met een biertje in je hand dansen in de biergarden, erg gezellig. Ik heb hier genoeg leuke avondjes gehad.

Fremantle. Éen van mijn favorieten. Fremantle ligt ten zuiden van Perth en is een havenstad. Je hebt hier een aantal gave restaurants en pubs aan het water. Mijn favoriet is the little creatures brewery. Hier hangt een relaxte sfeer en je kunt hier ook heerlijk eten. De pizza’s en de mosselen zijn aanraders. Freo, zoals de locals het zeggen, is een leuke plek om lekker doorheen te wandelen, te winkelen en een terrasje te pakken. Mocht je tijd hebben, dan is de Fremantle markets ook leuk om is heen te gaan.

De sfeer

Relaxt. Hoe cliché ook, dit woord is toch wel typerend voor Australië. Dit geldt ook voor Perth. Heerlijk vind ik het. Chill, niet te moeilijk doen, typical Ozzie style.. Ook vind ik dat de stad leeft. Er is altijd wel wat te doen. Lunchpauze op het werk? Lekker even de stad in om een broodje of sushi te halen. Na werktijd met collega’s de stad in om een borrel te halen, vooral op de vrijdagmiddag is het erg druk overal. ’s Avonds uit eten op een doordeweekse dag? Voor Nederlanders misschien ongewoon, voor Australiërs de normaalste zaak van de wereld. Ik houd er van!

De mensen

Wat ik al aangaf, heerst er een ontspannen sfeer in Perth. De m