Perth’s stranden

by thatonetime
0 comment

Perth, de hoofdstad van WA, wordt vaak overgeslagen door reizigers. Onterecht vind ik. Ik schreef al over mijn ervaringen met deze stad. Alleen voor de stranden kan ik al een tijdje in Perth vertoeven. Gelukkig heeft Perth genoeg mooie stranden om de dagen door te komen. Hier een aantal persoonlijke favorieten.

Cottesloe beach

Één van de populairste stranden in Perth. Cottesloe is geliefd bij jong en oud. Voorzien van een mooi groot strand en grasvelden. Voor een hapje en drankje kun je terecht bij een aantal eettentjes, pubs of kleine supermarkt. Mijn favoriet is the OBH (ocean beach hotel). Ook een aanrader op de zondag, voor een gezellige sunday session.

City beach en Floreat beach

Dit zijn twee stranden die naast elkaar liggen en wat kleiner zijn dan Cottesloe en Scarborough. Je kunt wandelend van het ene naar het andere strand. Op beide stranden is ook een strandtent te vinden. Ben je op zoek naar iets meer rust op het strand, dan zijn deze stranden een goede optie. Op Floreat beach zijn er ’s avonds vaak fanatiek mensen aan het volleyballen.

Scarborough beach

Een ander populair strand van Perth, vooral geliefd onder de jongeren. Dit is ook een erg groot strand die je kunt herkennen aan de grote trappen bij de entree. Op een strand zijn vaak actief life guards aan het werk om de boel in de gaten te houden en te kijken of er geen haaien in de buurt zijn, ook wel fijn. Aan de boulevard zitten een aantal leuke tentjes en winkeltjes. Ook is er een grote supermarkt vlak bij het strand, waar je evt. je consumpties kunt halen en mee kan nemen naar het strand.

Trigg beach

Dit is DE plek om te surfen. De locatie zorgt voor ideale golven en hier komen vrijwel alleen maar surfers. De andere stranden zijn hier minder geschikt voor en zie je dus ook weinig surfers.

Fremantle

Fremantle is de havenstad onder de rook van Perth. Hoewel Freo zelf ontzettend leuk is om te vertoeven met een toffe, relaxte sfeer, is Freo ook voorzien van een aantal stranden zoals Bathers beach, Leighton beach en South beach.

Rottnest Island

Dit is een klein eilandje zo’n 20 km van de kust van Perth. Hier kun je dagtripjes heen boeken. Rottnest is voorzien van een aantal mooie strandjes die je allemaal kunt bezoeken per fiets of bus. Ook ideaal voor een weekendje chillen. Er zijn mooie stranden waar je kunt genieten van het helderblauwe water.

Hillary’s

Ga je op pad met kinderen dan moet je hier zijn. Hillary’s boat harbour, de naam zegt het al, is een haven in het noorden van Perth. Naast de haven vind je hier ook AQWA het aquarium, veel winkeltjes en restaurants. Ook vind je in de haven een mooi strandje speciaal gericht op kinderen. Dit strand is ideaal voor kinderen, omdat het water relatief ondiep is. Ook staan er op het strand grote speeltoestellen waar kinderen zich prima kunnen vermaken.

Meer over Australië?

Perth, the most isolated city in the world

Het ligt er maar net aan waar je van houdt en waar je naar op zoek bent. Voor ieder wat wils. Ben jij wel eens in Perth geweest?

Nieuwsgierig naar meer?

Perth, de meest geïsoleerde stad van de wereld

Reisroute: vier weken backpacken langs de oostkust van Australië

Een jaar werken en reizen in Australië

Herinneringen ophalen: een jaar Australië

That One Time #3 | die ene keer dat het vliegtuig bijna neerstortte

6x to do in Karijini National Park, Australie

Traveldiary Australië

Beginnen met de voorpret?

Wil je een auto huren voor je reis door Australië?

autohuur Australië

♥ Janet

You may also like