Perth’s stranden

by thatonetime
0 comment
Rottnest Island, Australië 1

Perth, de hoofdstad van Western Australia wordt vaak overgeslagen door reizigers. Onterecht vind ik. Alleen voor de stranden kan ik al een tijdje in Perth vertoeven. Gelukkig heeft Perth genoeg mooie stranden om de dagen door te komen. Hier een aantal persoonlijke favorieten.

De stranden van Perth

1. Cottesloe Beach

Één van de populairste stranden in Perth. Cottesloe is geliefd bij jong en oud. Voorzien van een mooi groot strand en grasvelden. Voor een hapje en drankje kun je terecht bij een aantal eettentjes, pubs of kleine supermarkt. Mijn favoriet is the OBH (ocean beach hotel). Ook een aanrader op de zondag, voor een gezellige sunday session.


2. Scarborough Beach

Scarborough Beach is een ander populair strand van Perth, vooral geliefd onder de jongeren. Dit is ook een erg groot strand, dat je kunt herkennen aan de grote trappen bij de entree. Op een strand zijn vaak actief life guards aan het werk om de boel in de gaten te houden en te kijken of er geen haaien in de buurt zijn, ook wel fijn. Aan de boulevard zitten een aantal leuke tentjes en winkeltjes. Ook is er een grote supermarkt vlakbij het strand, waar je eventueel je picknickmandje kunt vullen en mee kan nemen naar het strand.


3. City Beach en Floreat

Dit zijn twee stranden die naast elkaar liggen en wat kleiner zijn dan Cottesloe en Scarborough. Je kunt wandelend van het ene naar het andere strand. Op beide stranden is ook een strandtent te vinden. Ben je op zoek naar iets meer rust op het strand, dan zijn deze stranden een goede optie. Op Floreat beach zijn er ‘s avonds vaak fanatiek mensen aan het volleyballen.


4. Trigg Beach

Dit is DE plek om te surfen. De locatie zorgt voor ideale golven en hier komen vrijwel alleen maar surfers. De andere stranden in Perth zijn hier minder geschikt voor. Bij andere stranden zul je dus niet heel veel surfers tegenkomen. Trigg Beach ligt iets noordelijker dan Scarborough beach.


5. Stranden in Fremantle

Fremantle is de havenstad onder de rook van Perth. Hoewel Fremantle zelf ontzettend leuk vertoeven is, vind je hier ook een aantal leuke stranden waar je je ideaal een dagje kunt vermaken. In Fremantle vind je onder andere Bathers beach, Leighton beach en South beach.


6. Rottnest Island

Dit is een klein eilandje zo’n 20 km voor de kust van Perth. Rottnest is voorzien van een aantal mooie strandjes met prachtig helder water, die je allemaal kunt bezoeken per fiets of bus. Het eiland is ook ideaal voor een weekendje weg. Op het eiland vind je ook de bijzondere dieren quockka’s.


7. Hillary’s

Ga je op pad met kinderen dan moet je hier zijn. Hillary’s boat harbour, de naam zegt het al, is een haven in het noorden van Perth. Naast de haven vind je hier ook AQWA (het aquarium) veel winkeltjes en restaurants. Ook vind je in de haven een mooi strandje speciaal gericht op kinderen. Dit strand is ideaal voor kinderen, omdat het water relatief ondiep is. Ook staan er op het strand grote speeltoestellen waar kinderen zich prima kunnen vermaken.


Nieuwgierig naar meer Australië?

Fraser Island: de parel van Oost-Australië 

Reisroute: vier weken backpacken langs oostkust Australië 

That One Time #3 | Die ene keer dat het vliegtuig bijna neerstortte

Herinneringen ophalen: een jaar Australië 

6x te doen in Karijini National Park

Een jaar werken en reizen in Australië 

Perth, de meest geïsoleerde stad van de wereld

The Whitsunday Islands: bezoek het mooiste strand ter wereld en meer!

The Kimberley, Australië: 17x doen in dit afgelegen gebied


Beginnen met de voorpret voor je reis naar de stranden van Perth?

Wil je een auto huren voor je reis door Australië?

autohuur Australië

♥ Janet

You may also like

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More