Photodiary: Nationaal park Drents-Friese Wold

by thatonetime
44 comments

Één van mijn goede voornemens van dit jaar was om meer van ons mooie landje te ontdekken, so I did. Alle Nationale parken van Nederland in 2018 bezoeken was ook het plan. Dit blijkt wel iets té ambitieus maar langzaamaan werk ik door aan dit mooie voornemen. In de meivakantie bezocht ik wederom een prachtig Nationaal park: het Drents-Friese Wold.

Nationaal park Drents-Friese Wold.

Na Nationaal park Dwingelderveld was het tijd voor een nieuw Nationaal park. Ik ging in mijn eentje op pad naar het mooie Drents-Friese Wold.

Sinds het jaar 2000 behoort deze mooie regio op de grens tussen zuidwest Drenthe en zuidoost Friesland tot de Nationale parken van Nederland. Het Nationaal park is populair dankzij de gevarieerde vegetatie als heide, bos, stuifzand en grasland. Er zijn verschillende mooie wandel- en fietsroutes in verschillende delen van het park. Bezoek het bezoekerscentrum in Diever of Appelscha.


Drents-Friese Wold in beeld. 

Ik begin mijn avontuur met een wandeling in het bos nabij Diever.

Nationaal Park Drents-Friese Wold, Nederland
Nationaal Park Drents-Friese Wold, Nederland

Ik start aan het einde van de ochtend maar dan is het al aardig warm.

Nationaal Park Drents-Friese Wold, Nederland

Het is een zonnige dag!