Photodiary: Nationaal Park Dwingelderveld

by thatonetime
48 comments

Ik schreef al eens over mijn goede voornemens. Misschien kun je ze nog herinneren? Één van mijn voornemens voor 2018 was om meer van ons eigen land te gaan ontdekken. Want Nederland is ook mooi. Zo staat er binnenkort een weekendje naar Friesland gepland en ga ik een weekend Leiden verkennen. Een goed begin lijkt me. Alle Nationale parken van Nederland in 2018 bezoeken was ook het plan. Nogal ambitieus en ik heb nog een lange weg te gaan. Wel bezocht ik afgelopen maanden tweemaal het mooie Nationaal park Dwingelderveld. Hoe dat eruit zag, zie je hier.

Het Nationaal park Dwingelderveld was eigenlijk één van de zes parken die ik al had afgestreept. Omdat dit park dicht bij huis ligt (ik ben er binnen 30 min.) is het voor mij ideaal om te bezoeken. En dat deed ik dus ook. Ik ging er zelfs twee keer in twee weken heen en ik kwam erachter hoe mooi Nederland wel niet is.

In zuidwest-Drenthe vind je het mooie Nationaal park Dwingelderveld. Dit park is het grootste natte heidegebied van Europa. Da’s niet niks natuurlijk. Dwingelderveld is populair onder de wandelaars en fietsers, maar je kunt terecht als je wilt paardrijden of vogels kijken én je kunt er zelfs overnachten.


Nationaal park Dwingelderveld in beeld 

We beginnen onze wandeling op de open heide.

Nationaal park Dwingelderveld

Bos en heide is een goede combi.

Nationaal park Dwingelderveld

Al vroeg begint de zon te schijnen.

Nationaal park Dwingelderveld

Wat is Nederland toch mooi.