7 redenen om naar Portugal te gaan

by thatonetime
59 comments

Het is geen geheim dat ik Portugal een fantastisch vakantieland vind met een heerlijk zonnetje, leuke dorpjes en lekker eten. Ik kom er al ruim 20 jaar en het gaat niet vervelen. Afgelopen jaar bezocht ik het land nog om aan de kou te ontsnappen. Ik bezocht het vakantiehuis waar wij vroeger jaarlijks de zomer doorbrachten en genoot van de schattige vissersdorpjes. Hier zijn zeven redenen om je over te halen om naar Portugal te gaan. Waarom Portugal een fantastisch land is, lees je hier.

1. Lekker eten

In Portugal moet je natuurlijk je dag zijn begonnen met een stuk toast met paté de sardinha, een overheerlijke pastéis de Nata eten bij de thee (minstens elke dag één) en verse vis eten bij het diner. Of dit nou mosselen, inktvis of witvis is, alles komt hier vers uit de zee. Ben je geen visliefhebber dan moet je de lokale chicken piri pari eens proberen of een van de andere Portugese vleeswaren. Mijn persoonlijke favoriet uit de Portugese keuken is zonder meer het pasteitje. Die Pastéis de Nata (Pastel de Nata) is zo lekker! Het eten is er ook relatief goedkoop.


2. Lekkere drankjes 

Bij al dat eten hoort natuurlijk een lekker drankje. Ben je klaar met de colaatjes, dan moet je overgaan op de lokale wijnen. Als je in Portugal bent, hoort een lokaal wijntje toch wel bij je eten. Probeer de Vinho Verde of natuurlijk het nationale drankje Port. Sluit je diner af met een Portugees likeurtje zoals Medronho.


3. Lissabon 

Portugal heeft een prachtige hoofdstad. Verken het stadscentrum en neem een ritje met de beroemde tram, ga naar de hoogste uitzichtpunten om een mooi panoramazicht te krijgen over de stad, bezoek de mooie kastelen en kathedralen en dwaal door de gezellige buitenwijken van de stad. En als je dan toe bent aan een beetje ontspanning ga je chillen op het strand. Ideaal voor een citytrip.

Alle tips voor je bezoek aan Lissabon vind je in dit blog van Kim.

Ga je naar midden Portugal? Check dan eens deze tips van Jessica voor een bezoek aan het mooie Sintra.


4. Architectuur 

In Portugal is veel moois te vinden. Het barst er van de mooie kastelen en kerken om te ontdekken. Wat ik perssoonlijk heel erg leuk vond was om door de dorpjes te wandelen langs de mooi gekleurde, gepleisterde huisjes. Dat geeft een wijk zo’n knusse en gezellige vibe. Één van mijn favorieten is ook het zoeken naar de mooiste Azulejos, de mooie Portugese tegeltjes. Inmiddels bekend over de hele wereld dankzij de mooie patronen en kleuren.


5. Pittoreske dorpjes 

Ik schreef al over de leukste dorpjes in de Algarve. In Portugal vind je ontelbaar veel leuke en mooie dorpjes. Ga buiten de gebaande paden en trek het binnenland in om de mooiste authentieke dorpjes te zoeken. Of blijf aan de kust en bezoek de gezellige, levendige vissersdorpjes. Denk aan de mooiste gekleurde huisjes, kronkelende steegjes en de vriendelijke locals op straat. Laat Porto of Albufeira achter je en ruil dit in voor bijvoorbeeld Monsanto, Tavira, Ferragudo of Lagos (check de tips van Maaike!).


6. Rauwe natuur

Laten we beginnen met de mooie stranden. Één van de redenen dat ik de Algarve fantastisch vind is dankzij de mooie stranden en de prachtige verlaten baaitjes. Verruil de heerlijke stranden om het ruige en onontdekte binnenland te ontdekken. Rijd door de verlaten heuvels waar je enkel een aantal locals tegen zult komen. Bezoek het prachtige nationaal park Peneda-Gerês.


7. De mooiste eilanden

Het Spaanse Ibiza en Mallorca kennen we allemaal. Nog beter gezegd; veel te veel mensen kennen deze populaire eilanden. Wist je dat Portugal ook prachtige eilanden heeft die minstens net zo mooi zijn als de Spaanse eilanden al dan niet mooier? Overweeg de prachtige groene eilanden van de Azoren en geniet van de natuurpracht. Of bezoek het zogenoemde Garden Island en ontdek Madeira.

Vind hier de tips van Denise voor een bezoek aan de Azoren.


Nieuwsgierig naar meer Portugal?

Budget: kosten midweek Portugal

Toffe plekjes om te bezoeken in de Algarve, Portugal

Roadtrips in Europa: 4 mooie en inspirerende routes

Ferragudo: een authentiek vissersdorpje in de Algarve

Ben jij op zoek naar een complete reisgids voor Portugal? Check hier de reisgids boordevol tips van Renee.


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Portugal?

Wil je een auto huren voor je reis door Portugal?

Portugal autohuur

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet 

You may also like

59 comments

Parijs 12 mei 2018 - 11:15

Lissabon is een echte parel. Eén van de meest romantische steden in Europa, vind ik.

Reply
thatonetime 13 mei 2018 - 18:43

Leuk om te horen! Gelukkig hoor ik veel positieve verhalen over de Portugese stad, leuk! 🙂

Reply
Luc van de Wiel 30 maart 2018 - 12:25

Ik was een maand geleden nog in de Algarve. Rustig, weinig toeristen en we hadden geluk met het weer. Het landschap en het eten zijn sowieso uitzonderlijk! 🙂

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:53

Helemaal met je eens. Heerlijk toch 🙂

Reply
Marie-Lise (Reislustig.be) 29 maart 2018 - 19:22

Ik moet duidelijk dringend eens werk maken van Portugal 🙂 Die pastel de nata… mmmmmmm

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 19:01

Ze zijn echt goddelijk!! 😀

Reply
debbie 29 maart 2018 - 08:39

ben er 2x geweest, de Algarve 17 jaar geleden en 3 jaar geleden naar Lissabon. mooi hoor! ben er alleen niet over uit of ik de mensen echt vriendelijk vind!

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 19:00

Dat kan natuurlijk. Waarom vind je van niet?

Reply
Roger 29 maart 2018 - 05:21

Heerlijk land inderdaad. Veel te lang geleden dat ik er was. Nou het lezen van jou blog, moet ik er misschien toch weer eens werk van maken om die kant op te gaan.

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:59

Alleen die lekkere pasteitjes vind ik al genoeg reden om die kant op te gaan haha.

Reply
Davina 29 maart 2018 - 02:03

De kliffen van de Algarve staan al lang op m’n verlanglijstje, ik vermoed omdat ‘t me doet denken aan de Great Ocean Road in Melbourne, Australië. Dat vond ik ook zo adembenemend mooi! En Lissabon natuurlijk ook! Al zoveel leuke dingen over gehoord!

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:59

The Great Ocean Road was inderdaad ook echt heel erg mooi. Toen wij daar reden zagen we overigens een busje voor ons van de weg afglippen zo het ravijn in. 20 meter naar beneden en alle inzittenden overleden.. zo triest! 🙁

Reply
Rieneke | Backpackjunkies 28 maart 2018 - 17:45

Portugal staat hoog op mijn lijstje en als ik nog één keer hoor hoe fantastisch die Pastéis de Nata’s zijn ga ik direct een ticket boeken 😉

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:58

Haha het is natuurlijk met reden dat iedereen over die lekkere pasteitjes praat. Ik vind ze oprecht heel erg lekker!

Reply
Femke 28 maart 2018 - 16:54

Helemaal met je eens! Portugal is absoluut mijn favoriete vakantieland! We gaan in mei weer, lekker 3 weken naar Tavira. Ik kom er ook al jaren en het leuke is dat er iedere keer weer iets nieuws te ontdekken valt. Ik kom ook erg graag in Lissabon en aan de westkust, Aljezur is ook prachtig!

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:57

Dank voor je bericht. Wat heerlijk dat je in mei weer naar Tavira gaat, geniet ervan!

Reply
Lizzie - Globalizious 28 maart 2018 - 16:27

Ik heb toevallig de laatste weken een paar keer een blog over Lissabon voorbij zien komen. Ik heb alleen Lissabon gezien, maar ben zeker wel nieuwsgierig naar de rest van het land. Het ziet er niet vekeerd uit.

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:56

De rest is ook zeker niet verkeerd! Het is een prachtig land.

Reply
Sylvia-Wapiti travel 28 maart 2018 - 12:08

Leuk om te lezen. We waren in januari in de Algarve en vonden het er erg mooi. De azoren staan nog op mijn bucketlijstje. Als ik daar beelden van zie, wil ik onmiddellijk vertrekken.

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:08

Dat heb ik dus ook! 😀

Reply
Eke 28 maart 2018 - 07:47

Mijn ouders gaan binnenkort naar Portugal en het spreekt mij ook wel aan, eerlijk gezegd! Helemaal na het lezen van jouw tips!

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:09

Leuk! Waar gaan je ouders naartoe?

Reply
Mariëlle | Me-licious 28 maart 2018 - 06:04

Pittoreske dorpjes en natuur twee dingen waar ik super veel van houd! Portugal staat sowieso nog op mijn lijstje. Ik wil graag nog eens naar Lissabon!

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:09

Heerlijk hè.. dat is ook helemaal mijn ding!

Reply
Me over ME Travel 27 maart 2018 - 19:08

De Vinho Verde, de sardientjes op de BBQ, de aardige Portugezen, het kleurrijke servies….ik kan nog wel even doorgaan…Obrigado voor je post. Ik word er helemaal blij van.

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:10

Haha inderdaad! Heb nu alweer zin in een tripje naar Portugal.

Reply
Bianca 27 maart 2018 - 19:00

Prachtig land zo te zien, vooral de mooie straatjes en dorpjes spreken me zeker aan 🙂

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:11

Portugal is perfect om lekker rond te dwalen in kleine dorpjes met kleurrijke steegjes.

Reply
Cynthia 27 maart 2018 - 14:13

Leuke blog! Ik heb meteen zin om op vakantie te gaan! De natuur en architectuur spreken me zeker aan!

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:12

Helemaal mee eens.

Reply
Eva 27 maart 2018 - 13:20

Goh… Ik ben wel meer en meer benieuwd aan het worden naar Portugal door al je leuke posts.

Liefs, Eva
http://www.dark-rebel.com

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:12

Tijd voor een tripje naar dit mooie land 😉

Reply
Felice Veenman 27 maart 2018 - 13:17

Mijn broer woont sinds een paar jaar in Portugal. Hij blijft me uitnodigen. Maar ik vind het een rot-eind rijden…

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:13

Je kunt heel goedkoop vliegtickets scoren.. Voor minder van 100 euro retour vertrek ik elk jaar!

Reply
Marion 27 maart 2018 - 12:51

Ik ben nog nooit in Portugal geweest. Maar Lissabon staat zeker op mijn lijstje

Reply
Jessica - Foodie Feest 27 maart 2018 - 08:30

Bij reden 1 had je me al overtuigd! 😛 Lissabon staat hoog op mijn city trip lijstje 🙂

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:14

Leuk! Portugal is echt een topland en nog relatief goedkoop ook!

Reply
Mieke | mieksmind 27 maart 2018 - 08:12

Portugal is zeker het bezoeken waard. Ik ben in de Algarve geweest en in Albufeira, aankomende juni ga ik naar Lissabon

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:14

Heerlijk vooruitzicht heb je dus.. geniet ervan!

Reply
Marlies 27 maart 2018 - 08:10

Ik heb een aantal jaren geleden een rondreis door Portugal gemaakt. Ik was blij verrast, ik vond het land prachtig, het eten lekker en het was een heerlijke vakantie. Ik snap heel goed dat je zo vaak terug gaat!

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:16

Het lijkt me heerlijk om een toffe rondtrip van een paar weken door het prachtige land te maken.

Reply
tamara 27 maart 2018 - 08:03

Die taartjes daar hoor ik echt onwijs veel over, moet het toch maar eens proberen dan

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:17

Haha, dat is niet voor niets natuurlijk. Ze zijn ook oprecht heel erg lekker. 😀

Reply
Youandi 27 maart 2018 - 06:57

Leuk om dit allemaal te lezen. Ik ben zelf nog nooit in Portugal geweest. De foto’s zien er ook leuk uit 😀

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:17

Dankjewel. 🙂

Reply
Nicole Orriëns 27 maart 2018 - 06:45

Wat zien die taartjes er heerlijk uit zeg! Ik zou er zo mijn tanden in willen zetten!

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:18

Moet je zeker eens doen! Ze zijn echt heel erg lekker.

Reply
Nicole Orriëns 27 maart 2018 - 05:03

Ik vind meteen dat huis al erg mooi, met die gele kozijnen. Dat oogt zo zonnig.

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:19

Je komt zoveel van die schattige, gekleurde huisjes tegen.. paar sinaasappelboompjes in de tuin. Heerlijk! 😀

Reply
Maargy 27 maart 2018 - 01:56

Helemaal met je eens! Een heerlijk land, ben er maar een keer geweest en ook nog eens heel kort, maar Portugal smaakt naar meer! Komt goed als ik terug in Europa ben 😉 Leuk artikel by the way 😉

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:20

Thanks! 😀 Ik ben er al zo vaak geweest en dat smaakt ook nog steeds naar meer haha.

Reply
Anniek 26 maart 2018 - 19:43

Vorig jaar was mijn eerste kennismaking met Portugal, we ‘woonden’ een maand in Peniche. Dit jaar hopen we weer richting Portugal te trekken en meerdere bestemmingen aan te doen. Ik ga je andere artikel dus ook even lezen!

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:21

Wat heerlijk dat je er een maand hebt gewoond. Dat lijkt mij ook wel eens lekker. Of misschien mijn oom en tante achterna gaan en ook eens een leuk vakantiehuisje kopen.

Reply
Christophe 26 maart 2018 - 19:11

Een verse pasteis de nata alleen al is reden genoeg om terug te gaan. Zeker als ze nog warm zijn met een beetje kaneel erover.

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:22

Ah zeker weten! Ik kan ze elke dag wel eten.

Reply
Marcelina 26 maart 2018 - 16:41

Gaaf! Ik wil dit jaar graag naar Portugal toe ☺️ leuke tips

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:23

Dankjewel! 🙂

Reply
Nienke 26 maart 2018 - 08:06

Leuk artikel, ik ben zelf nog niet in Portugal geweest, dus kan niks beamen. Ben nu wel erg nieuwsgierig geworden!

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:24

Wie weet in de toekomst! 😀

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More