Reisinspiratie Bali, Indonesië 2012 - 5

Traveldiary: Awesome Bali

Mijn eerste uitstap ooit naar Azië was een bezoek aan het mooie Indonesische eiland Bali. Vijf dagen lang ontdekte ik de mooiste plekken van het eiland. Van groene rijstvelden tot weelderige jungle en van indrukwekkende tempels en watervallen. In dit blog lees je over al onze avonturen op het eiland Bali in Indonesië.

Bali traveldiary

Toen ik in Perth woonde, maakte ik mijn eerste uitstap ooit naar Azië: het mooie Indonesische eiland Bali. Mijn Amerikaanse vriendinnetje en ik kregen dit fantastische idee, want why not? Zo boekten wij een vakantie van vijf dagen, tussen onze werkzaamheden door, om door te brengen op dit mooie eiland. Omdat wij veel wilden zien en doen, waren het vijf intense dagen. Hier lees je een compleet reisdagboek van onze trip naar Bali.

Dag 1: Perth – Kuta

Na een vlucht van een paar uurtjes, kwamen we in het begin van de avond aan op Denpassar, Bali. Hier werden we opgewacht door Adhi, onze persoonlijke chauffeur voor de komende dagen. Een ideale manier om jezelf te vervoeren en het is nog goedkoop ook. Door Adhi werden we naar Kuta gebracht. Kuta staat bekend als feestbestemming en is aardig verwesterd met zijn cafés en winkels. Adhi heeft ons gelijk meegenomen de stad in. Wij hadden wel zin in wat beweging en een drankje na onze vlucht.

We wandelen door de drukke straten van Kuta. Er is veel bedrijvigheid. Er zijn veel winkeltjes, barretjes en restaurants. Onze eerste indruk is dat er hier vrijwel meer toeristen dan locals te spotten zijn. Adhi laat ons een paar leuke en gezellige bars en clubs zien en we hebben de avond van ons leven. Wat een goede eerste ontmoeting met dit eiland. Moe en voldaan (en enigszins aangeschoten van de borrels), laten we ons door Adhi naar ons hostel brengen. We slapen in een mooi hostel in de bergen, buiten de stad. Het is een aardig ritje, maar als we de volgende morgen eens goed bekijken waar we terecht zijn gekomen, is dat het dubbel en dwars waard.

Kuta, Bali 2012 - 1

Dag 2: Kuta – Ubud

De volgende ochtend zijn we vroeg opgestaan om richting Ubud te gaan, een dorp wat in het midden van het eiland gelegen is. Onderweg naar Ubud stoppen we bij een werkplaats waar we aanschouwen hoe hier kleden werden geweven. Ook gaan we op bezoek bij een werkplaats waar sieraden worden gemaakt.

In de middle of nowhere zijn we gestopt, omringd door jungle. Hier zijn Danielle en ik olifanten gaan rijden, onwetend over de situatie waarin de olifanten leven. Iets waarvan ik nu heel veel spijt heb. Destijds wisten we niet beter maar inmiddels ben ik een stuk ouder en wijzer, zoals je hier kunt lezen.

Onze volgende stop was het Monkey Forest in Ubud, wat een gemakkelijke naam is voor Padangtegal Mandala Wisata Wanara Wana Sacred Monkey Forest Sanctuary. Een plek waar het wemelt van de gigantisch brutale apen. Wij werden gewaarschuwd om hier niet heen te gaan, gezien het aantal ziektes wat via de apen verspreid kan worden (voornamelijk via de apenbeten). Toch kunnen we het niet laten en gelukkig komen we er allebei goed vanaf. Na 20 minuten zijn we wel een zonnebril en een tros bananen lichter. De apen jatten alles wat ze kunnen. Onze tassen moesten we goed vasthouden. In het park liggen ook een aantal tempels, onder andere Pura Dalem Agung Padangtegal. Als we een kijkje willen nemen, krijgen we gepaste kledij en dan mogen we naar binnen.

Nadat we genoeg hadden gekregen van de apen, zijn we naar de prachtige Tegalalang rijstvelden gegaan. Deze bekende rijstvelden liggen vlakbij het Monkey Forest en ze zijn echt pachtig! We delen de rijstvelden met een handjevol toeristen en genieten van alle vijftig tinten groen.

Vervolgens laten we ons brengen naar een homestay in Ubud. Je slaapt bij mensen thuis en het is echt een toffe ervaring. Onze kamer is simpel, maar er staan twee bedden, dus wij zijn blij. In de avond eten we sushi onder het genot van een lekkere cocktail. Wat is het leven toch goed.

Dag drie: Ubud

De volgende dag wilden we eigenlijk naar één van de vulkanen om te hiken, omdat Bali overheerst wordt door een vulkanisch gebergte. Helaas werd dit ons afgeraden in verband met de weersvoorspelling en hebben we gekozen voor iets anders actiefs: white water raften.

We werden met een busje naar het platteland en worden voor mijn gevoel in the middle of nowhere gebracht. De tocht over het platteland is echt prachtig; we rijden tussen de rijstvelden en hutjes en over onverharde wegen. Eenmaal aangekomen lopen we naar een rivier, waar de bootjes op ons staan te wachten.

White water raften heb ik nog nooit gedaan, maar het is echt superleuk om een keer te doen. Ik heb oprecht heel veel plezier gehad. Daniëlle en ik hebben een raft voor onszelf, maar gelukkig gaat er een gids met ons mee. Het is soms vrij intens, maar ontzettend lachen. Onderweg stoppen we een paar keer om bij te komen, een drankje te doen of te genieten van een waterval.

Na een lange tocht komen we aan bij het eindpunt. Vanaf dit punt moeten we de rivier achter ons laten en een berg oplopen. Redelijk kapot van de inspanning komen we boven op de berg aan bij een huisje. Hier kunnen we een frisse douche nemen, terwijl de locals voor ons gaan koken. Na de douche genieten we van een heerlijke maaltijd met een fantastisch uitzicht over de rivier. Fantastisch om dit in de jungle te doen. Life is good!

De rest van de middag stond in het teken van genieten. We boeken een manicure en pedicure en sluiten de dag goed af met een massage. De deep muscle massage waarvoor ik had gekozen bleek een hel te zijn, maar wel goed voor mijn rug. Tijdens deze massage moest ik vrijwel al mijn kleding uitdoen en werd letterlijk mijn hele lichaam gemasseerd, een aparte ervaring. In de avond genoten we nog van de leuke straatjes van Ubud (want het was rustig) en laat op de avond gaan we met de minivan terug naar Kuta. Onze avond werd afgesloten in de karaokebar.

Dag vier: Kuta – Tanah Lot

Dag vier zijn we begonnen met een wandeling door Kuta. Deze wandeling eindigt op Kuta beach, waar we gelijk worden aangesproken door iedereen die ons wat probeert te verkopen: een massage, armbandjes, een drankje, een surfles, t-shirts, je kent het wel. Ik houd er helemaal niet van, maar Daniëlle en ik hebben wel zin in een surfles. Voor omgerekend zo’n € 13,00 per persoon kunnen we twee uren lang surfen (inclusief begeleiding het eerste uur). Dit was mijn eerste keer surfen ooit en ik blijk geen natuurtalent te zijn. Ik had grote moeite om op mijn surfboard te blijven staan. Na anderhalf uur geef ik het op, aangezien mijn hele lichaam bont en blauw was geworden. Geen succes.

Na het surfen blijven we even op het strand hangen. We hebben wel een drankje verdiend na deze inspanning. Vervolgens lunchen we met een heerlijke pizza en wandelen nog door Kuta. We besluiten om over de markt te gaan struinen om een aantal souvenirs te scoren. Het afdingen kan ik hier voor de volle 100% oefenen.

Aan het einde van de middag besluiten we om naar tempel Tanah Lot te gaan. Deze tempel ligt gelegen op een rots, in het water. Bij laag water is de tempel te voet bereikbaar en bij hoog water staat de tempel als het ware in het water. De tocht naar deze tempel is vanaf Kuta ongeveer een uur en vanaf de parkeerplaats moeten we nog best een stukje lopen. We willen graag de zonsondergang bij de tempel aanschouwen, maar door alle drukte komen we zelfs te laat. Toch kunnen we de tempel nog goed zien en dat maakt dan eigenlijk alles ook wel weer goed.

Dag vijf: Nusa Dua – Kuta – Perth

Onze laatste dag zijn we naar het waterparadijs Nusa Dua gegaan, hier kan je allemaal watersporten en -spelen beoefenen. Het is mooi helder en warm weer, dus het is een ideale dag om in en op de zee te zijn. Wij beginnen met parasailen. Dit had ik ook nog nooit gedaan, maar het was hartstikke leuk om rond te zweven boven de oceaan, waar je fantastisch uitzicht heb over het eiland. Ik geniet van de uitzichten en vind het echt prachtig.

Vervolgens gaan we op de banaan. Dit heb ik al vaker gedaan, maar het blijft grappig. Als laatste gaan we jetskiën, wat voor mij eigenlijk ook een eerste keer is. Hoe tof is dat ook! Ik vind het echt fantastisch om zelf over het water te mogen crossen. Als het aan mij had gelegen, was ik er zo met dat ding vandoor gegaan.

Nog leuker was onze douche naderhand, welke bestond uit een ton met water waarbij je zelf emmertjes water over jezelf heen moest gooien. Hoe back to basic het ook was, het was echt een mooie ervaring. Niks geen luxe hier.

We nemen een late lunch en een drankje op het strand en laten ons vervolgens terugbrengen naar Kuta. Onze laatste avond besluiten we om te gaan winkelen. We struinen over een andere markt, we nemen nog een keer een manicure voor een paar euro en ik ga naar de kapper. Ik betaal voor een knipbeurt omgerekend net iets meer € 3,00.

We sluiten onze laatste dag af bij een verstopte bar in een steegje; Alleycats. Deze tip had ik van Australische vrienden gekregen om deze bar op te zoeken, en zo gezegd zo gedaan. Het is een toffe en relaxte bar, waar we samen met onze chauffeur Adhi genieten van onze laatste maaltijd op Bali onder het genot van een laatste drankje. Vervolgens was het toch echt tijd om onze spullen te pakken en richting het vliegveld te gaan. We nemen afscheid van Adhi en gaan op weg naar de gate. Het vliegveld stelt niets voor dus binnen een paar minuten zijn we op de plek van bestemming. Gesloopt maar ontzettend voldaan, blikken we terug op een fantastische tijd op het mooie Bali. In een relatief korte tijd hadden we veel gezien en gedaan op dit prachtige eiland. We zijn verkocht; wat een heerlijk eiland.

Toen wij Bali bezochten, in februari 2012, was het erg rustig op het eiland. Als ik de verhalen moet geloven is het inmiddels volledig gedaan met de rust.

Heb jij Bali al eens bezocht? Wat vind jij van het eiland?

Nieuwsgierig naar meer Bali?

That One Time #3 | Die ene keer dat het vliegtuig bijna neerstortte

That One Time #6 | Die ene keer dat ik met mijn dikke reet op een olifant heb gezeten

Tips voor een ander mooi plekje op Bali: Sidemen lees je hier.

Beginnen met de voorpret voor je reis naar Indonesië?

Regel hier je huurauto voor je trip naar Bali.

Een reis door Indonesië plannen?

Individuele reizen indonesië

Boek je Bali tour hier.

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.