Leuven. België 2018 - 1

Reisdagboek citytrip Leuven, België

Een weekendje Leuven is altijd een goed idee heb ik gehoord. Wij namen de proef op de som en gingen op pad. In dit blog vind je mijn persoonlijke reisdagboek van een citytrip naar de Belgische stad Leuven.

Citytrip Leuven: een compleet overzicht

Dag 1

We pakken de auto van het hoge noorden naar onze zuiderburen. Het duurt eventjes, we komen in de file te staan maar aan het begin van de middag komen we aan in Leuven. We parkeren de auto in de stad en gaan op zoek naar ons hotel. Ons hotel blijkt vrijwel tegenover het centraal station te liggen, prima plek.

We dumpen onze spullen en besluiten bij een nabijgelegen grand café te lunchen. Lang leve die heerlijke kaaskroketten! Tijdens onze lunch komen we erachter dat het carnaval is en de straten vullen zich met mensen terwijl de praalwagens langsrijden. We bekijken de optocht vanuit het restaurant en aanschouwen hoe hordes mensen hun tassen proberen te vullen met zo veel mogelijk snoep. Letterlijk tassen vol.

Citytrip Leuven

Na deze optocht besluiten we een stukje van de stad te verkennen en we winkelen wat. De zonsondergang is inmiddels begonnen en de winkels gaan sluiten. We zoeken een plekje om te dineren, maar veel restaurants blijken al vol te zitten. Oeps. We vinden een plekje bij het Domus café, nemen een flinke hap en een drankje waarna we de avond eindigen in de bioscoop.

Dag 2

De volgende ochtend genieten we van het ontbijt bij het hotel. Toch bijzonder dat je dan altijd meer eet dan je normaliter doet. Broodjes, yoghurt, bakken thee, vers fruit, nog meer broodjes. Opeens moet alles naar binnen gewerkt worden. Na het ontbijt willen we een stadswandeling maken. We lopen naar het VVV-kantoor waar we een kaart kopen met uitgeschreven wandeling voor maar € 2,00.

We beginnen bij de Sint-Pieterskerk en het stadshuis. We bekijken de binnenkant van de Sint-Pieterskerk en natuurlijk de schatkamer. In deze schatkamer kun je het beroemde Laatste Avondmaal aanschouwen. We lopen door naar de oude markt om via een stadsparkje bij het Groot Begijnhof uit te komen. Wat een prachtige plek is dat!

Groot Begijnhof, Leuven

We lopen verder naar de universiteitsbibliotheek. We ploffen neer op een bankje om even te genieten van de zon waarna we een plekje zoeken voor de lunch. Ik eet deze heerlijke pasta en ik doe een vreugdendansje als ik een mini kinder bueno bij mijn thee krijg. Dit heb ik dus nog nooit gezien.

Na de lunch wandelen we terug naar ons hotel. We frissen ons op en gaan terug naar de oude markt. Hier moet het wilde nachtleven plaatsnemen als het goed is. Daar is nu nog vrijwel niets van te bekennen. We eten een hapje bij één van de vele café’s. We sluiten de avond wederom af in de bioscoop. Tijdens een weekendje weg twee keer naar de bioscoop gaan is ook een eerste voor ons.

Dag 3

Op dag drie worden we rustig wakker. We genieten wederom van een heerlijk ontbijtje waarna we ons klaarmaken voor vertrek. We lopen nog een klein rondje door de stad maar er is letterlijk niets te beleven. De hele stad slaapt nog. We laden onze spullen in de auto en verruilen het centrum voor de buitenwijken. We rijden naar het Abdij van Park. De oprit is bezaaid in een laagje sneeuw en er is vrijwel niemand te bekennen. Dit kan te maken hebben met het feit dat veel gebouwen in de steigers staan. We lopen een rondje en dan gaan we snel weer naar onze warme auto.

Abdij van Park, België

Onze volgende en laatste stop is het mooie Kasteel van Arenberg. Dit blijkt nu eigendom te zijn van de KU Leuven. Maar omdat het vakantie is, is er geen kip te bekennen op de universiteit. We hebben het rijk praktisch voor onszelf. We sluiten af in het plaatselijke koffietentje waarna we onze rit terug naar het hoge noorden beginnen.

Kasteel van Arenberg, België

Eenmaal thuis snappen we waarom iedereen zo lovend over Leuven sprak. Onze citytrip Leuven was leuk!

Nieuwsgierig naar meer België?

Doen in Leuven, België: alle tips voor deze gezellige stad

Doen in Brugge: tips en bezienswaardigheden voor je bezoek

Reisdagboek citytrip Leuven, België

Beginnen met de voorpret voor je trip naar Leuven?

Auto huren (inclusief verzekeringen) in België?

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Boek hier je Leuven tour.

Reisgids nodig voor je trip naar Leuven?

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

33 Responses

 1. Ik ben zelf nog nooit in Leuven geweest, maar ik begin steeds meer fan van België te worden en zo te zien en te lezen is dit zeker de moeite waard. Grappig dat jij ook meer in het hotel eet dan je normaliter doet, heel herkenbaar!

  1. Dan zijn de broodjes niet aan te slepen hoor haha. Ik word ook steeds meer fan van tripjes dicht bij huis!

 2. Leuven is inderdaad een leuke stad, maar wel jammer dat het er in het weekend vaak zo uitgestorven is. Het is een echte studentenstad… 🙂

  1. Wij vonden dat juist wel lekker rustig.. maar ligt er maar net aan wat je komt doen denk ik.

 3. Prachtige foto’s. 😀 zou dit ook eens moeten doen, maar vanaf ik tijd heb neem ik het vliegtuig en ga ik naar een andere land. Misschien maak ik ooit wel eens tijd vrij voor een citytrip in eigen land. 🙂

  1. Ik kan altijd wel genieten hoor van een stedentripje in eigen land! Genieten van lekker eten en drinken en gezelligheid! ?

 4. Ik ben sowieso fan van de Belgische steden maar Leuven hebben we helaas nog niet bezocht maar staat wel hoog op ons lijstje. Naast Brugge is ook Mechelen favoriet, ook zeker leuk om eens een weekendje naar toe te gaan!

  1. Brugge vond ik ook erg mooi. Mechelen hoor ik meer positieve verhalen over, dat is voor een volgende stedentrip! ?

  1. Ik heb me echt prima vermaakt in Leuven. Ik vond het een leuke en sfeervolle stad.

 5. Helaas nog nooit geweest, maar wat ziet het er heerlijk rustig uit (eigenlijk bijna te rustig 😉

  1. Alle studenten waren naar huis. Op zondagavond en maandagochtend stroomde de stad weer vol.

  1. Ik ben ook naar Leuven gegaan omdat ik zoveel positieve verhalen hoorde, en terecht. Ik vond het een leuke stad! ?

  1. Leuven is een leuke bestemming om een weekendje te ontdekken.. het is een mooie stad!

 6. Hmm, die kaaskroketten zien er aanlokkelijk uit 🙂 bij Domus ben ik (lang geleden al, toen ik 2 jaar in Leuven woonde) ook regelmatig een hapje gaan eten, of in de wintermaanden een lekkere chococcino gaan drinken…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars