Reisinspiratie: Lonely Planets Best in Travel 2019

by thatonetime
58 comments
Trincomalee, Sri Lanka 2018 - 16

De Lonely Planet heeft weer zijn jaarlijkse lijst met topbestemmingen uitgegeven. Tien pareltjes op onze mooie aardbol die je nu moet bezoeken! Volgens de Lonely Planet zijn dit de leukste en mooiste bestemmingen om in 2019 te bezoeken. Lees verder voor de nodige reisinspiratie.

Reisinspiratie: Lonely Planets Best in Travel

10. Belize

Centraal Amerika trekt me ontzettend. De mooie jungles, lekkere temperaturen en mooie eilandjes. Het doet me een beetje denken aan mijn tijd op Curacao; een Caribisch sfeertje. Hoewel ik instant blij word van alle Centraal Amerika-reisinspiratie, ben ik nog nooit in deze regio geweest. Belize lijkt me prachtig. De onderwaterwereld moet echt fantastisch zijn in Belize. Je vindt er gigantische riffen en veel leven. Daarnaast heb je er paradijselijke eilandjes en kun je hier goed de Maya cultuur ontdekken. Heerlijk toch!


9. São Tomé en Príncipe

Dit is een land gelegen voor de westkust van Afrika. Dit landje bestaat uit meerdere eilanden en als ik de Lonely Planet lees, dan is dit een compleet onontdekt, paradijselijk land. Dit lijkt me echt zo’n bestemming voor Floortje naar het einde van de wereld. Het moet er echt prachtig zijn en de foto’s liegen er niet om. Met witte stranden, palmbomen, jungle, zon en koffie- en cacaoplantages. Het eiland heeft maar zo’n 7000 inwoners en heel veel toeristen komen er niet. Ik ben gelijk even gaan zoeken naar vliegtickets en deze vallen ook nog eens erg mee.


8. Belarus

Ik heb dit jaar meerdere keren de intentie gehad om Oost-Europa te bezoeken. Tijdens onze vlucht naar Sri Lanka was het de bedoeling dat we een stopover in Oekrainë zouden maken, waarbij we Kiev wilden ontdekken. Helaas werd onze vlucht geannuleerd en ging dit feest niet door. Toen was het plan om een roadtrip met de auto door Oost-Europa te maken omdat dit voor ons nog onbekend terrein was. Ook dit plan ging niet door waardoor ik tot op de dag van vandaag nog niets van deze hele regio heb ontdekt. Ik heb eerlijk gezegd nog maar weinig tot geen blogs of foto’s voorbij zien komen van Belarus maar wellicht komt daar dit jaar verandering in. Ik ben heel erg benieuwd.


7. Indonesië

Het is inmiddels alweer heel wat jaren geleden dat ik Indonesië bezocht. Ik woonde destijds in Australië en ging een weekje op vakantie naar Bali. Dit was echt een fantastische vakantie en heel anders dan het Bali van nu. Het eiland was rustig en sereen. Nog niet zo overladen met toeristen. Na deze eerste ontmoeting met Indonesië heb ik altijd terug gewild en meer van het land willen ontdekken. Tot op heden is dat er nog niet van gekomen. Afgelopen jaar was het plan om terug te gaan naar Indonesië, maar dat werd uiteindelijk toch Amerika. De lonely Planet heb ik al in huis, dus daar komt vast wel een keer verandering in.

Meer lezen over Indonesië?

That One Time #6 I die ene keer dat ik met mijn dikke reet op een olifant heb gezeten

That One Time #3 I die ene keer dat het vliegtuig bijna neerstortte

Reisdagboek: Awesome Bali


6. Jordanië

Jordanië is de laatste jaren al ontzettend populair geworden. Veel reizigers die ik volg via Instagram of via hun reisblogs, zijn ergens in de afgelopen drie jaar wel eens in Jordanië geweest. Booming business was het zo te zien. Het werkt wel aanstekelijk, want door al deze reisinspiratie heb ik ook een ticket geboekt naar Jordanië. Alleen de prachtige foto’s van Petra hebben mij al overgehaald om het land te bezoeken.

Meer lezen over Jordanië?

Reisroute: twee weken Jordanië (en Israël)

Amman: 14x te doen in de hoofdstad van Jordanië

Money: kosten rondreis Jordanië (en Israël)

Reisdagboek Jordanië

Aqaba, Jordanië: relaxen bij de Rode Zee

Drijven in de Dode Zee: tips en tricks

Wadi Rum: overnachten in de woestijn

Jerash: eeuwenoude Romeinse ruïnestad in Jordanië

Canyoning in Wadi Mujib, Jordanië


5. Kyrgyzstan

Dit is een regio die eigenlijk compleet onbekend voor me is. Op de één of andere manier trekt deze regio me ook niet heel erg. Volgens de Lonely Planet is dit echt een land wat upcoming is sinds de World Nomad Games er zijn gehouden. De infrastructuur is de laatste jaren stukken verbeterd en de natuur moet er prachtig zijn. Ook wel handig dat je er gemakkelijk een visum voor kunt krijgen. Ik ben benieuwd.


4. Panama

Zoals ik aangaf ben ik nog nooit in Centraal Amerika geweest, ondanks dat deze regio me onwijs aanspreekt. Dat ik nog niet in Panama ben geweest, heeft denk ik ook te maken dat Panama de laatste jaren natuurlijk regelmatig negatief in het nieuws is geweest, waardoor er toch twijfel ontstaat. Als ik de filmpjes van Lonely Planet moet geloven, is de twijfel nergens voor nodig.


3. Zimbabwe 

Hoewel ik nog nooit voet heb gezet op het Afrikaanse continent, staat het al jaren hoog op mijn lijstje! Het continent trekt me ontzettend. Ik kan niet wachten om de prachtige natuur, wildlife en cultuur te gaan ontdekken. Van immense watervallen tot slaperige dorpjes tot het spotten van de big five.


2. Duitsland

Ik ben dus gewoon nog nooit in Berlijn geweest. Ondanks dat bezocht ik dit jaar alleen al het land tweemaal. Vlak na de jaarwisseling maakten we een kort tripje naar Bremen en later in het jaar genoot ik van de prachtige Moezelstreek. Ik was onder de indruk van de natuur maar vooral van de leuke schattige huisjes.

Meer lezen over Duitsland?

Berchtesgaden National Park: de leukste bezienswaardigheden bij Schönau am Königssee

Budget: kosten weekend Cochem, Duitsland

9x te doen in en rond de Moezelstreek

8x te doen in Cochem, Duitsland

Reisdagboek Hamburg

5x te doen in Bremen, Duitsland

Reisroute: 13-daagse roadtrip naar Slovenië (door Duitsland en Oostenrijk)


1. Sri Lanka

JA!! Afgelopen zomer bezocht ik dit land voor het eerst. Vier weken lang ging ik samen met een vriendin op pad om het hele eiland te doorkruisen. Omdat ik veel positieve verhalen had gehoord over dit land, met name over de authenticiteit, besloot ik om het land te bezoeken. Ik was echter niet de enige die er zo over dacht. Waar veel mensen het onontdekte en het een pure ervaring vinden, was daar al niet heel veel meer van te merken. Er waren overal toeristen en dan ook nog eens vooral Nederlanders. De bevolking was wel ontzettend aardig en dat maakt een reis al half compleet.

Meer lezen over Sri Lanka?

Arugam Bay: optimaal chillen in Sri Lanka

Yala National Park: wildlife spotten tijden een jeepsafari

11x te doen in het mooie Ella

Wat te doen in Sigiriya, Sri Lanka

Reisdagboek Sri Lanka

Budget: kosten maand backpacken door Sri Lanka

De terug van weggeweest-tag

5x te doen in Negombo, Sri Lanka

De tempelstad van Sri Lanka: Anuradhapura

Reisroute: vier weken Sri Lanka

11x te doen in zonnig Trincomalee

Het boedhistische centrum van Sri lanka: Kandy

Tangalle: 8 tips voor deze leuke kustplaats


Dat waren de tien aanraders van de Lonely Planet voor 2019. Van dit rijtje heb ik inmiddels al vier landen mogen bezoeken, welke ik stuk voor stuk kan aanraden. Toch heb ik weer genoeg reisinspiratie gekregen voor de komende jaren.

Welke landen heb jij al eens bezocht? Wat is je favoriet? 


Nieuwsgierig naar meer reisinspiratie?

Lonely Planets best in Travel 2020

♥ Janet 

You may also like

58 comments

ingrid 14 juni 2019 - 13:09

hier ook berlijn nog op mijn wensen lijstje. zo dichtbij en toch nog nooit geweest

Reply
thatonetime 15 juni 2019 - 09:28

Grappig he, ik dus ook niet! Parijs heb ik met school 15 jaar geleden bezocht en Rome en Londen ook pas een aantal jaren geleden ontdekt. Ik kies toch snel voor de bestemming die verder weg liggen. 😉

Reply
An 19 februari 2019 - 06:55

Afrika is mega!!! Ik ben er al vaak geweest en heb er ook een jaar gewoond. Dat continent heeft mijn hart gestolen.

Reply
thatonetime 19 februari 2019 - 12:41

Leuk om te horen.. Afrika is voor mij juist een compleet onbekend land maar het staat wel hoog op mijn lijstje. Het lijkt me erg prachtig, met name de natuur en wildlife.

Reply
Grace 28 november 2018 - 09:53

Jordanie is inderdaad mega mooi! Jammer genoeg ben ik alle foto’s kwijt van Petra.. maar dat is een goed excuus om weer eens terug te gaan. Verder ben ik dol op Centraal en Zuid Amerika, maar Belize en Panama heb ik nog niet bezocht. Die staan zeker wel op mijn lijstje.

Reply
thatonetime 28 november 2018 - 16:23

Dat is wel echt zuur maar gelukkig heb je je herinneringen nog. 😉 Ik ben nog nooit in Centraal en/of Zuid Amerika geweest, maar het lijkt me echt heel tof!

Reply
Mandy 18 april 2019 - 18:35

Wat grappig, al die onbekende namen en dan ineens duitsland er tussen. Heel eerlijk. Ik ben er ook nog nooit geweest voor een echte vakantie, net zo als België. Denk dat dat te simpel is ofzo. Ik vond Budapest en Egypte heel mooi! Maar elk land en elke plaats heeft zn eigen mooie dingen.

Reply
thatonetime 23 april 2019 - 09:35

Ik ben vorig jaar dus een aantal keren in Duitsland geweest en was echt blij verrast. Ik vond het echt mooi!

Reply
An 3 november 2018 - 19:21

LP heft gelijk. Belize en Zimbabwe zijn mega. Heb er heel goeie herinneringen aan.

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 19:47

Oeh ik ben benieuwd! Het lijken me beide prachtige landen.

Reply
Aniek 31 oktober 2018 - 18:06

Kyrgyzstan staat hoog op mijn wensenlijst 🙂
Aniek onlangs geplaatst…Microadventures: Local Discoveries for Great EscapesMy Profile

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 19:56

Nog niet echt bij mij, maar het lijkt me een onwijs bijzondere bestemming.

Reply
Femke 31 oktober 2018 - 09:15

Mooie lijst! Zo kan ik mijn bucket list eindeloos blijven aanvullen haha! Maar nog steeds op nummer 1: Indonesië. Ik ben er al geweest maar het plan is om begin 2020 een week of 7 met gezin te gaan. Nu al zin in!!
Femke onlangs geplaatst…Op reis met Victor en Anouska van Family Camper TripMy Profile

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 20:00

Zeven weken met gezin weg, heerlijk zeg! Wat een gaaf vooruitzicht. Ik bezocht tot nu toe alleen nog maar Bali, maar wil graag meer van het land ontdekken!

Reply
Manuela 30 oktober 2018 - 20:45

Wat een flinke lijst, Belize lijkt me ook zo enorm mooi. Ik ben eigenlijk nooit in één van deze landen geweest. Duitsland enkel om doorheen te rijden richting Zwitserland.

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 20:03

Nog genoeg om te ontdekken dus! Ik moet ook nog veel van dit lijstje afstrepen hoor. 🙂 Komt geen einde aan…

Reply
Carolien 30 oktober 2018 - 19:27

Van deze hele lijst heb ik er slechts één gezien en dat is Duitsland. Er zijn ook zoveel landen en gebieden om te ontdekken. Het is haast onmogelijk om alles goed te zien. Jordanië lijkt me echt een mooi land. Daar wil ik zeker nog eens heen. Sri Lanka, Belize en Indonesië lijken me ook mooi. Ach wie weet waar we nog allemaal gaan komen. Je moet nog wat te wensen over laten.

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 20:05

Haha dat is ook zeker waar… die lijst is oneindig!

Reply
Kelly 30 oktober 2018 - 18:07

Ik heb Duitsland, Jordanië, Indonesië, Belize en Zimbabwe bezocht. Sri Lanka staat sinds kort ook op mijn wishlist. Hoor steeds vaker positieve verhalen Sri Lanka.

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 20:06

Ik bezocht afgelopen zomer Sri Lanka en is zeker een fantastisch land om doorheen te reizen. Ik vond het qua natuur wel een beetje tegenvallen.

Reply
Mirre 29 oktober 2018 - 12:41

Veel van deze landen staan niet op mijn wishlist, maar São Tomé en Príncipe spreekt wel erg tot de verbeelding. Je schrijft dat je hebt uitgezocht wat de vliegtickets kosten. Kun je hier in één keer naartoe vliegen?

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 20:12

Dat lijkt me ook een bijzondere bestemming. Volgens mij moet je wel overstappen.

Reply
karin 29 oktober 2018 - 11:33

ik heb alleen Duitsland bezocht… Ik had nog nooit van sao tome en principe gehoord, maar dat trekt mij wel enorm aan!

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 20:13

Haha, tot kort geleden had ik er ook nog nooit van gehoord hoor! Het trekt mij ook erg aan, juist omdat het zo onbekend is.

Reply
The Lemon Kitchen 28 oktober 2018 - 18:25

Wauw wat gaaf zeg! Ik vind het leuk om te lezen en om de foto’s te bekijken. Ik wil graag met mijn vriend naar Australië een keer gaan. Lijkt me ook zo bijzonder om mee te maken

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 20:19

Ik ben een jaar in Australië geweest en dat staat echt met stipt op nummer 1 qua reizen. Het is daar zo gaaf en mooi allemaal. Ik ben inmiddels al drie keer teruggegaan. Ik mis het nog steeds! 🙂 Je moet zeker gaan!

Reply
Denise 28 oktober 2018 - 08:01

Van deze landen heb ik Sri Lanka, Duitsland, Jordanië en Indonesië bezocht. Jordanië lijkt misschien booming, maar het heeft juist een behoorlijke klap gehad de afgelopen jaren door de ellende in omringende landen, terwijl je er prima naartoe kunt. Ik zou zeggen: gaat dat zien! Het is echt zo mooi! Ik was er dit jaar en voor mij was Jordanië één van de mooiste landen van de meer dan 45 landen die ik gezien heb!
Denise onlangs geplaatst…Herfstvakantie Den Haag: uitjes en activiteitenMy Profile

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 20:22

Ik hoor van veel mensen dat Jordanië zo’n diepe indruk heeft gemaakt. Ik ben zo benieuwd!

Reply
Frederique 27 oktober 2018 - 17:48

Kyrgyzstan en Jordanië staan ook op mijn lijstje. Sri Lanka is erg populair opeens, niet? Ik zie het steeds vaker voorbijkomen.

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 20:23

Zeker weten. Ik was er een paar maandjes geleden en vond het al niet normaal hoeveel Nederlanders er rondliepen.

Reply
ingrid 27 oktober 2018 - 12:25

wat een leuke aanraders. ik ben ook nog nooit in berlijn geweest. lijkt me ook leuk

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 20:24

Berlijn lijkt me ook leuk inderdaad.. Misschien toch maar eens werk van maken. 😉

Reply
Sanne 27 oktober 2018 - 08:03

Ja Jordanië staat in combinatie met Israel op t lijstje voor volgend jaar. Sri Lanka ook maar denk niet dat me dat gaat lukken hoor. Enne Berlijn is fantastisch hoor! Ik dacht dat Kopenhagen er ook bij stond trouwens. Daar was ik 10 jaar terug, dus een herhaling mag wel!

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 20:25

In de top10 steden? Berlijn komt er gewoon steeds niet van.. schandalig.

Reply
Jenny 27 oktober 2018 - 03:14

Het is weer een grappige lijst geworden. Maar eigenlijk laat ik me nooit beïnvloeden door een dergelijke lijst.

Al blijft Indonesië trekken 😉

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 20:26

Ik ook niet echt hoor, maar laat me wel graag inspireren. Vind het altijd wel leuk om te lezen waar ze nu weer mee komen.

Reply
Blog & Beauty 26 oktober 2018 - 16:03

Er staat genoeg op het lijstje wat ik graag nog eens zou willen zien. Ik moet nog zoveel plekken ontdekken.

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 20:27

Idem dito hoor.. Er komt geen einde aan de lijst. 😉

Reply
Mama Isidore 26 oktober 2018 - 12:18

Wat een interessante lijst! Ik heb echter de voorkeur voor andere landen.

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 20:28

Voor welke landen heb jij de voorkeur?

Reply
Felice Veenman 26 oktober 2018 - 09:05

Berlijn kan ik je echt aanraden

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 20:29

Dat zeggen nu dus zoveel mensen tegen mij.. ik ben benieuwd!

Reply
Kristof 26 oktober 2018 - 08:35

Allemaal bestemmingen waar ik graag eens naar toe wil maar ik schrik toch een beetje dat Duitsland op nummer 2 staat.
Ben ook al in de Moezelstreek geweest en dat is natuurlijk een prachtige streek maar … De andere landen lijken me nu toch net iets aantrekkelijker.

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 20:29

Dat imago heeft Duitsland inderdaad… maar blijkbaar vergissen we ons daarin haha. Ik was dit jaar trouwens ook in de Moezelstreek en vond het ook echt prachtig.

Reply
Martin 26 oktober 2018 - 07:34

Ik heb vijf van deze landen bezocht. Allemaal mooi en anders. Zimbabwe was wel erg bijzonder. Hier was ik op een rondreis door zuidelijk Afrika in 2003. Dit jaar terug geweest naar Namibie en Botswana. Dat deel van de wereld kan ik echt aanraden. Het is er prachtig!
Martin onlangs geplaatst…Gallettes uit de Elzas, met MunsterkaasMy Profile

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 20:31

Poeh, ik geloof je direct. Afrika is voor mij nog onbekend maar staat erg hoog op mijn wishlist.

Reply
Maaike | Travelbliss 26 oktober 2018 - 04:53

Wat een mooi lijstje en een aantal van die bestemmingen staan ook nog zeker op mijn wensenlijstje. Er zijn ook zoveel toffe bestemmingen op deze wereld.

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 20:32

Zeker weten. Mijn wishlist is ook weer langer geworden. 😉

Reply
Dhini 25 oktober 2018 - 16:49

Allemaal staan op mij vakantie verlanglijstje. Ik zou graag wereldreizen. En ook steden reizen
Dhini onlangs geplaatst…Kocostar Slice Mask SheetMy Profile

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 20:34

Ik kan het je alleen maar aanraden! 🙂

Reply
Claudia Struijck 25 oktober 2018 - 14:51

Sri Lanka staat ook nog op mijn travel list. Ik heb iets met Bali, Bali is magisch.

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 20:34

Ah snap ik. Ik was zes jaar geleden op Bali en vond het fantastisch! Ik wil graag eens terug.

Reply
Felice Veenman 25 oktober 2018 - 10:09

oeps hier staan wel een heleboel bestemmingen die ik ook wel eens zou willen bezoeken..nou ja nog 4 jaartjes wachten en dan kan ik zo veel reizen als ik wil ( en kan betalen natuurlijk )

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 20:36

Oh lekker zeg! Ik ben benieuwd waar je tegen die tijd heengaat!

Reply
Nicole Orriëns 25 oktober 2018 - 09:34

Leuk dat er tussen al die exotische bestemmingen ook Duitsland staat : )

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 20:37

Haha ja, dat is wel even wat anders he…

Reply
Julie 25 oktober 2018 - 09:30

Wat een mooi lijstje! Veel van deze landen trekken me persoonlijk niet echt al klinkt Belize wel erg mooi! In mei zijn mijn man en ik op huwelijksreis gegaan naar Mexico en dat vonden we ook erg de moeite! 🙂

Reply
thatonetime 5 november 2018 - 20:37

Mexico lijkt me ook een prachtig land. En alleen voor het eten ben ik al om! 😀

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More