Reisroute 10-daagse roadtrip Ierland

by thatonetime
40 comments

Het jaar 2018 sloten vriendlief en ik af in het mooie Ierland, wat voor ons beiden de eerste ontmoeting met dit mooie land was. 10 dagen lang reden wij rond in onze huurauto. Voor vertrek schreef ik over de dingen die ik graag van het land wilde zien, maar wat hiervan terecht is gekomen, beschrijf ik in dit overzicht van onze roadtrip door Ierland.

Reisroute roadtrip Ierland

Dag 1 Amsterdam – Dublin

In de ochtend gaan we op weg naar Schiphol. We zijn mooi op tijd en om 12.00 uur stipt vertrekken we richting Dublin. Eenmaal in Dublin halen we onze huurauto op en starten we onze roadtrip door Ierland. We ontdekken het centrum van Dublin, winkelen in de hoofdstraat en drinken een Guinness in the Temple Bar.

Start van de roadtrip: Dublin, Ierland

Dag 2 Dublin – Wicklow – Glengalough – Aughrim

We zijn ontzettend vroeg wakker en besluiten meer van Dublin te ontdekken. We lopen naar Trinity College en naar het Dublin Castle. Omdat het tijdens de kerstdagen was, bleek dit dicht te zijn. Aan het einde van de ochtend rijden we naar door naar het dorp Wicklow. We bezoeken het strand en rijden vervolgens door naar the Wicklow Mountains National Park. Vervolgens bezoeken we het mooie Glendalough en maken een mooie wandeling in het park. We overnachten in een prachtig landhuis in the middle of nowhere, in het dorpje Aughrim.

Dag twee van de roadtrip zijn we in Glendalough, Ierland

Dag 3 Aughrim – Clonegal – Palatine – Wexford – Waterford

We verlaten Aughrim rijden door naar Clonegal waar we Huntington Castle bezoeken. We rijden door naar Brownshill Dolmen, de Ierse versie van de hunebedden. Het verlaten kasteel Duckett’s Grove is onze volgende stop waarna we doorrijden naar Wexford waar we het Irish National Heritage Park bezoeken. We eindigen in de leuke stad Waterford waar we wat shoppen.


Dag 4 Waterford – Dunmore – Comeragh mountains – Lismore – Cork

In de ochtend rijden we naar het leuke kustplaatsje Dunmore waar we de eerste kliffen van Ierland zien. We vervolgen onze reis naar de mooie Comeragh Mountains waar we de berg gaan beklimmen. Deze hike blijkt fantastisch te zijn en nog niet zo toeristisch. Na een paar uren hiken staan we weer naast onze auto. We rijden naar het mooie Lismore Castle, een prachtig kasteel aan het water. Onze laatste stop is de stad Cork, waar we verblijven we ook in een prachtig B&B. De avond brengen we in de kroeg door met Ierse livemuziek inclusief tapdansen.