Reisroute: twee weken Jordanië (en Israël)

by thatonetime
57 comments

Het zit erop! Twee weken lang bezocht ik de mooiste plekjes in Jordanië, genoot ik van de eeuwenoude archeologische plekjes, mooie natuurpracht, lekkerste eten en de prachtige onderwaterwereld. Ook maakte ik een korte uitstap naar buurland Israël. In deze blogpost deel ik mijn reisroute door Jordanië.

Het was inmiddels alweer vijf jaar geleden. Vijf jaren geleden stapte ik voor de laatste keer alleen in het vliegtuig voor een soloreis. Nu was het weer zover: op naar Jordanië. In deze blogpost lees je mijn reisroute door Jordanië (en Israël).

Dag 1 – 2 Amman – Jerash

Van Amsterdam vloog ik via Praag naar de hoofdstad van Jordanië: Amman. Aan het begin van de avond kwam ik aan in de stad en ging ik in mijn eentje op pad om een plekje te zoeken voor het avondeten en een rondje te doen door de stad.

De volgende dag ging ik met twee reisgenoten op pad om Amman te ontdekken. We wandelden door de stad, dwaalden door steegjes, trapje op trapje af, bezochten de Citadel, the Roman Theatre en de blauwe Moskee.

Halverwege de middag namen we een taxi naar de stad Jerash. Deze stad ligt ongeveer een uur ten noorden van Amman. Hier vind je de indrukwekkende overblijfselen van een Romeinse stad. Deze ruïnes worden ook wel het ‘Pompeii van Azië’ genoemd.

In de avond gaan we terug naar Amman, hier eten we bij het oudste restaurant van de stad ‘Hashem’.

Reisroute Jordanië en Israël: Citadel, Amman
Reisroute Jordanië en Israël: Jerash

Dag 3-4 Petra

Petra behoort tot ‘the new Wonders of the World, en terecht. Deze Ancient City is een gebied met één en al hoogtepunten. Twee dagen lang hiken langs de mooiste opgravingen, tombes, amphitheaters, grotten en dat alles ook nog eens in één van de mooiste omgevingen. Ik kon na deze dagen amper meer lopen, maar het was het zeker waard!

Reisroute Jordanië en Israël: Petra
Monastary, Petra

Dag 5 Wadi Rum

Na twee dagen hiken, kan ik gelukkig een beetje bijkomen in de woestijn. Ook dit blijkt weer een echt hoogtepunt te zijn. Rondcrossen met een jeep door het rode zand, wandelen naar de mooiste uitzichtpunten, één van de mooiste zonsondergangen aanschouwen op een rots in de woestijn, slapen in een tent en genieten van de mooie sterrenhemel in de nacht.

Reisroute Jordanië en Israël: Wadi Rum

Dag 6-7 Aqaba

Helaas werd ik na mijn bezoekje aan Wadi Rum ziek en bestond de dag erna uit liggen in bed en hangen boven de wc. Toen ik eenmaal weer een beetje op de been was, genoot ik twee dagen lang van de mooie onderwaterwereld van de Rode Zee. Ik ging twee dagen snorkelen tussen het mooiste koraal en kleurrijke vissen.

Reisroute Jordanië en Israël: snorkelen in de Rode Zee bij Aqaba, Jordanië

Dag 8-10 Israël en Palestina: Jerusalem en Bethlehem

Samen met een reisgenootje besloot ik om spontaan een tripje te maken naar Jerusalem. We gingen de grens over van Aqaba naar Eilat (Israël), waar we de bus namen naar Jerusalem. Na zo’n vier uurtjes waren we in een compleet andere wereld. Twee dagen lang genoten we van deze oude, maar ook hippe stad. Ik dronk een gigantisch dure cocktail bij de rooftop bar van Hotel Notre Dame, deed een wandeltour door de oude stad van Jerusalem, bekeek de zonsondergang vanaf Mount of Olives, at bij de drukke markt Mahane Yehuda en dit volgde in drankjes en dansjes in de markt.

De laatste dag besloten we om naar Bethlehem te gaan, wat in Palestina ligt. Hier deden we een tour door de stad, bezochten we meerdere religieuze plekken, zoals de plek waar Jezus geboren is en bekeken we de gigantische muur die gebouwd is tussen Israel en Palestina. Daarna namen we de bus terug naar Eilat om in de avond de grens weer over te steken en terug te gaan naar Aqaba, Jordanië.

De Klaagmuur, Jerusalem, Israël
Reisroute Jordanië en Israël: de muur tussen Israël en Palestina
Reisroute Jordanië en Israël: the birthplace of Jesus: Church of the nativity, Bethlehem, Palestina

Dag 11-12 Aqaba

Ik geniet nog één keertje van de mooie onderwaterwereld. Ik ga nogmaals snorkelen in de Rode Zee bij Aqaba, ik kan er geen genoeg van krijgen! Het liefste zou ik hier nog een aantal dagen blijven, maar daar heb ik de tijd helaas niet meer voor en neem ik de volgende dag voor de tweede keer afscheid van het relaxte Aqaba.

Reisroute Jordanië en Israël: Aqaba

Dag 13 Mount Nebo – Dode Zee

In de ochtend ga ik met de bus terug naar Amman, de hoofdstad van het land. Na een kleine vijf uurtjes ben ik weer terug in het noorden. Ik bezoek in de middag Mount Nebo, waar ik geniet van de mooie uitzichten en bekijk de zonsondergang dobberend vanuit de Dode Zee. Wat een geluksmomentje.

Reisroute Jordanië en Israël: Mount Nebo, Jordan
Dobberen in de Dode Zee, Jordanië

Dag 14 Wadi Mujib

Iets wat ik ontzettend graag wilde doen in Jordanië, was hiken in Wadi Mujib. Hier hike je letterlijk door het water, beklim je watervallen en baan je je een weg door de canyon. Eenmaal aangekomen bij het einde, kun je genieten van een grote waterval, voordat je terug dobbert naar het einde van de canyon.

In de avond breng ik een bezoekje aan een winkelcentrum en lijkt het even alsof ik in een westerse stad ben.


Dag 15 Madaba – terug naar huis

In de ochtend bezoek ik Madaba. Een stad wat een klein uurtje van Amman ligt en bekend staat om de eeuwenoude mozaïek die je hier kunt vinden. Ik bezoek de beroemde St. George’s kerk, Madaba Archaeological Park en sla hier de laatste souvenirs in voordat ik het land moet verlaten.

In de middag ga ik terug naar Amman, waar ik mijn spullen pak en vervolgens met de taxi naar het vliegveld ga. Met dit laatste taxiritje komt er een einde aan mijn reis door Jordanië.

Kan ik alweer terug?


Nieuwsgierig naar meer Jordanië?

Nieuwe plannen: een nieuwe reis


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Jordanië of Israël?

Regel hier je accommodatie voor je reis naar Jordanië of Israël.


Wil je een auto huren om je reisroute door Jordanië zelf af te leggen?

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Je eigen reisroute uitstippen voor je reis door Jordanië?

♥ Janet

57 comments
0

You may also like

57 comments

puck september 1, 2019 - 2:50 pm

Keihard op mijn wishlist, deze 2 landen. Dank voor de inspiratie!

Reply
thatonetime september 1, 2019 - 6:11 pm

Oh moet je doen! Het zijn heerlijke landen om te bereizen.

Reply
Mirre augustus 24, 2019 - 8:51 pm

Petra, Wadi Rum en Aqaba spreken enorm tot de verbeelding. Prachtige plekken lijkt me, maar ook een beetje toeristisch? Jouw avontuur in Wadi Mujib klinkt nog het allerleukst! Wat vond jij zelf het hoogtepunt van de reis?

Reply
thatonetime augustus 29, 2019 - 6:23 pm

Petra en Wadi Rum zijn zeker toeristisch… gelukkig waren wij in het laagseizoen, blijkbaar moet het in het hoogseizoen nog veel drukken zijn. Ik vond Jerash, snorkelen in de Rode zee en Wadi Mujib echt heel erg tof!

Reply
Marcella Molenaar augustus 24, 2019 - 2:16 pm

Van het rode landschap bij Petra naar de blauwe onderwaterwereld bij Aqaba. Wauw! Hoewel onze wishlist nog heeeel erg lang is en Jordanië niet superhoog staat, wil ik over een tijdje zeker rondreizen in Jordanië. Lijkt me prachtig!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Nationaal Park de Biesbosch & kamperen met een camperMy Profile

Reply
thatonetime augustus 29, 2019 - 6:39 pm

Ieder z’n ding toch.. maar als je de kans krijgt, moet je er zeker heengaan!

Reply
Felice Veenman augustus 19, 2019 - 12:07 pm

nog maar een keertje me verlekkerd aan de foto’s: voopret heet dat !

Reply
thatonetime augustus 19, 2019 - 7:17 pm

Haha zeker!

Reply
MC Kleuver augustus 15, 2019 - 4:16 pm

Deze reis van twee weken lijkt mij echt een hoogtepunt van verschillende werelden. Hierin zie ik veel cultuur, en heel veel zand 😀 hahaha
MC Kleuver onlangs geplaatst…Column | De bedenksels stoppen niet vanzelfMy Profile

Reply
thatonetime augustus 16, 2019 - 1:53 pm

Veel zand zie je zeker hahah. Dat krijg je als vrijwel het hele land woestijn is.

Reply
Manon augustus 14, 2019 - 9:23 pm

Wat een magische reis moet dat geweest zijn. Je foto’s van dag 13 vind ik het allermooist. Net schilderijtjes.

Reply
thatonetime augustus 16, 2019 - 1:52 pm

Het was ook zeker een prachtige reis.

Reply
Juliette - Strongbody.nl augustus 14, 2019 - 8:42 pm

Wat een geweldige reis! Ik ben gek op geschiedenis en er is zoveel te zien daar. En ik hou van hiken. Wadi Mujib klinkt te gek!

Reply
thatonetime augustus 16, 2019 - 1:51 pm

Dat was het zeker. Jordanië heeft een rijke geschiedenis, er is zoveel te zien! Wadi Mujib is te gek.. Haha het klinkt echt als een land voor jou!

Reply
Kelly augustus 14, 2019 - 5:15 pm

Super mooie route en leuk dat je ook naar Jeruzalem geweest bent. Dat zou ik ook nog wel eens willen zien. Balen dat je ziek was…klinkt bekend want ook ik werd ziek in Wadi Rum. Bij mij bleek het helaas om een salmonella te gaan en ik ben thuis ook nog een week ziek geweest. Was wel heel goed voor de lijn 😉 Ik wil zeker nog een keer terug naar Jordanië want de laatste dagen ben ik alleen ziek geweest.

Reply
thatonetime augustus 14, 2019 - 5:58 pm

Oh zoiets zal het bij mij ook zijn geweest. Wellicht was het ook de kip die wij kregen. Gelukkig was het bij mij na twee dagen wel weer over (hoewel de diaree wat langer aanhield).. 😉

Reply
Melanie Hoogvliet augustus 14, 2019 - 5:51 am

oooh wauw wat een ontzettend gave foto’s zijn dat zeg

Reply
thatonetime augustus 14, 2019 - 6:20 am

Dankjewel!

Reply
ingrid augustus 13, 2019 - 3:30 pm

wauw wat prachtig en indrukwekkend is het daar. zo anders dan hier

Reply
thatonetime augustus 13, 2019 - 8:24 pm

Het is echt een compleet andere wereld, maar dat maakt het reizen juist zo leuk. 😉

Reply
Linda augustus 13, 2019 - 1:08 pm

Ahhh zo gaaf! Ik wil heel graag naar Jordanië, vooral voor Petra eigenlijk, maar ook de rest klinkt super. Leuk dat je ook nog even richting Israël en Palestina bent geweest 🙂

Reply
thatonetime augustus 13, 2019 - 8:22 pm

Petra is echt de moeite waard om te bezoeken! Het is er zo mooi… Overal waar je loopt en waar je kijkt is wel iets te ontdekken, echt heel gaaf. Israel en Palestina was een hele spontane trip, maar onwijs interessant.

Reply
Manon Ruitenberg augustus 13, 2019 - 12:57 pm

Wat is Jordanie ook mooi en veelzijdig. Ik ben benieuwd naar je andere blogs over Jordanie. Het wandelen door Petra vergt wel wat energie he 🙂

Reply
thatonetime augustus 13, 2019 - 8:20 pm

Zo, dat is zeker een slijtageslag. Ik ben er twee dagen wezen hiken, maar daarna kon ik ook twee dagen amper lopen.. niet normaal haha.

Reply
Manon Ruitenberg Fotografie augustus 21, 2019 - 6:16 pm

Oww das dan wel minder jah. Ik moest ook bij komen daarvan en destijds was ik nog in een redelijke conditie…. hihih.Ben benieuwd hoe ik het er nu vanaf zou brengen.

Reply
Nicole Orriëns augustus 13, 2019 - 9:07 am

Balen dat je even ziek werd. Kwam dat door het eten?

Reply
Beautyn0te augustus 13, 2019 - 8:13 pm

Wauw echt prachtig! Wil er nu ook heen.

Reply
thatonetime augustus 13, 2019 - 8:26 pm

Haha dat gevoel krijg ik ook altijd bij het lezen en bekijken van andere reisblogs.

Reply
thatonetime augustus 13, 2019 - 8:18 pm

Dat denk ik wel ja… Ik denk een combi van het eten met de warmte.

Reply
Corinne augustus 12, 2019 - 5:34 pm

Wat een toffe veelzijdige route! Jordanië staat heel hoog op ons lijstje. Na het zien van jouw foto’s weet ik helemaal zeker, dat ik absoluut daarheen wil!

Reply
thatonetime augustus 13, 2019 - 8:17 pm

Dankjewel, het was zeker een veelzijdige reis en eigenlijk ook nog veelzijdiger dan ik had verwacht. 🙂

Reply
Melissa augustus 12, 2019 - 3:07 pm

Vaak als wij op vakantie gaan en zeker rondreis gaan we meestal met een groep. Mooie foto’s van je vakantie.