Reisroute: vier weken Amerika

by thatonetime
48 comments

Een aantal weken geleden vertrok ik voor het eerst in mijn leven richting het westen, naar Amerika! De afgelopen jaren bleef het vliegtuig richting Azië en Oceanië gaan, dus nu was het tijd voor wat afwisseling. In deze blogpost lees je over de reisroute die wij hebben afgelegd in Amerika.

Zoals ik in mijn travelplans vertelde, ging ik afgelopen maand naar Amerika. In bijna vier weken, legden wij ruim 7000 km af met de auto. Hieronder lees je een overzicht van onze reisroute Amerika, een reis met vele hoogtepunten!


Dag 1 Amsterdam – Los Angeles

Al vroeg in de ochtend (lees: nacht) staan we op Schiphol. Na wat gezeur met het visum en twee vluchten verder, landen wij op LAX. We halen gelijk onze huurauto op en rijden naar Orange County. Hier genieten we van lekker eten en gaan naar het strand.


Dag 2 Orange County

We chillen bij Newport Beach en Huntington Beach. We spreken af met Danielle. Mijn reisvriendinnetje die ik in Australië heb ontmoet en die ik al vijf jaar niet meer heb gezien. Dit is de reden waarom we naar Orange County zijn gegaan en het is zo leuk om haar weer te zien. We chillen op het strand, eten bij een strandtentje, gaan borrelen, winkelen en dan brengen we haar weer thuis.


Dag 3 Malibu – Santa Maria

In de middag rijden we via de Pacific Coast Highway naar Malibu. Hier gaan we hiken in het Malibu Creek State Park, wat onverwachts een hartstikke leuke hike bleek te zijn. We overnachten in Santa Maria waar we een motelkamer hebben met hottub in de woonkamer, weird.


Dag 4 Big Sur – Belmont

We rijden langs de kust richting San Francisco. Onderweg komen we zebra’s en zeehonden tegen. We rijden langs leuke plaatsjes als San Simeon en Half Moon Bay. Aan het begin van de avond zijn we in Belmont, vlakbij San Fransisco. In de avond genieten we bij een leuk knus restaurantje ‘the godfather’ en eten we één van onze lekkerste maaltjes ooit van deze reis.


Dag 5-6 San Francisco 

Het hotel wat we in San Francisco hebben geboekt blijkt niet zo’n succes te zijn. Het bed gaat eerder door voor éénpersoonsbed, zo klein. Daarnaast is alles best oud en niet helemaal netjes. Volgende keer beter. We rijden tweemaal over de Golden Gate Bridge (koud!), we verkennen de stad door middel van de hop on hop off bus, we winkelen in de stad, we rijden over Lombard street en fotograferen de Printend Ladies. Wat een toffe stad is dit!

Reisroute Amerika: San Fransisco, Painted Ladies
DCIM100GOPROGOPR0641.JPG

Dag 7 Mi-wuk Village 

We verlaten San Francisco en rijden richting Mi-wuk Village. Een gehucht waar niet veel te beleven is. We verblijven hier vanwege de ligging. In de middag bezoeken we het Calaveras Big Trees State Park. In dit park staan gigantische sequoia bomen en we bezoeken het nabijgelegen western dorpje Columbia Village, wat je een inkijkje geeft in hoe het leven vroeger was.


Dag 8-9 Yosemite NP  

Na een omleiding wegens de bosbranden, komen we aan in Yosemite. We zijn onder de indruk van de prachtige natuur maar balen van de grote drukte. We genieten van watervallen, hebben een prachtig uitzicht bij Glacier Point en rijden de Tioga Road. We overnachten buiten het park, in het dorp Mammoth Lakes. Een prachtig gelegen dorp tussen de bergen. In dit dorp zijn ook prachtige meren te vinden. Yosemite blijkt een persoonlijk hoogtepunt voor mij te zijn, zo mooi al die natuurpracht.