Reisroute: vier weken backpacken langs oostkust Australië

by thatonetime
70 comments

Mijn eerste keer solo-reizen was naar Australië. In 2011 vertrok ik helemaal alleen naar dit immense land om een jaar te wonen, werken en rond te reizen. Een jaar vol hoogtepunten, waarin ik ontdekte dat ik meer van de wereld wilde zien en ervoer dat het backpacken mij meer dan goed beviel. Dus ik ging terug; tijd om de oostkust van Australië te ontdekken!

Tijdens mijn jaar rondreizen door Australië had ik mijn hart verloren aan dit prachtige land. Ik was verliefd geworden op Australië. Op de prachtige natuur, de vrolijke mensen, de relaxte cultuur en de intense gezelligheid. Ik wilde terug. Twee jaren later besloot ik terug te gaan om mijn rondje door Australië af te maken. Ik ging, wederom alleen, vier weken backpacken langs de oostkust van Australië. De route die ik heb afgelegd, lees je hier.

*Alle foto’s heb ik destijds gemaakt met mijn telefoon, daarom is de kwaliteit niet altijd zo goed.

Dag 1 – 5 Start avontuur oostkust: Melbourne

Voorafgaande aan deze reis had ik er stiekem al een week in Perth opzitten. Dit was de stad waar ik had gewoond en dolgraag weer naartoe wilde gaan om vrienden te bezoeken.

Mijn reis langs de oostkust van Australië begon dus eigenlijk een kleine week later, in Melbourne. Een vriendin uit Perth besloot om met mij mee te gaan naar Melbourne, zodat we de stad samen konden ontdekken. We verbleven in een fijn appartement, dwaalden rond in het stadscentrum, bekeken de street-art in Hosier Lane, genoten van het mooie St. Kilda, gingen naar het casino en eindigden in een karaokebar, ik sprak af met wat oude reismaatjes en we bereden de bekende Great Ocean Road. Wat een mooie plek.

Luna Park, Melbourne Australië
Wereldstad Melbourne
Een must see als je de oostkust van Australië bezoekt: the Great Ocean Road
Een must see als je de oostkust van Australië bezoekt: the Great Ocean Road
Een must see als je de oostkust van Australië bezoekt: the Great Ocean Road
Een must see als je de oostkust van Australië bezoekt: the Great Ocean Road


Dag 6 – 7 Sydney

Met de bus ging ik van Melbourne naar Sydney. Mijn eerste bezoek aan de stad was kort, maar ik zou later terugkomen. Ik ging op zoek naar het Sydney Opera House, wandelde door de Botanic Gardens, ging naar de Harbour Bridge en we hadden een gezellige avond in het hostel met veel Goon.

Sydney

Dag 8 – 9 Byron Bay

Na een busrit van 12 uur kwam ik aan in het mooie Byron Bay. Op aanraden van een vriendin ging ik op zoek naar het hostel ‘the Arts Factory‘. Een onwijs leuke en relaxte plek om te verblijven, zeker een aanrader! We volgden hier een workshop Afrikaans drummen, wandelden door het schattige dorpje en zagen de zon ondergaan op het strand, genieten. In de avond vermaken we ons met steaks en wijn, perfect!

Zoek het groen op in Byron Bay
Byron Bay in Australië

Dag 10 – 11 Surfers Paradise

Dit was de dag waarin ik mijn bus had gemist. Er was mij verteld dat de bus om 15.00 uur zou vertrekken, maar deze was al om 10.00 uur vertrokken. Ik vond twee jongens met wie ik kon meeliften en zo was ik even later in Surfers Paradise. De middag bestond uit hangen op het strand en wandelen door de stad. In de avond speelden we beerpong, aten we pizza en eindigden ergens in een club op de dansvloer. De volgende dag ben ik in mijn eentje een wandeling gaan maken door de stad.

Surfers Paradise
Surfers Paradise

Dag 12 – 13 Noosa

De bus bracht me naar het rustige dorpje Noosa. Het hostel zat vol met Nederlanders, ik vroeg hier een Australiër ten huwelijk, genoot van het lekkere weer op het strand, was onder de indruk van de kleur van het zeewater en bezocht het mooie Noosa National Park waar ik wandelde en de mooiste uitzichten had op de oceaan.

Een prachtplek aan de oostkust van Australië: Noosa
Een prachtplek aan de oostkust van Australië: Noosa NP
Een prachtplek aan de oostkust van Australië: Noosa
Een prachtplek aan de oostkust van Australië: Noosa NP

Dag 14 – 16 Fraser Island

Één van de hoogtepunten van mijn reis langs de oostkust van Australië was toch wel deze driedaagse trip naar Fraser Island. Dit eiland heeft zo veel mooie plekjes zoals Lake McKenzie, Indian Head, Eli Creek, the Maheno, Great Sandy National Park en the Champagne Pools. Dagen vol gezelligheid, lekker met je auto crossen over het zandstrand, de mooiste plekjes van het eiland ontdekken en vooral heel veel lol.

Hoogtepunt van de reis langs de oostkust van Australië: Fraser Island
Hoogtepunt van de reis langs de oostkust van Australië: Fraser Island
Hoogtepunt van de reis langs de oostkust van Australië: Fraser Island
Hoogtepunt van de reis langs de oostkust van Australië: Fraser Island

Dag 17 – 21 Airlie Beach – the Whitsundays

Een ander hoogtepunt van mijn reis was mijn bezoek aan Airlie Beach. De plek waar ik zoveel toffe herinneringen aan had. Tijdens mijn eerste bezoek aan het land eindigde ik mijn reis in Airlie Beach. Ik had er een tijdje gewoond en gewerkt dus ik was zo blij dat ik weer terug was. Ik maakte een driedaagse boottrip door de Whitsundays. We bezochten het mooiste strand van de wereld, gingen snorkelen en duiken bij het Great Barrier Reef en hadden de gezelligste tijd op de boot. Daarnaast sprak ik af met wat vrienden in Airlie Beach, ging chillen bij the Lagoon, bezocht de markt en had een gezellige middag in de haven van Airlie Beach.

Toegangspoort tot the Great Barrier Reef: Airlie Beach
De mooie Whitsunday Islands in Australië. Ook wel het mooiste strand ter wereld genoemd.
De mooie Whitsunday Islands in Australië. Ook wel het mooiste strand ter wereld genoemd.

Dag 22 – 23 Sydney

Ik vloog terug van Airlie Beach naar Sydney. Mijn tweede bezoek aan deze stad. Ik ging weer terug naar Circular Quay, maar ook naar Kings Cross en spendeerde een middag in Bondi. Ik genoot van het lekkere weer, het strand en van de gezelligste barretjes.

Sydney, Australië
Het Sydney Opera House in Australië
Sydney, Australië
Bondi Beach in Sydney, Australië

Dag 24 – 27 the Blue Mountains

Mijn laatste stop van deze reis was het mooie National Park the Blue Mountains. Ik maakte een aantal mooie hikes bij de Grand Canyon, the Wentworth Falls en bezocht de bekende Three Sisters. Ik sloot de reis af in een pub in Katoomba, voordat ik weer terugging naar Sydney.

Op de laatste dag van mijn reis, ging ik met de trein terug naar Sydney om vervolgens naar het vliegveld te gaan. Wat ik nog niet wist was dat deze terugreis een echte hel zou worden.

De mooiste natuur vind je bij the Blue Mountains
De mooiste natuur vind je bij the Blue Mountains
De mooiste natuur vind je bij the Blue Mountains
De mooiste natuur vind je bij the Blue Mountains

Deze reis maakte mijn rondje Australië compleet. Van de natuurpracht aan de westkust, de historie in the outback, de warmte in het noorden tot de steden in het zuiden en de gezelligheid langs de oostkust van Australië. Aussie had wederom mijn hart gestolen. Wat. Een. Land!

En heb ik je niet overgehaald om naar Australië te gaan, check dan eens deze reisroutes!


Nieuwsgierig naar meer Australië?

Perth, de meest geïsoleerde stad van de wereld

Perth’s stranden

Een jaar werken en reizen in Australië

Herinneringen ophalen: een jaar Australië

That One Time #3 | die ene keer dat het vliegtuig bijna neerstortte

6x to do in Karijini National Park, Australie

Traveldiary Australië

Hip on Trip heeft hier een aantal toffe campings in Australië voor je op een rij gezet.


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Australië?

Je accommodatie regelen voor je reis naar Australië? Doe het hier.

Wil je een auto huren voor je reis door Australië?

autohuur Australië

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet

70 comments
0

You may also like

70 comments

Manon april 29, 2019 - 8:49 am

Ik ben nog nooit in Australie geweest. Maar het lijkt me erg bijzonder en afwisselend!

Reply
thatonetime april 30, 2019 - 6:56 am

Ik ben er inmiddels drie keer geweest en het blijft mijn nummer 1!

Reply
Mandy mei 2, 2019 - 6:50 pm

Oh wauw.. wat een mooie foto’s, ik hou helemaal niet van zwemmen maar als ik die foto’s met dat mooie prachtige water zie, zou ik daar de hele dag wel in het water willen liggen, heerlijk!!
Mandy onlangs geplaatst…Eerste CE rijlesMy Profile

Reply
thatonetime mei 2, 2019 - 7:33 pm

Ik ben ook geen zwemfanaat, maar op deze mooie plekken en met die temperaturen echt wel hoor! Dan wil ik graag het water in!

Reply
Skincarebynaomi maart 25, 2019 - 3:18 pm

Wauw geweldig, je had zeker wel tijd te kort of niet? Over 1 jaar ga ik een half jaar in Australië op stage. Ik kijk er zo naar uit echt geweldig. Hoe is de cultuur?

Reply
thatonetime maart 25, 2019 - 7:09 pm

Altijd tijd te kort haha! Wat gaaf dat je er stage gaat lopen. Waar ga je dat doen? Australië is een heerlijk land om te wonen. Erg levendig en relaxt.

Reply
Marcella maart 2, 2019 - 4:06 pm

Jaaaa, wat staat een roadtrip Australië al láng op onze wishlist! We willen sowieso graag langs de oostkust roadtrippen, maar ook de outback, het westen en Tasmanië staan op ons lijstje. Veels te veel voor 1 reis, dus we komen er vast nog wel eens terug dan! We starten met het oosten, hopelijk gaan we volgend jaar!
Marcella onlangs geplaatst…Happylist januari 2019 – Twix op schoot!My Profile

Reply
thatonetime maart 3, 2019 - 10:34 am

Ik hoop ook dat jullie er eindelijk komen, jullie vinden het vast fantastisch!

Reply
wandelverhaal februari 25, 2019 - 8:16 am

Wauw , Australië lijkt wel voor ons de andere kant van de wereld. Dank zei je verhaal en mooie foto’s komt het eventjes dichterbij. Voorlopig blijft het bij dromen , maar wie weet ooit komen we er zelf.

Reply
thatonetime februari 25, 2019 - 6:02 pm

Het is zeker niet om de hoek.. Wie weet kom je er ooit!

Reply
Neeltje februari 23, 2019 - 9:54 am

Wow dit lijkt mij zo gaaf om te doen!

Reply
thatonetime februari 23, 2019 - 10:04 pm

Het is ook echt gaaf! Moet je doen!! 🙂

Reply
Sanne februari 22, 2019 - 5:34 pm

Mooie reis, ik vertek volgende week voor een reis van Sydney naar Melbourne! Andersom dus. Het noordoosten ging niet passen in mijn reis schema.

Reply
thatonetime februari 22, 2019 - 6:39 pm

Oh wat een heerlijk vooruitzicht! Have fun! 😀

Reply
Melanie | travelwithmel.nl februari 22, 2019 - 1:37 pm

Wat een mooie reis! Australië staat nog hoog op mijn bucketlist! Hopelijk ooit in de toekomst!

Reply
thatonetime februari 22, 2019 - 6:38 pm

Wie weet! Ik hoop het ook voor je. 🙂

Reply