Reisroute: vier weken backpacken langs oostkust Australië

by thatonetime
70 comments
Fraser Island, Australië 2014 - 20

Mijn eerste keer solo-reizen was naar Australië. In 2011 vertrok ik helemaal alleen naar dit immense land om een jaar te wonen, werken en rond te reizen. Een jaar vol hoogtepunten, waarin ik ontdekte dat ik meer van de wereld wilde zien en ervoer dat het backpacken mij meer dan goed beviel. Dus ik ging terug; tijd om de oostkust van Australië te ontdekken!

Tijdens mijn jaar rondreizen door Australië had ik mijn hart verloren aan dit prachtige land. Ik was verliefd geworden op Australië. Op de prachtige natuur, de vrolijke mensen, de relaxte cultuur en de intense gezelligheid. Ik wilde terug. Twee jaren later besloot ik terug te gaan om mijn rondje door Australië af te maken. Ik ging, wederom alleen, vier weken backpacken langs de oostkust van Australië. De route die ik heb afgelegd, lees je hier.

  • Alle foto’s heb ik destijds gemaakt met mijn telefoon, daarom is de kwaliteit niet altijd zo goed.

Dag 1 – 5 Start avontuur oostkust van Australië: Melbourne

Voorafgaande aan deze reis had ik er stiekem al een week in Perth opzitten. Dit was de stad waar ik had gewoond en dolgraag weer naartoe wilde gaan om vrienden te bezoeken.

Mijn reis langs de oostkust van Australië begon dus eigenlijk een kleine week later, in Melbourne. Een vriendin uit Perth besloot om met mij mee te gaan naar Melbourne, zodat we de stad samen konden ontdekken. We verbleven in een fijn appartement, dwaalden rond in het stadscentrum, bekeken de street-art in Hosier Lane, genoten van het mooie St. Kilda, gingen naar het casino en eindigden in een karaokebar, ik sprak af met wat oude reismaatjes en we bereden de bekende Great Ocean Road. Wat een mooie plek.Dag 6 – 7 Sydney

Met de bus ging ik van Melbourne naar Sydney. Mijn eerste bezoek aan de stad was kort, maar ik zou later terugkomen. Ik ging op zoek naar het Sydney Opera House, wandelde door de Botanic Gardens, ging naar de Harbour Bridge en we hadden een gezellige avond in het hostel met veel Goon.


Dag 8 – 9 Byron Bay

Na een busrit van 12 uur kwam ik aan in het mooie Byron Bay. Op aanraden van een vriendin ging ik op zoek naar het hostel ‘the Arts Factory‘. Een onwijs leuke en relaxte plek om te verblijven, zeker een aanrader! We volgden hier een workshop Afrikaans drummen, wandelden door het schattige dorpje en zagen de zon ondergaan op het strand, genieten. In de avond vermaken we ons met steaks en wijn, perfect!


Dag 10 – 11 Surfers Paradise

Dit was de dag waarin ik mijn bus had gemist. Er was mij verteld dat de bus om 15.00 uur zou vertrekken, maar deze was al om 10.00 uur vertrokken. Ik vond twee jongens met wie ik kon meeliften en zo was ik even later in Surfers Paradise. De middag bestond uit hangen op het strand en wandelen door de stad. In de avond speelden we beerpong, aten we pizza en eindigden ergens in een club op de dansvloer. De volgende dag ben ik in mijn eentje een wandeling gaan maken door de stad.


Dag 12 – 13 Noosa

De bus bracht me naar het rustige dorpje Noosa. Het hostel zat vol met Nederlanders, ik vroeg hier een Australiër ten huwelijk, genoot van het lekkere weer op het strand, was onder de indruk van de kleur van het zeewater en bezocht het mooie Noosa National Park waar ik wandelde en de mooiste uitzichten had op de oceaan.


Dag 14 – 16 Fraser Island

Één van de hoogtepunten van mijn reis langs de oostkust van Australië was toch wel deze driedaagse trip naar Fraser Island. Dit eiland heeft zo veel mooie plekjes zoals Lake McKenzie, Indian Head, Eli Creek, the Maheno, Great Sandy National Park en the Champagne Pools. Dagen vol gezelligheid, lekker met je auto crossen over het zandstrand, de mooiste plekjes van het eiland ontdekken en vooral heel veel lol.


Dag 17 – 21 Airlie Beach – the Whitsundays

Een ander hoogtepunt van mijn reis was mijn bezoek aan Airlie Beach. De plek waar ik zoveel toffe herinneringen aan had. Tijdens mijn eerste bezoek aan het land eindigde ik mijn reis in Airlie Beach. Ik had er een tijdje gewoond en gewerkt dus ik was zo blij dat ik weer terug was. Ik maakte een driedaagse boottrip door de Whitsundays. We bezochten het mooiste strand van de wereld, gingen snorkelen en duiken bij het Great Barrier Reef en hadden de gezelligste tijd op de boot. Daarnaast sprak ik af met wat vrienden in Airlie Beach, ging chillen bij the Lagoon, bezocht de markt en had een gezellige middag in de haven van Airlie Beach.


Dag 22 – 23 Sydney

Ik vloog terug van Airlie Beach naar Sydney. Mijn tweede bezoek aan deze stad. Ik ging weer terug naar Circular Quay, maar ook naar Kings Cross en spendeerde een middag in Bondi. Ik genoot van het lekkere weer, het strand en van de gezelligste barretjes.


Dag 24 – 27 the Blue Mountains

Mijn laatste stop van deze reis was het mooie National Park the Blue Mountains. Ik maakte een aantal mooie hikes bij de Grand Canyon, the Wentworth Falls en bezocht de bekende Three Sisters. Ik sloot de reis af in een pub in Katoomba, voordat ik weer terugging naar Sydney.

Op de laatste dag van mijn reis, ging ik met de trein terug naar Sydney om vervolgens naar het vliegveld te gaan. Wat ik nog niet wist was dat deze terugreis een echte hel zou worden.

Deze reis maakte mijn rondje Australië compleet. Van de natuurpracht aan de westkust, de historie in the outback, de warmte in het noorden tot de steden in het zuiden en de gezelligheid langs de oostkust van Australië. Aussie had wederom mijn hart gestolen. Wat. Een. Land!


Nieuwsgierig naar meer Australië?

Uluru-Kata Tjuta National Park: bezoek de beroemde rots in het Red Centre

De stranden van Perth

Een jaar werken en reizen in Australië

Herinneringen ophalen: een jaar Australië

That One Time #3 | die ene keer dat het vliegtuig bijna neerstortte

Wat te doen in Karijini National Park, Australië

Perth: waarom deze stad een bezoek waard is

Fraser Island: de parel van Oost-Australië

The Whitsunday Islands: bezoek het mooiste strand ter wereld en meer

The Kimberley, Australië: wat te doen in dit afgelegen gebied

Hip on Trip heeft hier een aantal toffe campings in Australië voor je op een rij gezet.


Beginnen met de voorpret voor je reis naar de oostkust van Australië?

Je accommodatie regelen voor je reis naar Australië? Doe het hier.

Wil je een auto huren voor je reis door Australië?

autohuur Australië

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet

You may also like

70 comments

Manon 29 april 2019 - 08:49

Ik ben nog nooit in Australie geweest. Maar het lijkt me erg bijzonder en afwisselend!

Reply
thatonetime 30 april 2019 - 06:56

Ik ben er inmiddels drie keer geweest en het blijft mijn nummer 1!

Reply
Mandy 2 mei 2019 - 18:50

Oh wauw.. wat een mooie foto’s, ik hou helemaal niet van zwemmen maar als ik die foto’s met dat mooie prachtige water zie, zou ik daar de hele dag wel in het water willen liggen, heerlijk!!

Reply
thatonetime 2 mei 2019 - 19:33

Ik ben ook geen zwemfanaat, maar op deze mooie plekken en met die temperaturen echt wel hoor! Dan wil ik graag het water in!

Reply
Skincarebynaomi 25 maart 2019 - 15:18

Wauw geweldig, je had zeker wel tijd te kort of niet? Over 1 jaar ga ik een half jaar in Australië op stage. Ik kijk er zo naar uit echt geweldig. Hoe is de cultuur?

Reply
thatonetime 25 maart 2019 - 19:09

Altijd tijd te kort haha! Wat gaaf dat je er stage gaat lopen. Waar ga je dat doen? Australië is een heerlijk land om te wonen. Erg levendig en relaxt.

Reply
Marcella 2 maart 2019 - 16:06

Jaaaa, wat staat een roadtrip Australië al láng op onze wishlist! We willen sowieso graag langs de oostkust roadtrippen, maar ook de outback, het westen en Tasmanië staan op ons lijstje. Veels te veel voor 1 reis, dus we komen er vast nog wel eens terug dan! We starten met het oosten, hopelijk gaan we volgend jaar!

Reply
thatonetime 3 maart 2019 - 10:34

Ik hoop ook dat jullie er eindelijk komen, jullie vinden het vast fantastisch!

Reply
wandelverhaal 25 februari 2019 - 08:16

Wauw , Australië lijkt wel voor ons de andere kant van de wereld. Dank zei je verhaal en mooie foto’s komt het eventjes dichterbij. Voorlopig blijft het bij dromen , maar wie weet ooit komen we er zelf.

Reply
thatonetime 25 februari 2019 - 18:02

Het is zeker niet om de hoek.. Wie weet kom je er ooit!

Reply
Neeltje 23 februari 2019 - 09:54

Wow dit lijkt mij zo gaaf om te doen!

Reply
thatonetime 23 februari 2019 - 22:04

Het is ook echt gaaf! Moet je doen!! 🙂

Reply
Sanne 22 februari 2019 - 17:34

Mooie reis, ik vertek volgende week voor een reis van Sydney naar Melbourne! Andersom dus. Het noordoosten ging niet passen in mijn reis schema.

Reply
thatonetime 22 februari 2019 - 18:39

Oh wat een heerlijk vooruitzicht! Have fun! 😀

Reply
Melanie | travelwithmel.nl 22 februari 2019 - 13:37

Wat een mooie reis! Australië staat nog hoog op mijn bucketlist! Hopelijk ooit in de toekomst!

Reply
thatonetime 22 februari 2019 - 18:38

Wie weet! Ik hoop het ook voor je. 🙂

Reply
Daphne 22 februari 2019 - 10:50

Ik kan me maar al te goed voorstellen dat je je hart bent verloren aan Australië. Same here! En ook ik ben inmiddels twee keer in Australië geweest. Eerst 5 weken voor een vergelijkbare reis als jij hierboven omschrijft (we zijn alleen naar Airlie Beach ook nog naar het noorden gereisd – Cairns, Cape Trib etc.) en daarna voor een jaar (ook wonen, werken en reizen). En ja ook ik wil weer terug. Je raakt gewoon nooit uitgekeken in Australië.

Reply
thatonetime 22 februari 2019 - 18:37

Jij bent echt nèt weer terug toch? Ik heb je avonturen gevolgd! Tijdens mijn eerste reis ben ik naar Cairns e.d. geweest, dus dat rondje had ik compleet gemaakt.

Reply
Francis | Mamazetkoers 22 februari 2019 - 10:19

Wat is het daar toch enorm mooi. Ik zou graag nog een keer een fiets vakantie willen doen met mij man, maar dan wel dichter bij huis.

Reply
thatonetime 22 februari 2019 - 18:35

Dat is sowieso een prachtige omgeving om te fietsen, de afstanden zijn alleen wel enorm!

Reply
MC Kleuver 22 februari 2019 - 08:57

Het lijkt mij heel spannend om alleen zo naar een ver land te reizen. Wel tof en je hebt heel veel mooie dingen gezien. De foto’s van Fraser Island zien er echt tof uit!

Reply
thatonetime 22 februari 2019 - 18:26

Dankjewel! Fraser Island was ook echt één van de hoogtepunten vond ik, zo gaaf!

Reply
Saskia 22 februari 2019 - 08:50

Zo gaaf. Austalie staat nog op mijn bucktet list. Ooit 🙂
Ondanks dat de foto’s met een mobiel gemaakt zijn geven ze mooi de sfeer weer.

Reply
thatonetime 22 februari 2019 - 18:26

Wie weet kom je er snel… ik ben benieuwd!

Reply
Daphne - verdraaidmooi 21 februari 2019 - 19:42

Een vriendin is er kort geleden ook geweest, maar pas als je de foto’s ziet besef je hoe mooi het er is.

Reply
thatonetime 21 februari 2019 - 20:51

Oh wat lekker!

Reply
Henk 21 februari 2019 - 12:23

alleen de foto’s maken het al verslavend mooi

Reply
thatonetime 21 februari 2019 - 19:30

Dankjewel!

Reply
Lizzie 21 februari 2019 - 10:15

Wat een onwijs gave route!! Australie staat ook zeker op mijn bucket list!! Wel flink de tijd hebben dan n keertje.

Reply
thatonetime 21 februari 2019 - 19:27

Ja, het is zo zonde om naar Australië te gaan voor maar twee weken.

Reply
Marlies 21 februari 2019 - 09:13

Wauw wauw wauw. Dat lijkt me echt een droomreis! 😀
Staat bij mij nog op de bucketlist, maar ‘t is gewoon zo ver 😉

Reply
thatonetime 21 februari 2019 - 19:25

Haha, het is niet om de hoek nee.

Reply
Laura 21 februari 2019 - 08:20

Wow. Zo mooi. Echte tijdschrift plaatjes

Reply
thatonetime 21 februari 2019 - 08:41

Dankjewel! 🙂

Reply
Nicole Orriëns 21 februari 2019 - 07:57

Ik vind die eerste foto van Lunapark heel erg markant. Mooi en ook wel een beetje kitsch.

Reply
thatonetime 21 februari 2019 - 08:40

Grappig, meerdere mensen hebben het over die foto. Wat voor mij al zo ‘gewoon’ is, is voor anderen bijzonder.

Reply
Xarifa 20 februari 2019 - 14:04

Ik vind je foto’s zo goed gelukt! Ik zou geloven dat ze gewoon met je camera gemaakt zouden zij. Niks is minder waar. Leuk dat je een Austrailer ten huwelijk hebt gevraagd!

Reply
thatonetime 20 februari 2019 - 21:13

Dankjewel. Haha ik ben (helaas) niet getrouwd.

Reply
Dhini 20 februari 2019 - 13:03

Vier weken reizen zou ik willen doen.

Reply
thatonetime 20 februari 2019 - 21:12

Dat snap ik.. Ik werk in het onderwijs dus die luxe heb ik gelukkig.

Reply
Nadia 20 februari 2019 - 09:04

Lijkt me zo gaaf! Alleen niet nu met een klein jongetje… Het staat nog op mijn bucketlist, dus wie weet later.

Reply
thatonetime 20 februari 2019 - 10:31

Met een kleintje is het een hele reis inderdaad. Het is zeker de moeite waard om op de bucketlist te zetten, echt een mooi en indrukwekkend land!

Reply
Melissa 20 februari 2019 - 08:11

Dit is nog iets wat ik al lang wil doen maar zeker niet alleen dat durf ik dan weer niet

Reply
thatonetime 20 februari 2019 - 10:30

Er zijn zoveel toeristen, dat je je nooit alleen zult voelen. Het is zo gemakkelijk om contacten te leggen.. in hostels, tijdens tours, etc.

Reply
Rory 19 februari 2019 - 18:44

Wow. Ik vind het wel mooie foto’s hoor. Je kan niet altijd een spiegelreflex (of andere zware camera) bij je hebben, toch? Ik vind dat bij strandmomenten altijd wel een ‘ding’ (bang dat je de camera laat vallen of dat er zand inwaait of iets dergelijks). Australië heeft iets wat ik zeker weleens zou willen bezoeken / zien. De vliegreis is alleen zo ver. Indonesië (en andere Aziatische landen) vind ik al ver. Ik kan er echt tegenop zien. Destijds met zijn tweetjes al, maar nu helemaal met een klein meisje. Wij doen dan wel meestal een stop-over van een dag of drie. Zodat we al kunnen wennen aan de andere tijdszone, maar toch.

Reply
thatonetime 20 februari 2019 - 10:25

Dat snap ik wel. Het is ook een hele reis, zeker met kids. Ik vind het altijd zeker de moeite waard om er lang voor te reizen maar ik heb dan ook geen kinderen.

Reply
Manon 19 februari 2019 - 16:22

Ziet er uit als een mooie reis! En je foto’s zijn helemaal niet ‘lelijk’. Je ziet er niks van dat ze met je telefoon zijn gemaakt.

Reply
thatonetime 20 februari 2019 - 10:21

Dankjewel! Het was echt een prachtige reis. Ik zou het zo weer overdoen.

Reply
Sofie Vanden broeck 19 februari 2019 - 14:32

DAMN, dit ziet er echt uit als een ultieme droomreis! Australië lijkt me zo’n gaaf land!

Reply
thatonetime 20 februari 2019 - 10:20

Het is echt een prachtig land! Staat bij mij, na al mijn reizen, nog steeds op nummer 1!

Reply
Laura 19 februari 2019 - 13:30

Damn, ziet er echt mega cool uit! Wij zijn aan het overwegen om ooit eerst eens naar Nieuw-Zeeland te gaan vooraleer we naar Australië gaan. Alleen het lange vliegen en het vele overstappen, daar zien we nog even (onze dochter is nu amper 8 maand oud ..) tegenop..

Reply
thatonetime 20 februari 2019 - 10:19

Het is nogal een reis om er te komen inderdaad. Maar het is het sowieso waard!

Reply
Nicole Orriëns 19 februari 2019 - 10:59

Een kennis van mij is recent vertrokken voor een half jaar Australië. Als ik jouw verhaal zo lees, zal ze het vast heel fijn gaan hebben.

Reply
thatonetime 19 februari 2019 - 12:45

Oh wat lekker zeg. Ze zal het vast en zeker naar haar zin hebben!

Reply
Nicole Orriëns 21 februari 2019 - 06:17

Ze had het in het begin een beetje moeilijk, ook omdat ze haar verkering thuis heeft achtergelaten. Maar ik denk dat het een kwestie van wennen zal zijn.

Reply
Desire Smit 19 februari 2019 - 10:23

Zo gaaf om te lezen, ooit wil ik ook nog een keer naar Australië.

Echt heel gaaf om zon rondreis te maken.

Reply
thatonetime 19 februari 2019 - 12:45

Het is echt de moeite waard om te bezoeken!

Reply
Frederique 19 februari 2019 - 10:14

Het ziet er weer allemaal geweldig uit maar ik viel als een blok voor de locatie op de eerste foto. Toen ik nog mode styling deed moest ik soms ook op zoek naar locaties en dit is echt zo’n plek die ik zou hebben uitgekozen. Heel tof, beetje creepy en super filmisch ziet het eruit.

Reply
thatonetime 19 februari 2019 - 12:45

Haha leuk, dat is Luna Park in St. Kilda, een attractiepark.

Reply
Custodia Chineva 19 februari 2019 - 05:42

Wauw ik wordt al verliefd op de foto’s war zien ze er geweldig uit… Lijkt me een leuk ervaring o te ervaren xx

Reply
thatonetime 19 februari 2019 - 12:40

Het is zeker een hele ervaring, echt de moeite waard!

Reply
Maaike | Travelbliss 18 februari 2019 - 22:29

Wat een feest der herkenning. Ik ben precies op al die plekken geweest! Fraser Island vond ik ook helemaal geweldig! Wat een paradijsje. Heerlijk met die jeep scheuren, wild kamperen, kampvuurtje maken…..dat brengt een hoop mooie herinneringen terug. En in Airlie Beach heb ik destijds een duikcursus gedaan en nog lang blijven hangen in deze plaats om flink te feesten. Het was een paar jaar eerder dan dat jij er geweest bent, maar ook ik heb daar een waanzinnig jaar gehad!

Reply
thatonetime 19 februari 2019 - 12:40

Heerlijk, dit soort reacties! 🙂 Wat een fantastisch land is het he.. Ben je ook in het westen geweest?

Reply
Maaike | Travelbliss 19 februari 2019 - 18:57

Heb een rondje langs de oostkust gedaan toen naar Darwin en via Alice Springs weer naar het zuiden. In het oosten alleen Perth en omgeving gedaan. En nu met 3 pubers zit een tripje Australië er voorlopig niet in….haha tenzij ik een vette geldprijs win bij een loterij 😉

Reply
thatonetime 20 februari 2019 - 10:27

Haha dat snap ik! Ik wacht ook op die loterij om weer terug te kunnen gaan! 😉

Reply
Dhini 18 februari 2019 - 21:46

Oh..ik wil graag ooit naar Australie op vakantie gaan. Eigenlijk is het niet zo ver van Indonesië waar ik toen nog woonde.

Reply
thatonetime 19 februari 2019 - 12:39

Indonesië ligt er inderdaad dicht bij. Toen ik in Australië woonde ging ik ook op vakantie naar Indo.

Reply
Dhini 20 februari 2019 - 12:59

Oh..wat leuk!

Reply
Wanda 18 februari 2019 - 16:27

Wat een unieke ervaring joh! Australië is zo’n land waar ik dolgraag een keertje voor langere tijd naar toe zou willen, maar daar zit dus ook direct het probleem. Ik kan nog wel vier weken vrij krijgen, maar mijn vriend kan zijn eigen zaak niet zo lang alleen laten. Je hebt in ieder geval groot gelijk dat je er toen voor hebt gekozen om deze reis te maken!

Reply
thatonetime 19 februari 2019 - 12:37

Zolang ik het kan doen, doe ik het ook. Wie weet hebben jullie er in de toekomst tijd voor.

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More