Reisroute: vier weken Sri Lanka

by thatonetime
69 comments

Afgelopen zomer bracht ik de zomervakantie door in het mooie Sri Lanka. Vier weken lang reisde ik samen met een vriendin rond om de tofste en leukste plekjes van het land te ontdekken. Het werd een heel afwisselende reis, met indrukwekkende natuur, relaxte kustplaatsen en lekker eten. Check hier de route: vier weken Sri Lanka.

Dag 1 Negombo

We vliegen van Groningen naar de hoofdstad van het land; Colombo. We laten ons direct naar het nabijgelegen Negombo brengen waar onze vier weken Sri Lanka begint. Al fietsend ontdekken we de stad en eten voor een euro een joekel van een fried rice. De volgende ochtend ontdekken we de beruchte fishmarket en de lagoon.

De markt in Negombo, Sri Lanka

Dag 2-3 Anuradhapura

Na een busrit van ruim vier uur komen we aan in Anuradhapura. De stad die bekend staat om de vele tempels en ruïnes. We ontdekken de mooiste plekjes van de stad en gaan naar Mihintale voor een prachtige zonsondergang.

Het tempelcomplex bij Mihintale


Dag 4-5 Uppuveli

Met een tuktuk laten we ons brengen van Anuradhapura naar Uppuveli, waar we onderweg kunnen stoppen bij de mooiste plekjes. Het blijkt een feestdag te zijn waardoor alle locals naar het strand zijn getrokken. Vanuit Uppuveli maken we ook een uitstap naar het dichtbijgelegen Trincomalee.

Het strand bij Uppuveli.

Dag 6-7 Sigiriya

Met de bus gaan we van Trincomalee naar Sigiriya. We hebben een beetje moeite met het vinden van ons guesthouse. We eten hier het meest geweldige rice & curry van onze reis. We beklimmen een berg en gaan op jeepsafari naar Minneriya National Park, waar we tientallen (misschien wel honderd?) olifanten spotten. Het blijft mooi om deze beesten te zien.

Olifanten spotten bij Minneriya

Dag 8 Dambulla

Met de bus zijn we binnen een uur van Sigiriya naar Dambulla gereisd. We bezoeken Dambulla voor de beroemde Dambulla Caves. De grotten vallen ons enigszins tegen of eerder gezegd; we hadden er wat meer van verwacht.

Buddha statues in Dambulla caves.

Dag 9-10 Kandy

Van Dambulla gaan we met de bus naar Kandy. We hadden veel negatieve verhalen gehoord over de stad maar het viel ons alles mee. Ons guesthouse lag hooggelegen in de bergen, ver buiten het centrum van de stad. We aten heerlijk ijs, genoten van de drukte van de stad maar ook van de rust in de mooie botanische tuinen.

Botanic gardens in Kandy

Dag 11-13 Ella

We maakten de beroemde treinreis van Kandy naar Ella, wat door velen één van de mooiste treinreizen ter wereld wordt genoemd. Met prachtige uitzichten over valleien en groene theeplantages. In Ella genoten we van het relaxte sfeertje, beklommen een berg, gingen naar de mooie Nine Arch Bridge en bezochten een theeplantage. Wat een mooie plek!

De theeplantages in Ella, Sri Lanka

Dag 14 – 16 Arugam Bay

Nog zo’n heerlijke plek om een paar dagen te vertoeven. Ontzettend warm is het wel, dus hier hebben we genoten van een paar dagen aan het strand in Arugam Bay. Één van onze hoogtepunten was de mangrovetocht in Pottuvil, waar we een paar uren op een vlot dobberen tussen de mangrovebomen opzoek naar wilde dieren en genietend van de rust.

Pottuvil

Dag 17-18 Yala National Park

We maken een prachtige jeepsafari door dit mooie National Park. Ondanks de droogte spotten we veel wildlife als olifanten, zwarte beren, krokodillen en een luipaard! We slapen in een supermooie boomhut aan een meer in Tissamaharama en hebben hier een fantastische tijd.

Jeepsafari door Yala NP, Sri Lanka

Dag 19 Tangalle

We starten onze tocht aan de zuidkust bij de kustplaats Tangalle. We wandelen door het dorp, zoeken de kleine strookjes beschikbare strand en eten een heerlijke maaltijd op het strand, waar we babyschildpadjes spotten. Wij vinden het eigenlijk een beetje tegenvallen dus gaan na één nachtje gelijk door naar de volgende plek.

Tangalle, Sri Lanka

Dag 20-22 Mirissa

Mirissa vinden we heerlijk. We genieten aan een heerlijk zwembad, met uitzicht over de zee. We verwennen onszelf met heerlijk eten en drinken en genieten van de prachtige omgeving. We maken een boottocht om walvissen te spotten (en die zien we!), we maken een uitstapje naar het nabijgelegen Matara om oude overblijfselen van een Nederlands fort op te zoeken en we bezoeken een kaneelplantage.

Mirissa, Sri Lanka

Dag 23 Unawatuna – Galle

We nemen de bus van Mirissa naar Unawatuna, waar we overnachten. Vanuit Unawatuna bezoeken we het prachtige oud Nederlandse Fort Galle. Wel een toeristische plek, maar zeker gaaf om een dag rond te dwalen. In de avond genieten we op het strand van Unawatuna van een uitgebreid buffet. Helaas mag dit niet baten want mijn vriendinnetje wordt ziek.

Het Nederlandse fort in Galle, Sri Lanka

Dag 24-25 Hikkaduwa

We besluiten met de tuktuk naar Hikkaduwa te gaan, zodat we kunnen stoppen als dat nodig is (als mijn vriendin dus moet overgeven). Het gaat gelukkig goed. Hikkaduwa ontdek ik in mijn eentje omdat mijn vriendin de dag in bed doorbrengt. De volgende dag gaan we naar het indrukwekkende tsunami museum. Zeker een aanrader als je in Hikkaduwa bent.