Reisroute: vijf weken Maleisië (en Singapore en Australië)

by thatonetime
6 comments

In de zomer van 2016 vertrok in met een vriendinnetje van mij voor vijf weken naar Maleisië. De zomer van 2015 hadden wij samen zes weken doorgebracht in Thailand en dat was goed bevallen. Daarom een nieuwe poging om een ander gedeelte van Azië te ontdekken, Maleisië. Hierbij deel ik onze route van onze supertoffe reis.

Dag 1-2 Kuala Lumpur

We begonnen onze reis in Dusseldorf. Hier reisden we via een tussenstop naar Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Hier komen we de volgende dag aan. Deze reis kregen we overigens een gratis upgrade naar Businessclass (Yeah!), maar kon ik hier helaas niet van genieten. Daarover later meer.. In de avond komen we aan in Kuala Lumpur en zijn gelijk naar ons hotel gegaan om ons bed op te zoeken.

Dag 3-5 Penang 

We verlaten Kuala Lumpur vrijwel direct om door te reizen naar Penang. Hier komen we in de avond aan in Georgetown. De komende dagen bestaan uit veel gezelligheid, op stap gaan, veel Indaas eten, de streetart van Penang ontdekken en op een scooter rondcrossen.

Penang – trip to Monkey Beach

Street art in Georgetown

Exploring Georgetown

Dag 6-8 Langkawi 

Met de boot gaan we van Penang naar Langkawi. Een prachtig eiland. Rosanne en ik huren hier een auto om het eiland te ontdekken, we rijden het hele eiland rond, bezoeken verlaten strandjes, watervallen, bergen en night markets. Oja, en feestjes! Er heerst een heerlijke sfeer op het eiland. De laatste dag gaan we nog even met de cable car voor een prachtig uitzicht over het eiland, waarna we het eiland verlaten om het hele land over te crossen van west naar oost. En dat in een VERSCHRIKKELIJKE nachtbus. Wat een hel was dat.

Feestjes op Langkawi =)

Langkawi

Dag 9-12 Perhentian Island 

Hier gaan we voornamelijk naartoe om te duiken. R. en ik hebben allebei vorig jaar ons duikbrevet gehaald in Thailand. Hier hebben we onze Open Water en Advanced Course gedaan. Voor ons beiden was het alweer bijna een jaar geleden dat we hadden gedoken, dus het was wel weer even goed nadenken. Dit was tevens de duik waar we onze eerste haaien zagen! Onze eerste duik was ook gelijk de laatste voor mij, aangezien mijn oren gelijk weer naar de knoppen gingen. 🙁 De rest van de tijd heb ik op het strand doorgebracht en gesnorkeld. Ook prachtig! Wat een heerlijk eiland.

Sunset Perhentian Island

Uitzicht vanaf onze kamer

13-14 Tioman Island 

We komen aan op een heerlijk rustig eiland, waar maar een handjevol toeristen te bekennen zijn. We boeken een bungalow met prachtig uitzicht over het strand. Helaas blijkt dit een horrorbungalow te worden, want: ratten! De nacht erop slapen we bij een reismaatje en is er gelukkig niets aan de hand. Het water is hier overigens prachtig en we hebben meerdere zeeschildpadden, haaien en veeeel vissen gezien.

Tioman Island

15-17 Singapore 

We reizen af naar Singapore, wat voor mij de tweede keer zal zijn. We genieten van de shopping malls en hebben een random avondje uit op het Marina Bay Sands hotel. Deze avond wordt zo leuk dat dit de mooiste avond van onze reis blijkt te worden. Iets met random mensen ontmoeten en eindigen in een karaoke bar.

Gardens by the bay

Singapore City

18-20 Sandakan/ Selingan Turtle Island

Na een paar uurtjes met het vliegtuig komen we aan in Sandakan. Dit blijkt haast een verlaten vliegveldje te zijn, maar dat terzijde. In Sandakan genieten we van een rustdagje en krijgen een pedicure. De volgende dag vertrekken we naar Selingan. Op dit eiland is een schildpad hetchery. Hier krijgen we de kans om babyschildpadjes te zien, gigantische schildpadden eieren zien leggen en babyschildpadjes vrij te laten. Wat een onwijs toffe dagen! Iedereen die de kans krijgt om dit eens mee te maken, sowieso doen! Het kost wat, maar het is het dubbel en dwars waard! Eenmaal terug in Sandakan gaan we naar het beroemde Sepilok. Hier is het Uran Utan Redebilatation Centre waar we semi-wilde orang oetans spotten. Hier tegenover is het minder beroemde Bornean Sun Bear Conservation Centre. Ook een opvangcentrum maar dan voor de sunbears. Super schattig en persoonlijk vind ik dit veel leuker dan de orang oetans.

Het is ook nog eens een prachtig eiland

Hoe schattig! Je mag ze eigenlijk niet aanraken, maar deze moest ‘gered’ worden

een Sunbear

hij kwam even gedag zeggen

21 Kinabatangan River

We gaan met de bus naar de Kinabatangan River. Hier gaan we op een riviercruise door de jungle in de hoop wat wildlife te spotten. We zien voornamelijk apen en hornbills. In de avond/nacht gaan we nog een wandeling maken door de jungle. Iets waarvan ik dacht dat ik het doodeng zou vinden, maar viel uiteindelijk mee. De volgende ochtend gaan we wederom een riviercruise maken. Deze keer zien we uiteraard weer apen, want die zitten volgens mij overal, hornbills en een krokodil. We horen olifanten maar die hebben we helaas niet kunnen zien. Na de tocht worden we opgehaald om met de bus verder te reizen naar de volgende bestemming: Semporna. Hier komen we laat in de middag aan en vinden een heerlijk hotel. Rosanne boekt met een ander reismaatje een aantal duiken. Dat is namelijk de reden waarom we naar Semporna zijn gegaan: Sipadan, de #1 duikspot in de wereld!

Dit is toch prachtig…

22-23 Semporna

Speciaal afgereisd naar Semporna, een gat waar niet zo veel te beleven is. R. heeft geluk en kan nog een permit bemachtigen om de dag erop te gaan duiken bij Sipadan. Ik moet deze fantastische ervaring helaas afslaan en boek een tour naar een aantal eilanden. Dit blijkt ook geen verkeerde keus te zijn. Want… dit:

WOW!

24-25 Tawau 

We gaan met een minivan naar Tawau. Hier worden we gedropt in de stad en zoeken een heerlijk hotel. We bezoeken het Tawau Hill Park waar de hoogste boom van de wereld staat. Helaas kunnen we deze boom niet bereiken omdat veel paden geblokkeerd worden door omgevallen bomen. Hierdoor kwam er al snel een einde aan onze hike. Verder bestaat ons bezoek uit een massage, lekker eten en een bezoek aan een bar (waar ik niet een glas wodka-7up kan bestellen, maar alleen een fles).

We zijn er klaar voor! Inclusief leech socks

25 Kuala Lumpur

We vliegen deze dag terug naar Kuala Lumpur maar verlaten het vliegveld niet. We vliegen door naar Australië!

26-29 Perth, Australië

Voordat we aan deze reis begonnen, had ik al bedacht dat ik terug wilde gaan naar Australië. Omdat de tickets van Kuala Lumpur naar Perth erg goedkoop waren, was de keuze snel gemaakt. Voor mijn vriendinnetje zou dit een eerste kennismaking worden met Australië. De eerste dag heb ik haar dus de stad laten zien. De tweede dag vertrok R. naar een ander vriendinnetje die in Australië woonde en zou ik haar een paar dagen later op het vliegveld weer zien. Ik bleef in Perth en de dagen bestonden vooral uit het weerzien van vrienden, leuke dingen doen, mijn lieve oppaskindjes en familie van jaren geleden weer bezoeken en vooral genieten. Elke keer dat ik weer naar Australië ga, is het genieten!

In Kings Park

Langs alle wineries en breweries in Swan Valley

30-32 Kuala Lumpur

We vliegen terug naar Kuala Lumpur om hier de laatste dagen door te brengen. We ontdekken deze prachtige stad. We bezoeken onder andere de Batu Caves, de Petronas Towers, het Royal Palace, de Central Markets en de KL tower. Ons laatste avondje sluiten we in stijl af bij een rooftopbar met een aantal drankjes en beerpong.

Nieuwsgierig naar meer?

Money: kosten vijf weken Maleisië (en Singapore en Australië) 

10x to do in Penang, Maleisië 

That One Time #1 | Die ene keer dat ik ratten op mij had lopen

11x to do in Sandakan, Maleisisch Borneo

Beginnen met de voorpret?

Een reis door Maleisië plannen? 

Maleisië rondreizen

Auto huren in Maleisië?

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet 

You may also like

6 comments

Sylvia-Wapiti travel 25 februari 2018 - 12:41

Leuke reis heb je gedaan. Wij vonden Maleisië ook heel leuk. Vooral Muhlu vond ik fantastisch. Daar kan je ’s avonds de vleermuizen zien uitvliegen. Een prachtig zicht en een onvergetelijke ervaring.
Sylvia-Wapiti travel onlangs geplaatst…Ga skiën in Canada! Voor slechts €391 heen en terug vanuit Amsterdam.My Profile

Reply
thatonetime 26 februari 2018 - 16:57

Dat heb ik dus net even gemist… 🙁

Reply
Bregtje 21 februari 2018 - 18:39

Wat fantastisch om te lezen. Heb zelf in 2007 4 maanden in KL gewoond voor mijn afstuderen. Geweldige tijd. Trip down memory land….thanx!

Reply
thatonetime 23 februari 2018 - 18:19

Wat tof zeg, lijkt me heerlijk om een paar maanden in KL door te brengen. Ik ben er maar een paar dagen geweest, maar vind het een toffe stad! Heb je ook meer van Maleisië gezien?

Reply
Mandy 20 mei 2019 - 16:02

Wat weer een leuke blog om te lezen! Hele mooie foto’s en wauw dat schildpadje, wat een lieverd! Ziet er allemaal heerlijk uit

Reply
thatonetime 20 mei 2019 - 18:28

Dankjewel! Het was echt een heerlijke reis, prachtig land!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More