Kuala Lumpur, Maleisië 2016 - 22

Reisroute: vijf weken Maleisië (en Singapore en Australië)

In de zomer van 2016 vertrok in met een vriendinnetje van mij voor vijf weken naar Maleisië. De zomer van 2015 hadden wij samen zes weken doorgebracht in Thailand en dat was goed bevallen. Daarom een nieuwe poging om een ander gedeelte van Azië te ontdekken, Maleisië. In dit blog vind je een complete reisroute door Maleisië en Singapore.

Reisroute Maleisië

Dag 1-2: Kuala Lumpur

We begonnen onze reis in Düsseldorf. Hier reisden we via een tussenstop naar Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Hier komen we de volgende dag aan. Deze reis kregen we overigens een gratis upgrade naar Businessclass (Yeah!), maar kon ik hier helaas niet van genieten. Daarover later meer. In de avond komen we aan in Kuala Lumpur en zijn gelijk naar ons hotel gegaan om ons bed op te zoeken.

Dag 3-5: Penang 

We verlaten Kuala Lumpur vrijwel direct om door te reizen naar Penang. Hier komen we in de avond aan in Georgetown. De komende dagen bestaan uit veel gezelligheid, op stap gaan, veel Indaas eten, de streetart van Penang ontdekken en op een scooter rondcrossen.

Dag 6-8: Langkawi

Met de boot gaan we van Penang naar Langkawi. Een prachtig eiland. We huren hier een auto om het eiland te ontdekken, we rijden het hele eiland rond, bezoeken verlaten strandjes, watervallen, bergen en night markets. Oja, en feestjes! Er heerst een heerlijke sfeer op het eiland. De laatste dag gaan we nog even met de cable car voor een prachtig uitzicht over het eiland, waarna we het eiland verlaten om het hele land over te crossen van west naar oost. En dat in een VERSCHRIKKELIJKE nachtbus. Wat een hel was dat.

Dag 9-12: Perhentian Islands

Hier gaan we voornamelijk naartoe om te duiken. We hebben allebei vorig jaar ons duikbrevet gehaald in Thailand. Hier hebben we onze Open Water en Advanced Course gedaan. Voor ons beiden was het alweer bijna een jaar geleden dat we hadden gedoken, dus het was wel weer even goed nadenken. Dit was tevens de duik waar we onze eerste haaien zagen! Onze eerste duik was ook gelijk de laatste voor mij, aangezien mijn oren gelijk weer naar de knoppen gingen. 🙁 De rest van de tijd heb ik op het strand doorgebracht en gesnorkeld. Ook prachtig! Wat een heerlijk eiland.

Dag 13-14: Tioman Island

We komen aan op een heerlijk rustig eiland, waar maar een handjevol toeristen te bekennen zijn. We boeken een bungalow met prachtig uitzicht over het strand. Helaas blijkt dit een horrorbungalow te worden, want: ratten! De nacht erop slapen we bij een reismaatje en is er gelukkig niets aan de hand. Het water is hier overigens prachtig en we hebben meerdere zeeschildpadden, haaien en veeeel vissen gezien.

Dag 15-17: Singapore

We reizen af naar Singapore, wat voor mij de tweede keer zal zijn. We genieten van de shopping malls en hebben een random avondje uit op het Marina Bay Sands hotel. Deze avond wordt zo leuk dat dit de mooiste avond van onze reis blijkt te worden. Iets met random mensen ontmoeten en eindigen in een karaoke bar.

Dag 18-19: Sandakan-Selingan Turtle Island

Na een paar uurtjes met het vliegtuig komen we aan in Sandakan. Dit blijkt haast een verlaten vliegveldje te zijn, maar dat terzijde. In Sandakan genieten we van een rustdagje en krijgen een pedicure. De volgende dag vertrekken we naar Selingan. Op dit eiland is een schildpad hetchery. Hier krijgen we de kans om babyschildpadjes te zien, gigantische schildpadden eieren zien leggen en babyschildpadjes vrij te laten. Wat een onwijs toffe dagen! Iedereen die de kans krijgt om dit eens mee te maken, sowieso doen! Het kost wat, maar het is het dubbel en dwars waard! Eenmaal terug in Sandakan gaan we naar het beroemde Sepilok. Hier is het Uran Utan Redebilatation Centre waar we semi-wilde orang oetans spotten. Hier tegenover is het minder beroemde Bornean Sun Bear Conservation Centre. Ook een opvangcentrum maar dan voor de sunbears. Super schattig en persoonlijk vind ik dit veel leuker dan de orang oetans.

Dag 20-21: Kinabatangan River

We gaan met de bus naar de Kinabatangan River. Hier gaan we op een riviercruise door de jungle in de hoop wat wildlife te spotten. We zien voornamelijk apen en hornbills. In de avond/nacht gaan we nog een wandeling maken door de jungle. Iets waarvan ik dacht dat ik het doodeng zou vinden, maar viel uiteindelijk mee. De volgende ochtend gaan we wederom een riviercruise maken. Deze keer zien we uiteraard weer apen, want die zitten volgens mij overal, hornbills en een krokodil. We horen olifanten maar die hebben we helaas niet kunnen zien. Na de tocht worden we opgehaald om met de bus verder te reizen naar de volgende bestemming: Semporna. Hier komen we laat in de middag aan en vinden een heerlijk hotel. Rosanne boekt met een ander reismaatje een aantal duiken. Dat is namelijk de reden waarom we naar Semporna zijn gegaan: Sipadan, de #1 duikspot in de wereld!

Dag 22-23: Semporna

Speciaal afgereisd naar Semporna, een gat waar niet zo veel te beleven is. Mijn vriendin heeft geluk en kan nog een permit bemachtigen om de dag erop te gaan duiken bij Sipadan. Ik moet deze fantastische ervaring helaas afslaan en boek een tour naar een aantal eilanden. Dit blijkt ook geen verkeerde keus te zijn. Want… dit:

Dag 24-25 Tawau

We gaan met een minivan naar Tawau. Hier worden we gedropt in de stad en zoeken een heerlijk hotel. We bezoeken het Tawau Hill Park waar de hoogste boom van de wereld staat. Helaas kunnen we deze boom niet bereiken omdat veel paden geblokkeerd worden door omgevallen bomen. Hierdoor kwam er al snel een einde aan onze hike. Verder bestaat ons bezoek uit een massage, lekker eten en een bezoek aan een bar (waar ik niet een glas wodka-7up kan bestellen, maar alleen een fles).

Tawau, Maleisië 2016 - 19

Dag 25: Kuala Lumpur

We vliegen deze dag terug naar Kuala Lumpur maar verlaten het vliegveld niet. We vliegen door naar Australië!

Dag 26-29 Perth, Australië

Voordat we aan deze reis begonnen, had ik al bedacht dat ik terug wilde gaan naar Australië. Omdat de tickets van Kuala Lumpur naar Perth erg goedkoop waren, was de keuze snel gemaakt. Voor mijn vriendinnetje zou dit een eerste kennismaking worden met Australië. De eerste dag heb ik haar dus de stad laten zien. De tweede dag vertrok R. naar een ander vriendinnetje die in Australië woonde en zou ik haar een paar dagen later op het vliegveld weer zien. Ik bleef in Perth en de dagen bestonden vooral uit het weerzien van vrienden, leuke dingen doen, mijn lieve oppaskindjes en familie van jaren geleden weer bezoeken en vooral genieten. Elke keer dat ik weer naar Australië ga, is het genieten!

Dag 30-32: Kuala Lumpur

De laatste dagen van onze reisroute door Maleisië brengen we door in hoofdstad Kuala Lumpur. We ontdekken deze prachtige stad. We bezoeken onder andere de Batu Caves, de Petronas Towers, het Royal Palace, de Central Markets en de KL tower. Ons laatste avondje sluiten we in stijl af bij een rooftopbar met een aantal drankjes en beerpong.

Check hier alle tips die Reisprins verzamelde voor een bezoek aan de Batu Caves.

Nieuwsgierig naar meer Maleisië?

Langkawi: wat te doen op dit tropische eiland

Budget: kosten vijf weken Maleisië (en Singapore en Australië)

Wat te doen op Penang, Maleisië

That One Time #1 | Die ene keer dat ik ratten op mij had lopen

Wat te doen in Sandakan, Maleisisch Borneo

The Perhentian Islands: tips en tricks voor je bezoek

Bohey Dulang Island: vind hier één van de mooiste uitzichten van Borneo

Tioman Island: Wat te doen op dit tropische eiland

Singapore: wat te zien en doen tijdens je eerste bezoek

De Kinabatangan Rivier: op zoek naar wildlife

Beginnen met de voorpret voor je reis naar Maleisië?

Je reisroute door Maleisië plannen? 

Maleisië rondreizen

Auto huren in Maleisië?

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Boek je Maleisië trip hier.

Ook nog een reisgids nodig voor je reisroute door Maleisië te plannen?

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.