Reisroute: vijf weken Maleisië (en Singapore en Australië)

by thatonetime
6 comments

In de zomer van 2016 vertrok in met een vriendinnetje van mij voor vijf weken naar Maleisië. De zomer van 2015 hadden wij samen zes weken doorgebracht in Thailand en dat was goed bevallen. Daarom een nieuwe poging om een ander gedeelte van Azië te ontdekken, Maleisië. Hierbij deel ik onze route van onze supertoffe reis.

Dag 1-2 Kuala Lumpur

We begonnen onze reis in Dusseldorf. Hier reisden we via een tussenstop naar Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Hier komen we de volgende dag aan. Deze reis kregen we overigens een gratis upgrade naar Businessclass (Yeah!), maar kon ik hier helaas niet van genieten. Daarover later meer.. In de avond komen we aan in Kuala Lumpur en zijn gelijk naar ons hotel gegaan om ons bed op te zoeken.

Dag 3-5 Penang 

We verlaten Kuala Lumpur vrijwel direct om door te reizen naar Penang. Hier komen we in de avond aan in Georgetown. De komende dagen bestaan uit veel gezelligheid, op stap gaan, veel Indaas eten, de streetart van Penang ontdekken en op een scooter rondcrossen.

Penang – trip to Monkey Beach

Street art in Georgetown

Exploring Georgetown

Dag 6-8 Langkawi 

Met de boot gaan we van Penang naar Langkawi. Een prachtig eiland. Rosanne en ik huren hier een auto om het eiland te ontdekken, we rijden het hele eiland rond, bezoeken verlaten strandjes, watervallen, bergen en night markets. Oja, en feestjes! Er heerst een heerlijke sfeer op het eiland. De laatste dag gaan we nog even met de cable car voor een prachtig uitzicht over het eiland, waarna we het eiland verlaten om het hele land over te crossen van west naar oost. En dat in een VERSCHRIKKELIJKE nachtbus. Wat een hel was dat.

Feestjes op Langkawi =)

Langkawi

Dag 9-12 Perhentian Island 

Hier gaan we voornamelijk naartoe om te duiken. R. en ik hebben allebei vorig jaar ons duikbrevet gehaald in Thailand. Hier hebben we onze Open Water en Advanced Course gedaan. Voor ons beiden was het alweer bijna een jaar geleden dat we hadden gedoken, dus het was wel weer even goed nadenken. Dit was tevens de duik waar we onze eerste haaien zagen! Onze eerste duik was ook gelijk de laatste voor mij, aangezien mijn oren gelijk weer naar de knoppen gingen. 🙁 De rest van de tijd heb ik op het strand doorgebracht en gesnorkeld. Ook prachtig! Wat een heerlijk eiland.

Sunset Perhentian Island

Uitzicht vanaf onze kamer

13-14 Tioman Island 

We komen aan op een heerlijk rustig eiland, waar maar een handjevol toeristen te bekennen zijn. We boeken een bungalow met prachtig uitzicht over het strand. Helaas blijkt dit een horrorbungalow te worden, want: ratten! De nacht erop slapen we bij een reismaatje en is er gelukkig niets aan de hand. Het water is hier overigens prachtig en we hebben meerdere zeeschildpadden, haaien en veeeel vissen gezien.

Tioman Island

15-17 Singapore 

We reizen af naar Singapore, wat voor mij de tweede keer zal zijn. We genieten van de shopping malls en hebben een random avondje uit op het Marina Bay Sands hotel. Deze avond wordt zo leuk dat dit de mooiste avond van onze reis blijkt te worden. Iets met random mensen ontmoeten en eindigen in een karaoke bar.

Gardens by the bay

Singapore City

18-20 Sandakan/ Selingan Turtle Island

Na een paar uurtjes met het vliegtuig komen we aan in Sandakan. Dit blijkt haast een verlaten vliegveldje te zijn, maar dat terzijde. In Sandakan genieten we van een rustdagje en krijgen een pedicure. De volgende dag vertrekken we naar Selingan. Op dit eiland is een schildpad hetchery. Hier krijgen we de kans om babyschildpadjes te zien, gigantische schildpadden eieren zien leggen en babyschildpadjes vrij te laten. Wat een onwijs toffe dagen! Iedereen die de kans krijgt om dit eens mee te maken, sowieso doen! Het kost wat, maar het is het dubbel en dwars waard! Eenmaal terug in Sandakan gaan we naar het beroemde Sepilok. Hier is het Uran Utan Redebilatation Centre waar we semi-wilde orang oetans spotten. Hier tegenover is het minder beroemde Bornean Sun Bear Conservation Centre. Ook een opvangcentrum maar dan voor de sunbears. Super schattig en persoonlijk vind ik dit veel leuker dan de orang oetans.