Reisroute: vijf weken Thailand

by thatonetime
62 comments

In de zomer van 2015 pakte ik, samen met een vriendin, het vliegtuig naar Thailand. Wij legden in vijf weken een prachtige route af. We bezochten jungle, steden en strand. Het was perfect. Doe hier wat inspiratie op en check mijn reisroute door Thailand.

Omdat ik (en mijn vriendin ook) in het onderwijs werk, hadden wij de gelegenheid om in de zomer voor een langere periode weg te gaan. We zagen betaalbare tickets naar Thailand en kochten een retourtje Bangkok. Vijf weken rondreizen door Thailand was een feit.


Reisroute Thailand

Dag 1-2 Dusseldorf – Dubai – Bangkok 

We vlogen van Dusseldorf naar Bangkok. We hadden een tussenstop van een paar uurtjes in Dubai. Onze vlucht was perfect (lang leve Emirates!) en na een lange vlucht kwamen we de volgende dag aan in Bangkok.


Dag 2-4 Bangkok 

We verkennen deze immense stad. We verblijven aan Rambuttri Road, nabij Koh San Road. In bangkok krijgen we onze eerste massage en eten we onze eerste Thaise Curry. We ontdekken the Grand Palace en we bezoeken de gigantische liggende boeddha Wat Pho. We zoeken uit waarom iedereen lyrisch over Koh San Road is en ondergaan een vuurdoop aan buckets. Bangkok verlaten op dag drie werd ‘m helaas niet omdat mijn vriendinnetje iets te veel last had van de buckets. Op dag vier verlaten we Bangkok en gaan met de bus naar Pak Chong. In Pak Chong verblijven we omdat we de volgende dag door de jungle gaan banjeren!


Dag 5 Khao Yai National Park 

Vandaag gaan we hiken door de jungle. Met een groep van acht (allemaal Nederlanders, hoe toevallig) en een gids vertrokken we richting het park. We moesten allemaal leech socks aandoen tegen de bloedzuigers en toen gingen we op pad. We lopen urenlang door de jungle. We zien veel apen, hoornvlies, slangen, gigantische spinnen (ja, ze waren groot!) en wij hadden geluk om wilde olifanten te spotten! Hoe gaaf is dat. Er waren al een aantal maanden geen wilde olifanten meer gespot, maar wij hadden geluk! We bezochten nog watervallen en toen zat het avontuur erop.

Reisroute Thailand: Bangkok
Reisroute Thailand: Khao Yai National Park

Dag 6 Ayutthaya

We verlaten Pak Chong en gaan met de trein naar Ayutthaya. We bezoeken hier veel tempels, waaronder het prachtige Khmer tempelcomplex de Wat Chai Watthanaram. Ook gaan we naar de beruchte Wat Phra Mahathat: het boeddhahoofd in boomwortels. We bekijken nog een gigantische liggende boeddha en een 19-meter hoge boeddha. We nemen de nachttrein naar Chang Mai.

Reisroute Thailand: Ayutthaya

Dag 7-9 Chang Mai 

In Chang Mai bezoeken we de night market, nog meer tempels en gaan we op stap naar de toffe bar Zoe in Yellow. We genieten van de relaxte sfeer in deze stad. We nemen nog een massage en we doen een kookcursus. Hier leren we o.a. hoe we Thaise Curry en loempia’s moeten maken, zo leuk! Op de laatste dag bezoeken we een olifantenopvang en leren we over het dierenleed in Thailand en over deze machtige beesten.

Reisroute Thailand: Chiang Mai