Reisroute: vijf weken Thailand

by thatonetime
62 comments
Bangkok - Thailand 2015 - 1

In de zomer van 2015 pakte ik, samen met een vriendin, het vliegtuig naar Thailand. Wij legden in vijf weken een prachtige route af. We bezochten jungle, steden en strand. Het was perfect. Doe hier wat inspiratie op en check mijn reisroute door Thailand.

Omdat ik (en mijn vriendin ook) in het onderwijs werk, hadden wij de gelegenheid om in de zomer voor een langere periode weg te gaan. We zagen betaalbare tickets naar Thailand en kochten een retourtje Bangkok. Vijf weken rondreizen door Thailand was een feit.


Reisroute Thailand

Dag 1-2 Dusseldorf – Dubai – Bangkok 

We vlogen van Dusseldorf naar Bangkok. We hadden een tussenstop van een paar uurtjes in Dubai. Onze vlucht was perfect (lang leve Emirates!) en na een lange vlucht kwamen we de volgende dag aan in Bangkok.


Dag 2-4 Bangkok 

We verkennen deze immense stad. We verblijven aan Rambuttri Road, nabij Koh San Road. In bangkok krijgen we onze eerste massage en eten we onze eerste Thaise Curry. We ontdekken the Grand Palace en we bezoeken de gigantische liggende boeddha Wat Pho. We zoeken uit waarom iedereen lyrisch over Koh San Road is en ondergaan een vuurdoop aan buckets. Bangkok verlaten op dag drie werd ‘m helaas niet omdat mijn vriendinnetje iets te veel last had van de buckets. Op dag vier verlaten we Bangkok en gaan met de bus naar Pak Chong. In Pak Chong verblijven we omdat we de volgende dag door de jungle gaan banjeren!


Dag 5 Khao Yai National Park 

Vandaag gaan we hiken door de jungle. Met een groep van acht (allemaal Nederlanders, hoe toevallig) en een gids vertrokken we richting het park. We moesten allemaal leech socks aandoen tegen de bloedzuigers en toen gingen we op pad. We lopen urenlang door de jungle. We zien veel apen, hoornvlies, slangen, gigantische spinnen (ja, ze waren groot!) en wij hadden geluk om wilde olifanten te spotten! Hoe gaaf is dat. Er waren al een aantal maanden geen wilde olifanten meer gespot, maar wij hadden geluk! We bezochten nog watervallen en toen zat het avontuur erop.


Dag 6 Ayutthaya

We verlaten Pak Chong en gaan met de trein naar Ayutthaya. We bezoeken hier veel tempels, waaronder het prachtige Khmer tempelcomplex de Wat Chai Watthanaram. Ook gaan we naar de beruchte Wat Phra Mahathat: het boeddhahoofd in boomwortels. We bekijken nog een gigantische liggende boeddha en een 19-meter hoge boeddha. We nemen de nachttrein naar Chang Mai.


Dag 7-9 Chang Mai 

In Chang Mai bezoeken we de night market, nog meer tempels en gaan we op stap naar de toffe bar Zoe in Yellow. We genieten van de relaxte sfeer in deze stad. We nemen nog een massage en we doen een kookcursus. Hier leren we o.a. hoe we Thaise Curry en loempia’s moeten maken, zo leuk! Op de laatste dag bezoeken we een olifantenopvang en leren we over het dierenleed in Thailand en over deze machtige beesten.


Dag 10-12 Pai 

Als het kon, had ik hier meer tijd doorgebracht. Hoe leuk en relaxt is Pai! We genieten hier vooral van de leuke eet- en drinktentjes. We huren een scooter en ontdekken de omgeving. We lopen door Pai Canyon, we rijden door de rijstvelden en rijden zo ver dat we kunnen uitkijken over de gehele vallei. We bezoeken een waterval en genieten van de ontzettend leuke night market met allemaal lekker eten.


Dag 13 Chang Mai 

We gaan met de bus terug naar Chang Mai. Ditmaal was het maar een dagje om onze reis te vervolgen naar Chang Rai. Tijdens dit bezoekje chillen we vooral met locals en kom ik een jongen tegen die ik zes jaar geleden heb ontmoet op Curacao. Hoe toevallig!


Dag 14-17 Chang Rai 

Wij hoorden dat veel mensen Chang Rai skipten maar ik zo blij dat wij hierheen zijn gegaan. We ontdekken de stad (die niet heel boeiend blijkt te zijn). We lopen over de nightmarket en boeken een massage. We bezoeken de prachtige witte tempel en doen een hike door de jungle. Heel gaaf. We deden een trekking van twee dagen, in één dag. Erg vermoeiend, maar ontzettend mooi. We liepen door de jungle, door water, door de rijstvelden en door schattige bergdorpjes. Beetje jammer dat ik na een half uur uit mijn broek scheurde en zo de hele dag heb moeten vertoeven. Het laatste dagje doen we niets anders dan bijkomen bij het zwembad. In de avond vertrekken we met de nachtbus naar Bangkok.


Dag 18 Chang Rai – Bangkok – Chumphon 

Deze dag bestond uit fulltime reizen. We reden de hele nacht van Chang Rai naar Bangkok. In de ochtend kwamen we aan naar Bangkok waarna we een busje namen naar Chumphon, de toegangspoort naar Koh Tao.


Dag 19-24 Koh Tao

Ons verblijf op dit eiland bestond vrijwel alleen uit duiken. Wij wilden allebei maar al te graag een duikcursus volgen en zo begonnen we aan onze open water course. Na een aantal dagen vroeg opstaan, duiken, huiswerk maken en weer vroeg opstaan hadden wij de cursus behaald. Tussendoor genoten we van het strand en de gezellige strandtentjes. Na het behalen van onze open water course gingen we verder voor de advanced course. Tijdens deze cursus moesten we een nachtduik doen, waar ik bijna in mijn broek plaste van angst.


Dag 25-27 Koh Phangan 

We gingen hier heen voor de fullmoon party. Helaas werd ik ziek dus maakte ik de fullmoon party mee met mijn flesje water. Ook een heel bijzondere ervaring. De rest van ons verblijf bestond uit strand!


Dag 28-30 Krabi 

We genieten van de leuke night market en het heerlijke eten. We huren een bootje om naar het beroemde, prachtige Railey Beach gaan. Hier genieten we van het prachtig mooie eiland. Ook doen we hier een kayak-tocht door de mangrovebossen, beetje vermoeiend maar heel mooi.


Dag 31-33 Koh Phi Phi 

Hier ben ik helaas ziek, zwak en misselijk en lig een hele dag op mijn fantastisch harde bamboebedje. We doen een boottocht naar de omliggende eilanden, waaronder naar het beruchte Maya Bay (van de film the Beach). De tocht is echt hels, maar daarover later meer. De eilanden zijn echt paradijselijk. We genieten van het gezellige nachtleven, waar Koh Phi Phi om bekend staat.


Dag 34-35 Phuket 

We reizen met de boot (wat ook weer een helse tocht is) af naar Phuket. We verblijven in Old Town, een rustig plaatsje met een relaxte sfeer. Heel anders dan Bangla Street, waar we de tweede dag heen gaan. Wat een belachelijk drukke straat met veel clubs, striptenten en ik heb nog nergens zo veel aanbod voor pingpong shows gezien als hier.


Dag 36 Bangkok 

We sluiten onze reis af op de plek waar we deze prachtige reis zijn begonnen. Niet echt mijn favoriete stad, maar wel heel gezellig.

Dit was een prachtige reis vol moet mooie ervaringen. Hopelijk heb je iets gehad aan deze reisroute door Thailand.


Nieuwsgierig naar meer Thailand?

De mooiste plekken in Thailand: wat mag je niet overslaan

32x doen tijdens je eerste bezoek aan Thailand

Pai, Thailand: 10x te doen in dit mooie dorp

Wat te doen in historisch Ayutthaya, Thailand 

To do: kookcursus in Chiang Mai, Thailand

Het duikersparadijs van Thailand: Koh Tao

Chiang Rai: 11 tips voor je bezoek aan deze Thaise stad

Koh Phi Phi: helder water, witte stranden en rotsformaties

Reisroute: vijf weken Thailand

Lees hier de tips van Sigrid voor je bezoek aan Bangkok


Je eigen reisroute door Thailand uitstippelen?

♥ Janet 

You may also like

62 comments

Xarifa 27 april 2019 - 15:42

Heerlijk als je zo’n baantje heb dat je gewoon 5 weken weg kan blijven! Ik ben jaloers

Reply
thatonetime 28 april 2019 - 09:05

De voordelen van werken in het onderwijs. 🙂

Reply
Ech Wel 12 november 2018 - 22:21

Hee dat is ongeveer dezelfde reis als die van ons dit jaar, wij sloegen alleen wat eilandjes over.

Wat een geluk zeg met die olifanten, die zagen wij dus helaas niet. Gelukkig maakte de vele neushoornvogels en een reuzeneekhoorn de trip toch meer dan waard. Hele toffe ervaring!

Reply
Alinda 20 maart 2018 - 10:35

Hoi, heb je de jungletocht in Chiang Rai zelf gedaan of met een tour?

Reply
thatonetime 23 maart 2018 - 17:02

Wij zijn met een gids de jungle ingegaan. Wij vonden het echt een succes. We waren met z’n vieren en de gids. Hij woont zelf in een bamboe hutje in een van de bergdorpjes en probeert hier het dorpje en zijn familie een beetje mee te onderhouden.

Reply
Alinda 26 maart 2018 - 07:03

Tof! Waar heb je die tocht geboekt?

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:25

Via het guesthouse waar we verbleven. Als je interesse hebt, kan ik wel de facebookpagina doorsturen.

Reply
Eva 5 december 2017 - 09:16

Ik ben al heel vaak in Thailand geweest en ben nu mijn vriend aan het pushen dat we in 2018 weer gaan. Het is zo’n fijn land en er valt elke keer opnieuw weer zoveel te ontdekken! Zo ben ik bijvoorbeeld nog nooit in Pai geweest….

Reply
thatonetime 12 december 2017 - 15:49

Pai vond ik één van mijn hoogtepunten van de hele reis. Zo’n leuke tijd gehad daar 🙂

Reply
Emmy 19 oktober 2017 - 05:07

Wat een mooie foto’s en beschrijving van een droomreis. Ik ben 1 x keer die kant op geweest en zal dat niet nog een keer doen. Ik heb veel te veel andere droombestemmingen op mijn lijstje, maar ik zal het zeker doorsturen naar vrienden die daar wel naartoe gaan.

Reply
thatonetime 24 oktober 2017 - 12:58

Dankjewel! Er zijn inderdaad genoeg andere droombestemmingen.. ook op mijn lijstje. Maar ik zou best nog een keer terug willen!

Reply
Judith 16 oktober 2017 - 17:57

wat een gave reis, die kant wil ik zeker nog eens op

Reply
Sherry 15 oktober 2017 - 22:06

Wat een prachtige reisroute mooie foto’s erbij. Ik zou er graag heen willen.

Reply
thatonetime 16 oktober 2017 - 18:29

Moet je doen! 🙂 Dankjewel

Reply
Linda | travellersoftheworld 15 oktober 2017 - 20:32

Wat een prachtige route door een prachtig mooi land. Wij zijn helaas maar een week in Thailand geweest, puur om te relaxen na een reis van 5 weken voor Maleisië (ook heel gaaf!). Die week op Koh Lipe (wauw) en Koh Lanta (super relaxed) smaakte echt naar meer, dus het staat op mijn bucketlist. Jouw route lijkt me dan heel leuk

Reply
thatonetime 16 oktober 2017 - 18:29

Ik had het gelezen ja. Een weekje Thaise eilanden is heerlijk! Echt genieten… En Maleisië ben ik vorig jaar ook vijf weken geweest, ook echt een prachtig land! 🙂

Reply
MC Kleuver 15 oktober 2017 - 11:45

Prachtig om die culturen te zien op de foto’s. Heel anders dan hier in Nederland. Tof dat je zo lang weg kon gaan. Dan zie je nog eens wat, haha!

Reply
thatonetime 16 oktober 2017 - 18:35

Het voordeel van in het onderwijs werken 😉

Reply
Hanneke 15 oktober 2017 - 11:16

Aaaah ik wil ook zo graag naar Thailand!! Zo benieuwd naar!

Reply
Susan | susanblogt 15 oktober 2017 - 10:05

Dat lijkt mij een geweldige ervaring. Tof om te lezen en te zien. Een vriendin van mij heeft iets vergelijkbaars afgelopen zomervakantie gedaan. Wat was ik jaloers op haar Insta Stories! haha

Reply
thatonetime 16 oktober 2017 - 18:30

Jaa, ik kan me voorstellen dat dat jaloersmakend is haha 😉

Reply
marjolein 15 oktober 2017 - 09:59

Prachtige foto’s en wat een fijne lange tijd om het land te ontdekken. Zo kun je echt de tijd nemen. Gaaf hoor!

Reply
thatonetime 16 oktober 2017 - 18:30

Dankjewel!

Reply
Girls-Things 15 oktober 2017 - 09:35

Wauw, wat een mooi land. Lijkt mij heel gaaf om heen te gaan.

Reply
thatonetime 16 oktober 2017 - 18:30

Het is ook echt een heel fijn land! 🙂

Reply
Rinette - GeldVoorNop 15 oktober 2017 - 09:26

Thailand ziet er prachtig uit! Vooral de tempels lijken me gaaf om eens te zien. Ik weet alleen niet of ik het zou kunnen, 5 weken weg. Ik ga dan mijn katten te veel missen denk ik.

Reply
thatonetime 16 oktober 2017 - 18:31

Ja, om je katten nou mee te nemen is ook zo iets… 😉

Reply
Danella 14 oktober 2017 - 14:16

Wat een prachtige reis heb je gemaakt, mooie foto’s ook!

Reply
thatonetime 16 oktober 2017 - 18:31

Dankjewel! Het was heerlijk! 🙂

Reply
Laetitia 14 oktober 2017 - 14:06

Indrukwekkende foto’s! Lijkt me prachtig om de tempels en de natuur in het echt te zien. Vind het altijd zo dapper van mensen die dit soort dingen doen. Mij lijkt zo’n trektocht doodvermoeiend en ik ben veel te bang dat ik een of andere nare darmparasiet oploop. Maar als ik deze foto’s zie, ja dan moet ik er toch maar eens over na gaan denken geloof ik!

Reply
thatonetime 16 oktober 2017 - 18:32

Ik maakte me meer zorgen om al die enge insecten enzo dan om mijn darmen 😉 Vermoeiend is het wel, maar het is zo’n toffe ervaring!

Reply
Yalou \\ We are the Earth 14 oktober 2017 - 11:54

Oh klinkt super! Ik zou zo naar Thailand gaan nu. Ruim drie jaar geleden was ik er en had in Bangkok een mege culture shock haha. Daarvoor had ik namelijk drie maanden in de bergen van Nepal gewoont, dus Thailand was wel even wat anders. Ik heb enkel Bangkok gezien en ben naar een festival in het noorden van Thailand geweest, maar nu ik dit zo lees zou ik graag meer ontdekken van het land! (:

Reply
thatonetime 16 oktober 2017 - 18:33

Er is dan nog genoeg te ontdekken voor je! Maar drie maanden in de bergen van Nepal, heerlijk!

Reply
Anja 14 oktober 2017 - 10:27

Wow, dat moet een fantastische reis zijn geweest en wat gaaf dat jullie wel olifanten hebben gezien (die grote spinnen zou niets voor mij zijn)

Reply
thatonetime 16 oktober 2017 - 18:33

Ook niet voor mij hoor haha 😉 Een held op sokken ben ik dan..

Reply
Nicole Orriëns 14 oktober 2017 - 09:50

Die tempels lijken me ook heel bijzonder om te bezoeken!

Reply
thatonetime 16 oktober 2017 - 18:33

Je hebt zoooo veel mooie tempels in Thailand!

Reply
Eva 14 oktober 2017 - 09:24

Wat een prachtige reis en foto’s! Ik zou ook heel graag een keertje naar Thailand willen gaan, eerst maar wat geld bij elkaar sparen, haha 😀

Reply
thatonetime 16 oktober 2017 - 18:34

Dankjewel! Thailand is gelukkig nog relatief goedkoop. Voor het ticket moet je soms wat geld neerleggen.. maar het reizen en leven daar is goed te doen!

Reply
Sherry 14 oktober 2017 - 09:08

Drie keee een wauw. Mooie route ik zou deze ook een keer willen meemaken en leuke foto’s.

Reply
thatonetime 16 oktober 2017 - 18:35

Dankjewel! Thailand is echt zo mooi. 🙂

Reply
Herchapter 14 oktober 2017 - 07:36

wat zijn de fotos prachtig, vind heel leuk hoe elke dag anders was, dat lijk me geweldig om een keer mee te maken.

Reply
thatonetime 16 oktober 2017 - 18:35

Dankjewel! Het is echt een heel erg mooi en divers land!

Reply
Lien 14 oktober 2017 - 07:33

Wauw! Dat ziet er een fantastische route uit daar!

Reply
Sandy 13 oktober 2017 - 18:37

Wat een schitterende foto’s. Alles ziet er daar zo…puur en echt uit. Wow!

Reply
thatonetime 16 oktober 2017 - 18:36

Dankjewel! Het is een prachtig land 🙂

Reply
Susan 13 oktober 2017 - 16:19

Lijkt me echt heel gaaf om een keer naar Thailand te gaan. Mooie foto’s! Pai lijkt me superleuk; om de eettentjes, haha!

Reply
thatonetime 16 oktober 2017 - 18:36

Pai is zo tof om heen te gaan! Dankjewel 🙂

Reply
Eva 13 oktober 2017 - 09:22

Mooie foto’s heb je gemaakt! dat geeft een goed beeld van de reis 🙂 Thailand lijkt me ook zo mooi! Ben er nog nooit geweest, maar het staat zeker op mijn reislijstje

Reply
thatonetime 13 oktober 2017 - 16:11

Dankjewel! Thailand was echt een heerlijk vakantieland!

Reply
Irene 13 oktober 2017 - 08:51

Ziet er heel gaaf uit. Je hebt er volgesmij echt alles uitgehaald wat erin zat!

Reply
thatonetime 13 oktober 2017 - 16:11

We hebben ons best gedaan en echt genoten!

Reply
Dhini 13 oktober 2017 - 06:48

Woow..vijf weken op vakantie…heerlijk! Graag wou ik eens naar Thailand op vakantie gaan.

Reply
thatonetime 13 oktober 2017 - 16:11

Moet je doen 😉 Het is een heerlijk vakantieland.

Reply
Madelon 12 oktober 2017 - 21:32

Thailand lijkt me erg mooi. Mijn ouders zijn er ook op rondreis geweest en dan zie je ook van die prachtige foto’s zoals jij ook hebt.

Reply
thatonetime 13 oktober 2017 - 16:10

Herkenbaar dus 😉 Superleuk!

Reply
Eva 12 oktober 2017 - 10:25

Wat maak je toch mooie reizen! Ziet er op de foto’s ook echt supermooi uit!

Reply
thatonetime 13 oktober 2017 - 16:10

Dankjewel!

Reply
Nicole Orriëns 12 oktober 2017 - 09:44

Mooie reisroute zeg. Thailand lijkt me een prachtig land om te zien.

Reply
thatonetime 13 oktober 2017 - 16:10

Dankje. Ik vond het echt zo leuk! 🙂

Reply
Farah 12 oktober 2017 - 08:34

Wat een indrukwekkende reis! Heerlijk dat je 5 weken lang door Thailand hebt kunnen reizen, prachtige foto’s.

Reply
Danielle 12 oktober 2017 - 08:19

Wat lijkt het gaaf om daar nog eens naartoe te gaan.

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More