Roadtrip Zuidwest Amerika #1 Orange County

by thatonetime
37 comments

Deze zomer maakte ik een rondreis door het zuidwesten van Amerika. Een reis die eigenlijk nooit bovenaan mijn wishlist stond, maar toch spontaan werkelijkheid werd. We waren 26 dagen onderweg en met onze huurauto crosten we meer dan 7000 km rond. Van problemen met ons visum tot de mooiste ontmoetingen met locals. Van de stranden in Malibu tot de watervallen in Yosemite. Van de gekte in Las Vegas tot de rotsformaties in Bryce Canyon. Amerika, wat was je geweldig. In dit reisdagboek starten we onze reis in Orange County.

Dag 1

Wij begonnen onze reis vroeg. Veel te vroeg. Om 03.00 uur ging onze wekker al en was het tijd om aan ons grote avontuur te beginnen. Na een halfslapend ritje waren we om 05.00 uur op Schiphol terwijl onze vlucht pas om 08.00 uur vertrok. Iets met beter te vroeg dan te laat.. 😉 We konden onze bagage pas om 05.30 inchecken dus het was wachten geblazen. Nu vind ik wachten op zich niet heel erg en daar ben ik inmiddels wel aan gewend. Een erg ongeduldige vriend helpt helaas niet echt mee. Afijn, uiteindelijk ging de bali om 05.30 uur open en stonden we rond 06.00 uur bij de balie.

Volgens mij is er geen enkele reis geweest waar ik niet op een aantal problemen stuit, zo ook deze reis. Er waren wat problemen met het visum van vriendlief. Het bleek dat ik het verkeerde paspoortnummer in had gevuld. Hoe dan zul je je afvragen? Nou, het is niet de eerste keer dat ik problemen met een visum heb en ik krijg het toch op de één of andere manier wel weer voor elkaar.

Hoewel ik ook gewend ben aan alles op het laatste moment te fixen (presteren onder druk werkt goed blijkbaar), is het nooit fijn om op het vliegveld nog je visumzaken te regelen. Na wat lichtelijke paniekmomentjes en een vriend die al bijna in een taxi terug naar huis zat, was ook zijn visum goedgekeurd en konden we inchecken. Dat is dan stiekem toch weer een pak van m’n hart! 🙂

Éénmaal bij de gate kwamen we erachter dat ik ook nog een fout had gemaakt bij de naam op het ticket van vriendlief. Dat kon er ook nog wel bij. In alle chaos en toch ook weer paniek, had ik met behulp van een medewerker toch maar weer het één en ander uitgezocht. Vriendlief dacht alweer dat hij achter zou blijven maar ook hij mocht gelukkig boarden.

Onze eerste tussenstop was in Londen. Hier moesten we een paar uurtjes wachten. We aten wat en dronken ergens een borrel. Voordat we het wisten, was het alweer tijd om onze reis te vervolgen. Op naar Los Angeles. Op naar een vlucht van 11 uur. Na maar liefst vier films, wat slaap en genoeg eten landden we op LAX. Het was even afwachten of er moeilijk gedaan zou worden met onze visa e.d., maar dit viel gelukkig erg mee. Na wat vragen bij de douane, konden we doorlopen. Of we ook gingen trouwen in de VS was de vraag van de douane.

Éénmaal buiten loopt het eigenlijk gesmeerd. We nemen een bus naar Hertz, waar we vooraf een auto hebben gehuurd. De auto staat al klaar en na de betaling kunnen we eigenlijk direct vertrekken. Ons avontuur is nu echt begonnen!

We verlaten Los Angeles direct en rijden naar het zuiden, naar Orange County. In Costa Mesa hebben we een hotelkamer geboekt voor twee nachten. De kamer valt niet tegen en hier kunnen we wel aan wennen. De avond is inmiddels gevallen en na alle spullen te hebben gedropt, gaan we opzoek naar wat eten. We eten Mexicaans (het valt ons overigens tegen) en gaan die avond vroeg naar bed. Op naar de jetlag! 😀


Dag 2

Dankzij de jetlag ben ik midden in de nacht klaarwakker. In de ochtend genieten we van het gratis ontbijt en ervaren wat Amerikanen onder een ‘continental breakfast’ verstaan: vooral veel zoete broodjes, toast, frootloops en als je geluk hebt bagels en wafels. Niet echt my cup of tea maar eten is eten. Daarna gaan we op pad en gaan de omgeving ontdekken met de auto.

Onze eerste stop is Huntington Beach en hier genieten we van het strand en de pier. We gaan vervolgens door naar Newport Beach en terug naar het hotel. Vriendlief gaat naar de barber en komt er te laat achter dat ze hier blijkbaar alleen de tondeuse kennen dus het begrip ‘een klein stukje eraf’ gaat helaas niet op.

In het begin van de middag spreken we af met Daniëlle. Dit is een vriendinnetje die ik in 2011 heb ontmoet in Australië. Inmiddels was het ruim vijf jaar geleden dat we elkaar voor het laatst gezien hadden, dus ik was erg blij om haar weer te zien. Dit was ook de reden om naar Orange County te gaan.  We gaan terug naar Newport Beach en eten hier iets bij een eettentje.

De rest van de middag genieten we op het strand en besluiten we nog een drankje te doen in de kroeg met een potje pool erbij. Een heerlijke middag. In de avond is ons eerste bezoekje ever aan Wallmart en slaan we wat boodschappen in voor onze roadtrip die morgen start. We nemen afscheid van Danielle en blijven de rest van de avond bij ons hotel.

Op naar de roadtrip!