Roadtrip zuidwest Amerika - Orange County 1

Roadtrip Zuidwest Amerika #1 Orange County

Deze zomer maakte ik een rondreis door het zuidwesten van de Verenigde Staten. Een reis die eigenlijk nooit bovenaan mijn wishlist stond, maar toch spontaan werkelijkheid werd. Ik was 26 dagen onderweg en met een huurauto legde ik meer dan 7000 km af. Van problemen met het visum tot de mooiste ontmoetingen met locals. Van de stranden in Malibu tot de watervallen in Yosemite. Van de gekte in Las Vegas tot de rotsformaties in Bryce Canyon. In dit reisdagboek neem ik je mee naar Orange County.

Roadtrip Zuidwest Amerika #1 Orange County

Dag 1: Amsterdam – Los Angeles – Orange County

Wij begonnen onze reis vroeg. Veel te vroeg. Om 03.00 uur ging onze wekker al en was het tijd om aan ons grote avontuur te beginnen. Na een halfslapend ritje waren we om 05.00 uur op Schiphol terwijl onze vlucht pas om 08.00 uur vertrok. Iets met beter te vroeg dan te laat.. 😉

We konden onze bagage pas om 05.30 uur inchecken dus het was wachten geblazen. Nu vind ik wachten op zich niet heel erg en daar ben ik inmiddels wel aan gewend. Een erg ongeduldige vriend helpt helaas niet echt mee. Afijn, uiteindelijk ging de bali om 05.30 uur open en stonden we rond 06.00 uur bij de balie.

Volgens mij is er geen enkele reis geweest waar ik niet op een aantal problemen stuit, zo ook deze reis. Er waren wat problemen met het visum van vriendlief. Het bleek dat ik het verkeerde paspoortnummer in had gevuld. Hoe dan zul je je afvragen? Nou, het is niet de eerste keer dat ik problemen met een visum heb en ik krijg het toch op de één of andere manier wel weer voor elkaar.

Hoewel ik ook gewend ben aan alles op het laatste moment te fixen (presteren onder druk werkt goed blijkbaar), is het nooit fijn om op het vliegveld nog je visumzaken te regelen. Na wat lichtelijke paniekmomentjes en een vriend die al bijna in een taxi terug naar huis zat, was ook zijn visum goedgekeurd en konden we inchecken. Dat is dan stiekem toch weer een pak van m’n hart! 🙂

Éénmaal bij de gate kwamen we erachter dat ik ook nog een fout had gemaakt bij de naam op het ticket van vriendlief. Dat kon er ook nog wel bij. In alle chaos en toch ook weer paniek, had ik met behulp van een medewerker toch maar weer het één en ander uitgezocht. Vriendlief dacht alweer dat hij achter zou blijven maar ook hij mocht gelukkig boarden.

Onze eerste tussenstop was in Londen. Hier moesten we een paar uurtjes wachten. We aten wat en dronken ergens een borrel. Voordat we het wisten, was het alweer tijd om onze reis te vervolgen. Op naar Los Angeles. Op naar een vlucht van elf uur. Na maar liefst vier films, wat slaap en genoeg eten landden we op LAX. Het was even afwachten of er moeilijk gedaan zou worden met onze visa e.d., maar dit viel gelukkig erg mee. Na wat vragen bij de douane, konden we doorlopen. Of we ook gingen trouwen in de VS was de vraag van de douane.

Éénmaal buiten loopt het eigenlijk gesmeerd. We nemen een bus naar Hertz, waar we vooraf een auto hebben gehuurd. De auto staat al klaar en na de betaling kunnen we eigenlijk direct vertrekken. Ons avontuur is nu echt begonnen!

We verlaten Los Angeles direct en rijden naar het zuiden, naar Orange County. In Costa Mesa hebben we een hotelkamer geboekt voor twee nachten. De kamer valt niet tegen en hier kunnen we wel aan wennen. De avond is inmiddels gevallen en na alle spullen te hebben gedropt, gaan we op zoek naar wat eten. We eten Mexicaans (het valt ons overigens tegen) en gaan die avond vroeg naar bed. Op naar de jetlag!

Dag 2 – Orange County

Dankzij de jetlag ben ik midden in de nacht klaarwakker. In de ochtend genieten we van het gratis ontbijt en ervaren wat Amerikanen onder een ‘continental breakfast’ verstaan: vooral veel zoete broodjes, toast, frootloops en als je geluk hebt bagels en wafels. Niet echt my cup of tea maar eten is eten. Daarna gaan we op pad en gaan de omgeving ontdekken met de auto.

Onze eerste stop is Huntington Beach en hier genieten we van het strand en de pier. We gaan vervolgens door naar Newport Beach en terug naar het hotel. Vriendlief gaat naar de barber en komt er te laat achter dat ze hier blijkbaar alleen de tondeuse kennen dus het begrip ‘een klein stukje eraf’ gaat helaas niet op.

In het begin van de middag spreken we af met Daniëlle. Dit is een vriendinnetje die ik in 2011 heb ontmoet in Australië. Inmiddels was het ruim vijf jaar geleden dat we elkaar voor het laatst gezien hadden, dus ik was erg blij om haar weer te zien. Dit was ook de reden om naar Orange County te gaan.  We gaan terug naar Newport Beach en eten hier iets bij een eettentje.

De rest van de middag genieten we op het strand en besluiten we nog een drankje te doen in de kroeg met een potje pool erbij. Een heerlijke middag. In de avond is ons eerste bezoekje ever aan Wallmart en slaan we wat boodschappen in voor onze roadtrip die morgen start. We nemen afscheid van Danielle en blijven de rest van de avond bij ons hotel.

Op naar de roadtrip!

Nieuwsgierig naar meer Amerika?

Bezoek bijzonder Joshua Tree National Park: alle tips

Hollywood: ontdek de hoofdstad van de Amerikaanse filmindustrie

Roadtrip Zuidwest Amerika #9 Los Angeles

Roadtrip Zuidwest Amerika #8 Palm Springs to Joshua Tree National Park

Monument Valley Navajo Tribal Park: bezoek het wilde westen van Amerika

Wishlist: deze National Parks in zuidwest Amerika wil ik nog bezoeken

Hiken in Amerika: Malibu Creek State Park

Roadtrip Zuidwest Amerika #7 Bryce Canyon to Zion National Park

Een bezoek aan magisch Antelope Canyon

Death Valley National Park: wat te zien en doen

Yosemite National Park: omver geblazen door natuurpracht

Roadtrip Zuidwest Amerika #6 Grand Canyon to Monument Valley

ESTA aanvragen voor Amerika: tips & tricks

Roadtrip Zuidwest Amerika #5 Death Valley to Las Vegas

San Francisco, Amerika: alle tips voor je bezoek

National Parks in West-Amerika die ik bezocht

Roadtrip Zuidwest Amerika #4 Yosemite

Roadtrip Zuidwest Amerika #3 San Fransisco

Budget: kosten maand roadtrippen door Amerika

Roadtrip Zuidwest Amerika #2 Orange County, Big Sur to San Fran

Tips en feitjes over de Grand Canyon

Reisroute: vier weken Amerika

Beginnen met de voorpret voor je reis naar Amerika?

Wil je een auto huren voor je reis naar Orange County?

autohuur USA

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

37 Responses

 1. Super! Ik heb twee keer een rondreis door Amerika gemaakt. Een keer zes maanden met mijn zus en tien jaar later 7 maanden met mijn gezin. Wat een begin van jullie reis zeg! Pfff wat een gedoe toch met zo een visum hè! Ik ben benieuwd naar de rest van jullie trip

  1. Wat gaaf dat je dat twee keer hebt gedaan zeg. Een reis met het gezin lijkt me ook heel gaaf! En zeven maanden is ook wel lang zeg.. respect!

 2. Heerlijk zo een rondreis door het Zuidwesten! Ik ben ook altijd bang om iets verkeerd te doen met de tickets van mijn reisgenoten.. Zelf maakt ik een een rondreis van 1 week door het zuidwesten vorige jaar april, volop genoten van de mooie plekken!

 3. Ooit, ooit ga ik ook een eer roadtrippen in de VS. Tot op heden trekt het me niet zo maar als ik de verhalen lees en de foto’s zie dan komt zo’n roadtrip toch weer een stukje hoger op de verlanglijst. Ik denk wel dat ik een camper zou huren ipv een auto.

  1. Camper of auto vonden wij nog wel een lastige afweging om te maken… Ik wil de volgende keer ook met de camper proberen, lijkt me ook erg gaaf!

 4. Wij hebben zelf ook een roadtrip gemaakt aan die kant van de Verenigde Staten en waren ook aangenaam verrast met de motels die we onderweg troffen. Het ontbijt is vaak wel wat aan de zoete kant, maar hier en daar konden we zelf wafels maken en bagels doen het ook altijd goed.

  1. Ja, ik was ook erg onder de indruk van de prachtige natuur daar. Heel erg mooi en heb nog lang niet alles ontdekt!

 5. Och nee, nooit leuk om je reis te beginnen met gedoe bij de balie. Al helemaal niet als dat 2x gebeurd. Eerst het visum van jouw vriend en dan de naam. Gelukkig liep daarna alles een stuk gesmeerder, op de jetlag na dan! Benieuwd naar de rest van jouw verhaal. Enneh, hoe kon deze roadtrip nou nooit op je bucklist staan? Het is er zo geweldig mooi! 😉

  1. Erg hè… ik ging vrijwel altijd naar Australië of Azië.. Maar ik ben inmiddels overtuigd 😉 Ja dat gedoe met documenten is echt balen maar ik heb het echt te vaak. Ik check dat soort dingen helemaal niet goed.

 6. Wat super leuk om dit te lezen! En wat ben ik jaloers op je roadtrip. Ben erg benieuwd naar je volgende verhaal. En dag gedoe met visum herken ik maar al te goed Haha

  1. Ik ben echt zo’n kneusje die niet alles goed checkt… Het heeft me helaas al vaker problemen opgeleverd 😉

 7. Gaaf! Ik heb ook een deel van deze trip gemaakt en vooral de nationale parken vond ik geweldig. En dit jaar ben ik nog een keer naar Californië en Nevada geweest, plus een citytrip San Francisco. Mooie stad 🙂

  1. Ik ben het helemaal met je eens. De natuur vond ik echt prachtig en divers. Ik wil ook graag een keer terug om nieuwe dingen te ontdekken.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.