Roadtrip zuidwest Amerika #2 Orange County, Big Sur to San Fran

by thatonetime
52 comments

Deze zomer maakte ik een rondreis door het zuidwesten van Amerika. Een reis die eigenlijk nooit bovenaan mijn wishlist stond, maar toch spontaan werkelijkheid werd. We waren 26 dagen onderweg en met onze huurauto crosten we meer dan 7000 km rond. Van problemen met ons visum tot de mooiste ontmoetingen met locals. Van de stranden in Malibu tot de watervallen in Yosemite. Van de gekte in Las Vegas tot de rotsformaties in Bryce Canyon. Amerika, wat was je geweldig. In dit reisdagboek neem ik je mee naar Orange County en the Big Sur.

Dag 3

Tijd om Orange County te verlaten en dan echt met onze roadtrip te beginnen. Dankzij de jetlag staan we al vroeg klaar om te vertrekken. Het plan was om richting San Francisco te rijden, maar al snel komen we erachter dat we dat nooit redden in een dag. We rijden om Los Angeles heen, maar dat is al een crime met alle stoplichten. Het duurt een eeuwigheid voordat we aan de andere kant van Los Angeles zijn en we stoppen in Malibu voor de lunch. We proberen hier de McDonald’s en vinden de porties eigenlijk nog wel meevallen (of tegenvallen 😉 ).

We willen eigenlijk Highway 1 volgen via the Big Sur San Francisco te bereiken. Toch besluiten we al vrij snel landinwaarts te gaan waar de bergwegen lonken. Dit blijkt al vrij snel een goede keuze te zijn en we genieten van de kronkelwegen door de bergen. Onderweg komen we het Malibu Creek State Park tegen waar we besluiten om een kijkje te nemen. We genieten van de prachtige uitzichten en besluiten spontaan te hiken. Dit is de eerste keer dat we er pas echt achterkomen hoe droog het hier is en wat een hitte het is in de brandende zon. We komen uit bij een natuurlijk zwembad waar de locals genieten van een verfrissende duik.

Na de hike besluiten we verder te rijden en komen in een wijngebied terecht met aan weerszijden meerdere wijngaarden. Een wijnproeverij klinkt me wel goed in de oren maar omdat het al vrij laat in de middag is, laten we dit aan ons voorbij gaan. We rijden via Santa Barbara naar Santa Maria en boeken hier een motelkamer voor de nacht. We eindigen in een grote kamer, inclusief bubbelbad in de woonkamer!


Dag 4

Na het genieten van het kingsize bed en bubbelbad, is het tijd om weg te gaan. We genieten wederom weer van het continental breakfast, maar deze keer hebben we geluk met vers fruit naast de zoete broodjes. Winning! 🙂 We besluiten nu weer richting de kust te rijden en via de Bis Sur naar San Francisco te gaan.

De kustweg was een aardig indrukwekkende weg met veel scherpe bochten en kliffen. Onderweg komen we zebra’s (hoe dan?) en zeeolifanten tegen in San Simeon, lunchen aan de kust in Cambria en rijden door naar Half Moon Bay. Het is inmiddels al donker geworden en er is met geen enkele mogelijkheid een kamer te vinden in dit dorp, tenzij we echt verrrr over ons budget willen gaan. Online vinden we een motel in een dorp wat zo’n 14 km verderop moet liggen. We besluiten om hierheen te rijden maar over deze 14 km doen we ruim een uur. Het blijkt dat we richting de grote stad rijden waardoor we van de éne file in de andere terechtkomen.

Éénmaal aangekomen in Belmont checken we in en gaan we snel opzoek naar een plek om te eten. De Mac, Taco Bell e.d. vind je overal wel, maar we willen iets anders. We eten bij het kleinste eettentje waar we ooit aten tijdens deze reis. Dit kleine burgertentje heeft, aldus vriendlief, de beste burgers en blijkt een waar succes te zijn. Ook proberen we hier de ‘echte’ American milkshakes. Zoet!


Dag 5 

De volgende ochtend halen we ergens in de buurt een ontbijtje en checken uit bij het motel. De motels en hotels blijken tot op heden een succes te zijn, vooral dankzij de lekkere grote, comfortabele bedden. Aan het einde van de ochtend vertrekken we naar het centrum van San Fransisco waar we een uur over doen.

Aankomend in de stad, besluiten we eerst de Golden Gate Bridge over te rijden, toch iets wat je gedaan moet hebben ofzo. Het is erg mistig, maar dat is eerder regelmaat dan uitzondering. We rijden door de stad en de gekleurde huizen vallen ons op. Ook de vele wegen omhoog en omlaag vallen ons op. Hoe vermoeiend moet dat zijn om te lopen? Ons hotel blijkt in een crappy buurt te zitten en het ziet er ook nog eens niet uit. Hoe ons verblijf er uitzag was echt verschrikkelijk, maar dat lees je de volgende keer.