Roadtrip zuidwest Amerika - San Fransisco 8

Roadtrip zuidwest Amerika #3 San Francisco

Deze zomer maakte ik een rondreis door het zuidwesten van de Verenigde Staten. Een reis die eigenlijk nooit bovenaan mijn wishlist stond, maar toch spontaan werkelijkheid werd. Ik was 26 dagen onderweg en met een huurauto legde ik meer dan 7000 km af. Van problemen met het visum tot de mooiste ontmoetingen met locals. Van de stranden in Malibu tot de watervallen in Yosemite. Van de gekte in Las Vegas tot de rotsformaties in Bryce Canyon. In dit reisdagboek neem ik je mee naar San Francisco.

Roadtrip zuidwest Amerika #3 San Francisco

Dag 5: San Francisco

We zijn net aangekomen in de grote stad San Francisco. Tijdens de zoektocht naar ons hotel blijkt dat we niet in een hele mooie wijk zitten, maar dat mag de pret niet drukken. Alle tentjes met dakloze mensen onder de brug is ons aanzicht. Aan de andere kant van de brug is het centrum en een heel ander aanzicht. We parkeren onze auto op een parkeerterrein waar we $60 moeten betalen voor twee dagen.

We kunnen nog niet inchecken dus we besluiten naar de lokale pub te gaan die naast het hotel gelegen zit. Hier eten en drinken we iets totdat we in kunnen checken. We komen er al snel achter dat onze keuze wellicht een verkeerde keuze is geweest.

Het hotel en de kamer is niet echt fantastisch. Ons bed is veel te klein en niet lang genoeg, de kamer is niet heel schoon en de vloer begint te trillen als er een truck langsrijdt. Daar komt ook nog bij dat het blijkt dat we gedeelde douche en toilet hebben (heb ik dus gewoon overheen gelezen). Vriendlief wil al haast in de auto slapen, maar ik heb gelukkig veel erger meegemaakt.

De rest van de dag verkennen we de stad, wandelen door het park, gaan wat shoppen, doen een dutje (lang leve die jetlag) en halen ergens een sandwich als avondeten. Het voordeel van deze plek is dat je lopend naar het centrum kunt gaan en binnen vijf minuten in de grote shoppingmalls staat. Dat maakt dan wel weer iets goed 😉

Dag 6: San Francisco

Vandaag besluiten we de stad te gaan verkennen en dit doen we met de ontzettend leuke, toeristische hop on hop off bus. Ik vind het fantastisch! We rijden door de stad terwijl de gids ondertussen dingen verteld over van alles en nog wat. We rijden wederom over de Golden Gate Bridge en hier ben ik zo blij met mijn gekochte dekentje, want het is er echt stervenskoud. San Francisco staat niet echt bekend om de warmte en ook deze ochtend wordt dan maar weer eens bewezen.

Na de tour stappen we uit bij Pier 39 en het is hier inmiddels erg druk geworden. We lunchen bij een eetcafé, bekijken de zeeleeuwen die aan het zonnen zijn en bezoeken de winkeltjes. We nemen de bus om richting de stad te staan en nu is dan echt tijd om te gaan winkelen. Waar het gisteren nog vooral windowshoppen was, vlogen de dollars nu over de toonbank.

Na het winkelen pakken we onze auto. Als eerste gingen we naar de beroemde Painted Ladies, de bekende koloniale huizen van de serie Full House. Hierna gingen we door naar Lombard Street, ook een bekende bezienswaardigheid.

Deze straat staat bekend om haar vele haarspeldbochten. Hoewel het maar een gewone straat in een woonwijk is, is het een hele happening geworden met verkeersregelaars en al. Gelukkig is het maar eventjes wachten en dan kunnen we aan de uitdaging beginnen. We hebben heel wat bekijks maar alles verloopt soepeltjes. We sluiten de avond af met wat eten en wat meer borrels in het café. San Francisco is zo slecht nog niet.

Nieuwsgierig naar meer Amerika?

Bezoek bijzonder Joshua Tree National Park: alle tips

Hollywood: ontdek de hoofdstad van de Amerikaanse filmindustrie

Roadtrip Zuidwest Amerika #9 Los Angeles

Roadtrip Zuidwest Amerika #8 Palm Springs to Joshua Tree National Park

Monument Valley Navajo Tribal Park: bezoek het wilde westen van Amerika

Wishlist: deze National Parks in zuidwest Amerika wil ik nog bezoeken

Hiken in Amerika: Malibu Creek State Park

Roadtrip Zuidwest Amerika #7 Bryce Canyon to Zion National Park

Een bezoek aan magisch Antelope Canyon

Death Valley National Park: wat te zien en doen

Yosemite National Park: omver geblazen door natuurpracht

Roadtrip Zuidwest Amerika #6 Grand Canyon to Monument Valley

ESTA aanvragen voor Amerika: tips & tricks

Roadtrip Zuidwest Amerika #5 Death Valley to Las Vegas

San Francisco, Amerika: alle tips voor je bezoek

National Parks in West-Amerika die ik bezocht

Roadtrip Zuidwest Amerika #4 Yosemite

Budget: kosten maand roadtrippen door Amerika

Roadtrip Zuidwest Amerika #2 Orange County, Big Sur to San Fran

Tips en feitjes over de Grand Canyon

Roadtrip Zuidwest Amerika #1 Orange County

Reisroute: vier weken Amerika

Beginnen met de voorpret voor je reis naar San Francisco?

Wil je een auto huren voor je reis door Amerika?

autohuur USA

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

45 Responses

 1. San Francisco lijkt me een hele leuke stad! Jammer dat je in een slecht hotel zat, dat kan het toch een beetje maken of breken. Wel heel fijn dat je zo dicht bij het centrum zat. Dat vind ik altijd heerlijk, dat je gewoon op je gemakje kunt wandelen. Ooit ga ik ook nog eens zo’n gave roadtrip maken door Amerika! Maar er staat nog zo veel meer op mijn lijstje.. 😉

  1. We zijn inmiddels ruim een jaar verder en we hebben het nog steeds over dat slechte hotel. 😉 Haha, ik snap je! Je wilt niet weten hoe lang mijn lijstje is!

 2. Jammer dat het hotel zo tegenviel, maar gelukkig heeft de stad het later wel ‘goedgemaakt’. Ik ben er nog nooit geweest, maar het klinkt super!

  1. Gelukkig wel, anders was het een dikke flop geweest! Als je een keer in de buurt bent, moet je de stad zeker eens gaan ontdekken. Het is een toffe stad. 🙂

  1. Dat dus! Ik ben het helemaal met je eens. Ik vond het prachtig, vooral de diversiteit en de prachtige natuur!

 3. De Golden Gate Bridge lijkt me inderdaad super om te zien en dan natuurlijk ook dat trammetje daar. Leuk dat jullie daar zijn geweest en dat je er zo’n uitgebreid mooi verslag van hebt gemaakt.

  1. Die tram hebben we inderdaad ook meerdere keren gezien, we zijn er alleen niet mee wezen rijden. De rij was echt mega lang!!

 4. Mooi verslag! Op mijn reis heb ik er niet aan gedacht een verslag te maken. Wel erg jammer als ik dit zo lees, maar jij haalt zo ook herinneringen bij me boven. Altijd leuk 😉

  1. Ik schrijf al jaren alles op, ik vind het ideaal want anders ben ik een maand later de helft alweer vergeten. 😉

 5. Geweldig ik ga je blog nog een keer uitgebreid lezen ik ga vd zomer ook richting SF en het is altijd leuk om ervaringen van anderen te lezen. Veel plezier nog???

  1. Wat een mooi vooruitzicht, veel plezier! 🙂 Mocht je nog dingen willen weten, laat maar weten hoor!

  1. Heerlijk hè! Wij zijn er maar twee dagen geweest maar had graag nog wat meer van de stad willen ontdekken..

 6. Wat een bijzondere reis zeg! Kan me zo goed voorstellen dat je baalde van het hotel, niks zo vervelend als een tegenvallende hotelkamer als je toe bent aan een nacht goed slapen:)

  1. Heel vervelend. Ook nog eens een smak met geld neerleggen voor zo’n kamer. We hadden er iets meer van verwacht. 🙁

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars