Roadtrip zuidwest Amerika #3 San Francisco

by thatonetime
45 comments

Deze zomer maakte ik een rondreis door het zuidwesten van Amerika. Een reis die eigenlijk nooit bovenaan mijn wishlist stond, maar toch spontaan werkelijkheid werd. We waren 26 dagen onderweg en met onze huurauto crosten we meer dan 7000 km rond. Van problemen met ons visum tot de mooiste ontmoetingen met locals. Van de stranden in Malibu tot de watervallen in Yosemite. Van de gekte in Las Vegas tot de rotsformaties in Bryce Canyon. Amerika, wat was je geweldig. In dit reisdagboek neem ik je mee naar San Francisco.

Dag 5

We zijn net aangekomen in de grote stad San Francisco. Tijdens de zoektocht naar ons hotel blijkt dat we niet in een hele mooie wijk zitten, maar dat mag de pret niet drukken. Alle tentjes met dakloze mensen onder de brug is ons aanzicht. Aan de andere kant van de brug is het centrum en een heel ander aanzicht. We parkeren onze auto op een parkeerterrein waar we $60 moeten betalen voor twee dagen.

We kunnen nog niet inchecken dus we besluiten naar de lokale pub te gaan die naast het hotel gelegen zit. Hier eten en drinken we iets totdat we in kunnen checken. We komen er al snel achter dat onze keuze wellicht een verkeerde keuze is geweest.

Het hotel en de kamer is niet echt fantastisch. Ons bed is veel te klein en niet lang genoeg, de kamer is niet heel schoon en de vloer begint te trillen als er een truck langsrijdt. Daar komt ook nog bij dat het blijkt dat we gedeelde douche en toilet hebben (heb ik dus gewoon overheen gelezen). Vriendlief wil al haast in de auto slapen, maar ik heb gelukkig veel erger meegemaakt.

De rest van de dag verkennen we de stad, wandelen door het park, gaan wat shoppen, doen een dutje (lang leve die jetlag) en halen ergens een sandwich als avondeten. Het voordeel van deze plek is dat je lopend naar het centrum kunt gaan en binnen vijf minuten in de grote shoppingmalls staat. Dat maakt dan wel weer iets goed 😉


Dag 6

Vandaag besluiten we de stad te gaan verkennen en dit doen we met de ontzettend leuke, toeristische hop on hop off bus. Ik vind het fantastisch! We rijden door de stad terwijl de gids ondertussen dingen verteld over van alles en nog wat. We rijden wederom over de Golden Gate Bridge en hier ben ik zo blij met mijn gekochte dekentje, want het is er echt stervenskoud. San Francisco staat niet echt bekend om de warmte en ook deze ochtend wordt dan maar weer eens bewezen.

Na de tour stappen we uit bij Pier 39 en het is hier inmiddels erg druk geworden. We lunchen bij een eetcafé, bekijken de zeeleeuwen die aan het zonnen zijn en bezoeken de winkeltjes. We nemen de bus om richting de stad te staan en nu is dan echt tijd om te gaan winkelen. Waar het gisteren nog vooral windowshoppen was, vlogen de dollars nu over de toonbank.

Na het winkelen pakken we onze auto. Als eerste gingen we naar de beroemde Painted Ladies, de bekende koloniale huizen van de serie Full House. Hierna gingen we door naar Lombard Street, ook een bekende bezienswaardigheid.

Deze straat staat bekend om haar vele haarspeldbochten. Hoewel het maar een gewone straat in een woonwijk is, is het een hele happening geworden met verkeersregelaars en al. Gelukkig is het maar eventjes wachten en dan kunnen we aan de uitdaging beginnen. We hebben heel wat bekijks maar alles verloopt soepeltjes. We sluiten de avond af met wat eten en wat meer borrels in het café. San Francisco is zo slecht nog niet. 😀

San Francisco, Amerika