Roadtrip zuidwest Amerika #4 Yosemite

by thatonetime
60 comments

Deze zomer maakte ik een rondreis door het zuidwesten van Amerika. Een reis die eigenlijk nooit bovenaan mijn wishlist stond, maar toch spontaan werkelijkheid werd. We waren 26 dagen onderweg en met onze huurauto crosten we meer dan 7000 km rond. Van problemen met ons visum tot de mooiste ontmoetingen met locals. Van de stranden in Malibu tot de watervallen in Yosemite. Van de gekte in Las Vegas tot de rotsformaties in Bryce Canyon. Amerika, wat was je geweldig. In dit reisdagboek neem ik je mee naar Yosemite National Park.

Dag 7

Tijd om zo snel mogelijk het crappy hotel te verlaten. Tot nooit meer! We zetten onze roadtrip voort richting Yosemite. We gaan de hoogte in en rijden over de mooiste bergwegen. We komen rond lunchtijd aan in een klein bergdorpje genaamd Mi-wuk Village. De aardige hoteleigenaar geeft ons wat tips om ons de rest van de dag te vermaken.

We starten met een hike door het mooie Caleveras Big Trees state park ($10 entree). Een prachtig park met immense sequoia bomen. Wist je dat de dikste mammoetbomen hier een diameter van zo’n 10 meter hebben? Wist je dat deze bomen wel tot 80 meter hoog kunnen worden? Ik overdrijf niet.. Veel van deze sequoia’s zijn te vinden in Californië, dus we zijn op de goede plek.

Aan het einde van de middag bezoeken we het oude mijndorpje Columbia. In het Columbia State Historic Park krijg je een inkijkje hoe het leven er vroeger tijdens de gold rush uitzag. Tof om dit open-air museum gezien te hebben, hoewel het wel erg op toeristen is ingesteld. In de avond gaan we uit eten in het nabijgelegen dorpje Plain Harte en geniet ik van de grootste en lekkerste steak ever. Ik eet zo veel dat ik de rest van de avond praktisch niet meer kan bewegen.


Dag 8

We zijn inmiddels een week onderweg en de jetlag is zo goed als weg. Man, wat had ik hier last van en ik ben eindelijk weer een beetje te genieten 🙂 In de ochtend besluit ik een duik te nemen in het zwembad voordat we op pad gaan. Op naar Yosemite. Voordat ik begon aan deze reis had ik niet veel dingen in de planning, maar dit was toch wel één van de dingen die ik graag wilde zien. Tijdens onze reis naar het National park worden we al vrij snel omgeleid. Dankzij de bosbranden (lang leve de droogte!) zijn meerdere wegen afgesloten en zijn de brandweerauto’s niet aan te slepen. De één na de andere brandweerauto komen we tegen, wel een stuk of 30-40.

Bij de ingang kopen we een America the beautiful pass van $80. Hiermee krijg je een jaar lang toegang tot alle Nationale parken van Amerika. We beginnen goed. Omdat we de westelijke ingang van het park hebben genomen is onze eerste stop Tunnel View. Dit is één van de mooiste uitkijkpunten waarbij je zo de vallei inkijkt met aan weerszijden granieten rotsen. Wat is het mooi!!

We vervolgen onze reis naar Yosemite Village, waar we wat te eten en drinken halen. Het parkeren blijkt even lastig want er zijn al genoeg toeristen te vinden. Na de lunch bezoeken we Yosemite Falls. Dit is maar een korte wandeling naar het punt waar we goed uitzicht hebben op de waterval en onze laatste stop is Glacier Point.

Dit is een hele weg naar ‘boven’. Na heel wat slingerwegen kunnen we niet verder en moeten het laatste stuk met de bus afleggen. Deze (gratis) bus brengt ons helemaal naar het eindpunt, wat het mooie Glacier Point is. Glacier Point wordt wel het mooiste en meest indrukwekkende uitzichtpunt van het park genoemd. Van deze hoogte kijk je uit op de gehele vallei inclusief de reusachtige granieten rotsen. Zo mooi!! k heb een beetje last van het hoogteverschil en moet even bijkomen als ik boven ben. Als de misselijkheid weg is, kan ik genieten van het indrukwekkende landschap. Wat is het hier mooi zeg!

Na alles in ons opgenomen te hebben en alles op beeld vastgelegd te hebben, beginnen we aan de terugreis naar beneden en het duurt even voordat we weer in de vallei staan. Ik vind het zo indrukwekkend (en soms best wel eng) om hier rond te rijden. Lekker in ons eigen autootje over deze kronkelige bergwegen met de nieuwste hits op de achtergrond, heerlijk.

We vervolgen onze route naar Tioga Road. Via deze weg rijden we uiteindelijk naar het bergdorpje Mammoth Lakes, waar we een motelkamer hebben geboekt voor twee dagen. De volgende dag willen we namelijk erg graag terug naar dit mooie gebied. We rijden langs het mooie Tenaya Lake en verruilen daarna al snel de bergen voor de groene vlaktes (natuurlijk omringd door bergen).

Ik sta versteld van het mooie Tuolumne Meadows en ben aangenaam verrast door de mooie omgeving. We wandelen een stukje waarna we dan echt alles achterlaten en inruilen voor Mammoth Lakes. Dit blijkt een topbestemming te zijn. Het motel waar we verblijven heeft om 17.00 uur happy hour met gratis wijn en kaasplankje, echt iets voor mij en ook hier kan ik intens van genieten. 😉 We eten daarna nog iets bij een eettentje in de buurt en daarna is het wel gebeurd voor vandaag. Veel energie zit er niet meer in en we bereiden ons voor op een nieuwe dag Yosemite.


Dag 9 

We staan vandaag vroeg op omdat we terug willen gaan naar Yosemite National Park. Eerst genieten we van het ontbijt bij ons motel waar verse pannenkoeken voor ons worden gebakken; een heerlijke bodem om even op te kunnen teren. Na het ontbijtje rijden we terug naar Yosemite Village, een tocht wat wel een paar uurtjes duurt maar wat al genieten is dankzij de prachtige uitzichten. In Yosemite Village lunchen we waa