Yosemite National Park, zuidwesten Amerika 117

Roadtrip zuidwest Amerika #4 Yosemite

Deze zomer maakte ik een rondreis door het zuidwesten van de Verenigde Staten. Een reis die eigenlijk nooit bovenaan mijn wishlist stond, maar toch spontaan werkelijkheid werd. Ik was 26 dagen onderweg en met een huurauto legde ik meer dan 7000 km af. Van problemen met het visum tot de mooiste ontmoetingen met locals. Van de stranden in Malibu tot de watervallen in Yosemite. Van de gekte in Las Vegas tot de rotsformaties in Bryce Canyon. In dit reisdagboek neem ik je mee naar Yosemite National Park.

Roadtrip zuidwest Amerika #4 Yosemite

Dag 7: San Francisco – Caleveras Big Trees State Park – Columbia – Mi-Wuk Village

Tijd om zo snel mogelijk het crappy hotel te verlaten. Tot nooit meer! We zetten onze roadtrip voort richting Yosemite. We gaan de hoogte in en rijden over de mooiste bergwegen. We komen rond lunchtijd aan in een klein bergdorpje genaamd Mi-wuk Village. De aardige hoteleigenaar geeft ons wat tips om ons de rest van de dag te vermaken.

We starten met een hike door het mooie Caleveras Big Trees state park ($10 entree). Een prachtig park met immense sequoia bomen. Wist je dat de dikste mammoetbomen hier een diameter van zo’n 10 meter hebben? Wist je dat deze bomen wel tot 80 meter hoog kunnen worden? Ik overdrijf niet.. Veel van deze sequoia’s zijn te vinden in Californië, dus we zijn op de goede plek.

Aan het einde van de middag bezoeken we het oude mijndorpje Columbia. In het Columbia State Historic Park krijg je een inkijkje hoe het leven er vroeger tijdens de gold rush uitzag. Tof om dit open-air museum gezien te hebben, hoewel het wel erg op toeristen is ingesteld. In de avond gaan we uit eten in het nabijgelegen dorpje Plain Harte en geniet ik van de grootste en lekkerste steak ever. Ik eet zo veel dat ik de rest van de avond praktisch niet meer kan bewegen.

Dag 8: Yosemite – Mammoth Lakes

We zijn inmiddels een week onderweg en de jetlag is zo goed als weg. Man, wat had ik hier last van en ik ben eindelijk weer een beetje te genieten 🙂 In de ochtend besluit ik een duik te nemen in het zwembad voordat we op pad gaan. Op naar Yosemite. Voordat ik begon aan deze reis had ik niet veel dingen in de planning, maar dit was toch wel één van de dingen die ik graag wilde zien. Tijdens onze reis naar het National park worden we al vrij snel omgeleid. Dankzij de bosbranden (lang leve de droogte!) zijn meerdere wegen afgesloten en zijn de brandweerauto’s niet aan te slepen. De één na de andere brandweerauto komen we tegen, wel een stuk of 30-40.

Bij de ingang kopen we een America the beautiful pass van $80. Hiermee krijg je een jaar lang toegang tot alle Nationale parken van Amerika. We beginnen goed. Omdat we de westelijke ingang van het park hebben genomen is onze eerste stop Tunnel View. Dit is één van de mooiste uitkijkpunten waarbij je zo de vallei inkijkt met aan weerszijden granieten rotsen. Wat is het mooi!!

We vervolgen onze reis naar Yosemite Village, waar we wat te eten en drinken halen. Het parkeren blijkt even lastig want er zijn al genoeg toeristen te vinden. Na de lunch bezoeken we Yosemite Falls. Dit is maar een korte wandeling naar het punt waar we goed uitzicht hebben op de waterval en onze laatste stop is Glacier Point.

Dit is een hele weg naar ‘boven’. Na heel wat slingerwegen kunnen we niet verder en moeten het laatste stuk met de bus afleggen. Deze (gratis) bus brengt ons helemaal naar het eindpunt, wat het mooie Glacier Point is. Glacier Point wordt wel het mooiste en meest indrukwekkende uitzichtpunt van het park genoemd. Van deze hoogte kijk je uit op de gehele vallei inclusief de reusachtige granieten rotsen. Zo mooi!! k heb een beetje last van het hoogteverschil en moet even bijkomen als ik boven ben. Als de misselijkheid weg is, kan ik genieten van het indrukwekkende landschap. Wat is het hier mooi zeg!

Na alles in ons opgenomen te hebben en alles op beeld vastgelegd te hebben, beginnen we aan de terugreis naar beneden en het duurt even voordat we weer in de vallei staan. Ik vind het zo indrukwekkend (en soms best wel eng) om hier rond te rijden. Lekker in ons eigen autootje over deze kronkelige bergwegen met de nieuwste hits op de achtergrond, heerlijk.

We vervolgen onze route naar Tioga Road. Via deze weg rijden we uiteindelijk naar het bergdorpje Mammoth Lakes, waar we een motelkamer hebben geboekt voor twee dagen. De volgende dag willen we namelijk erg graag terug naar dit mooie gebied. We rijden langs het mooie Tenaya Lake en verruilen daarna al snel de bergen voor de groene vlaktes (natuurlijk omringd door bergen).

Ik sta versteld van het mooie Tuolumne Meadows en ben aangenaam verrast door de mooie omgeving. We wandelen een stukje waarna we dan echt alles achterlaten en inruilen voor Mammoth Lakes. Dit blijkt een topbestemming te zijn. Het motel waar we verblijven heeft om 17.00 uur happy hour met gratis wijn en kaasplankje, echt iets voor mij en ook hier kan ik intens van genieten. 😉 We eten daarna nog iets bij een eettentje in de buurt en daarna is het wel gebeurd voor vandaag. Veel energie zit er niet meer in en we bereiden ons voor op een nieuwe dag Yosemite.

Dag 9: Yosemite – Mammoth Lakes

We staan vandaag vroeg op omdat we terug willen gaan naar Yosemite National Park. Eerst genieten we van het ontbijt bij ons motel waar verse pannenkoeken voor ons worden gebakken; een heerlijke bodem om even op te kunnen teren. Na het ontbijtje rijden we terug naar Yosemite Village, een tocht wat wel een paar uurtjes duurt maar wat al genieten is dankzij de prachtige uitzichten. In Yosemite Village lunchen we waarna we deze plek vrij snel weer verlaten in verband met de drukte.

We besluiten om vandaag vooral Tioga Road te ontdekken. We bezoeken het prachtige Tenaya Lake wat we vrijwel alleen voor onszelf hebben. Heerlijk rustig en ik vind vooral de weerspiegeling van de bergen in het water zo mooi. Daarna stoppen we bij nog wat uitzichtpunten waarna we eindigen bij Tuolumne Meadows. Hier genieten we aan het water van de prachtige groene vlaktes vol met bloemen (die half platgestampt worden door toeristen die overal maar doorheen banjeren) en een rivier vol vis met sterke stroming. De omgeving is echt prachtig en met een felle zon erbij is het optimaal genieten.

Na ons avontuur rijden we terug naar Mammoth Lakes, waar we ons de rest van de middag vermaken met de was en boodschappen doen. Dingen die af en toe moeten gebeuren. 😉 We eten Mexicaans en kunnen ook nog genieten van een glaasje wijn en een kaasplankje bij terugkomst. Er gaat niets boven een lekker koud wijntje in de brandende zon! 😀 Wat is het leven hier heerlijk.

Nieuwsgierig naar meer Amerika?

Bezoek bijzonder Joshua Tree National Park: alle tips

Hollywood: ontdek de hoofdstad van de Amerikaanse filmindustrie

Roadtrip Zuidwest Amerika #9 Los Angeles

Roadtrip Zuidwest Amerika #8 Palm Springs to Joshua Tree National Park

Monument Valley Navajo Tribal Park: bezoek het wilde westen van Amerika

Wishlist: deze National Parks in zuidwest Amerika wil ik nog bezoeken

Hiken in Amerika: Malibu Creek State Park

Roadtrip Zuidwest Amerika #7 Bryce Canyon to Zion National Park

Een bezoek aan magisch Antelope Canyon

Death Valley National Park: wat te zien en doen

Yosemite National Park: omver geblazen door natuurpracht

Roadtrip Zuidwest Amerika #6 Grand Canyon to Monument Valley

ESTA aanvragen voor Amerika: tips & tricks

Roadtrip Zuidwest Amerika #5 Death Valley to Las Vegas

San Francisco, Amerika: alle tips voor je bezoek

National Parks in West-Amerika die ik bezocht

Roadtrip Zuidwest Amerika #3 San Fransisco

Budget: kosten maand roadtrippen door Amerika

Roadtrip Zuidwest Amerika #2 Orange County, Big Sur to San Fran

Tips en feitjes over de Grand Canyon

Roadtrip Zuidwest Amerika #1 Orange County

Reisroute: vier weken Amerika

Beginnen met de voorpret voor je reis naar Yosemite?

Wil je een auto huren voor je reis door Amerika?

autohuur USA

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

60 Responses

  1. Haha, ik wil die trip ook graag eens overdoen! Het is een roadtrip die veel gedaan wordt en populair is, maar ik snap het wel! Het is zo mooi daar! 😀

 1. Ik vond Glacier Point ook één van de mooiste uitzichtpunten in Yosemite National Park. We zijn begonnen vanuit Mammoth Lakes, over de Tioga Pass en zo via Yosemite Village naar het punt toe gereden. Het is een prachtig park en ik zou de volgende keer ook meer dagen uittrekken voor een verdere verkenning van het park.

  1. Gaaf zeg! Ik kan ook niet wachten totdat ik een keer terug kan! Lijkt me heel gaaf om nieuwe uithoeken van het park te ontdekken. 🙂

  1. Ik kan het je zeker aanraden! Het is zo mooi en overweldigend daar! 😀 Ik zou graag terug willen.

 2. Zo herkenbaar, ikke dol op Yosemite NP. Ik ben een slimme dus hier kan ik mijn hart ophalen ( alleen kijken hoor :)) Wij hebben hier zoveel prachtige wandelingen gemaakt. 3 keer stond ik buiten het park, maar de laatste keer in het park, wat gaaf was dit. Heerlijk om jouw verhaal te lezen.

 3. Wat heerlijk. Ik ben afgelopen zomer ook in Yosemite geweest en wat is het daar mooi!!! Ik had graag net als jij daar wat langer willen blijven. Wij hebben echt maar een flitsbezoekje gebracht aan Yosemite NP, maar eentje om te herinneren!

  1. Dat kan ik me heel goed voorstellen. Wij zijn er twee dagen geweest en zelfs dat voelde al als een flitsbezoek. Er is zoveel moois te zien..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.