Roadtrip zuidwest Amerika #4 Yosemite

by thatonetime
60 comments

Deze zomer maakte ik een rondreis door het zuidwesten van Amerika. Een reis die eigenlijk nooit bovenaan mijn wishlist stond, maar toch spontaan werkelijkheid werd. We waren 26 dagen onderweg en met onze huurauto crosten we meer dan 7000 km rond. Van problemen met ons visum tot de mooiste ontmoetingen met locals. Van de stranden in Malibu tot de watervallen in Yosemite. Van de gekte in Las Vegas tot de rotsformaties in Bryce Canyon. Amerika, wat was je geweldig. In dit reisdagboek neem ik je mee naar Yosemite National Park.

Dag 7

Tijd om zo snel mogelijk het crappy hotel te verlaten. Tot nooit meer! We zetten onze roadtrip voort richting Yosemite. We gaan de hoogte in en rijden over de mooiste bergwegen. We komen rond lunchtijd aan in een klein bergdorpje genaamd Mi-wuk Village. De aardige hoteleigenaar geeft ons wat tips om ons de rest van de dag te vermaken.

We starten met een hike door het mooie Caleveras Big Trees state park ($10 entree). Een prachtig park met immense sequoia bomen. Wist je dat de dikste mammoetbomen hier een diameter van zo’n 10 meter hebben? Wist je dat deze bomen wel tot 80 meter hoog kunnen worden? Ik overdrijf niet.. Veel van deze sequoia’s zijn te vinden in Californië, dus we zijn op de goede plek.

Aan het einde van de middag bezoeken we het oude mijndorpje Columbia. In het Columbia State Historic Park krijg je een inkijkje hoe het leven er vroeger tijdens de gold rush uitzag. Tof om dit open-air museum gezien te hebben, hoewel het wel erg op toeristen is ingesteld. In de avond gaan we uit eten in het nabijgelegen dorpje Plain Harte en geniet ik van de grootste en lekkerste steak ever. Ik eet zo veel dat ik de rest van de avond praktisch niet meer kan bewegen.


Dag 8

We zijn inmiddels een week onderweg en de jetlag is zo goed als weg. Man, wat had ik hier last van en ik ben eindelijk weer een beetje te genieten 🙂 In de ochtend besluit ik een duik te nemen in het zwembad voordat we op pad gaan. Op naar Yosemite. Voordat ik begon aan deze reis had ik niet veel dingen in de planning, maar dit was toch wel één van de dingen die ik graag wilde zien. Tijdens onze reis naar het National park worden we al vrij snel omgeleid. Dankzij de bosbranden (lang leve de droogte!) zijn meerdere wegen afgesloten en zijn de brandweerauto’s niet aan te slepen. De één na de andere brandweerauto komen we tegen, wel een stuk of 30-40.

Bij de ingang kopen we een America the beautiful pass van $80. Hiermee krijg je een jaar lang toegang tot alle Nationale parken van Amerika. We beginnen goed. Omdat we de westelijke ingang van het park hebben genomen is onze eerste stop Tunnel View. Dit is één van de mooiste uitkijkpunten waarbij je zo de vallei inkijkt met aan weerszijden granieten rotsen. Wat is het mooi!!

We vervolgen onze reis naar Yosemite Village, waar we wat te eten en drinken halen. Het parkeren blijkt even lastig want er zijn al genoeg toeristen te vinden. Na de lunch bezoeken we Yosemite Falls. Dit is maar een korte wandeling naar het punt waar we goed uitzicht hebben op de waterval en onze laatste stop is Glacier Point.

Dit is een hele weg naar ‘boven’. Na heel wat slingerwegen kunnen we niet verder en moeten het laatste stuk met de bus afleggen. Deze (gratis) bus brengt ons helemaal naar het eindpunt, wat het mooie Glacier Point is. Glacier Point wordt wel het mooiste en meest indrukwekkende uitzichtpunt van het park genoemd. Van deze hoogte kijk je uit op de gehele vallei inclusief de reusachtige granieten rotsen. Zo mooi!! k heb een beetje last van het hoogteverschil en moet even bijkomen als ik boven ben. Als de misselijkheid weg is, kan ik genieten van het indrukwekkende landschap. Wat is het hier mooi zeg!

Na alles in ons opgenomen te hebben en alles op beeld vastgelegd te hebben, beginnen we aan de terugreis naar beneden en het duurt even voordat we weer in de vallei staan. Ik vind het zo indrukwekkend (en soms best wel eng) om hier rond te rijden. Lekker in ons eigen autootje over deze kronkelige bergwegen met de nieuwste hits op de achtergrond, heerlijk.

We vervolgen onze route naar Tioga Road. Via deze weg rijden we uiteindelijk naar het bergdorpje Mammoth Lakes, waar we een motelkamer hebben geboekt voor twee dagen. De volgende dag willen we namelijk erg graag terug naar dit mooie gebied. We rijden langs het mooie Tenaya Lake en verruilen daarna al snel de bergen voor de groene vlaktes (natuurlijk omringd door bergen).

Ik sta versteld van het mooie Tuolumne Meadows en ben aangenaam verrast door de mooie omgeving. We wandelen een stukje waarna we dan echt alles achterlaten en inruilen voor Mammoth Lakes. Dit blijkt een topbestemming te zijn. Het motel waar we verblijven heeft om 17.00 uur happy hour met gratis wijn en kaasplankje, echt iets voor mij en ook hier kan ik intens van genieten. 😉 We eten daarna nog iets bij een eettentje in de buurt en daarna is het wel gebeurd voor vandaag. Veel energie zit er niet meer in en we bereiden ons voor op een nieuwe dag Yosemite.


Dag 9 

We staan vandaag vroeg op omdat we terug willen gaan naar Yosemite National Park. Eerst genieten we van het ontbijt bij ons motel waar verse pannenkoeken voor ons worden gebakken; een heerlijke bodem om even op te kunnen teren. Na het ontbijtje rijden we terug naar Yosemite Village, een tocht wat wel een paar uurtjes duurt maar wat al genieten is dankzij de prachtige uitzichten. In Yosemite Village lunchen we waarna we deze plek vrij snel weer verlaten in verband met de drukte.

We besluiten om vandaag vooral Tioga Road te ontdekken. We bezoeken het prachtige Tenaya Lake wat we vrijwel alleen voor onszelf hebben. Heerlijk rustig en ik vind vooral de weerspiegeling van de bergen in het water zo mooi. Daarna stoppen we bij nog wat uitzichtpunten waarna we eindigen bij Tuolumne Meadows. Hier genieten we aan het water van de prachtige groene vlaktes vol met bloemen (die half platgestampt worden door toeristen die overal maar doorheen banjeren) en een rivier vol vis met sterke stroming. De omgeving is echt prachtig en met een felle zon erbij is het optimaal genieten.

Na ons avontuur rijden we terug naar Mammoth Lakes, waar we ons de rest van de middag vermaken met de was en boodschappen doen. Dingen die af en toe moeten gebeuren. 😉 We eten Mexicaans en kunnen ook nog genieten van een glaasje wijn en een kaasplankje bij terugkomst. Er gaat niets boven een lekker koud wijntje in de brandende zon! 😀 Wat is het leven hier heerlijk!!

Caleveras Big Trees, Amerika
Mining Town Columbia, Amerika
Yosemite, Amerika
Yosemite, Amerika
Yosemite, Amerika
Tioga Road, Yosemite, Amerika
Yosemite, Amerika
Yosemite, Amerika
Tenaya Lake, Yosemite, Amerika
Mammoth Lakes, Amerika

Nieuwsgierig naar meer?

#1 Orange County

#2 Orange County, Big Sur to San Fran

#3 San Francisco 


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Yosemite?

Wil je een auto huren voor je reis door Amerika?

autohuur USA

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet 

60 comments
0

You may also like

60 comments

Simone mei 9, 2018 - 6:27 pm

Yosemite vond ik zo geweldig mooi en indrukwekkend.

Reply
thatonetime mei 9, 2018 - 8:25 pm

Ik vond Yosemite ook overweldigend! Ik wil graag nog eens terug. 🙂

Reply
Jadis maart 3, 2018 - 5:03 pm

Heerlijk plaatjes kijken! Wordt blij van deze mooie fotos

Reply
thatonetime maart 5, 2018 - 7:33 pm

Haha, mooizo! Je zou het eens in het echt moeten zien… 😉

Reply
Susan maart 2, 2018 - 7:11 pm

Heerlijk om te lezen en de foto’s te bekijken, wat een plaatjes! Letterlijk en figuurlijk, haha…

Reply
thatonetime maart 5, 2018 - 7:31 pm

Haha, dankjewel!

Reply
Emmy maart 2, 2018 - 2:44 pm

Wat een mooie beelden en heerlijk verslag. Dank je daarvoor. Even lekker zitte genietn 😉

Reply
thatonetime maart 5, 2018 - 7:31 pm

Haha mooizo, dankjewel! 🙂

Reply
Nicole Orriëns maart 2, 2018 - 7:24 am

Wat is de natuur daar ook schitterend en overweldigend zeg!
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Ziek….My Profile

Reply
thatonetime maart 5, 2018 - 7:30 pm

Dat is het zeker! Het is zo’n mooie plek. 🙂

Reply
Bianca maart 1, 2018 - 4:24 pm

Wat een mooie reis. Die reusachtige bomen alleen al lijken me echt bijzonder om te zien.

Reply
thatonetime maart 5, 2018 - 7:40 pm

Ja, die zijn echt huge! Zo mooi om te zien! 😀

Reply
Debbythechocoholic maart 1, 2018 - 10:41 am

Wauw dit lijkt me echt een mega-fantastische ervaring! Wat een prachtige omgevingen daar!

Reply
Kimberly februari 28, 2018 - 1:59 pm

Wat zie jij een boel mooie dingen zeg, spontaan zin om ver weg te gaan als ik die foto’s zie 🙂

Reply
Shirley februari 27, 2018 - 9:18 pm

Leuk om je verhalen te lezen 😉
Shirley onlangs geplaatst…Cosmo: nice to meet you!My Profile

Reply
thatonetime februari 28, 2018 - 9:57 am

Dankjewel! 🙂

Reply
Judith februari 26, 2018 - 6:49 pm

Hier wil ik ook echt nog eens heen, sowieso jouw hele roadtrip zou ik wel willen doen

Reply
thatonetime februari 26, 2018 - 7:05 pm

Haha, ik wil die trip ook graag eens overdoen! Het is een roadtrip die veel gedaan wordt en populair is, maar ik snap het wel! Het is zo mooi daar! 😀

Reply
Linda | travellersoftheworld februari 26, 2018 - 10:15 am

Wauw wat een geweldige foto’s! Een roadtrip door dit deel van de USA staat heel hoog op mijn lijstje, onder andere voor Yosemite, wat een mooi stukje natuur zeg 🙂
Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…Haal de reissferen in huis met deze prachtige wereldkaart!My Profile

Reply
thatonetime februari 26, 2018 - 5:07 pm

Ja, het is er echt prachtig! Toch maar op de lijst zetten voor de wereldreis! 😉

Reply
Hip on Trip februari 26, 2018 - 7:40 am

Leuk verslag! Ik ben er ook ooit geweest, lang geleden. Maar waande me even helemaal terug daar. Mooie foto’s ook.

Reply
thatonetime februari 26, 2018 - 5:05 pm

Leuk om te horen, dankjewel! 🙂

Reply
julia februari 25, 2018 - 10:59 pm

Ooh wat een heerlijke bijzondere, jaloers makende reis. Geweldig genieten en veel gezien.

Reply
thatonetime februari 26, 2018 - 5:03 pm

Dankjewel! We hebben onwijs veel dingen gezien en gedaan. Ik zou zo teruggaan!

Reply
Sherry februari 25, 2018 - 9:24 pm

Leuke artikel en roadtrip. Ik krijg ook zo een zin om op roadtrip te gaan.
Sherry onlangs geplaatst…Winactie: L’oreal mascara + eyelinerMy Profile

Reply
thatonetime februari 26, 2018 - 5:02 pm

Als ik er over schrijf, krijg ik ook zo’n zin om weer weg te gaan! 😀

Reply
The lemon kitchen februari 25, 2018 - 6:52 pm

Ziet er echt prachtig uit! Ik ben geïnspireerd, dankjewel!
The lemon kitchen onlangs geplaatst…Zelf knoflookmayonaise (alioli) makenMy Profile

Reply
thatonetime februari 26, 2018 - 5:00 pm

Alsjeblieft! 🙂 Het is er ook echt prachtig, geen filtertjes nodig voor de foto’s!

Reply
Bianca Schrijft februari 25, 2018 - 6:20 pm

Yosemite lijkt me zo mooi om te zien. Ik ben ook zo blij dat dit soort lokaties tegenwoordig beter tot goed beschermd worden.
Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Recensie: Codenaam Coco, vijftien jaar en bij het verzet – Carmen ReidMy Profile

Reply
thatonetime februari 26, 2018 - 5:00 pm

Helemaal mee eens! Het is echt overweldigend om daadwerkelijk in het park te staan.

Reply
Kheira februari 25, 2018 - 4:30 pm

Oh wat mooi! Ik wil dolgraag een keer naar Yosemite!
Kheira onlangs geplaatst…Marshmallow BrowniesMy Profile

Reply
thatonetime februari 26, 2018 - 4:59 pm

Het is zeker mooi, echt prachtig!! Moet je zeker een keer gaan als je de kans krijgt.

Reply
Rieneke | Backpackjunkies februari 25, 2018 - 12:59 pm

Ik vond Glacier Point ook één van de mooiste uitzichtpunten in Yosemite National Park. We zijn begonnen vanuit Mammoth Lakes, over de Tioga Pass en zo via Yosemite Village naar het punt toe gereden. Het is een prachtig park en ik zou de volgende keer ook meer dagen uittrekken voor een verdere verkenning van het park.
Rieneke | Backpackjunkies onlangs geplaatst…Berlijn – Reichstag, Brandenburger Tor & Berliner DomMy Profile

Reply
thatonetime februari 26, 2018 - 4:58 pm

Gaaf zeg! Ik kan ook niet wachten totdat ik een keer terug kan! Lijkt me heel gaaf om nieuwe uithoeken van het park te ontdekken. 🙂

Reply
Neeltje | Thoughts in Style februari 25, 2018 - 11:46 am

Yosemite ziet er echt heel mooi uit! Leuk dit verslag weer 🙂

Reply
thatonetime februari 26, 2018 - 4:56 pm

Dankjewel! 😀 Het is zo mooi daar!

Reply
Gabrielle februari 25, 2018 - 7:01 am

Jeetje wat hebben jullie een mooie reis gehad. Yosemite is super gaaf! 😊

Reply
thatonetime februari 26, 2018 - 4:56 pm

We hebben echt een prachtige reis gehad, het was heel mooi! Ben je er ook geweest?

Reply
Eva februari 24, 2018 - 7:46 pm

Oh wow wat een coole reis! Is ook echt een droom van mij 😀
Eva onlangs geplaatst…NYX Antwerp en CopenhagenMy Profile

Reply
thatonetime februari 26, 2018 - 4:55 pm

Moet je zeker een keer doen, het is zo gaaf!

Reply
Jessica februari 24, 2018 - 7:05 pm

Wauw ik wil zo graag! Ik moet nog even wachten (half september gaan wij pas)! Ik ga even al je andere artikelen lezen over amerika!
Jessica onlangs geplaatst…Afvallen met Jess – nieuwe uitdagingenMy Profile

Reply
thatonetime februari 26, 2018 - 4:55 pm

Leuk! Wat een heerlijk vooruitzicht heb je! Hoe lang gaan jullie heen en wat is jullie plan?

Reply
Amelie februari 24, 2018 - 2:34 pm

Wauw, wat een mooie bergen!
Amelie onlangs geplaatst…Reisinterview #21: Ilona IsabellaMy Profile

Reply
Linsey februari 24, 2018 - 5:41 am

Supergaaf verslag! Mooie website ook. Ik ga je volgen.

Reply
thatonetime februari 26, 2018 - 4:50 pm

Leuk om te horen! Dankjewel 🙂

Reply
Balou februari 24, 2018 - 12:19 am

wauw wat een ervaring!

Reply
thatonetime februari 26, 2018 - 4:49 pm

Dat was het zeker! 😀

Reply
Madelon - Meer met mama februari 23, 2018 - 9:06 pm

Wauw wat ziet het er prachtig uit zeg! Je hebt het heel mooi vastgelegd!

Reply
thatonetime februari 23, 2018 - 9:41 pm

Dankjewel! De natuur is echt overweldigend… het is zo mooi daar. 😀

Reply
Xarifa februari 23, 2018 - 7:15 pm

Het klinkt als een heerlijke vakantie! Mooi gebied daar zo te zien aan de foto’s.
Xarifa onlangs geplaatst…Hotspotje: Di Tutto RenswoudeMy Profile

Reply
thatonetime februari 23, 2018 - 9:41 pm

Ja, Yosemite is echt prachtig! Zo’n mooie en indrukwekkende natuur. 🙂

Reply
Monique februari 23, 2018 - 6:12 pm

Yosemite ziet er echt prachtig uit. Ik heb er ooit een docu over gezien en was opslag verliefd. Ik zou er graag zelf nog eens heen gaan.
Monique onlangs geplaatst…Gratis Cactus Wall Art DownloadMy Profile

Reply
thatonetime februari 23, 2018 - 6:37 pm

Ik kan het je zeker aanraden! Het is zo mooi en overweldigend daar! 😀 Ik zou graag terug willen.

Reply
Lodi februari 23, 2018 - 10:30 am

Zo herkenbaar, ikke dol op Yosemite NP. Ik ben een slimme dus hier kan ik mijn hart ophalen ( alleen kijken hoor :)) Wij hebben hier zoveel prachtige wandelingen gemaakt. 3 keer stond ik buiten het park, maar de laatste keer in het park, wat gaaf was dit. Heerlijk om jouw verhaal te lezen.

Reply
thatonetime februari 23, 2018 - 6:33 pm

Het is echt een geweldig park met zo’n mooie natuur. Ik wil graag eens terug 😉

Reply
Marlies februari 23, 2018 - 9:47 am

Wat heerlijk. Ik ben afgelopen zomer ook in Yosemite geweest en wat is het daar mooi!!! Ik had graag net als jij daar wat langer willen blijven. Wij hebben echt maar een flitsbezoekje gebracht aan Yosemite NP, maar eentje om te herinneren!

Reply
thatonetime februari 23, 2018 - 6:32 pm

Dat kan ik me heel goed voorstellen. Wij zijn er twee dagen geweest en zelfs dat voelde al als een flitsbezoek. Er is zoveel moois te zien..

Reply
Louise februari 23, 2018 - 9:42 am

Je reactie geeft me travel vibes!

Reply
thatonetime februari 23, 2018 - 6:31 pm

Haha mooizo! 😀

Reply
Anoniem februari 23, 2018 - 9:41 am

Je artikel geeft me travel vibes!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers liken dit: