Roadtrip Zuidwest Amerika #7 Bryce Canyon to Zion National Park

by thatonetime
30 comments

Deze zomer maakte ik een rondreis door het zuidwesten van de Verenigde Staten. Een reis die eigenlijk nooit bovenaan mijn wishlist stond, maar toch spontaan werkelijkheid werd. We waren 26 dagen onderweg en met onze huurauto crosten we meer dan 7000 km rond. Van problemen met ons visum tot de mooiste ontmoetingen met locals. Van de stranden in Malibu tot de watervallen in Yosemite. Van de gekte in Las Vegas tot de rotsformaties in Bryce Canyon en het mooie Zion National Park. Amerika, wat was je geweldig.

Dag 17 

Vandaag laten we de omgeving van Page voorgoed achter ons en rijden we naar Cedar City. We besluiten om een motel te boeken in deze stad omdat het een prima uitvalbasis is om zowel Bryce Canyon als Zion National Park te bezoeken. De weg naar Cedar City is prachtig, door het beboste heuvelachtige landschap van het Dixie National Forest. Eenmaal aangekomen in Cedar City wordt het een relaxt dagje om de was bij te werken en boodschappen te doen. Heerlijk even een dagje niets te hoeven doen na alle drukte. We sluiten de dag af met drankjes in het motel.


Dag 18

Vandaag is het de dag dat we naar Bryce Canyon gaan. Ik heb er erg veel zin in en ben benieuwd naar alle natuurpracht die ik zal tegenkomen. Vanaf Cedar City is het zo’n anderhalf uur rijden naar Bryce Canyon. We leggen een deel af van de route die we gisteren hebben gereden dus we rijden wederom door de bossen. In Bryce Canyon zijn natuurlijk al genoeg mensen te vinden, want waar vind je die niet in het hoogseizoen? We stoppen bij het visitors centre om ons te verdiepen in het park en gaan vervolgens op pad.

We rijden eerst naar Sunrise en Sunset Point. Dit blijken ook gelijk twee van de hoogtepuntjes te zijn. Bij Sunset Point lopen we de mooie Navajo trail die zigzaggend naar beneden gaat totdat je middenin de canyon gaat. Erg gaaf, maar de weg terug is iets minder leuk. Zeker als je weer zo onvoorbereid zonder water op pad gaat. Gelukkig kunnen we zonder problemen de terugweg afleggen en zijn we blij als we twee uurtjes later weer in de auto zitten met water en airco. Een goede start van de dag.

Onze volgende stop is helemaal aan het einde van het park. We besluiten om naar het laatste viewpoint genaamd Rainbow Point te rijden. Hier lunchen we in de zon met uitzicht over de canyon. Een veel betere plek om te lunchen kun je niet hebben vind ik!

Na onze lunch rijden we terug naar het de ingang van het park waar je eigenlijk langs alle viewpoints rijdt. Zo stoppen we bij het mooie Agua Canyon, Natural Bridge en Farview Point. Stuk voor stuk prachtige uitzichtpunten en ik geniet van de mooie canyon, de hoodoos en de prachtige omgeving. Aan het einde van de dag verlaten we het park en beginnen voldaan aan de terugtocht naar ‘huis’. Huis is nog steeds onze motelkamer in Cedar City.


Dag 19

Vanochtend zeggen we onze motelkamer in Cedar City vaarwel en pakken onze spullen om richting Zion National Park te rijden. Ik kan niet wachten om Angels Landing te lopen. Één van de bekendste wandeltochten van de Verenigde Staten. Het duurt even voordat we het park inkomen, want er staat al een dikke file. Hoewel we eigenlijk in alle parken wel veel toeristen hebben gezien en dat natuurlijk ook niet anders verwacht hadden, was dit wel het hoogtepunt. Dikke rijen met auto’s en geen parkeerplek meer te vinden, wat een drama.

Ik besluit snel even naar het visitors centre te gaan terwijl vriendlief maar rondjes blijft rijden op de parkeerplaats. Naast de random herten die rond het visitors centre lopen, valt met name de dikke rij voor de bushalte op. Een gedeelte van het park kun je alleen bezoeken met de shuttlebus en niet met eigen vervoer. Ik overdrijf niet als ik zeg dat de rij wel 50 meter lang is met mensen die hutje mutje op elkaar staan te wachten.

We besluiten om met eigen vervoer het park in te rijden. We rijden een prachtige route met mooie haarspeldbochten en prachtige uitzichtpunten. Tunnel in, tunnel uit.. Zo even een tunnel gebouwd dwars door de bergen. We eindigen aan de andere kant van het park. Voor we er erg in hebben komen we een bordje tegen dat we het park dreigen te verlaten. Dat was niet helemaal de bedoeling.

Afijn, buiten het park komen we een klein restaurantje tegen waar we even wat eten voordat we weer terug het park ingaan. We rijden terug naar het beginpunt en komen de splitsing tegen waar de weg loopt naar de Emerald Pools en Angels Landing. Gezien de drukte heb ik er geen zin meer in om zo lang te wachten en neem ik met pijn in mijn hart afscheid van Zion. Ooit… ooit zal ik terugkomen om Angels Landing te lopen. Het had deze keer niet zo moeten zijn.

We overnachten in het kleine dorpje Hurricane. Ik sluit de middag af met een duik in het zwembad