Roadtrip zuidwest Amerika #9 Los Angeles

by thatonetime
49 comments

Deze zomer maakte ik een rondreis door het zuidwesten van de Verenigde Staten. Een reis die eigenlijk nooit bovenaan mijn wishlist stond, maar toch spontaan werkelijkheid werd. We waren 26 dagen onderweg en met onze huurauto crosten we meer dan 7000 km rond. Van problemen met ons visum tot de mooiste ontmoetingen met locals. Van de stranden in Malibu tot de watervallen in Yosemite. Van de gekte in Las Vegas tot de rotsformaties in Bryce Canyon. Amerika, wat was je geweldig. We sluiten onze reis af in Los Angeles.

Dag 24

 Op naar San Juan Capistrano dus. Een plek waar we nog nooit van gehoord hadden, maar waar we naartoe zijn gegaan omdat het in de buurt van Los Angeles ligt. Eenmaal aangekomen blijkt het een leuk en charmant dorpje te zijn. (Mission) San Juan Capistrano staat bekend om de vele missieposten en vind je overal in dit dorp. De missiekerk is zelfs één van de bekendste kerken van Californië.

Als we aankomen in het dorp lunchen we bij een kleinschalig, schattig eettentje. We halen van donuts en gaan op weg naar ons hotel. Ons hotel blijkt aan het einde van het dorp te zitten, tussen een snelweg en een treinspoor in dus ik zie de bui al hangen. We droppen onze spullen en rijden richting de zee. We zijn weer in Orange County en de zee is dichtbij! We toeren wat langs het water, rijden wat door de wijken waarna we het voor gezien houden en richting het winkelcentrum rijden.

Ons bezoek aan Amerika kan niet voorbij zijn voordat we minstens één keer bij de Cheesecake Factory zijn geweest. Dat is toch wel een dingetje wat je blijkbaar gedaan moet hebben. Én ik houd van cheesecake. win-win. We genieten hier van het eten en nemen een dik stuk taart mee naar huis. Het kost wat maar dan heb je ook wat.

Eenmaal thuis word ik helaas geconfronteerd met de mindere kant van reizen; ziek zijn. Ik verga van de buikkrampen wat helaas een hele tijd aanhoud. Als ik op reis ben heb ik vaak last van mijn darmen dus dit is op zich niets nieuws. Ik heb dit echter vaak als ik naar Azië reis en had toch enigszins verwacht (of gehoopt) dat dit in Amerika zou meevallen of nog beter dat ik hier geen last van zou krijgen. Gelukkig was dit bijna aan het einde van mijn reis. De nacht in een hotel tussen een snelweg en treinspoor viel overigens 100% mee. We verwachtten last te hebben van wat geluidsoverlast, maar we hoorden niets op onze kamer. Ideaal!


Dag 25

In de ochtend pakken we onze spullen om naar onze eindbestemming te rijden: Los Angeles. We zijn onze reis begonnen in Los Angeles maar hebben gelijk de stad verlaten. Ook na heel wat negatieve verhalen van medereizigers hadden we besloten om hier niet al te veel tijd te besteden. Een laatste dagje om onze reis af te sluiten was prima. We hadden een hotel geboekt in Hollywood, waar we aan het einde van de ochtend aankomen. We worden vriendelijk geholpen in het hotel. We kunnen vroeg inchecken en we mogen gratis onze boardingpassen uitprinten voor de volgende dag.

We besluiten om het toeristische Hollywood te verkennen. We parkeren onze auto achter het drukke Hollywood Boulevard waarna we de Boulevard bewandelen. Om de haverklap komen we een verklede Jack Sparrow of Superman tegen die tegen betaling met je op de foto kan. We lopen tussen de hordes toeristen en je ziet bijna door de bomen het bos niet meer, wat een drukte. De boulevard is links en rechts bezaaid met de beroemde Walk of Fame-sterren.

Tevens vind je links en rechts de één na de andere souvenirshop waar je terecht kan om je eigen Hollywood Award trofee te scoren of een LA t-shirt of mok. Noem het maar op en je kunt het hier kopen. Tegen betaling kun je zelfs je eigen Walk of Fame-ster aanvragen. Deze wordt dan voor je gemaakt zodat je hier een perfect kiekje van kan maken. Niets is hier te gek. We lopen langs het beroemde Chinese Theatre en bezoeken het grote winkelcentrum. Hier eten we een lekkere burger en genieten van het uitzicht op het bekende Hollywood sign.

Na het eten proberen we de bende straatartiesten weer te trotseren en verlaten de drukke straten voor een kroegje in de buitenwijk. We drinken een biertje en wat een joekel! voordat we de populaire, toeristische (trieste) Celebrity tour doen. Je gaat dan met een auto toeren door Beverly Hills en LA langs de huizen (lees: villa’s) van beroemdheden. Je stopt eerst bij een uitzichtpunt de Hills waar je een panorama uitzicht hebt over de stad. Dit moet je dan wel delen met alle andere toeristen uit de andere autootjes en busjes. Ik kan eigenlijk wel zeggen dat dit bijna het hoogtepunt van de tour was want hoewel het mij stiekem ook nog wel grappig leek om zo’n tour te doen, zie je natuurlijk niets.

Je ziet wat villa’s in de verte en vooral veel dichte grote hekken. Ik kan je inmiddels wel aanwijzen waar Justin Bieber heeft gewoond of waar Britney haar beruchte umbrella-attack heeft gepleegd. We hebben voor de poorten van vele celebs gestaan maar meer dan dat was het ook niet. We sluiten de tour af in Los Angeles en de bekende winkelstraat Rodeo Drive. Naderhand had ik een beetje medelijden met vriendlief die ik hiernaartoe mee heb moeten slepen.

Niet helemaal een succes dus, maar dat mag de pret niet drukken. De laatste avond in Amerika sluiten we af bij de gouwe ouwe McDonalds. Niet helemaal een afsluiter in stijl, maar dat mag óók de pret zeker niet drukken want we kunnen terugkijken op een prachtige, avontuurlijke en mooie reis.


Dag 26

Tijd om naar het vliegveld te gaan! Tijdens ons laatste ritje in Amerika komen we nog even langs een bosbrand, dat maakt het Amerika-feest wel compleet. We leveren de huurauto in. We moeten allemaal in rijtjes achter elkaar parkeren, een medewerker loopt even een rondje om de auto, we moeten de autosleutel afleveren en dan worden we verzocht om te gaan. Zo gemakkelijk gaat het.

Eenmaal aangekomen bij het vliegveld willen we gelijk inchecken, ook al zijn we veel te vroeg. Hier blijkt het gezeur van de heenweg met het visum (naam) van vriendlief helaas weer om de hoek te kijken en na heel wat heel en weer geloop van bali naar bali, wachten en heel wat telefoontjes later wordt er gelukkig een nieuw ticket gemaakt en kunnen we alsnog (op het nippertje) inchecken. Het wordt rennen geblazen maar natuurlijk halen we de vlucht op tijd en zo komt er dan echt een einde aan ons avontuur (om maar even te zwijgen over de problemen met het ticket tijdens onze overstap).

Hoewel Amerika nooit echt bovenaan mijn wishlist heeft gestaan en we eigenlijk een beetje per toeval bij Amerika zijn uitgekomen, bleek dit een ontzettend goede keus te zijn geweest. Ik ben verkocht door dit fantastische land met zijn mooie, indrukwekkende landschap. Wat was het mooi! Een reis om nooit te vergeten.

En ja… ik wil alweer terug! 🙂

Roadtrip zuidwest Amerika - Los Angeles - Hollywood