Roadtrip zuidwest Amerika #6 Grand Canyon to Monument Valley

by thatonetime
37 comments

Deze zomer maakte ik een rondreis door het zuidwesten van Amerika. Een reis die eigenlijk nooit bovenaan mijn wishlist stond, maar toch spontaan werkelijkheid werd. We waren 26 dagen onderweg en met onze huurauto crosten we meer dan 7000 km rond. Van problemen met ons visum tot de mooiste ontmoetingen met locals. Van de stranden in Malibu tot de watervallen in Yosemite. Van de gekte in Las Vegas tot de rotsformaties in Bryce Canyon. Amerika, wat was je geweldig. In dit reisdagboek neem ik je mee naar the Grand Canyon en Monument Valley.

Dag 14

Nadat we gisteren zijn aangekomen in het plaatsje Williams, is het vandaag tijd om naar the Grand Canyon te gaan. De reden waarom we naar Williams zijn gegaan. Vanaf Williams is het een klein uurtje rijden naar de Canyon. We bezoeken de South Rim vandaag, het populairste gedeelte van de canyon. Ondanks dat we vroeg vertrekken, is het al aardig druk op de weg en het wordt alleen maar drukker naarmate we het national park naderen.

Als eerste bezoeken we het visitors centre en halen een kaart van het park, hierna lopen we door naar het eerste uitzichtpunt; Mather point. Omdat dit uitzichtpunt erg dicht bij het visitors centre ligt, is dit een populaire eerste stop voor velen. We krijgen een mooi uitzicht over de canyon maar zijn eigenlijk toch teleurgesteld. Het is mistig waardoor ons zicht niet mijlenver rijkt en daardoor mis ik een beetje het wow-effect. Afijn, we lopen een trail naar the Grand Canyon Village, een wandeling van een paar kilometer waarbij je eigenijk de gehele wandeling een mooi uitzicht over de canyon hebt.

Eenmaal aangekomen in the Grand Canyon Village is het tijd voor de lunch. We eten hier bij een restaurantje, bezoeken de gift shop en nemen een (gratis) shuttlebus naar het visitors centre waar onze auto staat. Tijdens het wachten irriteer ik me aan de vele mensen die eekhoorns aan het voeren zijn, terwijl er overal nog zo duidelijk bordjes hangen dat je het wildlife niet mag voeren. Tijdens ons ritje in de shuttlebus leren we veel over het park en krijgen we leuke feitjes over the Grand Canyon naar ons hoofd geslingerd.

Eenmaal terug bij de auto besluiten we de andere kant van het park op te rijden naar uitzichtpunten Yaki point en Desert View, waar we een mooi uitzicht hebben over de Colorado River ondanks de mist. Als het ook nog eens begint te regenen besluiten we om terug te gaan naar de auto en er een einde aan te maken. We moeten nog in de ankers terwijl een paar elanden wel even de weg over kunnen steken en aan het begin van de avond komen we weer aan in Williams. In de avond gaan we uit eten en genieten we van een aantal drankjes en live-muziek. Love it! 😀


Dag 15

Vandaag doen we rustig aan. We slapen uit en hebben geen haast. Ik loop nog even een rondje door het dorp terwijl vriendlief nog een paar uurtjes op één oor ligt. Dat dit dorpje aan route 66 ligt, is overal goed zichtbaar. Ik loop naar het treinstation en bekijk de oude stoomlocomotieven. Ook valt mijn oog op het Gas Station Museum waar ze toffe oude reclameborden hebben. Na het eten haal ik vriendlief op voor het ontbijt (wat als lunch kan dienen) en pakken daarna onze spullen. Tijd om dit toffe toeristische dorpje en the Grand Canyon te verlaten

Onze volgende bestemming is Page. Een plek die hoog op mijn wishlist stond. Page is een paar uurtjes rijden en een paar kilometers voordat we daadwerkelijk het dorp inrijden, stoppen we bij Horseshoe Bend. Iets wat ik ontzettend graag wilde zien en waar ik al ontzettend veel mooie plaatjes van had gezien op instagram.

We parkeren onze auto en vanaf de parkeerplaats is het nog wel een stukje lopen. Bij Horseshoe Bend heb je een prachtige (hoefijzervormige) uitkijk over de Colorado River. De tocht terug naar de parkeerplaats is iets minder leuk (de duin oplopen) maar dat is het allemaal waard. We rijden door naar ons hotel waar we de rest van de avond rustig aan doen.


Dag 16

Vandaag staat iets anders op het programma wat ik onwijs graag wilde doen. We gaan Antelope Canyon bezoeken. Ook een plek waar ik ontzettend veel mooie foto’s van voorbij heb zien komen en niet kon wachten totdat ik zelf in de Canyon zou staan. Vandaag zou die droom werkelijkheid worden.

Eenmaal aangekomen bij het bedrijf waar we de tour geboekt hebben worden we door een auto opgehaald waarna we zo’n 10 minuten off road gaan. Na deze rit komen we aan bij de Upper canyon waar we met een gids de smalle canyon ingaan. Dankzij het lichtinval krijgen we de prachtige 50 tinten rood van de canyon te zien. Terwijl we door de smalle canyon lopen, leren we van onze gids veel over de Novajo tribe.

Inmiddels bewandelen we een ander stuk van de canyon waar we zelf rond mogen lopen en de canyon zelf mogen ontdekken. Omdat we twee verschillende gedeeltes van de canyon konden ontdekken, was het in dit gedeelte erg rustig en hadden we alle tijd en ruimte om van deze prachtige plek te genieten. Uiteindelijk werden we weer teruggebracht naar de parkeerplaats en zat de tour erop. Alles was erg relaxt en low-key. Ik vond het echt een aanrader.

Vanuit hier besluiten we door te rijden naar Monument Valley, wat nog een kleine twee uurtjes rijden is. Onderweg lunchen we ergens en we rijden een nieuwe staat binnen wat ook nog zorgt voor een uur tijdsverschil. Monument Valley is een national park wat beheerd wordt door de Novajo tribe, waardoor we de America the beautiful pass niet kunnen gebruiken. We betalen de entree en besluiten het park zelf te berijden met eigen auto. We zien veel mensen die zich rond laten rijden in jeeps maar het lijkt ons leuk om dit zelf te doen. De wegen in dit park zijn zandwegen, wat het des te leuker maakt.

We spenderen de hele middag in het park en genieten van het off road rijden, de mooie rotsformaties en de toffe uitzichtpunten. Onze laatste stop is bij het visitors centre waar we een prachtig uitzicht hebben over het park. Vergeet dit dus niet over te slaan! We begingen aan onze weg terug naar Page waar we een hapje eten. Na het eten rijden we nog wat rond en bezoeken Lake Powell voordat we naar ons onderkomen gaan in het gehucht Big Water. Hiermee sluiten we ons avontuur in Page af, wat een mooie plek!

the Grand Canyon, Amerika
Williams nabij the Grand Canyon, Amerika
Horseshoe Bend, Amerika
Antelope Canyon, Amerika
Monument Valley, Amerika
Monument Valley, Amerika

Nieuwsgierig naar meer?

#1 Orange County

#2 Orange County, Big Sur to San Fran

#3 San Francisco 

#4 Yosemite

#5 Death Valley to Las Vegas 


Beginnen met de voorpret voor je reis naar the Grand Canyon of Monument Valley?

Wil je een auto huren voor je reis door Amerika?

autohuur USA

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet 

37 comments
0

You may also like

37 comments

Linda | Travellers of the world maart 20, 2018 - 9:31 pm

Jammer dat het mistig was bij de Grand Canyon en het wauw gevoel daarom miste. Je foto’s zijn wederom prachtig en vooral Antelope Canyon klinkt geweldig
Linda | Travellers of the world onlangs geplaatst…Door deze foto’s wil jij nu meteen naar Rome!My Profile

Reply
thatonetime maart 23, 2018 - 4:58 pm

Ja, daardoor vond ik het gelijk een stuk minder indrukwekkend maar alsnog wel immens natuurlijk! Antilope Canyon is ook echt gaaf, dat moet je een keer gezien hebben. Monument Valley vond ik misschien nog wel het mooist. Pff, het is allemaal zo mooi 😉

Reply
Iris maart 20, 2018 - 6:59 pm

Wauw! Wat ziet het er ontzettend gaaf uit!!! Echt heel tof lijkt me dit om mee te maken!

Reply
thatonetime maart 23, 2018 - 4:59 pm

Dat was het zeker! Het is allemaal zo indrukwekkend daar!

Reply
Judith maart 20, 2018 - 6:35 pm

Mooie plekken heb je gezien! Jammer dat het mistig was bij de Grand Canyon. Ik had dat op de panoramaroute in Zuid-Afrika, op een plek waar je prachtig uitzicht zou moeten hebben zagen wij gewoon echt helemaal niks. Daar kan ik dan flink van balen want waarschijnlijk kom ik er nooit meer.

Reply
thatonetime maart 23, 2018 - 5:00 pm

Snap ik! Ik baalde ook wel… had ook graag een helikoptervlucht over de canyon willen doen, maar dat ging dus ook mooi niet door.

Reply
sabine maart 20, 2018 - 12:52 pm

Wat doen jullie veel! Hele mooie foto’s! Amerika staat niet zo hoog op mijn lijstje, maar Is wel een paar plaatsen omhooggevallen gekropen dankzij deze blog. 🙂
sabine onlangs geplaatst…Women in IranMy Profile

Reply
thatonetime maart 23, 2018 - 5:00 pm

Haha klopt. We hebben veel gezien en gedaan. En dit zijn dan toevallig veel toffe dingen die relatief dicht bij elkaar liggen, ideaal!

Reply
Lara maart 20, 2018 - 8:58 am

Wow, wat een prachtige foto’s allemaal! Vooral die klassieke wagen is echt leuk.

Reply
thatonetime maart 23, 2018 - 5:03 pm

Ja die vond je wel meer in Williams, zo leuk om te zien.

Reply
lydia maart 19, 2018 - 9:08 pm

wat een mooie foto’s en verslag. keep up the good vibe.

Reply
thatonetime maart 23, 2018 - 5:03 pm

Dankjewel! 🙂

Reply
Lizzie - Globalizious maart 19, 2018 - 8:37 pm

Aghh je hebt echt n paar van mijn favoriete plekken bezocht!! Wat is t toch n geweldig deel van USA!

Reply
thatonetime maart 23, 2018 - 5:04 pm

Zeker weten! Het is overigens het enige deel wat ik tot nu toe heb ontdekt maar vond het echt gaaf.

Reply
Stephanie maart 19, 2018 - 8:25 pm

Wat een gave trip hebben jullie gemaakt, leuk om op deze manier het mee te beleven. Die foto’s zijn ook prachtig, wauw!
Stephanie onlangs geplaatst…INDONESIA I: CRAZY JAKARTAMy Profile

Reply
thatonetime maart 23, 2018 - 5:05 pm

Dankjewel! Het is echt een aanrader.. Het land is zo overweldigend. De natuur is er echt prachtig!

Reply
Laura maart 19, 2018 - 8:00 pm

Oh wat mooi!! Ook voor mij is dit een deel van de Bucket list wat ik nog niet gedaan heb! Vooral Antelope Canyon, bijna onwaarschijnlijk mooi!

Reply
thatonetime maart 23, 2018 - 5:05 pm

Ik raad je aan om dit eens van je bucketlist af te strepen.. ik vond het echt gaaf!

Reply
Lotte maart 19, 2018 - 7:23 pm

Wat heb je dit mooi en uitgebreid geschreven! Ik zou ook nog een keer zo een road trip maken zo mooi en gaaf <3
Lotte onlangs geplaatst…PS… Super Blends Shampoo & ConditionerMy Profile

Reply
thatonetime maart 23, 2018 - 5:06 pm

Dankjewel! 🙂 Als je de kans krijgt, moet je het zeker eens bezoeken.

Reply
Femke maart 19, 2018 - 6:46 pm

Prachtig zeg, het staat ook niet bovenaan mijn lijstje maar als ik die foto’s zie denk ik; wauw dat wil je toch een keer in het echt gezien hebben!
Femke onlangs geplaatst…Roadtrippen langs de Costa de Vincentina in PortugalMy Profile

Reply
thatonetime maart 23, 2018 - 5:09 pm

Zo had ik dat dus ook.. maar ik ben verkocht hoor 😉

Reply
Marlies maart 19, 2018 - 4:26 pm

Leuk om jouw verhalen iedere keer te lezen, omdat ik die reis zelf vorig jaar heb gemaakt. Ik heb bij de Navajo indianen een prachtige ketting gekregen van mijn vriend met een dromenvangertje erin verwerkt. Mooi aandenken aan die reis!

Reply
thatonetime maart 23, 2018 - 5:09 pm

Wat een tof aandenken, leuk!

Reply
Suzanna maart 19, 2018 - 4:11 pm

Wauw wat een avontuur hebben jullie gehad in Amerika. Wij willen ook nog steeds een keer maar we moeten er eerst flink voor sparen, haha! Hele mooie foto’s ook.

Reply
thatonetime maart 23, 2018 - 5:10 pm

Snap ik.. het kost zeker wat, maar het is zeker elke cent waard! 🙂

Reply
Manon maart 19, 2018 - 2:22 pm

Wauw, ik snap wel dat Antelope Canyon op je verlanglijstje stond. Wat is dat prachtig. Die staat ook op mijn bucketlist. Amerika sowieso, want wat een natuurpracht heb je daar ook he.
Manon onlangs geplaatst…Slapen in een Amsterdams brugwachtershuisjeMy Profile

Reply
Jessica J. maart 19, 2018 - 1:37 pm

De Antelope Canyon zou ik doodgraag eens in het echt zien. Het lijkt wel alsof iedereen er al geweest is. Ongelooflijk mooi! ♥
Jessica J. onlangs geplaatst…Minimalism Challenge: week 1My Profile

Reply
Sarah maart 19, 2018 - 1:20 pm

Wat ben ik jaloers! Horsehoebend, Antelope Canyon, Monument Valley, … allemaal toppers die ik zo snel mogelijk wil bezoeken.

Reply
Nicole Orriëns maart 19, 2018 - 12:08 pm

Ik geniet nog het meest van de prachtige foto’s. Wat een schitterend landschap is het daar.
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Xenos wordt CasaMy Profile

Reply
Julie maart 19, 2018 - 12:06 pm

Wauw! Wat een indrukwekkende foto’s heb je gemaakt! Ik ben al wel eens in Amerika geweest als kind, om alle pretparken te doen! 😀
Julie onlangs geplaatst…Julie | Giftlog – Gekregen Verjaardagscadeaus 2018My Profile

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl maart 19, 2018 - 8:13 am

Wauw, super mooi! En herkenbaar hihi 😉 Prachtige foto’s!

Reply
Sjoukje - Profbloggers maart 18, 2018 - 7:55 pm

Geweldig mooi is het daar he! Ik vind Monument Valley nog steeds het mooiste gebied dat ik ooit gezien heb. Maar Horseshoe bend heb ik niet gezien. We moeten nog eens terug geloof ik!

Mooi verslag in ieder geval!

Reply
Davina maart 18, 2018 - 12:15 pm

Prachtige foto’s! Vorige week enkele dagen in California doorgebracht en super genoten van de streek! Ik ga zeker nog eens terug om plekken zoals deze te ontdekken! De Grand Canyon staat natuurlijk erg hoog op ’t verlanglijstje!
Davina onlangs geplaatst…De Hudsonvallei in Poughkeepsie en Cold SpringMy Profile

Reply
Cynthia maart 17, 2018 - 5:55 pm

Een mooi uitgebreid verslag. En wat een adembenemende foto’s. Echt heel mooi.
Cynthia onlangs geplaatst…Review: Qwixx DeluxeMy Profile

Reply
Amylia De Schepper maart 17, 2018 - 5:23 pm

Het ook een gelijkaardige reis gemaakt, horshoe bend was zeker en vast een van de hoogtepunten. De zonsondergang daar is onbetaalbaar!

Reply
Xarifa maart 17, 2018 - 3:50 pm

Ik vind deze serie leuk om te lezen. Ik wil ooit nog naar Amerika. Dat staat hoog op mijn bucketlist!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers liken dit: