Roadtrip zuidwest Amerika #6 Grand Canyon to Monument Valley

by thatonetime
37 comments

Deze zomer maakte ik een rondreis door het zuidwesten van Amerika. Een reis die eigenlijk nooit bovenaan mijn wishlist stond, maar toch spontaan werkelijkheid werd. We waren 26 dagen onderweg en met onze huurauto crosten we meer dan 7000 km rond. Van problemen met ons visum tot de mooiste ontmoetingen met locals. Van de stranden in Malibu tot de watervallen in Yosemite. Van de gekte in Las Vegas tot de rotsformaties in Bryce Canyon. Amerika, wat was je geweldig. In dit reisdagboek neem ik je mee naar the Grand Canyon en Monument Valley.

Dag 14

Nadat we gisteren zijn aangekomen in het plaatsje Williams, is het vandaag tijd om naar the Grand Canyon te gaan. De reden waarom we naar Williams zijn gegaan. Vanaf Williams is het een klein uurtje rijden naar de Canyon. We bezoeken de South Rim vandaag, het populairste gedeelte van de canyon. Ondanks dat we vroeg vertrekken, is het al aardig druk op de weg en het wordt alleen maar drukker naarmate we het national park naderen.

Als eerste bezoeken we het visitors centre en halen een kaart van het park, hierna lopen we door naar het eerste uitzichtpunt; Mather point. Omdat dit uitzichtpunt erg dicht bij het visitors centre ligt, is dit een populaire eerste stop voor velen. We krijgen een mooi uitzicht over de canyon maar zijn eigenlijk toch teleurgesteld. Het is mistig waardoor ons zicht niet mijlenver rijkt en daardoor mis ik een beetje het wow-effect. Afijn, we lopen een trail naar the Grand Canyon Village, een wandeling van een paar kilometer waarbij je eigenijk de gehele wandeling een mooi uitzicht over de canyon hebt.

Eenmaal aangekomen in the Grand Canyon Village is het tijd voor de lunch. We eten hier bij een restaurantje, bezoeken de gift shop en nemen een (gratis) shuttlebus naar het visitors centre waar onze auto staat. Tijdens het wachten irriteer ik me aan de vele mensen die eekhoorns aan het voeren zijn, terwijl er overal nog zo duidelijk bordjes hangen dat je het wildlife niet mag voeren. Tijdens ons ritje in de shuttlebus leren we veel over het park en krijgen we leuke feitjes over the Grand Canyon naar ons hoofd geslingerd.

Eenmaal terug bij de auto besluiten we de andere kant van het park op te rijden naar uitzichtpunten Yaki point en Desert View, waar we een mooi uitzicht hebben over de Colorado River ondanks de mist. Als het ook nog eens begint te regenen besluiten we om terug te gaan naar de auto en er een einde aan te maken. We moeten nog in de ankers terwijl een paar elanden wel even de weg over kunnen steken en aan het begin van de avond komen we weer aan in Williams. In de avond gaan we uit eten en genieten we van een aantal drankjes en live-muziek. Love it! 😀


Dag 15

Vandaag doen we rustig aan. We slapen uit en hebben geen haast. Ik loop nog even een rondje door het dorp terwijl vriendlief nog een paar uurtjes op één oor ligt. Dat dit dorpje aan route 66 ligt, is overal goed zichtbaar. Ik loop naar het treinstation en bekijk de oude stoomlocomotieven. Ook valt mijn oog op het Gas Station Museum waar ze toffe oude reclameborden hebben. Na het eten haal ik vriendlief op voor het ontbijt (wat als lunch kan dienen) en pakken daarna onze spullen. Tijd om dit toffe toeristische dorpje en the Grand Canyon te verlaten

Onze volgende bestemming is Page. Een plek die hoog op mijn wishlist stond. Page is een paar uurtjes rijden en een paar kilometers voordat we daadwerkelijk het dorp inrijden, stoppen we bij Horseshoe Bend. Iets wat ik ontzettend graag wilde zien en waar ik al ontzettend veel mooie plaatjes van had gezien op instagram.

We parkeren onze auto en vanaf de parkeerplaats is het nog wel een stukje lopen. Bij Horseshoe Bend heb je een prachtige (hoefijzervormige) uitkijk over de Colorado River. De tocht terug naar de parkeerplaats is iets minder leuk (de duin oplopen) maar dat is het allemaal waard. We rijden door naar ons hotel waar we de rest van de avond rustig aan doen.


Dag 16

Vandaag staat iets anders op het programma wat ik onwijs graag wilde doen. We gaan Antelope Canyon bezoeken. Ook een plek waar ik ontzettend veel mooie foto’s van voorbij heb zien komen en niet kon wachten totdat ik zelf in de Canyon zou staan. Vandaag zou die droom werkelijkheid worden.

Eenmaal aangekomen bij het bedrijf waar we de tour geboekt hebben worden we door een auto opgehaald waarna we zo’n 10 minuten off road gaan. Na deze rit komen we aan bij de Upper canyon waar we met een gids de smalle canyon ingaan. Dankzij het lichtinval krijgen we de prachtige 50 tinten rood van de canyon te zien. Terwijl we door de smalle canyon lopen, leren we van onze gids veel over de Novajo tribe.

Inmiddels bewandelen we een ander stuk van de canyon waar we zelf rond mogen lopen en de canyon zelf mogen ontdekken. Omdat we twee versc