Roadtrip zuidwest Amerika - Death Valley - Grand Canyon 20

Roadtrip zuidwest Amerika #6 Grand Canyon to Monument Valley

Deze zomer maakte ik een rondreis door het zuidwesten van de Verenigde Staten. Een reis die eigenlijk nooit bovenaan mijn wishlist stond, maar toch spontaan werkelijkheid werd. Ik was 26 dagen onderweg en met een huurauto legde ik meer dan 7000 km af. Van problemen met het visum tot de mooiste ontmoetingen met locals. Van de stranden in Malibu tot de watervallen in Yosemite. Van de gekte in Las Vegas tot de rotsformaties in Bryce Canyon. In dit reisdagboek neem ik je mee naar the Grand Canyon en Monument Valley.

Roadtrip zuidwest Amerika #6 Grand Canyon to Monument Valley

Dag 14: Williams – the Grand Canyon

Nadat we gisteren zijn aangekomen in het plaatsje Williams, is het vandaag tijd om naar the Grand Canyon te gaan. De reden waarom we naar Williams zijn gegaan. Vanaf Williams is het een klein uurtje rijden naar de Canyon. We bezoeken de South Rim vandaag, het populairste gedeelte van de canyon. Ondanks dat we vroeg vertrekken, is het al aardig druk op de weg en het wordt alleen maar drukker naarmate we het national park naderen.

Als eerste bezoeken we het visitors centre en halen een kaart van het park, hierna lopen we door naar het eerste uitzichtpunt; Mather point. Omdat dit uitzichtpunt erg dicht bij het visitors centre ligt, is dit een populaire eerste stop voor velen. We krijgen een mooi uitzicht over de canyon maar zijn eigenlijk toch teleurgesteld. Het is mistig waardoor ons zicht niet mijlenver rijkt en daardoor mis ik een beetje het wow-effect. Afijn, we lopen een trail naar the Grand Canyon Village, een wandeling van een paar kilometer waarbij je eigenijk de gehele wandeling een mooi uitzicht over de canyon hebt.

Eenmaal aangekomen in the Grand Canyon Village is het tijd voor de lunch. We eten hier bij een restaurantje, bezoeken de gift shop en nemen een (gratis) shuttlebus naar het visitors centre waar onze auto staat. Tijdens het wachten irriteer ik me aan de vele mensen die eekhoorns aan het voeren zijn, terwijl er overal nog zo duidelijk bordjes hangen dat je het wildlife niet mag voeren. Tijdens ons ritje in de shuttlebus leren we veel over het park en krijgen we leuke feitjes over the Grand Canyon naar ons hoofd geslingerd.

Eenmaal terug bij de auto besluiten we de andere kant van het park op te rijden naar uitzichtpunten Yaki point en Desert View, waar we een mooi uitzicht hebben over de Colorado River ondanks de mist. Als het ook nog eens begint te regenen besluiten we om terug te gaan naar de auto en er een einde aan te maken. We moeten nog in de ankers terwijl een paar elanden wel even de weg over kunnen steken en aan het begin van de avond komen we weer aan in Williams. In de avond gaan we uit eten en genieten we van een aantal drankjes en live-muziek.

Dag 15: Williams – Page

Vandaag doen we rustig aan. We slapen uit en hebben geen haast. Ik loop nog even een rondje door het dorp terwijl vriendlief nog een paar uurtjes op één oor ligt. Dat dit dorpje aan route 66 ligt, is overal goed zichtbaar. Ik loop naar het treinstation en bekijk de oude stoomlocomotieven. Ook valt mijn oog op het Gas Station Museum waar ze toffe oude reclameborden hebben. Na het eten haal ik vriendlief op voor het ontbijt (wat als lunch kan dienen) en pakken daarna onze spullen. Tijd om dit toffe toeristische dorpje en the Grand Canyon te verlaten

Onze volgende bestemming is Page. Een plek die hoog op mijn wishlist stond. Page is een paar uurtjes rijden en een paar kilometers voordat we daadwerkelijk het dorp inrijden, stoppen we bij Horseshoe Bend. Iets wat ik ontzettend graag wilde zien en waar ik al ontzettend veel mooie plaatjes van had gezien op instagram.

We parkeren onze auto en vanaf de parkeerplaats is het nog wel een stukje lopen. Bij Horseshoe Bend heb je een prachtige (hoefijzervormige) uitkijk over de Colorado River. De tocht terug naar de parkeerplaats is iets minder leuk (de duin oplopen) maar dat is het allemaal waard. We rijden door naar ons hotel waar we de rest van de avond rustig aan doen.

Roadtrip zuidwest Amerika - Death Valley - Horseshoe Bend 22

Dag 16: Page – Antelope Canyon – Monument Valley – Big Water

Vandaag staat iets anders op het programma wat ik onwijs graag wilde doen. We gaan Antelope Canyon bezoeken. Ook een plek waar ik ontzettend veel mooie foto’s van voorbij heb zien komen en niet kon wachten totdat ik zelf in de Canyon zou staan. Vandaag zou die droom werkelijkheid worden.

Eenmaal aangekomen bij het bedrijf waar we de tour geboekt hebben worden we door een auto opgehaald waarna we zo’n 10 minuten off road gaan. Na deze rit komen we aan bij de Upper canyon waar we met een gids de smalle canyon ingaan. Dankzij het lichtinval krijgen we de prachtige 50 tinten rood van de canyon te zien. Terwijl we door de smalle canyon lopen, leren we van onze gids veel over de Novajo tribe.

Inmiddels bewandelen we een ander stuk van de canyon waar we zelf rond mogen lopen en de canyon zelf mogen ontdekken. Omdat we twee verschillende gedeeltes van de canyon konden ontdekken, was het in dit gedeelte erg rustig en hadden we alle tijd en ruimte om van deze prachtige plek te genieten. Uiteindelijk werden we weer teruggebracht naar de parkeerplaats en zat de tour erop. Alles was erg relaxt en low-key. Ik vond het echt een aanrader.

Vanuit hier besluiten we door te rijden naar Monument Valley, wat nog een kleine twee uurtjes rijden is. Onderweg lunchen we ergens en we rijden een nieuwe staat binnen wat ook nog zorgt voor een uur tijdsverschil. Monument Valley is een national park wat beheerd wordt door de Novajo tribe, waardoor we de America the beautiful pass niet kunnen gebruiken. We betalen de entree en besluiten het park zelf te berijden met eigen auto. We zien veel mensen die zich rond laten rijden in jeeps maar het lijkt ons leuk om dit zelf te doen. De wegen in dit park zijn zandwegen, wat het des te leuker maakt.

We spenderen de hele middag in het park en genieten van het off road rijden, de mooie rotsformaties en de toffe uitzichtpunten. Onze laatste stop is bij het visitors centre waar we een prachtig uitzicht hebben over het park. Vergeet dit dus niet over te slaan! We begingen aan onze weg terug naar Page waar we een hapje eten. Na het eten rijden we nog wat rond en bezoeken Lake Powell voordat we naar ons onderkomen gaan in het gehucht Big Water. Hiermee sluiten we ons avontuur in Page af, wat een mooie plek!

Nieuwsgierig naar meer Amerika?

Bezoek bijzonder Joshua Tree National Park: alle tips

Hollywood: ontdek de hoofdstad van de Amerikaanse filmindustrie

Roadtrip Zuidwest Amerika #9 Los Angeles

Roadtrip Zuidwest Amerika #8 Palm Springs to Joshua Tree National Park

Monument Valley Navajo Tribal Park: bezoek het wilde westen van Amerika

Wishlist: deze National Parks in zuidwest Amerika wil ik nog bezoeken

Hiken in Amerika: Malibu Creek State Park

Roadtrip Zuidwest Amerika #7 Bryce Canyon to Zion National Park

Een bezoek aan magisch Antelope Canyon

Death Valley National Park: wat te zien en doen

Yosemite National Park: omver geblazen door natuurpracht

ESTA aanvragen voor Amerika: tips & tricks

Roadtrip Zuidwest Amerika #5 Death Valley to Las Vegas

San Francisco, Amerika: alle tips voor je bezoek

National Parks in West-Amerika die ik bezocht

Roadtrip Zuidwest Amerika #4 Yosemite

Roadtrip Zuidwest Amerika #3 San Fransisco

Budget: kosten maand roadtrippen door Amerika

Roadtrip Zuidwest Amerika #2 Orange County, Big Sur to San Fran

Tips en feitjes over de Grand Canyon

Roadtrip Zuidwest Amerika #1 Orange County

Reisroute: vier weken Amerika

Beginnen met de voorpret voor je reis naar the Grand Canyon of Monument Valley?

Wil je een auto huren voor je reis door Amerika?

autohuur USA

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

37 Responses

  1. Ja, daardoor vond ik het gelijk een stuk minder indrukwekkend maar alsnog wel immens natuurlijk! Antilope Canyon is ook echt gaaf, dat moet je een keer gezien hebben. Monument Valley vond ik misschien nog wel het mooist. Pff, het is allemaal zo mooi 😉

 1. Mooie plekken heb je gezien! Jammer dat het mistig was bij de Grand Canyon. Ik had dat op de panoramaroute in Zuid-Afrika, op een plek waar je prachtig uitzicht zou moeten hebben zagen wij gewoon echt helemaal niks. Daar kan ik dan flink van balen want waarschijnlijk kom ik er nooit meer.

  1. Snap ik! Ik baalde ook wel… had ook graag een helikoptervlucht over de canyon willen doen, maar dat ging dus ook mooi niet door.

 2. Wat doen jullie veel! Hele mooie foto’s! Amerika staat niet zo hoog op mijn lijstje, maar Is wel een paar plaatsen omhooggevallen gekropen dankzij deze blog. 🙂

  1. Haha klopt. We hebben veel gezien en gedaan. En dit zijn dan toevallig veel toffe dingen die relatief dicht bij elkaar liggen, ideaal!

  1. Zeker weten! Het is overigens het enige deel wat ik tot nu toe heb ontdekt maar vond het echt gaaf.

  1. Dankjewel! Het is echt een aanrader.. Het land is zo overweldigend. De natuur is er echt prachtig!

 3. Oh wat mooi!! Ook voor mij is dit een deel van de Bucket list wat ik nog niet gedaan heb! Vooral Antelope Canyon, bijna onwaarschijnlijk mooi!

 4. Prachtig zeg, het staat ook niet bovenaan mijn lijstje maar als ik die foto’s zie denk ik; wauw dat wil je toch een keer in het echt gezien hebben!

 5. Leuk om jouw verhalen iedere keer te lezen, omdat ik die reis zelf vorig jaar heb gemaakt. Ik heb bij de Navajo indianen een prachtige ketting gekregen van mijn vriend met een dromenvangertje erin verwerkt. Mooi aandenken aan die reis!

 6. Wauw wat een avontuur hebben jullie gehad in Amerika. Wij willen ook nog steeds een keer maar we moeten er eerst flink voor sparen, haha! Hele mooie foto’s ook.

 7. Wauw, ik snap wel dat Antelope Canyon op je verlanglijstje stond. Wat is dat prachtig. Die staat ook op mijn bucketlist. Amerika sowieso, want wat een natuurpracht heb je daar ook he.

 8. Wat ben ik jaloers! Horsehoebend, Antelope Canyon, Monument Valley, … allemaal toppers die ik zo snel mogelijk wil bezoeken.

 9. Wauw! Wat een indrukwekkende foto’s heb je gemaakt! Ik ben al wel eens in Amerika geweest als kind, om alle pretparken te doen! 😀

 10. Geweldig mooi is het daar he! Ik vind Monument Valley nog steeds het mooiste gebied dat ik ooit gezien heb. Maar Horseshoe bend heb ik niet gezien. We moeten nog eens terug geloof ik!

  Mooi verslag in ieder geval!

 11. Prachtige foto’s! Vorige week enkele dagen in California doorgebracht en super genoten van de streek! Ik ga zeker nog eens terug om plekken zoals deze te ontdekken! De Grand Canyon staat natuurlijk erg hoog op ‘t verlanglijstje!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.