Rotterdam: 11x doen tijdens je weekendje weg

by thatonetime
58 comments

Het is al een aantal jaren mijn goede voornemen om meer van ons eigen mooie kikkerlandje te ontdekken, daarom ging ik een paar weken geleden weer op pad. Dit keer bezocht ik Rotterdam, een stad waar ik zo’n 12 jaar geleden eens geweest was maar geen idee meer had hoe het eruit zag. In deze blogpost zet ik al mijn tips voor een bezoek aan Rotterdam voor je op een rijtje.

Rotterdam

Deze grote stad is wereldberoemd dankzij de grote haven. Deze havenstad heeft jarenlang de grootste haven van de wereld gehad, inmiddels is dat niet meer het geval maar het is nog wél de grootste haven van Europa. Naast de haven is er nog veel meer te doen in deze toffe en moderne stad. De stad telt ruim 620.000 inwoners en kent genoeg leuke plekjes om je te vermaken.


Wat te doen in Rotterdam

1. Lunchen bij de Markthal

Ik houd ervan. In de markthal van Rotterdam vind je allerlei marktkramen waar je allerlei lekkere dingen kunt scoren. Het is de eerste overdekte marktvloer van Nederland dat sinds 2014 meer dan 100 marktkramen huisvest. De markthal is ook erg fotogeniek. Kunstenaar Arno Coenen heeft er werelds grootste kunstwerk gemaakt een oppervlakte van zo’n 11.000 m2. Lunchen, avondeten of gewoon even rondneuzen,

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 20.00 uur. Op vrijdag zijn de marktkramen tot 21.00 uur open. Zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Markthal Rotterdam
Markthal Rotterdam
Markthal Rotterdam
Markthal Rotterdam

2. Dwalen bij de kubuswoningen

Wie kent ze niet? Deze bekende kubuswoningen zijn een architectonisch hoogtepunt. Al meer dan 30 jaar kun je in Rotterdam deze bijzondere bouwwerken bekijken. Fotogeniek zijn ze zeker! Je vindt de kubuswoningen naast de markthal, dus je kunt een bezoekje aan beiden prima combineren. De kubuswoningen zijn gewoon bewoond, dus houd daar een beetje rekening mee. Ben je benieuwd hoe zo’n huis er van binnen uitziet? Je kunt één van de huizen tegen een klein bedrag bezoeken.

Openingstijden: dagelijks van 10.00 uur tot 18.00 uur

Toegangsprijs: €3,00 p.p.