Tag: 15 reisdilemma’s

Wel grappig. Ik ben een aantal van mijn oude blogs aan het overzetten naar deze nieuwe blog. Deze tag heb ik een aantal jaren geleden geschreven en ik blijf het leuk vinden om mijn oude verhalen en meningen terug te lezen. Ik ga me eraan wagen om deze tag te herschrijven. Ik ben benieuwd of ik veel van gedachten ben veranderd.

 

15 reisdilemma’s then and now.

 

1. Zonvakantie | Wintersport 
Ik ben niet echt een hele grote fan van de kou. Ik prefereer zeker weten de zon, zonder twijfel! Ik vind de warmte heerlijk, het liefste aan de kust. Zelfs de tropische temperaturen kan ik prima aan. Zo heb ik maanden op Curaçao gewoond en hoewel het daar soms echt warm en benauwd was, vond ik het er heerlijk! (Ook lang leve de airco trouwens). Nou ben ik nog nooit echt op wintersport geweest, dus misschien heb ik het wel helemaal mis en vind ik dat eigenlijk helemaal het einde! Skiën vind ik namelijk erg leuk (die ene keer dat ik het gedaan heb). We zullen het zien of ik deze mening ooit nog eens aanpas.

Oké.. Zon: ja! Lang leve de airco: hellyeah! Kou: bah! en nee, deze mening zal ik waarschijnlijk van mijn leven nooit aanpassen.

 

2.Vakantie aan de kust | Vakantie in het binnenland 
Dit is een lastige.. Zoals ik hierboven aan heb gegeven, ben ik dol op de kust. Daarnaast vind je de meeste prachtige landschappen in het binnenland. Ik ga voor de kust, maar het liefste kies ik ze allebei! Mocht dat maar..

Dit blijft nog steeds een tricky one! Ik vind allebei leuk, maar het liefste ben ik toch aan de kust (want: lang leve de mooie plaatjes van witte stranden, blauwe zee en een palmboom!). Helemaal ideaal zou zijn als het de kust is met een jungle in de achtertuin! 

 

3.Europees eten | Aziatisch eten 
Hmm, ook een lastige. Hoewel ik Aziatisch eten errrrug lekker vind ( Loooove sushi en Chinees), kies ik toch voor Europees. Ik houd van Bourgondisch en Mediterraans eten hier, heerlijk!

Ik ga nog steeds voor Europees eten! Ik heb gemerkt dat als ik langer door Azië reis, ik al vrij snel ben uitgekeken op Aziatisch eten. I know. Velen zullen dit niet snappen, want blijkbaar is Aziatisch eten het lekkerste wat er is… I agree to disagree. 

 

4.Weg met vrienden | Weg met partner 

Hoe oud is deze foto trouwens!? Maar JUP!

 

5.Actieve vakantie | Luie vakantie
Ik kan ook echt genieten van luieren op het strand, maar dit moet wel afgewisseld worden met actieve dingen. Erop uit trekken om de omgeving te ontdekken, skydiven voor de adrenaline, hiken in de wildernis, fantastisch.

Dit blijft toch een leuke foto hè! Dit was tijdens een mooie hike door de regio van de Blue Mountains. Als ik hieraan terug denk, krijg ik gelijk weer zin om te gaan! Maar ja, tijdens vakanties ben ik aardig in de weer. Een jungletrekking, duiken, een boottochtje, kajakken en noem maar op (om vervolgens natuurlijk wel bij te komen op het strand).

 

6.Azië | Afrika 
Hier kies ik toch voor Azië. Azië heeft in mijn ogen alles: een rijke cultuur, een zeer gevarieerd landschap, heerlijk eten, vriendelijke mensen en natuurlijk erg goedkoop! Afrika inspireert mij trouwens ook wel met zijn wildlife!

Ik heb inmiddels al redelijk wat van Azië mogen ontdekken en ik vind het echt heerlijk. Toch kies ik nu voor Afrika. Puur omdat ik dit continent graag wil ontdekken (want: wildlife inderdaad) en daar wordt het wel eens nodig tijd voor!

 

7.Barcelona | Rome 
Awkward, maar ik ben in beide steden nog nooit geweest. Maar mijn voorkeur gaat uit naar Rome. Ik denk dat de cultuur van Rome mij meer aanspreekt en de geschiedenis van deze stad lijkt me erg interessant. En… als ik de plaatjes mag geloven, moet het er prachtig zijn.

Inmiddels ben ik wel in Rome geweest en dat was echt prachtig. Ik vond dit echt een gave stad. Daarom kies ik nu voor Barcelona. Misschien voor de volgende citytrip?

 

8.Hotel | Camping 
Ik had altijd gedacht dat ik niet van kamperen hield, totdat ik zo’n tien weken moest kamperen tijdens een roadtrip door Australië. Ik zag er best wel tegen op, maar ik heb de tijd van mijn leven gehad! Elke avond een gave plek vinden om je tent neer te zetten, hout zoeken voor het kampvuur waar je ook op gaat koken, gezellig borrelen bij het vuur, heerlijk! Dit werd overigens wel afgewisseld met af en toe een hostel tussendoor.

 

9.Citytrip | Natuurvakantie
Citytrips vind ik leuk, maar voor een korte periode. Voor langere periodes, kies is zeker voor de natuur. Het liefst ontdek ik de natuur ter voet, per auto of bus.

Ik heb de laatste jaren echt een liefde voor de natuur gecreëerd. Geef mij een jungle of een berg en ik ben tevreden. Ik zou nu sowieso kiezen voor een natuurvakantie, anytime!

 

10.Wereldreis | De wereld in meerdere keren zien 
De wereld in meerdere keren zien.
Altijd leuk om weer uit te kijken naar de volgende reis.

Zo is dat!

 

11.Nooit meer reizen | Nooit meer je vrienden zien
Hoewel nooit meer reizen verschrikkelijk zou zijn, kies ik toch voor mijn vrienden.

Dat dus. 

 

12.Weg met de auto | Weg met het vliegtuig 
Hoewel je het vliegtuig nodig hebt om op verre bestemmingen te komen, kies ik toch voor de auto. Heerlijk om via een roadtrip de omgeving te ontdekken. Je kunt zelf je route bepalen en gaan en staan waar je wilt!

Een roadtrip blijft mijn favoriet. Zo ga ik over een maandje ook weer rondritten. Lekker vier weken cruisen door the USA. Heerlijk! 

 

13.Backpacken | Cruisen 
Makkelijk: backpacken! Een cruise lijkt me overigens wel een keer interessant om mee te maken.

Ik blijf een groot fan van backpacken. Ik vind het heerlijk om rond te trekken, zelf een plan te trekken en zelf de vrijheid te hebben om te gaan en staan waar ik wil. 

 

14.Alles regelen | Op de bonnefooi
Ik ben niet echt goed in dingen regelen. Daarnaast is het ook veel leuker om niet teveel te plannen. Voordat ik begin aan een reis, bereid ik me goed voor en lees ik me goed in. Vervolgens plan ik vrijwel niks, en zie wel hoe het gaat. In mijn hoofd heb ik natuurlijk wel bepaalde dingen die ik graag wil zien of doen, maar hoe en wanneer zie ik allemaal later wel. Af en toe zorgt dit voor spannende momenten, maar dit maakt je reis des te leuker.

Oké, dat goed inlezen is gewoon gelogen want dat deed ik echt niet altijd. Nog steeds niet trouwens. Dit doe ik fanatiek tijdens het reizen. Dat houdt me bezig, zeg maar… 

 

15.Roadtrip | Op een plek blijven
Ik ga zeker voor de roadtrip, love it! Ik hou ervan om zelf mijn route van de reis te bepalen. Op een plek blijven heeft ook zijn voordelen. Ik vind het leuk om een stad te leren kennen en bijvoorbeeld een vriendschap op te bouwen met locals. Hier heb je meer dan twee dagen voor nodig.

Al meerdere keren aangegeven, maar mijn favoriete manier van reizen is een roadtrip. Heerlijk om op je eigen tempo rond te reizen en veel van een bepaald land te zien. 

385727_10151042381391931_2036055286_n   527407_10151042383591931_1421381271_n

 

Mijn reisdilemma’s zijn over het algemeen niet heel erg veranderd, op een enkele na. Ik ben aardig consistent in mijn mening, dat vind ik toch netjes van mezelf. 

♥ Janet

9 thoughts on “Tag: 15 reisdilemma’s

  1. Aah superleuk dat je deze ook hebt ingevuld! Vond het erg leuk om jouw antwoorden te lezen 🙂 Ook erg origineel dat je het vergelijkt met toen & nu!
    Ik wens jou ontzettend veel reisplezier toe 😀

  2. Wat grappig om dit terug te lezen van jezelf!

    Als ik zo’n tag van een ander lees, vul ik hem in mijn hoofd altijd in. Maar ik heb hem nog nooit op papier gezet…. ik verwacht dat ik niet echt veranderd ben in m’n keuzes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge