Tag: 28 vragen over reizen

by thatonetime
52 comments

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een traveltag invulde. Daarom was ik na het lezen van deze tag op de website van Dutchie on the Road ook erg blij. Tijd voor een nieuwe ronde! In deze blogpost beantwoord ik 28 vragen over reizen.

Welke landen heb je bezocht?

Eigenlijk bezocht ik nog niet zo heel veel landen. Ik vind het belangrijker om een land écht goed te bereizen en te ontdekken, dan maar zoveel mogelijk landen te kunnen afstrepen. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar slow travel. De landen die ik heb bezocht:

België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Nederland, Polen, Portugal, Spanje, Turkije, Tsjechië, Engeland, Zweden, het Vaticaan, Curacao, Amerika, Australië, Dubai, Indonesië, Maleisië, Singapore, Sri Lanka en Thailand.

Hiermee heb ik nog maar 10% van de wereld gezien.

Aan welk Europees land heb je je hart verloren?

Dat is zonder twijfel Portugal. Mijn oom en tante hadden hier vroeger een vakantiehuisje in de Algarve waar we jaarlijks naartoe gingen. Ik kom er nog steeds erg graag. Waarom ik Portugal zo’n heerlijk land vind, lees je hier.

Dwalen door de straten van Portugal.

Wat is de mooiste plek die je ooit bezocht hebt?

Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld. Ik vind het een lastige vraag omdat ik zo veel prachtige plekken heb bezocht dat er bijna niet te kiezen valt. Een echt luxeprobleem dus. Een aantal van mijn hoogtepunten waren het beklimmen van de berg in Ierland, rond hobbelen in Monument Valley in Amerika, wandelen door de rijstvelden op Bali, snorkelen tussen de rifhaaien bij Tioman Island in Maleisië of de prachtigste baaien ontdekken in Thailand. De plek die ik eigenlijk het vaakst benoem in een dergelijk rijtje is en blijft toch wel Karijini National Park in Australië. Dat vond ik echt zo mooi, echt TE GEK!

Een van de mooiste plekken ter wereld: Karijini National Park in Australië.

Noem je mooiste reismoment.

De vorige vraag was al bijna onmogelijk om te antwoorden, maar deze vraag is niet te doen. Keer op keer maak ik tijdens mijn reizen prachtige dingen mee. Één van de mooiste dingen die ik heb gedaan was een jaar rondreizen en werken in Australië. Dit was mijn eerste keer backpacken en ervoer het ultieme gevoel van vrijheid. Ik was er zo gelukkig. Met deze ervaringen is mijn liefde voor reizen ook ontstaan (én mijn liefde voor Australië). 🙂

Wat is je minst leuke reiservaring?

Ik ben regelmatig ziek op reis. Eigenlijk bijna wel tijdens elke reis. Ik krijg heel snel last van mijn darmen en word hierdoor vaak ziek. Dat blijft bagger. Daarnaast ben ik meerdere keren bestolen op reis. Twee keer op Curacao en een keer in Australië. Mijn ergste reiservaring was zonder meer mijn terugreis van Sydney naar huis, waar het vliegtuig mankementen kreeg en ik oprecht dacht dat dit het einde was. Nog nooit in mijn leven ben ik zo bang geweest.

Waar heb je het lekkerste gegeten?

Ik vond het eten in Rome onwijs lekker. We hebben daar werkelijk geen enkele keer niet lekker gegeten. Op Curacao was ik echt verliefd op de heerlijke (en goedkope) pompoenpannenkoeken die je in de gaarkeuken kon kopen, in Portugal gaat een pastel de nata er altijd in en afgelopen jaar ontdekte ik in Sri Lanka mijn liefde voor Kotthu. Te lekker.

Pastel de Nata en meer lekkers!

Ben je een planner of beslis je alles op het laatste moment?

Ik ben echt een voorstanden van reizen op de bonnefooi. Ik plan het liefst zo weinig mogelijk en bekijk alles ter plekke. Ik boek dan ook niets van tevoren om alle vrijheid in de planning te houden. Ik check van tevoren wel wat ik graag wil zien en doen, dus een globale planning is er wel.

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen?

Dit is 100% een zonvakantie. Ik ben echt een koukleum en vind de kou echt niet chill. Toch lijkt me een reis naar Zweeds Lapland in de winter fantastisch. De plaatjes zien er fantastisch uit. Skieen heb ik overigens één keer in mijn leven gedaan op een indoor skibaan. Dit was echter geen succes waarbij me verteld werd dat ik een gevaar voor mezelf en voor de anderen was. 🙂

Ga je liever terug naar eerdere bestemmingen of zoek je liever nieuwe locaties op?

Ik ben snel verliefd op bestemmingen. Zo ben ik al meerdere keren in Portugal geweest en ben ik na mijn jaar in Australië nog twee keer teruggegaan. En als ik de kans had, zou ik dit zo weer doen. Toch kies ik er tegenwoordig vaak voor om nieuwe bestemmingen te ontdekken en verliefd op te worden.

De eerste keer solo-reizen was naar Australië. Wat een mooi land!

Wat voor type reiziger ben je? Backpacker, strandvakantieganger, ontdekker en/of luxepaard?

Ik ben eigenlijk een mix van alles. Ik ben een backpacker, maar ik slaap tegenwoordig niet meer in dorms. Ik houd van de natuur en dingen ontdekken, maar een dagje strand tussendoor kan ik ook echt heel erg goed waarderen. Ik reis vaak low budget, maar een luxere overnachting tussendoor bevalt me ook altijd erg goed.

Wat is jouw meest ideale vakantie?

Mijn ideale vakantie is een avontuurlijke vakantie, met veel afwisseling. Ik houd van bestemmingen met veel mooie natuur; mooie stranden, jungle, bergen en wildlife.

Op jeepsafari door Minneriya, Sri Lanka

Wat is je favoriete bestemming om te ontspannen?

Ontspannen doe ik het liefste op een warme bestemming en dan lekker aan het strand of aan het zwembad, optimaal genieten. 🙂

Hoe reis je het liefste naar de plek van bestemming?

Ik moet vaak het vliegtuig pakken om op de mooiste bestemmingen te komen. De leukste manier om te reizen vind ik een roadtrip. Ik deed dit voor het eerst in Australië en had echt de tijd van mijn leven. Daarna heb ik het in meerdere landen gedaan zoals Ierland en Amerika.

Een roadtrip maken is één van de tofste manieren om te reizen.

Wat is de top 3 van dingen die je altijd meeneemt op reis?

Mijn telefoon, paspoort en creditcard. Meer heb je eigenlijk ook niet nodig. Mijn telefoon gebruik ik vaak om informatie op te zoeken, dingen te boeken, navigeren en dergelijke. Zonder mijn paspoort kom ik niet ver. Ik heb tegenwoordig geen ID kaart meer, dus mijn paspoort gaat eigenlijk overal mee naartoe en heb ik altijd in mijn handbagage. Mijn creditcard gaat ook altijd mee want zonder kom ik ook niet erg ver.

Wat is je favoriete beauty reisproduct?

Als ik op reis ben gebruik ik bijna geen make-up of andere beautyproducten. Wat ik wel fanatiek meeneem elke reis zijn die fantastische mini’s. Die gebruik ik eigenlijk verder nooit, maar voordat ik op reis ga schaf ik ze toch maar weer aan.

Wat is je ‘no fail’-outfit voor onderweg?

Oeh dit vind ik wel een moeilijke, want ik heb eigenlijk helemaal niet veel goede traveloutfits. Ik houd van een goede maxidress, zodat ik bij tempels e.d. alleen nog maar mijn schouders hoef te bedekken. De olifantenbroeken vind ik ook altijd heel relaxt als ik op reis ben. Heb er echter weinig meer, tijd om te winkelen dus. 🙂

Reizen betekent afwisseling, van junglehikes tot strandhangen.

Ken je je paspoortnummer uit je hoofd?

Wat een drama is dit dan. Tot op de dag van vandaag moet ik gewoon elke keer als ik een reis boek, weer op google checken of mijn paspoortnummer met een 0 of een o is. Ik heb dit één keer fout gedaan en kwam toen bijna Australië niet in. Niet best.

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Ik zou mijn telefoon meenemen om alles vast te kunnen leggen. Daarnaast ga ik zeker niet te veel meenemen om te genieten van alles op het eiland. Het lijkt me onwijs gaaf om eens op een onbewoond eiland te wonen.

Met wie ga je meestal op reis?

Dit verschilt erg. Ik ga alleen, met mijn vriend, met vriendinnen of met familie. Die afwisseling vind ik juist wel leuk. Komende zomer ga ik alleen reizen door Jordanië. Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat ik alleen op reis was dus ik ben benieuwd wat ik ervan ga vinden.

Wandelen door Hyde Park in Londen

Welke stad zou je aan vrienden aanbevelen om te bezoeken en waarom?

Ik vond Rome een onwijs mooie stad, een echt openluchtmuseum. Dat is zo’n mooie stad om te ontdekken. Ik vind Singapore en Kuala Lumpur ook leuke steden en er is genoeg te doen. Ik schreef ook over San Francisco, deze stad viel me ook niet tegen.

Gardens by the Bay en Marina Bay Sands, Singapore

Wat is je favoriete reisquote?

Ik ben niet echt van de reisquotes, maar één van de eerste quotes die ik las in het thema reizen was ‘The world is a book and those who do not travel read only one page’. Het is me toch bijgebleven.

Naar welk land ga je dit jaar op vakantie?

Ik gaf het net al aan. In deze blogpost vertelde ik dat mijn reis in de zomer naar Jordanië gaat. Omdat wij net een huis hebben gekocht, ga ik relatief kort op vakantie. Ik ga twee weken weg. Mijn vriend wilde dit jaar niet mee, dus ik ga alleen reizen. Ik ben erg benieuwd naar het land!

Welke bestemmingen staan bovenaan je wishlist?

IJsland, Tanzania, Madagaskar, Nieuw-Zeeland, Mexico en Ecuador. En natuurlijk nog veel meer, maar je moet ergens beginnen. 😉

Welke plek vond jij zo bijzonder dat je er nog wel eens naartoe zou willen?

Er zijn heel veel bestemmingen die ik onwijs gaaf vond en graag nog eens naar terug zou willen. Bovenaan deze lijst staat nog steeds Australië, waar ik inmiddels ook al drie keer ben geweest. Ik wil ook graag terug naar Amerika, ik vond dat land echt onwijs prachtig met al het natuurpracht. Ik wil ook graag eens terug naar Bali. Het is inmiddels alweer ruim zeven jaar geleden dat ik er was en toen was het nog echt rustig. Ik ben erg benieuwd hoe het er tegenwoordig zal zijn.

Reizen door Zuidwest-Amerika

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Landen met een negatief reisadvies of actieve oorlogsgebieden zal ik zeker mijden. Veiligheid staat boven alles.

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan?

Ik zou heel graag eens mijn ouders eens mee willen nemen op een verre reis. Ik zou het te gek vinden om te kunnen laten zien hoe ik reis en waarom ik dit zo te gek vind. Lijkt me heel leuk.

Je mag morgen op reis en geld speelt geen rol. Waar ga je heen?

Als geld geen rol speelt dan maak ik natuurlijk gelijk een wereldreis van. Ik zou heel graag rond willen reizen door Afrika en vooral opzoek gaan naar wildlife en natuurpracht. Daarna reis ik door naar Nieuw-Zeeland om met een camper een aantal maanden rond te trekken en vervolgens gaan eiland hoppen op de Cookeilanden, Solomoneilanden en ga maar door..


Nieuwsgierig naar meer tags

De terugvanweggeweest-tag

De travelconfessions-tag

De Liebster-award

tag: 15 reisdilemma’s

♥ Janet

52 comments
0

You may also like

52 comments

Melanie Hoogvliet mei 16, 2019 - 1:09 pm

Wat heb je deze vragen op een super leuke manier beantwoord . Ik heb zelf nog niet zoveel van de wereld gezien. Ik ben in tunesie en griekenland geweest. Als heel klein meisje in spanje oosterijk en frankrijk en Belgie maar dan houdt het ook wel op.

Reply
thatonetime mei 18, 2019 - 8:16 am

Dankjewel! Dat zijn toch ook al hele mooie plekken. Dicht bij huis is er ook zoveel moois te ontdekken!

Reply
Marcella april 20, 2019 - 7:50 pm

Leuk leuk, dit lijstje om jou beter te leren kennen! Ik wil tijdens een eerste keer Australië graag naar het oosten, maar als ik er terug kom (vast, ooit!) dan staat Karijini National Park op mijn wishlist. Nieuw-Zeeland, IJsland en Mexico kan ik jou onwijs aanraden: prachtige landen!
Marcella onlangs geplaatst…Calakmul Mexico – Eeuwenoude historie en brulapen middenin de jungleMy Profile

Reply
thatonetime april 23, 2019 - 9:43 am

Ik heb inmiddels een maandje de sleutel van ons huis dus het meeste van mijn geld gaat daar momenteel heen. 😉 Die landen blijven dus even op mijn wishlist staan haha!

Reply
Quirina april 14, 2019 - 6:38 pm

Wat een leuke tag en je heb helemaal gelijk. Je moet alles al plannen en met vakantie hoort dat zeker niet zo te zijn, want dan kan het ook nooit tegenvallen.

Reply
thatonetime april 14, 2019 - 8:19 pm

Dankjewel. Ik wil op vakantie lekker alle vrijheid hebben om te gaan en te staan waar ik wil. 🙂

Reply
Linda april 4, 2019 - 6:24 am

Ik ken mijn paspoort nummer ook nog steeds niet uit mijn hoofd en moet ook elke keer googelen of het een o of een 0 is. Zo stom eigenlijk haha. Ik heb hem namelijk al tig keer in moeten vullen. Leuke tag, misschien dat ik hem binnenkort ook eens doe
Linda onlangs geplaatst…Voorbereidingen voor Amerika | Zo ga jij goed voorbereid op reis!My Profile

Reply
thatonetime april 7, 2019 - 10:46 am

Erg he… toch twijfel ik elke keer weer.

Reply
Francis | Mamazetkoers april 3, 2019 - 8:52 pm

Ik ben dol op tag lijstjes. Je hebt de vragen leuk ingevuld, met plezier gelezen.
Francis | Mamazetkoers onlangs geplaatst…Mamazetkoers viert feest: 1 jarig bestaan + winactieMy Profile

Reply
thatonetime april 7, 2019 - 10:45 am

Dankjewel! 😀

Reply
Manon april 2, 2019 - 11:03 am

Leuk om te lezen. Ook mooie bestemmingen op je wishlist. Hopelijk komen ze snel uit.

Reply
thatonetime april 3, 2019 - 4:29 pm

Dat hoop ik natuurlijk ook! 🙂

Reply
ingrid april 1, 2019 - 4:44 pm

helemaal met je eens veiligheid voor alles. geen ramptoerist willen zijn

Reply
thatonetime april 1, 2019 - 6:19 pm

Zeker niet.

Reply
Rory april 1, 2019 - 8:56 am

Wat een leuke tag! Zo hebben we ineens heel veel informatie over jou en je (voorliefde voor) reizen. Erg inspirerend om te lezen. En zoooooo herkenbaar van de O of de 0. Ik ben daar heel spastisch in met name als je Amerika in wilt. Op de een of andere manier denk ik er dan bij voorbaat al te moeilijk over en dan zal je net zien dat het mis gaat. Het eten in Rome is inderdaad heerlijk en – ok, dat zijn dan mijn interesses – daar heb ik de meest prachtige schoenen (en tassen) aangeschaft.

Reply
thatonetime april 1, 2019 - 6:19 pm

Haha die schoenen zijn ook heel herkenbaar. Mijn verzameling wordt ook niet kleiner haha.

Reply
Marleen april 1, 2019 - 8:50 am

Ik heb deze onlangs gelezen, leuk artikel!

Reply
thatonetime april 1, 2019 - 6:16 pm

Dankjewel!

Reply
Inge april 1, 2019 - 7:57 am

Ik heb mijn oude paspoort bewaard, juist zodat ik nog eens naar al die stempels kan kijken! Verder ben ik het met je eens dat zoveel mogelijk van een land zien het leukste is. Misschien kom je er nooit meer, en dan is het wel jammer als je bepaalde dingen nooit hebt kunnen doen

Reply
thatonetime april 1, 2019 - 6:14 pm

Ja zo leuk he! Volgens mij heb ik mijn oude paspoort ook nog wel ergens.. al kijk ik er nooit meer naar haha.

Reply
An april 1, 2019 - 5:56 am

Ik deel volkomen je enthousiasme over Rome!! En resi net als jij, heel graag op de bonnefooi 🙂

Reply
thatonetime april 1, 2019 - 6:09 pm

Rome is prachtig he, zo’n mooie en karakteristieke stad!

Reply
MC Kleuver maart 30, 2019 - 12:47 pm

Wat een reislust! Echt heerlijk om te lezen wat je hebt meegemaakt en gezien. Mijn favoriete vakantieland is Spanje, jeeej. Oh nee, olé!
MC Kleuver onlangs geplaatst…Dit zijn mijn favoriete winkels | Leuke LijstjesMy Profile

Reply
thatonetime maart 30, 2019 - 5:16 pm

Haha heerlijk! Ik heb eigenlijk nog amper iets van Spanje ontdekt, wil ik nog wel meer van zien. 😉

Reply
Michal maart 29, 2019 - 7:01 pm

Hahaha, ik ken mijn paspoortnummer echt niet uit mijn hoofd. Moet dat? Ik zoek het gewoon even op… Balen dat je zo vaak ziek wordt op reis. Dat zou ik echt niet leuk vinden… Ik wilde dat ik de tijd had voor slow travel, maar ik kan tegenwoordig vaak maar kort weg en dan wil ik graag zoveel mogelijk zien. Ik reis dus vaak alles behalve slow…

Reply
thatonetime maart 30, 2019 - 8:03 am

Ik zoek het ook altijd op hoor, dat gaat me net te ver om uit mijn hoofd te weten haha. Slow travel vind ik heerlijk, maar dan moet je inderdaad de tijd hebben. Soms moet je wat he.. 😉

Reply
Laura | I scream beauty maart 29, 2019 - 1:13 pm

Geweldig dat je zoveel reizen maakt! Leuke tag om te lezen!

Reply
thatonetime maart 30, 2019 - 7:59 am

Dankjewel!

Reply
Marieke maart 29, 2019 - 9:23 am

Leuke tag zeg! Mag ik die van je overnemen?

Reply
thatonetime maart 30, 2019 - 7:55 am

Tuurlijk mag dat! 😀

Reply
lodi maart 29, 2019 - 8:52 am

Wat een leuke tag om te lezen en wat een prachtige plekken heb je al mogen bezoeken. Hier zijn mijn favoriete landen toch wel Amerika, Canada en Australië maar puur omdat ik hier zo lang ben geweest want ik vid Frankrijk, zwitserland en Italie ook prachtig.

Reply
thatonetime maart 30, 2019 - 7:55 am

Jij hebt ook al heel wat afgereisd! Frankrijk vind ik overigens ook echt prachtig.. Ik ben er al jaren niet meer geweest, maar vond het altijd heel erg leuk.

Reply
Kelly maart 28, 2019 - 7:11 pm

Wat dat je de tag overgenomen hebt! Ik vond het ook zo’n leuke tag om in te vullen. Gaaf dat je een jaar in Australië geweest bent. Ik was er ‘slechts’ 7 weken en baalde als een stekker dat ik terug naar huis moest. Had zo graag langer willen blijven.

Reply
thatonetime maart 28, 2019 - 8:16 pm

Jaa, ik vond ‘m ook heel leuk. Australië is en blijft echt een heerlijk land! Ik wil weer terug.

Reply
Wanda maart 28, 2019 - 6:39 pm

Wat vervelend joh dat je zo vaak ziek wordt op reis, dat is vooral in het buitenland vaak geen pretje. Portugal hebben we twee jaar geleden ontdekt en willen we dolgraag meer van zien.

Reply
thatonetime maart 28, 2019 - 8:15 pm

Leuk! Waar in Portugal ben je geweest?

Reply
Skincarebynaomi maart 28, 2019 - 5:57 pm

Interessant zo’n manier van blog. Leuk om te lezen wat jou favorieten en mindere zijn. Ik hoop in de toekomst ook zoveel mogelijk van de wereld te zien

Reply
thatonetime maart 28, 2019 - 8:11 pm

Ik ben echt fan van tags, zo leuk om meer over de blogger te weten te komen.

Reply
Jouvence.nl maart 28, 2019 - 5:18 pm

Erg leuk om te lezen en mooie foto’s. Je hebt toch al aardig wat landen bezocht, meer dan mij in ieder geval 😉

Reply
thatonetime maart 28, 2019 - 8:09 pm

Dankjewel! 🙂

Reply
Nicole Orriëns maart 28, 2019 - 3:18 pm

Dat is best een flinke lijst met landen, en dat dat dan toch nog maar 10% is! Dan heb je nog lekker veel te gaan : )

Reply
thatonetime maart 28, 2019 - 8:08 pm

Bijzonder he… de wereld is zo groot!

Reply
Maaike maart 28, 2019 - 2:13 pm

Dit vind ik altijd zo leuk! Van mij mogen de tags echt ellenlang zijn hahaha

Reply
thatonetime maart 28, 2019 - 8:02 pm

Lekker he! Dat ben ik helemaal met je eens. 😀 Genieten.

Reply
Mandy maart 28, 2019 - 11:00 am

Wat een heerlijke blog, “ niet zo veel landen bezocht” ik voelde me altijd al een wereldreiziger met mijn 10 bezochte landen, kom jij aan met zo’n prachtige lijst haha!

Reply
thatonetime maart 28, 2019 - 8:00 pm

Haha das toch echt wel een luxeprobleem.. erg he!

Reply
Fifty Something maart 28, 2019 - 10:50 am

Wat heb jij al veel van de wereld gezien ! Ik ga ook 100 % voor een zonvakantie…

Reply
thatonetime maart 28, 2019 - 7:56 pm

Ja heerlijk he!

Reply
Anne - Ditisanne.nl maart 28, 2019 - 9:36 am

Leuk! Ik zag de tag bij Kelly inderdaad en ga hem binnenkort ook overnemen! Ben eigenlijk niet zo van de tags maar dit is wel een hele leuke!
Wow, al drie keer in Australië geweest! Het lijkt me een prachtig land maar ben er nog nooit geweest, staat zeker wel op de lijst.
Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Dresden: Bezienswaardigheden en leuke adresjes!My Profile

Reply
thatonetime maart 28, 2019 - 7:51 pm

Ja leuk! Ik ben juist wel van de tags, vind ze altijd leuk om in te vullen.

Reply
Jenny maart 28, 2019 - 8:37 am

Ik heb nu ook een paspoortnummer met een 0. Echt zó irritant! Ik moet eerlijk bekennen dat ik soms mijn oude paspoortnummer opgeef (niet bewust) en vreemd genoeg wordt dat nooit gecontroleerd.

Leuke tag trouwens!

Reply
thatonetime maart 28, 2019 - 7:40 pm

Haha heel irritant. Maar wat bijzonder dat je oude paspoortnummer ook nog gewoon werkt.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers liken dit: