Tag: 28 vragen over reizen

by thatonetime
52 comments

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een traveltag invulde. Daarom was ik na het lezen van deze tag op de website van Dutchie on the Road ook erg blij. Tijd voor een nieuwe ronde! In deze blogpost beantwoord ik 28 vragen over reizen.

Welke landen heb je bezocht?

Eigenlijk bezocht ik nog niet zo heel veel landen. Ik vind het belangrijker om een land écht goed te bereizen en te ontdekken, dan maar zoveel mogelijk landen te kunnen afstrepen. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar slow travel. De landen die ik heb bezocht:

België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Nederland, Polen, Portugal, Spanje, Turkije, Tsjechië, Engeland, Zweden, het Vaticaan, Curacao, Amerika, Australië, Dubai, Indonesië, Maleisië, Singapore, Sri Lanka en Thailand.

Hiermee heb ik nog maar 10% van de wereld gezien.

Aan welk Europees land heb je je hart verloren?

Dat is zonder twijfel Portugal. Mijn oom en tante hadden hier vroeger een vakantiehuisje in de Algarve waar we jaarlijks naartoe gingen. Ik kom er nog steeds erg graag. Waarom ik Portugal zo’n heerlijk land vind, lees je hier.

Dwalen door de straten van Portugal.

Wat is de mooiste plek die je ooit bezocht hebt?

Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld. Ik vind het een lastige vraag omdat ik zo veel prachtige plekken heb bezocht dat er bijna niet te kiezen valt. Een echt luxeprobleem dus. Een aantal van mijn hoogtepunten waren het beklimmen van de berg in Ierland, rond hobbelen in Monument Valley in Amerika, wandelen door de rijstvelden op Bali, snorkelen tussen de rifhaaien bij Tioman Island in Maleisië of de prachtigste baaien ontdekken in Thailand. De plek die ik eigenlijk het vaakst benoem in een dergelijk rijtje is en blijft toch wel Karijini National Park in Australië. Dat vond ik echt zo mooi, echt TE GEK!

Een van de mooiste plekken ter wereld: Karijini National Park in Australië.

Noem je mooiste reismoment.

De vorige vraag was al bijna onmogelijk om te antwoorden, maar deze vraag is niet te doen. Keer op keer maak ik tijdens mijn reizen prachtige dingen mee. Één van de mooiste dingen die ik heb gedaan was een jaar rondreizen en werken in Australië. Dit was mijn eerste keer backpacken en ervoer het ultieme gevoel van vrijheid. Ik was er zo gelukkig. Met deze ervaringen is mijn liefde voor reizen ook ontstaan (én mijn liefde voor Australië). 🙂

Wat is je minst leuke reiservaring?

Ik ben regelmatig ziek op reis. Eigenlijk bijna wel tijdens elke reis. Ik krijg heel snel last van mijn darmen en word hierdoor vaak ziek. Dat blijft bagger. Daarnaast ben ik meerdere keren bestolen op reis. Twee keer op Curacao en een keer in Australië. Mijn ergste reiservaring was zonder meer mijn terugreis van Sydney naar huis, waar het vliegtuig mankementen kreeg en ik oprecht dacht dat dit het einde was. Nog nooit in mijn leven ben ik zo bang geweest.

Waar heb je het lekkerste gegeten?

Ik vond het eten in Rome onwijs lekker. We hebben daar werkelijk geen enkele keer niet lekker gegeten. Op Curacao was ik echt verliefd op de heerlijke (en goedkope) pompoenpannenkoeken die je in de gaarkeuken kon kopen, in Portugal gaat een pastel de nata er altijd in en afgelopen jaar ontdekte ik in Sri Lanka mijn liefde voor Kotthu. Te lekker.

Pastel de Nata en meer lekkers!

Ben je een planner of beslis je alles op het laatste moment?

Ik ben echt een voorstanden van reizen op de bonnefooi. Ik plan het liefst zo weinig mogelijk en bekijk alles ter plekke. Ik boek dan ook niets van tevoren om alle vrijheid in de planning te houden. Ik check van tevoren wel wat ik graag wil zien en doen, dus een globale planning is er wel.

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen?

Dit is 100% een zonvakantie. Ik ben echt een koukleum en vind de kou echt niet chill. Toch lijkt me een reis naar Zweeds Lapland in de winter fantastisch. De plaatjes zien er fantastisch uit. Skieen heb ik overigens één keer in mijn leven gedaan op een indoor skibaan. Dit was echter geen succes waarbij me verteld werd dat ik een gevaar voor mezelf en voor de anderen was. 🙂

Ga je liever terug naar eerdere bestemmingen of zoek je liever nieuwe locaties op?

Ik ben snel verliefd op bestemmingen. Zo ben ik al meerdere keren in Portugal geweest en ben ik na mijn jaar in Australië nog twee keer teruggegaan. En als ik de kans had, zou ik dit zo weer doen. Toch kies ik er tegenwoordig vaak voor om nieuwe bestemmingen te ontdekken en verliefd op te worden.