Tag: de Liebster Award

by thatonetime
18 comments

Zo. Een tijdje geleden kreeg ik een leuk berichtje in mijn mailbox. Ik ben genomineerd voor de Liebster Award 2017.  Lees je mee?

De Liebster Award

Deze virtuele Liebster Award wordt uitgedeeld door bloggers aan startende collega bloggers, om ontdekt te worden en de bloggers community te steunen.
Door 11 persoonlijke vragen te beantwoorden, krijg je de mogelijkheid om de blogger wat beter te leren kennen. Normaliter kunnen jullie mij beter leren kennen via de rubrieken ‘999 vragen aan jezelf‘.

Bij deze wil ik Tebrina van proudweirdo bedanken voor de nominatie. Superleuk. Lees hier ook de 11 vragen van proudweirdo herself.

Bij het lezen van de berichten van proudweirdo krijg je een lach op je gezicht. Het is haar missie geworden om anderen een goed gevoel te geven, door middel van haar blog. Ook moedigt ze haar medemens aan om zichzelf te zijn. Zeker een bezoekje brengen! 🙂

Nou.. hier komen dan de vragen.


1. Van alle landen die je bezocht hebt, welk land vind je het leukst?

Mijn grote favoriet blijft toch echt Australië. Hier heb ik een aantal jaren geleden een jaar gewoond, gewerkt en gereisd. Ik vond het echt fantastisch en heb de tijd van mijn leven gehad. Ik was zo onder de indruk van alles. Van de leuke mensen, het lekkere leventje en vooral het prachtige land. Wat een mooie dingen heb ik gezien. Inmiddels ben ik drie keer in Australië geweest en het blijft lonken naar meer.

De Liebster Award: van welke landen die je bezocht hebt, welk land vind je het leukst?

2. Fiets of trein?

Ik heb dus echt niks met fietsen he. Jarenlang moest ik dagelijks 15 km naar school fietsen en 15 km weer terug naar huis. Sinds ik mijn rijbewijs heb, heb ik eigenlijk niet zo vaak meer een fiets aangeraakt. Zo erg. De trein neem ik ook eigenlijk nooit, maar ik zou liever de trein nemen dan de fiets.


3. Wat is de mooiste herinnering die je hebt aan je reizen?

Ik heb zo veel mooie herinneringen aan mijn reizen. Maar één van de tofste dingen is toch wel mijn maandenlange roadtrip door Australië, waarbij we wekenlang op een crappy matje moesten slapen en koken op een vuurtje. Slapen op de auto om naar de indrukwekkende sterrenhemel te kunnen kijken te midden van de outback. Ook het zien van wilde olifanten tijdens onze jungletrekking in Khao Yai NP, Thailand vond ik echt ontzettend gaaf.

De Liebster Award, wat is de mooiste herinnering die je hebt aan je reizen?

4. Wat is het engste wat je hebt meegemaakt tijdens je reizen?

Op het moment dat ik uit een vliegtuigje moest springen om te skydiven vond ik oprecht supereng. Wat als het fout gaat… Éénmaal uit het vliegtuig gesprongen was de angst gelijk weg maar toch. Op Koh Tao deed ik een nachtduik en vond het zooo eng. Ik kon vrijwel de gehele duik mijn ademhaling niet onder controle krijgen en kon dus ook niet genieten van de duik, zo eng vond ik het.

Het engste moment uit mijn leven was echter toen ik met het vliegtuig van Sydney, terug naar huis zou vliegen maar toen het vliegtuig mankementen kreeg. Het voorruit van het vliegtuig was gebroken, dus we moeten abrupt een noodlanding maken. Iedereen was in paniek. Het hele verhaal lees je hier.


5. Noem de drie mooiste stranden die je hebt bezocht.

Whitehaven Beach in de Whitsundays was echt te mooi. Ook Maya Bay in Thailand en Tioman Island, Maleisië staat hoog op mijn lijstje.

Whitehaven Beach, Australia
Bamboo Island, Thailand

6. Wanneer heb je tijd om te bloggen?

Ik heb een fulltime baan, dus meestal werk ik ’s avonds het één en ander bij (als ik zin heb). Daarnaast komt het aan op de weekenden, waar ik over het algemeen wat meer tijd heb om aan mijn website te werken. Ik heb hier geen vaste tijden/dagen voor. Ik bekijk wanneer het uitkomt en wanneer ik zin heb.


7. Wat is je lievelingsgerecht?

Zuurkool vind ik oprecht heel lekker en ik ben altijd in voor een zuurkool stampot. Heel veel mensen zullen het niet met me eens zijn, maar ik kan hier echt van genieten. Ook vind ik Mexicaans eten te heerlijk, vooral de nacho’s!


8. Waar zou jij wonen als je overal op de wereld zou kunnen wonen?

Idealiter woon ik dan ergens waar het gedurende het hele jaar lekker warm is. Het liefste op een plek waar ik veel natuur om me heen heb. Ook moet dit een plek zijn met voldoende voorzieningen en mensen (familie) om me heen.


9. Wat is het meest afgespeelde nummer op je Ipod?

Ik heb niet een nummer van ik veel meer afspeel dan de ander. Als ik spotify luister, luister ik veel naar artiesten als Bruce Springsteen, U2, Toto, Foo Fighters, Pearl Jam, en Pink.


10. Wat was de laatste film, tv-programma of boek waarbij je moest huilen?

Oei, dit weet ik echt niet. Ik huil best snel bij films en tv-programma’s. Zo kan ik al bij All you need is love gaan janken. Als ik iets moois of zieligs zie (met meestal ook nog een zielig liedje eronder) dan kunnen de tranen zo in mijn ogen schieten.


11. Wat is de beste of leukste aankoop die je ooit gedaan hebt?

Ik had dus een heuse schoenenverzameling. Ik denk dat ik wel een stuk of 50 paar schoenen en laarzen had. Dit lag allemaal uitgestald, opgestapeld in mijn hal. Mijn hal was letterlijk te klein voor al mijn schoenen. Daarom heb ik een paar maandjes geleden mijn schoenenverzameling gereduceerd naar zo’n 20 paar. Toch netjes. Mijn beste aankoop vind ik mijn ticket naar Australië, waarbij mijn returnticket een jaar later was. Dit is tot op heden toch wel één van de beste en leukste dingen die ik in mijn leven heb gedaan.


Mijn nominaties.

Nu moet ik ook nog een aantal mede-bloggers nomineren die ook een Liebster Award verdienen. Lees hieronder mijn nominaties en ga zeker eens een kijkje nemen.

– Ilona van Ilona Isabella. Ilona is naast mama zijn, druk bezig met het ontdekken van de prachtige plekjes in Europa. Hier heeft ze ook nog eens prachtige foto’s bij. Laat je inspireren!  🙂

– Emmy van budgetdivamagazine. Emmy geeft je op deze website tips en trics om verstandig met geld om te gaan (iets waar ik nog eens wat van kan leren 😉 ). Bekijk de website vooral om kennis te nemen van de mooie actie voor de stichting Het vergeten kind. Zeker doen! 🙂

– Eva van missdudeblogging. Één enthousiaste schrijfster met