Tangalle: 8 tips voor deze leuke kustplaats in Sri Lanka

by thatonetime
20 comments
Tangalle, Sri Lanka

Tangalle is een kustplaats in het zuiden van Sri Lanka met ruim 70.000 inwoners. In het zuiden van Sri Lanka vind je vele leuke badplaatsen zoals Unawatuna, Mirissa en Tangalle. Visserij en toerisme zijn de voornaamste bronnen van inkomsten in deze stad en dat is dan ook terug te zien. Tips voor je bezoek aan de kustplaats Tangalle vind je hier.

1. Chillen op het strand

Tangalle is een kustplaats en daarmee heeft het een aantal fijne stranden. Wij verbleven aan Medaketiya Beach. Het strand is hier niet heel breed, want door de straat die pal naast het strand gelegen is, hebben ze het strand geboekt voor alle leuke restaurantjes en beachbars. Je vindt hier leuke tentjes, maar helaas blijft er dus niet altijd veel strand over.

Daarnaast zijn Goyambokka Beach, Amanwella Beach, Manwella Beach, Medilla Beach of Parewella Beach. Goyambokka, Parewella en Medaketiya worden vaak drukbezocht door toeristen en/of locals.


2. Tangalle Harbour

Gekleurde vissersbootjes, vissennetten en versgevangen vis.. dat is genoeg toch!? Een haven is al snel fotogeniek en een haven in een kleine Aziatisch dorpje al helemaal. Als je de tijd hebt, ga dan zeker eens met je camera op pad om de haven te zoeken.