Uitzichtpunt Amnam Park in Busan, Zuid-Korea 2024

Amnam Park: rust en sereniteit in de Zuid-Koreaanse stad Busan

Vandaag neem ik je mee naar een pareltje in Busan, Zuid-Korea. Ingeklemd door stadsgezichten en industrie, vind je Amnam Park. Dit mooie stukje natuur in Busan is een ideale plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad. In dit blog vind je alle tips voor een bezoek aan Amnam Park.

Amnam Park

In het zuiden van de drukke Zuid-Koreaanse stad Busan vind je Amnam Park. Met bijna 60 hectare aan oerbossen, indrukwekkende kliffen en mooie vergezichten is Amnam Park een leuk uitje als je in Busan bent. Naar verwachting zijn deze kliffen ruim 100 miljoen jaren geleden gevormd. Zo zijn er onder meer sporen en fossielen van dinosauriërs gevonden in dit gebied.

De regio heeft ooit gediend als koninklijk jachtgebied tijdens de Joseon-dynastie. Daarnaast is het een militair beschermd gebied geweest en toegang was een lange tijd verboden. Pas in 1996 werd Amnam Park voor het publiek geopend, sindsdien is het een geliefde plek onder de locals voor een dagje uit of een korte wandeling.

Wat te doen in Amnam Park

1. Hiken in Amnam Park

In Amnam Park vind je meerdere wandelpaden die zich een weg banen door het beboste landschap van het park. De wandelen zijn niet lang en goed te doen, ook voor de onervaren wandelaar. Ga op zoek naar mooie uitzichtpunten, overblijfselen uit de militaire tijd en geniet van al het groen om je heen.

In Amnam Park zijn de wandelroutes in verschillende kleuren aangeduid hieronder zet ik de routes voor je op een rij.

Roze: Happy Healing Trail – 0,9 km

Oranje: Healing Forest Trail of Contemplation – 1,4 km

Geel: Healing Forest trail of Challenge – 1,3 km

Blauw: Baragi Healing Forest Trail – 2,9 km (deze hike deed ik)

2. Instagrammable plekjes in Amnam Park

In het park zijn er een aantal leuke Instagrammable plekjes te vinden; ze hebben hun best gedaan om een aantal leuke fotoplekjes in het park te maken. Zo vind je er het ‘I love you’ sign, een regenboogtrap en verschillende frames bij uitzichtpunten.

3. Overblijfselen uit de militaire tijd in Amnam Park

Een lange tijd was Amnam Park een militair beschermd gebied en was het gebied niet toegankelijk voor publiek. Vandaag de dag kun je tijdens je wandeling nog meerdere overblijfselen uit deze tijd in het park vinden. Deze zijn vaak afgezet met prikkeldraad, dus voornamelijk van een afstandje te bewonderen.

4. Songdo Cable Car

Songdo Sky Park is een groot park middenin Amnam Park, waar bezoekers kunnen genieten van speeltuinen, fitnessapparatuur, een observatorium, adembenemende uitzichten over de skyline van de stad en natuurlijk het hoogtepunt de Songdo Cable Car, van Songdo Bay Station bij Songnim Park (oostelijke kant van Songdo Beach) naar Songdo Sky Park.

Tip: de kabelbaan gaat over zee, dus je kunt ervoor kiezen om een cabine met doorzichtige bodem te nemen (tegen extra betaling).

Toegangsprijs 2024: 13,000 WON (€ 8,99) enkele rit en 17,000 WON (€ 11,76) voor een retour. Per kind 10.000 WON (€ 6,92) en 12.000 WON (€ 8,30) voor een retourticket.

Je betaalt extra voor een Crystal Cruise (doorzichtige bodem). Dit is 17,000 WON (€ 11,76) enkele rit en 22,000 WON (€ 15,22) voor een retour. Per kind 13.000 WON (€ 8,99) en 16.000 WON (€ 11,07) voor een retourticket.

Openingstijden: geopend van 09.00 uur tot 20.00 uur. In maart t/m november in de weekenden langer open tot 21.00 uur. In juli en augustus geopend tot 22.00 uur.

5. Songdo Yonggung Suspension Bridge

Vlakbij de Cable Car vind je de Songdo Yonggung Suspension Bridge. De voetgangersbrug is een populaire plek om te bezoeken dankzij de indrukwekkende uitzichten over de ruige kustlijnen en tevens de skyline van de stad. Het is een goede plek om foto’s te maken, vooral tijdens de zonsondergang.

Tijdens het wandelen op de brug kun je een zachte deining voelen door bijvoorbeeld de wind. Tijdens mijn bezoek was de brug helaas gesloten, wegens te harde wind.

Toegangsprijs 2024: 1000 WON (€ 0,70)

Openingstijden: maart t/m oktober van 09.00 uur tot 18.00 uur en van november t/m februari tot 17.00 uur.

Songdo Yonggung Suspension Bridge, Amnam Park, Busan 2024

6. Songdo Coastal Bolle-gil Trail

Vlak buiten Amnam Park vind je de populaire coastal walk Bolle-gil. Deze wandeling is populair onder zowel locals als toeristen. Songdo Coastal Bolle-gil Trail is een brugwandeling langs de kliffen en rotsen van Songdo Beach naar de openbare parkeerplaats van Amnam Park. Halverwege kom je ook nog een heel klein strandje tegen.

De wandeling is nog geen kilometer lang over de beruchte rode brug.

7. Dino Adventure

Bij de entree van de Songdo Cable Car vind je Dino Adventure, een leuke plek om met kinderen te ontdekken. Omdat op deze plek meerdere fossielen en andere geologische parels uit het dinosaurustijdperk zijn gevonden, wordt je hier mee teruggenomen in de tijd.

Er zijn verschillende bewegende en geruismakende dinosaurussen te ontdekken.

Dino Adventure in Amnam Park, Busan 2024

8. Dudo Island

Aan de andere kant van Amnam Park vind je Dudo Island, waar je langsloopt als je de Healing Forest Trail wandelt. Dudo Island (land van de vogels) is een klein onbewoond eilandje voor de kust van Amnam Park.

Het eiland bestaat uit vulkanische rotsformaties. Het is één van de twaalf Busan National Geopark Geosites in Busan, mede vanwege de dinosaurusbotten en fossielen van eiernesten.

Vanaf het Dudo Observatorium (een platform in Amnam Park) heb je een goed uitzicht over het eiland.

9. Songdo Beach

Grenzend aan Amnam Park vind je Songdo Beach, dit was het eerste openbare strand in Korea dat in juli 1913 werd geopend. Lange tijd werd het strand amper bezocht, omdat het in de loop van de tijd zijn glorie had verloren. In de afgelopen jaren is er echter flink geïnvesteerd om toeristen terug te brengen naar het strand, met succes!

Songdo Beach, Busan South Korea 2024

Praktische informatie Amnam Park

Amnam Park is het gehele jaar door geopend en gratis te bezoeken. Voor activiteiten als de Songdo Marine Cable Car en de Suspension Bridge moet je een toegangsprijs betalen (zie hierboven).

Er zijn verschillende manieren om bij Amnam Park te komen. Je kunt de Songdo Marine Cable Car vanaf Songdo Bay Station in ongeveer 15-20 minuten naar Amnam Park.

Er zijn verschillende bussen die je naar busstations in de buurt kunnen brengen, zoals Songdo Beach bus stop of Amnam Park bus stop. Hiervoor moet je bus 7,30 of 71 hebben. Gebruik Google Maps voor de actuele dienstregeling.

Amnam Park ligt op een heuvel. Het landschap is glooiend en je loopt best wat trappen op en af. Goed schoeisel is handig.

Beginnen met de voorpret voor je reis naar Amnam Park?

Boek hier je huurauto (inclusief verzekeringen!): 

Boek je Amnam Park tour hier.

Reisgids nodig voor je reis door Zuid-Korea?

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

3 Responses

  1. Het ziet er heel anders uit dan ik van zuid Korea zou verwachten. Prachtig die rustige plekken. Dudo island ziet er gaaf uit! Ik hou van dat vulkanische.

  2. Wat een leuke plek om te bezoeken en om even de drukte van de stad te vermijden. De wandelingen klinken tof en die kabelbaan heeft geweldige uitzichten zeg! Van die Insta plekjes met hartjes en gekke dingen krijg ik wel altijd de kriebels haha. Maar verder spreekt deze plek mij zeker aan!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars