That One Time #1| die ene keer dat ik ratten op mij had lopen

by thatonetime
26 comments

That One Time.. Reizen gaat over die ene keer. Die ene keer dat ik zoiets gaafs, bijzonders, engs of moois meemaakte. Reizen gaat over herinneringen. Deze bijzondere herinneringen deel ik in deze rubriek met jullie. Hierbij mijn eerste herrinnering. Die ene keer dat ik ratten op mij had lopen. ⊗⊗⊗

In de zomer van 2016 ging ik samen met mijn lieve vriendinnetje op reis. Na een roadtrip door België en backpacken door Thailand, volgde Maleisië. Een reis waar ik ontzettend veel zin in had. Na een vlucht (waar we een upgrade kregen naar businessclass! Daarover later meer) waar ik gelijk al ziek werd, kwamen we aan in het warme Kuala Lumpur. Wij vervolgden onze reis vrijwel direct naar het mooie Penang. Na een aantal mooie dagen in Georgetown te hebben gehad vertrokken we naar Langkawi om vervolgens naar de andere kant van het land te reizen. Hier vertoefden we eerst een aantal dagen op de prachtige Perhentians, waar we dachten een stukje paradijs gevonden te hebben. Van Perhentian Island reisden we in een verrekte koude nachtbus door naar Tioman Island. Ook een prachtig eiland.

Palau Tioman

Op het moment dat wij aankomen, merken we gelijk dat het gigantisch rustig is. Volgens de Lonely Planet moet hier heel wat bedrijvigheid zijn, maar niets is minder waar! Het lijkt wel uitgestorven. We horen van locals dat een aantal jaren geleden al het alcohol verboden is op het eiland, dit wordt nu nog maar in één klein winkeltje verkocht. Sindsdien reizen de meeste reizigers af naar een ander gedeelte van het eiland. We vinden al snel een bungalow voor de komende twee nachten, op de berg met prachtig uitzicht over het strand en de jungle in je achtertuin. En dat voor 150 ringgit (zo’n 30 euro). We droppen onze tassen bij ons nieuwe onderkomen en genieten de rest van de middag van het strand. Het water is hier echt PRACH-TIG. Als je denkt dat Perhentian Island paradijselijk is, think again! Het water is hier ontzettend helder en je hebt koraal vlak bij het strand, waardoor je gewoon met je snorkelset de zee in kunt lopen en los kunt gaan, ideaal!

Uitzicht vanaf onze bungalow

Na het avondeten en een drankje lopen we terug naar onze bungalow. Op het moment dat we de deur opendoen, zien we een aantal ratten op ons bed zitten. Ze gaan er snel vandoor zodra we het licht aandoen. Bah! We komen erachter dat ze een zakje met zonnebloempitten hebben gevonden in één van onze tassen. Dit zakje zat nog dicht maar inmiddels helemaal open geknaagd. Overal in de bungalow vinden we de schillen van de pitten. We proberen (met een vies gezicht) alles op te ruimen en flikkeren alles naar buiten. We gaan natuurlijk niet met zo’n fijn gevoel naar bed en in een wanhoopspoging hebben we ook nog handdoeken voor de kieren van de deur gelegd. Helaas mocht dit niet baten.

Midden in de nacht werd ik wakker omdat ik wat op mijn been voelde lopen. Dit liep snel omhoog richting mijn buik. In een paniekaanval maakte ik een schopbeweging waardoor ik een plof op de grond hoorde. Ik was gelijk klaarwakker en reikte direct naar mijn telefoon. Helaas was er natuurlijk geen rat meer te bekennen. In mijn wanhoop probeerde ik nog mijn vriendinnetje wakker te maken of ze dit alles ook had gehoord, maar helaas (gelukkig voor haar). Tot op de dag van vandaag twijfelt ze volgens mij nog steeds of ik dit niet gedroomd heb! 😉

De rest van de nacht heb ik natuurlijk amper een oog dicht gedaan. De volgende nacht zouden we eigenlijk ook moeten verblijven in deze bungalow, dit was immers al betaald. Gelukkig hadden wij een ander heel lief vriendinnetje die een huisje had gehuurd op een andere locatie aan het strand. Met een extra bed! Hallelujah!! Ontzettend lief van haar om ons hier te laten verblijven en gelukkig zijn we geen rare beesten meer tegengekomen op dit eiland.

Wijze les voor mezelf: NOOIT eten achterlaten in je onderkomen, zelfs dus niet als de verpakking nog dicht is 🙂

Nieuwsgierig naar meer?

Reisroute: vijf weken Maleisië (en Singapore en Maleisië)

Money: kosten vijf weken Maleisië (en Singapore en Australië)

10x to do in Penang, Maleisië

11x to do in Sandakan, Maleisisch Borneo

Beginnen met de voorpret?

♥ Janet 

26 comments
0

You may also like

26 comments

Manon Ruitenberg juni 11, 2019 - 4:34 pm

Bahhhh. Ranzig!! Ik heb dat in Indonesie gehad met kakkerlakken die over me liepen… sindsdien heb ik een kakkerlak complex!

Reply
thatonetime juni 11, 2019 - 4:55 pm

Kakkerlakken vind ik ook echt zo vies! Ik heb die beesten ook vaak op Curacao meegemaakt, dat vond ik ook zo ranzig!

Reply
Martin oktober 17, 2018 - 7:37 pm

Brrr…vies, maar wel herkenbaar. Ik heb ook best al wat ervaringen met ongewenste gasten op de hotelkamer…ratten, muizen, kakkerlakken. Ik denk dat het er bij hoort als je naar Azie gaat…
Martin onlangs geplaatst…Verborgen parel in Namibie, het Mahango game reserve langs de machtige okavango rivierMy Profile

Reply
thatonetime november 6, 2018 - 6:20 pm

Bah… het hoort er zeker weten bij maar ik kan er maar niet aan wennen! 🙁

Reply
Sabine januari 13, 2018 - 9:29 am

Bah, ik krijg er helemaal kippenvel van!
Ik heb ook wel een aantal tassen verloren door het geknaag van ratten door lagen stof heen om ergens een verloren stukje eten te vinden.
Vanaf nu kan het alleen maar voor je mee vallen, wat er ook op je loopt je hebt altijd erger gehad 😉
Sabine onlangs geplaatst…Solo female travelling, is it safe?My Profile

Reply
thatonetime januari 13, 2018 - 12:07 pm

haha, dat is zeker waar!

Reply
Ilya november 13, 2017 - 9:35 am

Herkenbaar :). Zo hadden wij ooit een wat apen in ons huisje in Maleisie. Ook wel eens netjes eten van room service buiten het huisje op de grond neergezet, om de volgende ochtend de borden, bestek etc in een straal van 50 meter rond het huisje tegen te komen.

Wij hadden ratten in Sulawesi. Mooi huisje, maar zo lek als een mandje en blij dat we zo’n enorme klamboe op het bed hadden liggen.

Reply
thatonetime november 14, 2017 - 5:02 pm

Wees blij met de klamboe.. die hadden wij dus niet he!

Reply
Frieda september 10, 2017 - 7:29 pm

wow dat moet akelig zijn zo’n toestanden

Reply
tell augustus 22, 2017 - 8:21 am

I’m really inspired together with your ᴡriting abilities
and also with the lɑyout to your Ƅlog. Is that this a paid ѕubject matter or did you modify іt your self?
Anyway kеep up the еxcellent high quality writing, it
is rare to see a great bloց like this one these dаys..

Reply
thatonetime augustus 23, 2017 - 8:00 pm

Thank you so much! It’s greatly appreciated. I modified it myself.. I tried to at least 😉

Reply
Trvl summary – juli 2017 – That One Time augustus 21, 2017 - 8:05 am

[…] Lees het artikel hier. […]

Reply
Juni 2017 – Trvl Summary >>> 1 maand online! – That One Time augustus 20, 2017 - 7:15 pm

[…] THAT ONE TIME #1 – die ene keer dat ik ratten op mij had lopen […]

Reply
Foodie Marjan juni 21, 2017 - 9:26 pm

Griezel…. ik zou ook echt geen oog meer dicht en alles bij elkaar gillen!

Reply
thatonetime juni 22, 2017 - 10:08 am

Ja gillen zou je denken he… ik kon geen woord uitkramen haha!

Reply
Nicole Orriëns juni 21, 2017 - 1:21 pm

Brrrr, doodeng zeg! Stel je voor dat er echt een rat over je heen loopt! Ik zou ook niet meer durven en kunnen slapen.

Reply
thatonetime juni 22, 2017 - 10:08 am

Haha, het was inderdaad een slapeloze nacht!

Reply
Maartje juni 21, 2017 - 9:35 am

Wat een verhaal! 😂 leuk om te lezen, keep going!

Reply
thatonetime juni 22, 2017 - 10:07 am

Bedankt!

Reply
Fleur Noot juni 21, 2017 - 9:15 am

Jakkes!! Ik hou het goed in mijn achterhoofd. Enge beesten..

Reply
thatonetime juni 22, 2017 - 10:06 am

Eng, maar vooral vies!!

Reply
Miryam juni 20, 2017 - 10:23 pm

Omg🙈 Een rat???! Ieeehhh!!! Maar super leuk geschreven zeg. Wat een belevenis!

Reply
thatonetime juni 22, 2017 - 10:06 am

Nou.. een hele belevenis was het inderdaad! Niet iets wat ik nog een keer mee wil maken.

Reply
Chantoile juni 20, 2017 - 6:04 pm

Ieekkss! Wat een verhaal! Tja, in tropische oorden bevinden zich vaak ook groot ongedierte. Gelukkig was het verder prachtig.

Reply
thatonetime juni 22, 2017 - 10:05 am

Ja dat scheelt haha!

Reply
Sanne juni 15, 2017 - 3:22 pm

Leuk geschreven! Al hoop ik voor je dat het een droom was 😉 Ben benieuwd naar je volgende verhaal!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers liken dit: