That One Time #1| die ene keer dat ik ratten op mij had lopen

by thatonetime
26 comments

That One Time.. Reizen gaat over die ene keer. Die ene keer dat ik zoiets gaafs, bijzonders, engs of moois meemaakte. Reizen gaat over herinneringen. Deze bijzondere herinneringen deel ik in deze rubriek met jullie. Hierbij mijn eerste herrinnering. Die ene keer dat ik ratten op mij had lopen. ⊗⊗⊗

In de zomer van 2016 ging ik samen met mijn lieve vriendinnetje op reis. Na een roadtrip door België en backpacken door Thailand, volgde Maleisië. Een reis waar ik ontzettend veel zin in had. Na een vlucht (waar we een upgrade kregen naar businessclass! Daarover later meer) waar ik gelijk al ziek werd, kwamen we aan in het warme Kuala Lumpur. Wij vervolgden onze reis vrijwel direct naar het mooie Penang. Na een aantal mooie dagen in Georgetown te hebben gehad vertrokken we naar Langkawi om vervolgens naar de andere kant van het land te reizen. Hier vertoefden we eerst een aantal dagen op de prachtige Perhentians, waar we dachten een stukje paradijs gevonden te hebben. Van Perhentian Island reisden we in een verrekte koude nachtbus door naar Tioman Island. Ook een prachtig eiland.

Palau Tioman

Op het moment dat wij aankomen, merken we gelijk dat het gigantisch rustig is. Volgens de Lonely Planet moet hier heel wat bedrijvigheid zijn, maar niets is minder waar! Het lijkt wel uitgestorven. We horen van locals dat een aantal jaren geleden al het alcohol verboden is op het eiland, dit wordt nu nog maar in één klein winkeltje verkocht. Sindsdien reizen de meeste reizigers af naar een ander gedeelte van het eiland. We vinden al snel een bungalow voor de komende twee nachten, op de berg met prachtig uitzicht over het strand en de jungle in je achtertuin. En dat voor 150 ringgit (zo’n 30 euro). We droppen onze tassen bij ons nieuwe onderkomen en genieten de rest van de middag van het strand. Het water is hier echt PRACH-TIG. Als je denkt dat Perhentian Island paradijselijk is, think again! Het water is hier ontzettend helder en je hebt koraal vlak bij het strand, waardoor je gewoon met je snorkelset de zee in kunt lopen en los kunt gaan, ideaal!