Palau Tioman, Maleisië 2016 - 2

That One Time #1| die ene keer dat ik ratten op mij had lopen

That One Time.. Reizen gaat over die ene keer. Die ene keer dat ik zoiets gaafs, bijzonders, engs of moois meemaakte. Reizen gaat over herinneringen. Deze bijzondere herinneringen deel ik in deze rubriek met jullie. Hierbij mijn eerste herrinnering. Die ene keer dat ik ratten op mij had lopen. 

Die éne keer dat ik ratten op mij had lopen

In de zomer van 2016 ging ik samen met mijn lieve vriendinnetje op reis. Na een roadtrip door België en backpacken door Thailand, volgde Maleisië. Een reis waar ik ontzettend veel zin in had. Na een vlucht (waar we een upgrade kregen naar businessclass! Daarover later meer) waar ik gelijk al ziek werd, kwamen we aan in het warme Kuala Lumpur. Wij vervolgden onze reis vrijwel direct naar het mooie Penang. Na een aantal mooie dagen in Georgetown te hebben gehad vertrokken we naar Langkawi om vervolgens naar de andere kant van het land te reizen. Hier vertoefden we eerst een aantal dagen op de prachtige Perhentians, waar we dachten een stukje paradijs gevonden te hebben. Van Perhentian Island reisden we in een verrekte koude nachtbus door naar Tioman Island, ook een prachtig eiland.

Het ratten-avontuur

Op het moment dat wij aankomen, merken we gelijk dat het gigantisch rustig is. Volgens de Lonely Planet moet hier heel wat bedrijvigheid zijn, maar niets is minder waar! Het lijkt wel uitgestorven. We horen van locals dat een aantal jaren geleden al het alcohol verboden is op het eiland, dit wordt nu nog maar in één klein winkeltje verkocht. Sindsdien reizen de meeste reizigers af naar een ander gedeelte van het eiland. We vinden al snel een bungalow voor de komende twee nachten, op de berg met prachtig uitzicht over het strand en de jungle in je achtertuin. En dat voor 150 ringgit (zo’n 30 euro).

We droppen onze tassen bij ons nieuwe onderkomen en genieten de rest van de middag van het strand. Het water is hier echt PRACH-TIG. Als je denkt dat Perhentian Island paradijselijk is, think again! Het water is hier ontzettend helder en je hebt koraal vlak bij het strand, waardoor je gewoon met je snorkelset de zee in kunt lopen en los kunt gaan, ideaal!

Na het avondeten en een drankje lopen we terug naar onze bungalow. Op het moment dat we de deur opendoen, zien we een aantal ratten op ons bed zitten. Ze gaan er snel vandoor zodra we het licht aandoen. Bah! We komen erachter dat ze een zakje met zonnebloempitten hebben gevonden in één van onze tassen. Dit zakje zat nog dicht maar inmiddels helemaal open geknaagd. Overal in de bungalow vinden we de schillen van de pitten. We proberen alles op te ruimen en dumpen alles buiten, niet in de buurt van onze bungalow. We gaan natuurlijk niet met zo’n fijn gevoel naar bed en in een wanhoopspoging hebben we ook nog handdoeken voor de kieren van de deur gelegd. Helaas mocht dit niet baten.

Midden in de nacht werd ik wakker, omdat ik wat op mijn been voelde lopen. Het trippelde snel omhoog, richting mijn buik. In een paniekaanval maakte ik een schopbeweging waardoor ik een plof op de grond hoorde. Ik was gelijk klaarwakker en reikte direct naar mijn telefoon. Helaas waren er natuurlijk geen ratten meer te bekennen. In mijn wanhoop probeerde ik nog mijn vriendinnetje wakker te maken of ze dit alles ook had gehoord, maar helaas (gelukkig voor haar). Tot op de dag van vandaag twijfelt ze volgens mij nog steeds of ik dit niet gedroomd heb! 😉

De rest van de nacht heb ik natuurlijk amper een oog dicht gedaan. De volgende nacht zouden we eigenlijk ook moeten verblijven in deze bungalow, dit was immers al betaald. Gelukkig hadden wij een ander heel lief vriendinnetje die een huisje had gehuurd op een andere locatie aan het strand. Met een extra bed! Hallelujah!! Ontzettend lief van haar om ons hier te laten verblijven en gelukkig zijn we geen ratten meer tegengekomen op Palau Tioman. 

Wijze les voor mezelf: NOOIT eten achterlaten in je onderkomen in de jungle, zelfs niet als de verpakking nog dicht is.

Nieuwsgierig naar meer?

Langkawi: wat te doen op dit tropische eiland

Budget: kosten vijf weken Maleisië (en Singapore en Australië)

Wat te doen op Penang, Maleisië

Wat te doen in Sandakan, Maleisisch Borneo

The Perhentian Islands: tips en tricks voor je bezoek

Bohey Dulang Island: vind hier één van de mooiste uitzichten van Borneo

Tioman Island: Wat te doen op dit tropische eiland

Singapore: wat te zien en doen tijdens je eerste bezoek

De Kinabatangan Rivier: op zoek naar wildlife

Reisroute: vijf weken Maleisië (en Singapore en Australië)

Beginnen met de voorpret voor je reis naar Maleisië?

Boek hier je accommodatie voor je reis naar Tioman Island.

Je reis naar Maleisië laten regelen?

Boek je Tioman tour hier.

Reisgids nodig voor je trip naar Maleisië? 

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.