That One Time #1| die ene keer dat ik ratten op mij had lopen

by thatonetime
26 comments

That One Time.. Reizen gaat over die ene keer. Die ene keer dat ik zoiets gaafs, bijzonders, engs of moois meemaakte. Reizen gaat over herinneringen. Deze bijzondere herinneringen deel ik in deze rubriek met jullie. Hierbij mijn eerste herrinnering. Die ene keer dat ik ratten op mij had lopen. ⊗⊗⊗

In de zomer van 2016 ging ik samen met mijn lieve vriendinnetje op reis. Na een roadtrip door België en backpacken door Thailand, volgde Maleisië. Een reis waar ik ontzettend veel zin in had. Na een vlucht (waar we een upgrade kregen naar businessclass! Daarover later meer) waar ik gelijk al ziek werd, kwamen we aan in het warme Kuala Lumpur. Wij vervolgden onze reis vrijwel direct naar het mooie Penang. Na een aantal mooie dagen in Georgetown te hebben gehad vertrokken we naar Langkawi om vervolgens naar de andere kant van het land te reizen. Hier vertoefden we eerst een aantal dagen op de prachtige Perhentians, waar we dachten een stukje paradijs gevonden te hebben. Van Perhentian Island reisden we in een verrekte koude nachtbus door naar Tioman Island. Ook een prachtig eiland.

Palau Tioman

Op het moment dat wij aankomen, merken we gelijk dat het gigantisch rustig is. Volgens de Lonely Planet moet hier heel wat bedrijvigheid zijn, maar niets is minder waar! Het lijkt wel uitgestorven. We horen van locals dat een aantal jaren geleden al het alcohol verboden is op het eiland, dit wordt nu nog maar in één klein winkeltje verkocht. Sindsdien reizen de meeste reizigers af naar een ander gedeelte van het eiland. We vinden al snel een bungalow voor de komende twee nachten, op de berg met prachtig uitzicht over het strand en de jungle in je achtertuin. En dat voor 150 ringgit (zo’n 30 euro). We droppen onze tassen bij ons nieuwe onderkomen en genieten de rest van de middag van het strand. Het water is hier echt PRACH-TIG. Als je denkt dat Perhentian Island paradijselijk is, think again! Het water is hier ontzettend helder en je hebt koraal vlak bij het strand, waardoor je gewoon met je snorkelset de zee in kunt lopen en los kunt gaan, ideaal!

Uitzicht vanaf onze bungalow

Na het avondeten en een drankje lopen we terug naar onze bungalow. Op het moment dat we de deur opendoen, zien we een aantal ratten op ons bed zitten. Ze gaan er snel vandoor zodra we het licht aandoen. Bah! We komen erachter dat ze een zakje met zonnebloempitten hebben gevonden in één van onze tassen. Dit zakje zat nog dicht maar inmiddels helemaal open geknaagd. Overal in de bungalow vinden we de schillen van de pitten. We proberen (met een vies gezicht) alles op te ruimen en flikkeren alles naar buiten. We gaan natuurlijk niet met zo’n fijn gevoel naar bed en in een wanhoopspoging hebben we ook nog handdoeken voor de kieren van de deur gelegd. Helaas mocht dit niet baten.

Midden in de nacht werd ik wakker omdat ik wat op mijn been voelde lopen. Dit liep snel omhoog richting mijn buik. In een paniekaanval maakte ik een schopbeweging waardoor ik een plof op de grond hoorde. Ik was gelijk klaarwakker en reikte direct naar mijn telefoon. Helaas was er natuurlijk geen rat meer te bekennen. In mijn wanhoop probeerde ik nog mijn vriendinnetje wakker te maken of ze dit alles ook had gehoord, maar helaas (gelukkig voor haar). Tot op de dag van vandaag twijfelt ze volgens mij nog steeds of ik dit niet gedroomd heb! 😉

De rest van de nacht heb ik natuurlijk amper een oog dicht gedaan. De volgende nacht zouden we eigenlijk ook moeten verblijven in deze bungalow, dit was immers al betaald. Gelukkig hadden wij een ander heel lief vriendinnetje die een huisje had gehuurd op een andere locatie aan het strand. Met een extra bed! Hallelujah!! Ontzettend lief van haar om ons hier te laten verblijven en gelukkig zijn we geen rare beesten meer tegengekomen op dit eiland.

Wijze les voor mezelf: NOOIT eten achterlaten in je onderkomen, zelfs dus niet als de verpakking nog dicht is 🙂

Nieuwsgierig naar meer?

Reisroute: vijf weken Maleisië (en Singapore en Maleisië)

Money: kosten vijf weken Maleisië (en Singapore en Australië)

10x to do in Penang, Maleisië

11x to do in Sandakan, Maleisisch Borneo

Beginnen met de voorpret?