That One Time #4 | SHIT! Mijn vlucht is geannuleerd…

by thatonetime
15 comments
Onze vlucht is geannuleerd

Ja, het is geen grapje. Volgende week zondag zou ik samen met een vriendin naar Sri Lanka vertrekken om een maandje rond te reizen. We zagen het al helemaal zitten. Een mailtje wat ik een paar dagen geleden in mijn mailbox vond, gooide echter roet in het eten…Onze vlucht is geannuleerd.

Woensdagavond vind ik een bericht in mijn mailbox: ‘Aandacht!! uw vluchtboeking is geannuleerd.’ Ik open het mailtje en dan zie ik het inderdaad staan. Onze vlucht naar Sri Lanka is inderdaad geannuleerd?

Shit!

Hoe dan? Kan dat zomaar? 

De paniek slaat een beetje toe en ik ben mijn vriendin om te zeggen dat ze haar e-mail moet lezen.

In de e-mail geven ze aan dat de airline het vluchtschema heeft gewijzigd. Nou ja, niet gewijzigd maar gewoon geschrapt dus. Ze hebben geprobeerd contact met me op te nemen maar zonder succes. Inderdaad zonder succes, want ik heb geen telefoontje ontvangen.

‘De airline kan je geen alternatieve vluchten aanbieden dus de enige optie is om je vlucht te annuleren. We gaan dan een volledige terugbetaling aanvragen voor het ticket.’ Dat dan wel weer.

Ik sta perplex. Om het feit dat dit zomaar mogelijk is en vooral dat ze je dit anderhalve week van tevoren nog kunnen flikken. Nu heb ik al heel wat reizen erop zitten en al heel wat narigheid meegemaakt, maar dit is me nog nooit overkomen. Voor alles een eerste keer.

In de avond neem ik direct telefonisch contact op. De vrouw aan de telefoon legt me vriendelijk uit dat zij er niets aan kan doen en dat dit aan de airline ligt. Waarom de vlucht niet doorgaat kan ze geen antwoord op geven. ‘Dat geeft de airline vrijwel nooit door aan ons’. Lekker dan. Ook nu krijgen we aan de telefoon te horen dat de enige optie het annuleren van de vlucht is. Er zijn geen alternatieve vluchten.

Oh, en dan meldt de mevrouw ook nog dat het tot drie maanden (DRIE MAANDEN!) kan duren voordat je het geld terug kan krijgen. DRIE MAANDEN! Ik vind dat echt niet normaal en geef dat ook aan bij de mevrouw. Een week van tevoren wordt onze vlucht geschrapt en dan kan het ook nog eens tot drie maanden duren voordat we ons geld terug kunnen krijgen. Ik vind het belachelijk en geef dat op een niet zo hele subtiele manier aan bij de mevrouw aan de andere kant van de lijn. ‘Wij kunnen er niets aan doen’ is het enige wat ik steeds krijg te horen.

Ik struin het internet af en natuurlijk zijn er genoeg vluchten naar Sri Lanka te vinden. Weliswaar een stuk duurder natuurlijk, maar ze zijn er wel. Er staan zelfs vluchten online van dezelfde airline.

Mijn vriendin stuurt me nog een artikel waarin staat dat de desbetreffende airline bijna de helft van zijn slots moest inleveren op Schiphol, omdat Schiphol té druk en té vol is. Bijna de helft…

De volgende ochtend belt mijn vriendin nog een keer om verhaal te halen. Haar wordt verteld dat er in Kiev, waar we een tussenstop hadden, een tijdklok is ingesteld vanwege onrust in het land? We kunnen hier verder online niets over vinden. Ze bieden ons nu wel alternatieve vluchten aan, maar alleen KLM-vluchten van 1400 tot 1500 euro. Dat gaan we dus echt niet doen.

https://www.instagram.com/p/BeNy5V8nKWp/?taken-by=janet.thatonetime

Onze vlucht is geannuleerd

Ik vind het een superslechte service maar er zat dus niets anders op dan de vlucht te annuleren. Ik krijg direct een bevestiging waardoor het definitief is. De vlucht is geannuleerd en we gaan niet meer naar Sri Lanka.

De arts van thuisvaccinaties kan ik niet meer afzeggen en die staat ’s morgens bij me op de stoep. Ik geef aan dat ik mijn vaccinaties niet meer nodig heb en leg uit waarom. Toch moet er 50 euro in rekening gebracht worden voor het consult. Prima, niets aan te doen.

De Lonely Planet wil ik al bijna verkopen, daar heb ik niets meer aan. Ook zonde van die 50 euro voor het visum. Helaas.

Het geluk bij een ongeluk is dat we op de bonnefooi reizen, waardoor we vrijwel niets hebben vastgelegd of geboekt in Sri Lanka zelf. Ook niet op de Malediven, waar we onze reis wilden afsluiten. Dat scheelt dan wel weer een hoop.

https://www.instagram.com/p/BeVA84_nRyF/?taken-by=janet.thatonetime

Wat nu? 

Mijn vriendin en ik zijn inmiddels druk aan het overleggen en bekijken wat we willen doen. Onze plannen veranderen met het uur en we hebben nog geen definitief reisplan gemaakt.

Een nieuwe vlucht boeken naar Sri Lanka?

Dat is de meest voor de hand liggende optie. Omdat we over een week zouden vertrekken, zijn de vliegprijzen logischer