THAT ONE TIME #5 | YES! Ik ga alsnog op reis!

by thatonetime
30 comments
Sigiriya, Sri Lanka 2018 - 88

In mijn vorige blogpost schreef ik over roerige tijden. Mijn vlucht werd zomaar, 11 dagen voor vertrek geannuleerd. Na een paar stressdagen wat in het teken stond van veel wikken en wegen, hebben we de knoop doorgehakt en gaan we alsnog op reis. Gelukkig maar…

Dat een vlucht zomaar geannuleerd kon worden, had ik (gelukkig) nog nooit meegemaakt. Via een mailtje kregen we te horen dat onze vlucht naar Sri Lanka niet door kon gaan en ook werden er geen alternatieven aangeboden.

De enige optie die we hadden was om onze vlucht te annuleren en het volledige bedrag terug te krijgen. Dit kon echter wel tot 3 maanden duren. Niet best!


Verschillende opties om alsnog op reis te gaan

Ik baalde flink en bij het zien van de ticketprijzen naar Sri Lanka had ik eigenlijk al snel de hoop opgegeven. In snelvaart moesten we een alternatief bedenken en vrijwel direct de knoop doorhakken. Tijd om alles even rustig te overdenken was er niet.

Het liefste gingen we natuurlijk alsnog naar Sri Lanka. We hadden voorbereidingen getroffen en hiernaar uitgekeken, maar de ticketprijzen stonden ons een beetje tegen.

We waren ook druk andere tickets naar willekeurige bestemmingen aan het bekijken, maar ruim een week voor vertrek waren de meeste ticketprijzen torenhoog. We vonden betaalbare vliegtickets naar India en overwogen serieus om deze te boeken. Ik had bijna het visum al aangevraagd, maar toch waren we allebei niet laaiend enthousiast bij deze bestemming.

Eerlijk gezegd hadden we de hoop al een beetje opgegeven en wilden we maar gewoon de tent in de auto gooien en door Europa rijden. Ik ben altijd in voor een goede roadtrip! Rondrijden door de Balkan ofzo, dat leek ons wel wat. Ik ging gelijk naar de ANWB om te kijken wat we precies nodig hadden voor dit avontuur.


Wat gaan we nu doen? 

Al deze opties zijn natuurlijk fantastisch, maar toch bleef het aan ons knagen… Ons origineel plan waar we toch echt naar uit hadden gekeken. Daarom hebben we toch maar de knoop doorgehakt en alsnog een vlucht naar Sri Lanka geboekt. Wel tegen een flinke meerprijs natuurlijk, dat dan wel weer.

We vertrekken nu een dag later, aanstaande maandag. We vliegen van Groningen naar München en van München naar Doha om vanuit Doha door te gaan naar Colombo. We verlaten Sri Lanka een dag eerder dus we hebben nu zo’n 3,5 week om het land te verkennen.

We hebben er zin in!

♥ Janet

You may also like

30 comments

Kim 24 juli 2018 - 06:53

Jeetje! Dat is balen zeg! Nooit echt bij stil gestaan dat dat zou kunnen gebeuren. Wel heel gaaf dat jullie alsnog gaan en toch deze geweldige reis gaan maken. Sri Lanka is echt geweldig!! Oh, en ik ben je ook gaan volgen op Insta om niets te missen. Leuk! Heel veel plezier 🙂

Reply
Mandy 26 april 2019 - 12:36

Wow dat is echt balen.ik wist niet dat dat zomaar kon, ook absurt dat je 3 maand op je geld kan wachten. Toch tof dat je alsnog bent gegaan ondanks de hogere kosten
Mandy onlangs geplaatst…April goodieboxMy Profile

Reply
thatonetime 26 april 2019 - 12:51

Ach ja, de reis was achteraf heel erg tof dus dat extra betalen waren we al snel vergeten.

Reply
Ann - reisblog wANNderful 23 juli 2018 - 19:48

Blij voor jullie dat het eindelijk zo ver is en de reis kan doorgaan. Één keer je daar bent en al die fijne dingen beleeft, is deze ellende vlug vergeten. Geniet van je reis!

Reply
Julie 22 juli 2018 - 14:30

Wat vervelend van die annulatie! Zeker ook dat te terugbetaling zo lang kan duren is schandalig… Gelukkige ga je alsnog op reis! Veel plezier 🙂
Julie onlangs geplaatst…Julie | Boekenpost: M.J. Arlidge – Helen Grace ReeksMy Profile

Reply
thatonetime 29 juli 2018 - 17:38

De terugbetaling is inmiddels al binnen dus dat viel gelukkig erg mee! ?

Reply
Balou 22 juli 2018 - 13:22

Woehoeeeee yes je gaat toch nog! Ik had je vorige blog gelezen over dat je vlucht was geannuleerd en mijn mond viel open… kan toch niet! Gelukkig ga je toch nog, heel veel plezier en geluk! xx

Reply
thatonetime 29 juli 2018 - 17:38

Ah lief! Dankjewel ☺️ Het is gelukkig erg mooi hier in Sri Lanka en ik ben blij dat ik alsnog ben gegaan.

Reply
Elsemieke 22 juli 2018 - 13:06

Wat heerlijk dat je alsnog naar Sri Lanka gaat. Ik begrijp dat het toch aan je bleef knagen!

Reply
thatonetime 29 juli 2018 - 17:37

En het is heel fijn hier. ?

Reply
Jouvence 22 juli 2018 - 11:22

Wat fijn dat je alsnog naar Sri Lanka gaat & wat klote dat ze zo kort van tevoren een vlucht annuleren.

Reply
thatonetime 29 juli 2018 - 17:36

Het was wel even kloten en stress ja, maar gelukkig is alles goed gekomen. ☺️

Reply
Hip on Trip 22 juli 2018 - 10:26

Tjee, dat heb ik ook nog nooit meegemaakt, dat een vlucht zomaar geannuleerd wordt. Wat was de reden? En ik kan me voorstellen als je je helemaal verheugd hebt op Sri Lanka, dat je daar uiteindelijk dan toch weer voor kiest. Fijne vakantie, geniet ervan!

Reply
thatonetime 29 juli 2018 - 17:35

Er werd geen reden gegeven maar we hebben online gelezen dat de airline de helft van de slots moest inleveren op Schiphol omdat het vliegveld overvol was. Dankjewel! ☺️

Reply
Linda | travellersoftheworld 22 juli 2018 - 10:04

Gelukkig is het toch nog gelukt! Wel vervelend hoe het is gelopen en dat je nu minder tijd hebt en een duurder ticket hebt. Maar goed, je kan gaan!
Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…Overnachten op Malta doe je bij het Ramla Bay ResortMy Profile

Reply
thatonetime 29 juli 2018 - 17:34

Zo is dat! En die meerprijs ben ik alweer bijna vergeten.. ik ben lekker aan het genieten!

Reply
Felice Veenman 22 juli 2018 - 10:01

wat zuur van die meerprijs, maar fijn dat dat uiteindelijk geen belemmering was. Ik ha dooknog nooit gehoord van een geannuleerde vlucht

Reply
thatonetime 29 juli 2018 - 17:34

Ik ben er inmiddels achtergekomen dat dit dus wel vaker voorkomt. Gelukkig geniet ik alsnog van dit mooie land!

Reply
Elisabeth 22 juli 2018 - 09:35

Fijn dat je nog een bestemming hebt gevonden om naar toe te gaan. Was wel balen dat je eerdere reis werd geannuleerd.
Elisabeth onlangs geplaatst…Blog challenge #9: Een dag naar BrusselMy Profile

Reply
thatonetime 29 juli 2018 - 17:33

Dat was zeker balen, maar nu ik in Sri Lanka ben, ben ik erg blij dat we alsnog zijn gegaan en ben ik die ellende alweer vergeten. ?

Reply
Wanda 22 juli 2018 - 09:30

Super dat jullie alsnog je reis gaan maken! Okay, wel wat meer geld kwijt maar het wordt ongetwijfeld een mooie reis met veel mooie herinneringen! Geniet ervan!
Wanda onlangs geplaatst…Tip: Rondwandeling Lünersee in VorarlbergMy Profile

Reply
thatonetime 29 juli 2018 - 17:32

Dankjewel! Tot dusver genieten we volop. ☀️

Reply
Lizzie | Globalizious 22 juli 2018 - 09:14

Ahh wat top dat jullie toch lekker vertrekken naar Sri Lanka! Jullie maken er vast een topreis van. Heel erg veel plezier!m

Reply
thatonetime 29 juli 2018 - 17:31

Inmiddels zijn we alweer een paar dagen in Sri Lanka. Ondanks dat het even wennen was, genieten we volop! Morgen gaan we proberen om olifanten te spotten! ?

Reply
Naomi 22 juli 2018 - 08:48

Mooie blog gelukkig dat je nog je eindbestemming heb bereikt lijkt me een heel mooi land

Reply
thatonetime 29 juli 2018 - 17:30

Dankjewel! Wij zijn er inmiddels een paar dagen en het is genieten! ☀️

Reply
Tynke 21 juli 2018 - 20:03

Wow, dat is zacht uitgedrukt ‘echt vervelend’! Ik heb dit ook nog nooit meegemaakt! Knap dat jullie de keuze hebben gemaakt alsnog te gaan! Het geld zal even slikken zijn geweest, maar als je er straks bent is het waarschijnlijk gauw vergeten!
Genieten samen!!
Tynke onlangs geplaatst…Running RigaMy Profile

Reply
thatonetime 29 juli 2018 - 17:26

Je hebt helemaal gelijk. Die meerprijs zijn we inmiddels alweer vergeten! ?

Reply
Sascha 21 juli 2018 - 19:30

Wat fijn dat het toch nog is gelukt! Natuurlijk wek echt zuur dat het met flinke meerprijs is. Had je vorige blog over het zomaar annuleren van de vlucht al met veel verbazing gelezen :O hele fijne reis gewenst alvast!

Reply
thatonetime 29 juli 2018 - 17:26

Dankjewel! Gelukkig zijn we nog wel gegaan ja! Ik zit inmiddels al in Sri Lanka en ben die meerprijs alweer vergeten! ☺️☀️

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More