Onze vlucht is geannuleerd

THAT ONE TIME #5 | YES! Ik ga alsnog op reis!

In mijn vorige blogpost schreef ik over roerige tijden. Mijn vlucht werd zomaar, 11 dagen voor vertrek geannuleerd. Na een paar stressdagen wat in het teken stond van veel wikken en wegen, hebben we de knoop doorgehakt en gaan we alsnog op reis. Gelukkig maar…

Dat een vlucht zomaar geannuleerd kon worden, had ik (gelukkig) nog nooit meegemaakt. Via een mailtje kregen we te horen dat onze vlucht naar Sri Lanka niet door kon gaan en ook werden er geen alternatieven aangeboden.

De enige optie die we hadden was om onze vlucht te annuleren en het volledige bedrag terug te krijgen. Dit kon echter wel tot 3 maanden duren. Niet best!


Verschillende opties om alsnog op reis te gaan

Ik baalde flink en bij het zien van de ticketprijzen naar Sri Lanka had ik eigenlijk al snel de hoop opgegeven. In snelvaart moesten we een alternatief bedenken en vrijwel direct de knoop doorhakken. Tijd om alles even rustig te overdenken was er niet.

Het liefste gingen we natuurlijk alsnog naar Sri Lanka. We hadden voorbereidingen getroffen en hiernaar uitgekeken, maar de ticketprijzen stonden ons een beetje tegen.

We waren ook druk andere tickets naar willekeurige bestemmingen aan het bekijken, maar ruim een week voor vertrek waren de meeste ticketprijzen torenhoog. We vonden betaalbare vliegtickets naar India en overwogen serieus om deze te boeken. Ik had bijna het visum al aangevraagd, maar toch waren we allebei niet laaiend enthousiast bij deze bestemming.

Eerlijk gezegd hadden we de hoop al een beetje opgegeven en wilden we maar gewoon de tent in de auto gooien en door Europa rijden. Ik ben altijd in voor een goede roadtrip! Rondrijden door de Balkan ofzo, dat leek ons wel wat. Ik ging gelijk naar de ANWB om te kijken wat we precies nodig hadden voor dit avontuur.


Wat gaan we nu doen? 

Al deze opties zijn natuurlijk fantastisch, maar toch bleef het aan ons knagen… Ons origineel plan waar we toch echt naar uit hadden gekeken. Daarom hebben we toch maar de knoop doorgehakt en alsnog een vlucht naar Sri Lanka geboekt. Wel tegen een flinke meerprijs natuurlijk, dat dan wel weer.

We vertrekken nu een dag later, aanstaande maandag. We vliegen van Groningen naar München en van München naar Doha om vanuit Doha door te gaan naar Colombo. We verlaten Sri Lanka een dag eerder dus we hebben nu zo’n 3,5 week om het land te verkennen.

We hebben er zin in!

Op reis naar Sri Lanka: Nine Arch Bridge

♥ Janet

30 thoughts on “THAT ONE TIME #5 | YES! Ik ga alsnog op reis!

 1. Jeetje! Dat is balen zeg! Nooit echt bij stil gestaan dat dat zou kunnen gebeuren. Wel heel gaaf dat jullie alsnog gaan en toch deze geweldige reis gaan maken. Sri Lanka is echt geweldig!! Oh, en ik ben je ook gaan volgen op Insta om niets te missen. Leuk! Heel veel plezier 🙂

 2. Woehoeeeee yes je gaat toch nog! Ik had je vorige blog gelezen over dat je vlucht was geannuleerd en mijn mond viel open… kan toch niet! Gelukkig ga je toch nog, heel veel plezier en geluk! xx

 3. Tjee, dat heb ik ook nog nooit meegemaakt, dat een vlucht zomaar geannuleerd wordt. Wat was de reden? En ik kan me voorstellen als je je helemaal verheugd hebt op Sri Lanka, dat je daar uiteindelijk dan toch weer voor kiest. Fijne vakantie, geniet ervan!

  1. Er werd geen reden gegeven maar we hebben online gelezen dat de airline de helft van de slots moest inleveren op Schiphol omdat het vliegveld overvol was. Dankjewel! ☺️

  1. Dat was zeker balen, maar nu ik in Sri Lanka ben, ben ik erg blij dat we alsnog zijn gegaan en ben ik die ellende alweer vergeten. 😊

  1. Inmiddels zijn we alweer een paar dagen in Sri Lanka. Ondanks dat het even wennen was, genieten we volop! Morgen gaan we proberen om olifanten te spotten! 🐘

 4. Wow, dat is zacht uitgedrukt ‘echt vervelend’! Ik heb dit ook nog nooit meegemaakt! Knap dat jullie de keuze hebben gemaakt alsnog te gaan! Het geld zal even slikken zijn geweest, maar als je er straks bent is het waarschijnlijk gauw vergeten!
  Genieten samen!!
  Tynke onlangs geplaatst…Running RigaMy Profile

 5. Wat fijn dat het toch nog is gelukt! Natuurlijk wek echt zuur dat het met flinke meerprijs is. Had je vorige blog over het zomaar annuleren van de vlucht al met veel verbazing gelezen :O hele fijne reis gewenst alvast!

  1. Dankjewel! Gelukkig zijn we nog wel gegaan ja! Ik zit inmiddels al in Sri Lanka en ben die meerprijs alweer vergeten! ☺️☀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge