Sigiriya, Sri Lanka 2018 - 88

THAT ONE TIME #5 | YES! Ik ga alsnog op reis!

In mijn vorige blogpost schreef ik over roerige tijden. Mijn vlucht werd zomaar, elf dagen voor vertrek, geannuleerd. Na een paar stressdagen wat in het teken stond van veel wikken en wegen, hebben we de knoop doorgehakt en gaan we alsnog op reis. Gelukkig maar.

Dat een vlucht zomaar geannuleerd kon worden, had ik (gelukkig) nog nooit meegemaakt. Via een mailtje kregen we te horen dat onze vlucht naar Sri Lanka niet door kon gaan en ook werden er geen alternatieven aangeboden.

De enige optie die we hadden was om onze vlucht te annuleren en het volledige bedrag terug te krijgen. Dit kon echter wel tot drie maanden duren. Niet best.

Verschillende opties om alsnog op reis te gaan

Ik baalde flink en bij het zien van de ticketprijzen naar Sri Lanka had ik eigenlijk al snel de hoop opgegeven. In snelvaart moesten we een alternatief bedenken en vrijwel direct de knoop doorhakken. Tijd om alles even rustig te overdenken was er niet.

Het liefste gingen we natuurlijk alsnog naar Sri Lanka. We hadden voorbereidingen getroffen en hiernaar uitgekeken, maar de ticketprijzen stonden ons een beetje tegen.

We waren ook druk andere tickets naar willekeurige bestemmingen aan het bekijken, maar ruim een week voor vertrek waren de meeste ticketprijzen torenhoog. We vonden betaalbare vliegtickets naar India en overwogen serieus om deze te boeken. Ik had bijna het visum al aangevraagd, maar toch waren we allebei niet laaiend enthousiast bij deze bestemming.

Eerlijk gezegd hadden we de hoop al een beetje opgegeven en wilden we maar gewoon de tent in de auto gooien en door Europa rijden. Ik ben altijd in voor een goede roadtrip! Rondrijden door de Balkan ofzo, dat leek ons wel wat. Ik ging gelijk naar de ANWB om te kijken wat we precies nodig hadden voor dit avontuur.

Wat gaan we nu doen?

Al deze opties zijn natuurlijk fantastisch, maar toch bleef het aan ons knagen… Ons originele plan waar we toch echt naar uit hadden gekeken. Daarom hebben we toch maar de knoop doorgehakt en alsnog een vlucht naar Sri Lanka geboekt. Wel tegen een flinke meerprijs natuurlijk, dat dan wel weer. Maar we gaan nog steeds op reis naar Sri Lanka.

We vertrekken nu een dag later, aanstaande maandag. We vliegen van Groningen naar München en van München naar Doha om vanuit Doha door te gaan naar Colombo. We verlaten Sri Lanka een dag eerder dus we hebben nu een kleine vier weken om het land te verkennen.

We hebben er zin in!

Nieuwsgierig naar meer?

Wilpattu National Park: alles wat je wilt weten over een jeepsafari

Doen in Tangalle: tips voor deze leuke kustplaats in Sri Lanka

Wat te doen in zonnig Trincomalee, Sri Lanka

Yala National Park: wildlife spotten tijdens een jeepsafari

Traveldiary Sri Lanka #1 fietsen, vis en tempels

Traveldiary Sri Lanka #2 strand, rotsen en grotten

Arugam Bay: optimaal chillen in deze kustplaats in Sri Lanka

Budget: kosten maand backpacken door Sri Lanka

Wat te doen in Negombo: ideaal startpunt voor je rondreis

Doen in Anuradhapura: de tempelstad van Sri Lanka

Traveldiary Sri Lanka #3 thee, trein en bergen

Traveldiary Sri Lanka #4 mangrove, strand en safari

Reisroute: vier weken Sri Lanka

Wat te doen in Ella: één van de mooiste plekken van Sri Lanka

Kandy: het boeddhistische centrum van Sri Lanka

Traveldiary Sri Lanka #5 kaneel, reismaatjes en walvissen

Wat te doen in Sigiriya, Sri Lanka: alle tips en informatie

Traveldiary Sri Lanka #6 fort, tsunami en souvenirs

Sri Lanka ontdekken met je eigen tuktuk: een unieke reis met lokale twist

Olifanten spotten in Kaudulla National Park: de beste plek in Sri Lanka om deze magische dieren te aanschouwen

Beginnen met de voorpret voor je reis naar Sri Lanka?

Op reis met eigen auto door Sri Lanka?

Liever een georganiseerde reis door Sri Lanka?

Boek je Sri Lanka tour hier.

Reisgids nodig voor je reis naar Sri Lanka?

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

30 Responses

 1. Jeetje! Dat is balen zeg! Nooit echt bij stil gestaan dat dat zou kunnen gebeuren. Wel heel gaaf dat jullie alsnog gaan en toch deze geweldige reis gaan maken. Sri Lanka is echt geweldig!! Oh, en ik ben je ook gaan volgen op Insta om niets te missen. Leuk! Heel veel plezier 🙂

  1. Wow dat is echt balen.ik wist niet dat dat zomaar kon, ook absurt dat je 3 maand op je geld kan wachten. Toch tof dat je alsnog bent gegaan ondanks de hogere kosten

   1. Ach ja, de reis was achteraf heel erg tof dus dat extra betalen waren we al snel vergeten.

 2. Wat vervelend van die annulatie! Zeker ook dat te terugbetaling zo lang kan duren is schandalig… Gelukkige ga je alsnog op reis! Veel plezier 🙂

 3. Woehoeeeee yes je gaat toch nog! Ik had je vorige blog gelezen over dat je vlucht was geannuleerd en mijn mond viel open… kan toch niet! Gelukkig ga je toch nog, heel veel plezier en geluk! xx

  1. Ah lief! Dankjewel ☺️ Het is gelukkig erg mooi hier in Sri Lanka en ik ben blij dat ik alsnog ben gegaan.

 4. Tjee, dat heb ik ook nog nooit meegemaakt, dat een vlucht zomaar geannuleerd wordt. Wat was de reden? En ik kan me voorstellen als je je helemaal verheugd hebt op Sri Lanka, dat je daar uiteindelijk dan toch weer voor kiest. Fijne vakantie, geniet ervan!

  1. Er werd geen reden gegeven maar we hebben online gelezen dat de airline de helft van de slots moest inleveren op Schiphol omdat het vliegveld overvol was. Dankjewel! ☺️

  1. Zo is dat! En die meerprijs ben ik alweer bijna vergeten.. ik ben lekker aan het genieten!

  1. Ik ben er inmiddels achtergekomen dat dit dus wel vaker voorkomt. Gelukkig geniet ik alsnog van dit mooie land!

  1. Dat was zeker balen, maar nu ik in Sri Lanka ben, ben ik erg blij dat we alsnog zijn gegaan en ben ik die ellende alweer vergeten. ?

 5. Super dat jullie alsnog je reis gaan maken! Okay, wel wat meer geld kwijt maar het wordt ongetwijfeld een mooie reis met veel mooie herinneringen! Geniet ervan!

  1. Inmiddels zijn we alweer een paar dagen in Sri Lanka. Ondanks dat het even wennen was, genieten we volop! Morgen gaan we proberen om olifanten te spotten! ?

 6. Wow, dat is zacht uitgedrukt ‘echt vervelend’! Ik heb dit ook nog nooit meegemaakt! Knap dat jullie de keuze hebben gemaakt alsnog te gaan! Het geld zal even slikken zijn geweest, maar als je er straks bent is het waarschijnlijk gauw vergeten!
  Genieten samen!!

 7. Wat fijn dat het toch nog is gelukt! Natuurlijk wek echt zuur dat het met flinke meerprijs is. Had je vorige blog over het zomaar annuleren van de vlucht al met veel verbazing gelezen :O hele fijne reis gewenst alvast!

  1. Dankjewel! Gelukkig zijn we nog wel gegaan ja! Ik zit inmiddels al in Sri Lanka en ben die meerprijs alweer vergeten! ☺️☀️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars