That One Time #6 | die ene keer dat ik met mijn dikke reet op een olifant heb gezeten

by thatonetime
63 comments

Goed.. zo groot is die kont van mij niet, maar verder is hier niets aan gelogen. Ik heb op een olifant gezeten. Ik heb zelfs een ritje gemaakt op een olifant. Hoe en waarom ik dat deed lees je hier.

Zo’n acht jaar geleden werkte ik als een au-pair in Australië, en om daar ook even te genieten van een welverdiende vakantie, vertrok ik samen met een vriendin naar Bali. Mijn eerste ontmoeting met Indonesië, en zelfs mijn eerste ontmoeting met Azië.

We genoten van het gezellige Kuta, het rustige Ubud en bezochten de mooiste tempels en groenste rijstvelden. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met brutale apen, letterlijk. Ook gingen we diep de jungle in, waar ik dus voor het eerst met mijn dikke reet op een olifant heb gezeten.


Mijn rit op een olifant

Na een uurtje rijden met de tuktuk werden we diep in de jungle gedropt op een prachtig uitzichtpunt. We hadden het mooiste uitzicht over de bossen, en zo ver we konden kijken zagen we alleen maar groen. We werden verwelkomt met een lekker sapje, waarna de vriendelijke meneer ons meenam naar de plek waar het allemaal begon.

Oog in oog met een olifant. Ik vond het prachtig. Ik kon een olifant aaien. Het lieve dier gaf geen kik en liet alles zonder iets te doen toe. Wist ik veel dat het dier vast wel had geleerd dat het geen keuze had.

Samen met mijn vriendinnetje namen we plaats op het bankje wat op de rug van de olifant bevestigd was en toen gingen we op pad. Het was een prachtige route door de jungle, de olifant banjerde rustig tussen de groene bladeren door en wij genoten met volle teugen. We vonden het hilarisch dat de olifant tussendoor ook nog eens moet plassen en kakken tegelijk, met keutels zo groot als kokosnoten.

Na het ritje gingen we nog gezellig met de olifant badderen. De olifant was na de rit wel toe aan wat verkoeling, snap ik wel. Er stonden nog wat pilaren in het water, waar de olifant zelfs nog even zonder tegen te stribbelen op ging paraderen.

De jungle op Bali, Indonesië