That One Time #6 | die ene keer dat ik met mijn dikke reet op een olifant heb gezeten

by thatonetime
63 comments

Goed.. zo groot is die kont van mij niet, maar verder is hier niets aan gelogen. Ik heb op een olifant gezeten. Ik heb zelfs een ritje gemaakt op een olifant. Hoe en waarom ik dat deed lees je hier.

Zo’n acht jaar geleden werkte ik als een au-pair in Australië, en om daar ook even te genieten van een welverdiende vakantie, vertrok ik samen met een vriendin naar Bali. Mijn eerste ontmoeting met Indonesië, en zelfs mijn eerste ontmoeting met Azië.

We genoten van het gezellige Kuta, het rustige Ubud en bezochten de mooiste tempels en groenste rijstvelden. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met brutale apen, letterlijk. Ook gingen we diep de jungle in, waar ik dus voor het eerst met mijn dikke reet op een olifant heb gezeten.


Mijn rit op een olifant

Na een uurtje rijden met de tuktuk werden we diep in de jungle gedropt op een prachtig uitzichtpunt. We hadden het mooiste uitzicht over de bossen, en zo ver we konden kijken zagen we alleen maar groen. We werden verwelkomt met een lekker sapje, waarna de vriendelijke meneer ons meenam naar de plek waar het allemaal begon.

Oog in oog met een olifant. Ik vond het prachtig. Ik kon een olifant aaien. Het lieve dier gaf geen kik en liet alles zonder iets te doen toe. Wist ik veel dat het dier vast wel had geleerd dat het geen keuze had.

Samen met mijn vriendinnetje namen we plaats op het bankje wat op de rug van de olifant bevestigd was en toen gingen we op pad. Het was een prachtige route door de jungle, de olifant banjerde rustig tussen de groene bladeren door en wij genoten met volle teugen. We vonden het hilarisch dat de olifant tussendoor ook nog eens moet plassen en kakken tegelijk, met keutels zo groot als kokosnoten.

Na het ritje gingen we nog gezellig met de olifant badderen. De olifant was na de rit wel toe aan wat verkoeling, snap ik wel. Er stonden nog wat pilaren in het water, waar de olifant zelfs nog even zonder tegen te stribbelen op ging paraderen.

De jungle op Bali, Indonesië
Op Bali bieden ze vaak een rit op een olifant aan, NIET DOEN!
Op de rug van een olifant po Bali, NIET DOEN DUS!
De jungle op Bali, Indonesië
De jungle op Bali, Indonesië

Waarom zou je dat doen?

Hoe dan? Hoe kan ik dit ooit gedaan hebben en hoe kan ik dit in hemelsnaam leuk hebben gevonden?

Het antwoord op die vraag weet ik nu ook echt niet meer. Ik was onwetend, wist het niet. Ik wist niet dat de dieren zo slecht behandeld werden en ook niet wat een ritje op de rug van een olifant met het dier doet.

Nu weet ik wel beter. Beter nog; ik verafschuw die domme toeristen die dit nu doen. En dat terwijl ik zelf ooit die domme, onwetende toerist was. Ik vind het zo erg om te zijn hoeveel toeristen hedendaags nog werkelijk geen idee hebben wat ze doen.


Een rit op een olifant is NIET OKÉ!

Een ritje maken op een olifant is niet oké. De olifanten worden ontzettend slecht behandeld, en ze worden in bedwang gehouden met haken door de mahouts (verzorgers). Bovendien is het erg slecht voor de rug van het dier. Inmiddels weet ik dat en probeer ik mijn best te doen om zoveel mogelijk mensen hier bewust van te maken.

In mijn optiek kan er nooit genoeg aandacht zijn voor de dierenleed in de wereld, want er is ZO-VEEL dierenleed op onze aarde. Er gebeuren nog steeds zoveel dingen die niet oké zijn. Zo heeft het World Animal Protection een lijst gemaakt met de 10 meest voorkomende, verschrikkelijke toeristenattracties, waarbij dieren op een nare manier betrokken worden. Lees de lijst goed door en denk een tweede keer na voordat je een dergelijke activiteit wilt ondernemen.

Een rit op een olifant is één van de wreedste toeristische (dieren)attracties.

Heb jij ooit iets gedaan waarvan je later spijt had?


Nieuwsgierig naar meer?

Traveldiary: awesome Bali

#1 | Die ene keer dat ik ratten op mij had lopen

#2 | Die ene keer dat een politieagent mij mee uit vroeg

#3 | Die ene keer dat het vliegtuig bijna neerstortte

#4 | SHIT! Mijn vlucht is geannuleerd..

#5 | YES! Ik ga alsnog op reis!


Beginnen met de voorpret?

Een reis door Indonesië plannen?

Individuele reizen indonesië