Hiken in Ushguli, Georgië - maart 2023

That One Time #7 | die ene keer dat ik begon met ondernemen!

Ik zat er al een tijdje over na te denken en besloot dat 2021 mijn jaar zou worden! De eerste stap naar het zelfstandig ondernemen was om mijn reisblog officieel te registreren als bedrijf en dat was precies wat ik deed! Wat een tof begin van 2021.

That One Time gaat ondernemen

De wensen waren al een lange tijd aanwezig, de plannen werden al een tijdje gesmeed en tijdens de jaarwisseling besloot ik om deze wensen gewoon te verwezelijken. Met lichte spanning struinde ik de website van de Kamer van Koophandel af en besloot ik het maar gewoon te doen; ik vulde alle gegevens in en maakte een afspraak om mij officieel in te schrijven bij de KvK.

Afgelopen weekend was het zover. Vol goede moed en inclusief mondkap kwam ik aan bij de Kamer van Koophandel om mijn inschrijving definitief te maken. Hoewel ik dit moment ook best spannend vond, was het in een mum van tijd voorbij. Ik denk dat ik binnen een klein kwartiertje weer buiten stond. Ik was officieel zelfstandig ondernemer.

Samen ondernemen

Hoewel ik al langere tijd deze gedachtes en wensen had om ietwat serieuzer met mijn reisblog aan de slag te gaan, kwam het er toch nooit van. De plannen werden steeds concreten toen bleek dat mijn beste vriendinnetje precies dezelfde plannen had (niet als reisblogger weliswaar, maar in een andere professie). Samen schreven we ons in voor een afspraak; op dezelfde plek, dezelfde dag, precies na elkaar. Zij werd officieel paardengedragstherapeute en ik werd officieel tekstschrijver.

That One Time gaat ondernemen - jan 2021

Tekstschrijven via That One Time

Ik schrijf al een aantal jaren over mijn mooiste en wildste reisverhalen. In eerste instantie om het thuisfront op de hoogte te houden van mijn avonturen, maar later om anderen te informeren en inspireren. Puur hobbymatig was het, naast mijn fulltime baan in het onderwijs.

Dit schooljaar koos ik er echter voor om een dag minder werken, waardoor ik meer tijd vrijmaakte voor andere projecten. Het eerste project wat ik op wilde pakken was het verder ontwikkelen van That One Time en de timing is perfect. De bezoekersaantallen blijven groeien en bedrijven weten mij steeds vaker te vinden voor eventuele samenwerkingen. Een goed begin dus om hier meer tijd en aandacht aan te besteden lijkt me.

Doelen voor 2021

Na mijn inschrijven bij de Kamer van Koophandel was het officieel; ik heb een eigen bedrijf! De volgende stap is goed uitzoeken wat ik precies met mijn teksten en blog wil doen en bereiken in 2021. Ik heb een eerste opzet gemaakt met globale doelen en actiepunten voor That One Time. Deze doelen moeten de komende dagen geconcretiseerd en uitgewerkt worden.

⇒ minstens drie boeken lezen over ondernemen

⇒ verdiepen in SEO (cursus?) en aanpassingen doen aan website

⇒ cursus basisfotografie afronden

⇒ mediakit ontwerpen

⇒ verdiepen in passief inkomen

⇒ bezoekersaantallen blog verhogen naar 10.000 unieke bezoekers p.m.

⇒ minstens tien toffe samenwerkingen aangaan in 2021

⇒ bezoekersaantallen Insta verdubbelen –> meer dan 4000 volgers in december 2021

⇒ een eerste workation (samen met bestie)

⇒ wekelijks nieuwe content plaatsen

⇒ oude artikelen herschrijven

⇒ een nieuw logo (laten) ontwerpen

⇒ Pinterest structureel inzetten

⇒ een dag minder kunnen werken aan het einde van 2021 (dromen mag altijd toch!)

Tips voor het ondernemerschap

Ik word de afgelopen dagen overladen met informatie over het ondernemerschap en alle aspecten die daarbij komen kijken. Er komt veel informatie op me af. Ik voel me echt nog een leek op het gebied van ondernemen en kan alle hulp gebruiken. Tips voor toffe boeken, nuttige cursussen, leuke websites of gewoon handige tips en tricks zijn maar al te welkom!

Ik kan niet wachten om te starten. Bring it on 2021!

Unsplash - ondernemen 2021

Nieuwsgierig naar meer?

That One Time #1 die ene keer dat ik ratten op mij had lopen

That One Time #2 die ene keer dat een politieagent mij mee uit vroeg

Het leed dat de aftakeling heet – goede voornemens

That One Time #3 die ene keer dat het vliegtuig bijna neerstortte

That One Time #6 die ene keer dat ik met mijn dikke reet op een olifant heb gezeten

Het leed dat de aftakeling heet: het vervolg

That One Time #8 die ene keer dat ik weer aan de studie ging

Het leed dat de aftakeling heet: mijn heupoperatie

That One Time #9 Ik ga op wereldreis!

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

13 Responses

  1. Ik heb je blog met veel interesse gelezen. Ik ben ook fulltime leerkracht en zou ook graag zelfstandig in bijberoep gaan. Maar vrees dat ik onvoldoende samenwerkingen heb. Hoe lang ben jij al met bloggen bezig? Met wie krijg je dan zoals samenwerkingen? Ik heb zoveel interesse in wat je gaat doen. Zou het super vinden om elkaar te inspireren en te helpen.

  2. Gefeliciteerd! Wat een mooie stap! Ik ben ook freelance ondernemer, naast een baan. Ideaal, zo kan ik echt de interessante opdrachten uitzoeken en kan ik de eerste jaren ook een groot deel van de winst weer terug investeren in mijn bedrijf.

  3. Wat goed en stoer dat je deze stap hebt genomen! Ik begrijp je heel goed, ik ben er sinds augustus ook vol mee bezig en het is echt zo leuk 🙂 Heel veel succes in 2021, you can do it!

  4. You go girl! En je inspireert mij. Vlak voordat mama onverwachts overleed ging ik ook – heel spontaan – naar de KvK. Na haar overlijden heb ik alles uit mijn handen laten vallen en kon (en wilde) ik even niets meer doen. Nu ik zo lees over jouw doelen zie ik daar veel overlap. Ik ga ook voor de hogere bezoekersaantallen en ook IG wil ik meer gaan uitbouwen. Een YouTube-kanaal, een nieuwe laptop. Ik ga ook doelen stellen en gaan!

  5. Slim dat je alvast alles eens opgeschreven hebt voor 2021! Ik doe het ook en het helpt me om te focussen. Jammer dat het niet altijd helemaal lukt maar toch 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars