Studie grafisch vormgeven 2021 - 2

That One Time #8 | die ene keer dat ik weer aan de studie ging

Ja, je leest het goed. That One Time gaat weer aan de studie! Het is alweer eventjes geleden; boeken bestuderen, nieuwe dingen leren, huiswerk maken en beoordelingen en feedback ontvangen. Wat ik precies ga doen en waarom, lees je in dit blog.

De geschiedenis van That One Time

Nadat ik in 2017 mijn havo-diploma had gehaald, stroomde ik gelijk door naar de Pabo. Ik wist namelijk al heel lang dat ik leerkracht wilde worden. Vol goede moed begon ik aan deze voltijd opleiding. Tussendoor feestte ik wat af, maar ruim vier jaren later was ik klaar. Nou, ik deed er toch een paar maandjes langer over. De buitenlandse stage naar Curacao resulteerde in niet zoveel vooruitgang in mijn scriptie als ik zou willen.

Nadat ik terugkwam uit Curacao had ik besloten om voor langere tijd naar het buitenland te gaan; een jaar Australië was geboekt. En mijn studie dan? In november 2011 had ik een vlucht geboekt, dus voor die tijd moest ik mijn scriptie afronden. Ik was hier wellicht iets te impulsief geweest met het boeken van mijn vliegticket.

Gelukkig kreeg ik – letterlijk een dag voordat ik vertrok naar Australië – het verlossende woord: ik had de Pabo succesvol afgerond en mocht mezelf officieel juf noemen. 

Na een jaar in Australië te hebben rondgezworven, kwam ik weer in Nederland. Ik ging aan het werk als leerkracht. Na een aantal jaren te hebben gewerkt, was ik toe aan een nieuwe uitdaging en besloot me te scholen tot specialist hoogbegaafdheid. Dat vond ik interessant en de opleiding duurde (maar) een jaar; goed te overzien dus. 

Daarna volgden weer een aantal jaren waarin ik met veel plezier als leerkracht werkte. Ik werkte in de verschillende groepen, van de kleuters tot de bovenbouw en ik ging van het reguliere onderwijs naar het speciaal onderwijs. En tussen het werken door genoot ik van de vele schoolvakanties, die ik zo goed mogelijk probeerde te benutten. 


Een nieuwe studie? 

Inmiddels ben ik nog steeds werkzaam in het onderwijs. Ik heb altijd fulltime gewerkt in het onderwijs, totdat wij deze zomer gezinsuitbreiding kregen (Neo). Ik vond dat een goede reden om een dag minder te werken. 

Blijkbaar vond ik het daarentegen ook weer nodig om die vrijdag weer redelijk vol te plannen, want ik startte twee nieuwe toffe projecten. Zoals jullie weten besloot ik te starten met ondernemen en schreef ik mijzelf in bij de Kamer van Koophandel ÉN ik besloot me in te schrijven voor een nieuwe studie!

Ik zat er al een tijdje over na te denken, maar tijdens de jaarwisseling besloot ik de sprong definitief te wagen en binnen een kwartier was het klaar; ik zou in februari gaan starten met een nieuwe jaaropleiding. Wat ik ga doen is totaal NIET gerelateerd aan het onderwijs, maar daardoor niet minder leuk. Ik ga een poging doen om mezelf te scholen tot grafisch vormgever

Studie grafisch vormgeven 2021 - 1

Hoezo grafisch vormgeven? 

‘Hoe kom je hier nou weer bij?’ was de reactie die ik vooral kreeg toen ik mijn directe omgeving op de hoogte bracht van mijn quarantaine-actie (ja, tijdens de jaarwisseling zat ik in quarantaine). Geen gekke vraag natuurlijk. 

Wellicht hebben jullie wel meegekregen dat ik een tijdje geleden aan het prutsen was met Adobe Illustrator. In mijn TRVL summaries was te lezen dat ik een aantal online lessen en tutorials volgde om te leren hoe ik het één en ander moest ontwerpen met dit programma. Ik vond het heel leuk en wilde gelijk aan de slag met een aantal ontwerpen, maar dit bleek te moeilijk. Daar kwam ik met een paar lessen helaas niet uit, dus na een tijdje gaf ik het op. 

Dit bleef echter wel borrelen, want het leek me heel tof om dingen te kunnen ontwerpen voor mijn website zoals logo’s en geanimeerde landkaarten. Door de drukte van het thuisonderwijs en alle andere corona-perikelen bleef het een beetje sluimeren en voor ik het wist waren we een aantal maanden verder.

In de kerstvakantie besloot ik om een kijkje te nemen op het internet en inventariseerde ik wat mijn mogelijkheden waren. Verschillende cursussen en studies passeerden de revue. Dagenlang had ik het lijstje liggen en uiteindelijk besloot ik me vlak voordat de klok twaalf uur sloeg, in te schrijven. 

De keuze is gevallen op een jaaropleiding, waarin ik hopelijk de basisvaardigheden ga leren om zelf aan de slag te gaan met grafisch vormgeven. Ik heb bewust gekozen voor een thuisstudie, zodat ik mijn eigen tijd kan inplannen. Dat wel met docent en motivatiecoach op de achtergrond. Ik heb wel iemand nodig die mijn huiswerk nakijkt, me voorziet van feedback en iemand die mij achter de broek aanzit. Onder druk presteer ik vaak het beste, dat weet ik inmiddels wel na 31 jaren. 


Komt er met deze studie een carrièreswitch? 

Vraag twee waar iedereen mee aan komt zetten. Nee, ik heb niet de intentie om een carrièswitch te maken en het onderwijs achter me te laten. Vooralsnog volg ik deze studie om mezelf te ontwikkelen, niet omdat ik hier mijn brood mee wil verdienen. Het zou wel leuk zijn als ik bepaalde dingen voor mijn website zelf kan ontwerpen. Dingen die ik voorheen zou uitbesteden, zoals het ontwerpen van een logo, kan ik straks hopelijk zelf.

Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat bevallen, maar ik verwacht dat het heel interessant gaat worden. Het pakket met huiswerk is inmiddels binnen en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. Deze intrinsieke motivatie lijkt me al het halve werk! 

Bring it on! 

Studie grafisch vormgeven 2021 - 2

Nieuwsgierig naar meer?

That One Time #1 die ene keer dat ik ratten op mij had lopen

Het leed dat de aftakeling heet – goede voornemens

That One Time #2 die ene keer dat een politieagent mij mee uit vroeg

That One Time #3 die ene keer dat het vliegtuig bijna neerstortte

Het leed dat de aftakeling heet: het vervolg

That One Time #6 die ene keer dat ik met mijn dikke reet op een olifant heb gezeten

That One Time #7 die ene keer dat ik begon met ondernemen

Het leed dat de aftakeling heet: mijn heupoperatie

That One Time #9 Ik ga op wereldreis!

* De foto’s dit gebruikt zijn in dit artikel komen van Unspashed.

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

13 Responses

  1. leuk om iets heel nieuws op te pakken!Ps: al lezend kwam ik wat in de war met de jaartallen…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.