Dubai 2012 – 8

9x the Burj Khalifa in Dubai

Een stedentrip Dubai; een bestemming die tot de verbeelding spreekt. Dubai, waar alles groots en imposant moet zijn, is een bijzondere bestemming om te ontdekken. Een bezoek aan het hoogste gebouw ter wereld kan niet uitblijven tijdens je bezoek aan Dubai. In dit blog lees je meer over the Burj Khalifa in Dubai.

The Burj Khalifa, Dubai

Alle verhalen over Dubai zijn waar en ik keek mijn ogen uit; hoe klein de scheiding was tussen woestijn en de dichtbebouwde stad. Heel bijzonder, zo’n trendy metropool in the middle of nowhere, met the Burj Khalifa. Tijdens mijn reis naar Dubai moest ik natuurlijk the Burj Khalifa op. Dit is het grootste gebouw van Dubai, zelfs van de hele wereld! Hieronder een aantal weetjes over deze gigantische wolkenkrabber.

1. The Burj Khalifa is met zo’n 828 meter het grootste gebouw van de wereld. Het gebouw telt meer dan 160 verdiepingen.

 2. The Burj Khalifa heeft een aantal records op zijn naam staan, zoals het hoogste aantal verdiepingen in de wereld, het hoogste outdoor observatiedek in de wereld en de lift met de langste reisafstand in de wereld. Ook is er in dit gebouw de hoogste nachtclub en moskee ter wereld te vinden.

3. Je mag vanaf 179 Dirham het grootste gebouw ter wereld op, dit is omgerekend zo’n € 45,00 euro (2024).

4. Op 21 september 2004 werd de bouw van the Burj Khalifa gestart, zo’n vijf en een half jaar later, op 4 januari 2010 werd het gebouw geopend.

5. Toen er gebouwd werd aan dit gebouw, stond het bekend als de Burj Dubai. Pas enkele uren voor de opening werd bekend dat het the Burj Khalifa zou gaan heten.

6. Het grondplan van de toren is gebouwd in de vorm van de Hymenocallis, dit is een woestijnbloem die veel in die regio te vinden is.

7. Naast het observatiedek is er nog veel meer te vinden in het gebouw. Zo zijn er onder andere meer dan 900 appartementen in het complex te vinden, er zijn meerdere kantoorpanden en je vindt hier het beroemde Armani hotel, ontworpen door modeontwerper Georgio Armani. The Burj Khalifa is voorzien van voldoende recreatiegelegenheden, zoals restaurants en nachtclubs.

8. Als je een ticket hebt gekocht en naar de liften loopt, loop je door een lange gang waar je alles kunt lezen over de geschiedenis van Dubai en over de bouw van het hoogste gebouw ter wereld. Vergeet hier zeker niet even een kijkje te nemen.

9. Je kunt niet helemaal tot de top van het gebouw gaan. Het observatiedek is gelegen op level 125, wat je brengt naar een hoogte van 555 meter.

Ben jij al eens op het grootste gebouw ter wereld geweest?

Nieuwsgierig naar meer Dubai?

Tips en feitjes over the Dubai Mall

Beginnen met de voorpret voor je reis naar Dubai?

Auto huren in Dubai?

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Boek hier je Dubai tour.

Reisgids nodig voor je trip naar Dubai?

 

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.