The Kimberley 2012, Mini Bungle Bungle 1

The Kimberley, Australië: 17x doen in dit afgelegen gebied

The Kimberley kennen we allemaal van de prachtige film Australia. Toch wordt dit gebied niet vaak bezocht door toeristen en slaan ze dit graag over omdat de bereikbaarheid nogal moeilijk is. Zo zonde, want er is zoveel moois te ontdekken in deze regio. In dit blog lees je waarom je the Kimberley zeker niet mag overslaan.

The Kimberley, Australië

Australië bestaat uit negen regio’s, waarvan The Kimberley er één is. Je vindt de Kimberley in het noorden van Western-Australia. The Kimberley is ruim 40.000 km2 en er wonen maar ruim 40.000 mensen, waardoor het één van de dunst bevolkte gebieden van Australië is en het echt verlaten aan kan voelen. Je vindt hier miljoenen jaren oude rotsen, diepe kloven, rivieren, watervallen en veel ongerepte natuur.

The Kimberley region werd pas in 1880 ontdekt door kolonisten. De meeste gebieden die door kolonisten werden ontdekt, werden vrijwel direct bewoond. Dit is echter bij the Kimberley nooit gebeurd. Het ontdekken van the Kimberley is lastig, omdat het grote gedeelte van de regio onverharde wegen heeft, wat nogal wat vraagt van je auto. Ondanks dat, is dat het zeker waard! Wil je dit toch proberen, dan zet ik hier een aantal tips voor je op een rij.


1. Roadtrippen in the Kimberley: the Gibb River Road

Als je het hebt over rijden in Niemandsland, dan is dit het! Een ultiemer gevoel van roadtrippen bestaat er geloof ik niet. The Gibb River Road loopt dwars door the Kimberley in Western Australia. Deze weg is zo’n 700 kilometer lang en gaat van Derby naar Kununurra. Deze weg was ooit gevormd als veeroute. Je rijdt door het prachtige, maar verlaten landschap, zodat je het ultieme outback-gevoel kunt ervaren en komt langs de meest indrukwekkende natuur.

Het grootste gedeelte van deze weg is echter onverhard, daarom is het erg verstandig om deze weg met een 4×4 (vierwielaandrijving) auto af te leggen.

Aan deze weg vind je toffe plekken als Windjana Gorge, Tunnel Creek en King Leopald Ranges. Deze plekjes worden hieronder verder beschreven.

Praktische informatie

Zoals ik hierboven al aangaf, is het erg verstandig om deze weg met een auto met vierwielaandrijving (4×4) af te leggen. De wegen zijn voornamelijk onverhard dus dat betekent veel zand, rotsen en gaten in de weg.

Zorg ook dat je reservespullen bij je hebt, zodat je onderweg eventueel een lekke band kunt fixen of vervangen (zeker nodig!).

Onderweg kom je niet heel veel winkeltjes en dergelijke tegen, af en toe ergens een roodhouse. Het is dus verstandig dat je in Derby of Kununurra goed gaat inslaan, voordat je op pad gaat.

In principe is het volgen van the Gibb River Road niet moeilijk, maar neem voor de zekerheid navigatie mee (bijvoorbeeld de app Maps.me). Dit is helemaal verstandig als je the Gibb River Road tussendoor ook wilt verlaten.

In het regenseizoen is the Kimberley niet bereikbaar omdat veel wegen en hele gebieden dan onder water staan. Het regenseizoen is tussen november en maart/april.


2. Roadtrippen in the Kimberley: Great Northern Highway

Wil je een veiligere optie en iets minder avontuurlijk, kies dan voor the Great Northern Highway. Deze weg is geasfalteerd en brengt je ook van Derby naar Kununurra.

Aan deze weg vind je toffe plekken als Fitzroy Crossing, Halls Creek en Purnululu National Park. Deze plekjes worden hieronder verder beschreven.

Praktische informatie

Dezelfde tips als bij the Gibb River Road zijn hier van toepassing. Deze weg hoef je echter niet met een 4×4 auto af te leggen. Je mist echter wel een aantal hele toffe dingen.


3. Kununnura

In het oosten van the Kimberley vind je het dorpje Kununnura. Kununnura betekent ‘waar de wateren samenkomen’. Als je vanuit Darwin komt, is dit je toegangspoort tot The Kimberley. Kununurra is pas opgericht in 1961 en het telt zo’n 7000 inwoners. In het dorpje vind je meerdere winkeltjes, restaurantjes, tankstations en hotels.

Een tof uitje vanuit Kununnura is Lake Argyle. Je kunt een boottocht over dit meer maken, waar je onder andere zoetwaterkrokodillen, wallaby’s en indrukwekkende kliffen kunt spotten. Andere toffe uitjes zijn naar Mirima National Park, the Ord River Diversion Dam, Lake Kununurra en Black Rock Falls.

Wil je een panorama uitzicht over Kununnura, check dan eens Kelly’s Knob Lookout.

Praktische informatie

Wanneer je the Gibb River Road wilt gaan afleggen, is het verstandig om hier wat proviand in te slaan. Je komt namelijk niet veel winkels en dergelijke tegen.

Neem vanuit Kununurra genoeg eten en drinken mee voor onderweg. Je komt niet veel grote winkels meer tegen.


4. Derby

Derby telt zo’n 3000 inwoners en is de laatste dorp van een beetje formaat voordat je de Kimberley gaat ontdekken (als je vanaf Perth komt). Derby telt veel aboriginals, de helft van de inwoners.

Wanneer je in Derby bent, moet je sowieso de indrukwekkende baobab bomen opzoeken. Er is zelfs een baobabboom die vroeger werd gebruikt als gevangenis!

Toen wij er waren, was er een rodeo in het dorp en waren er dus veel festiviteiten. Het was er dus best druk. Normaliter zal dit wel een beetje meevallen met 3000 inwoners.

Praktische informatie

Wanneer je the Gibb River Road wilt gaan afleggen, is het verstandig om hier wat proviand in te slaan. Je komt namelijk niet veel winkels en dergelijke tegen.

Neem vanuit Derby genoeg eten en drinken mee voor onderweg. Je komt niet veel grote winkels meer tegen.

Derby, Australië 2014 - 1

5. Windjana Gorge National Park

Windjana Gorge ligt in Bunuba County en is 3,5 kilometer lang. In dit mooie national park loop je tussen de krokodillen. Gelukkig zijn dit wel zoetwaterkrokodillen, maar dan nog. Het national park staat bekend om zijn mooie rotsmuren die wel 100 meter hoog kunnen worden. Wandel langs de Lennard River, maar pas op voor de krokodillen!

Wist jij dat er nergens ter wereld zoveel fossielen gevonden als hier? Een plek die je niet kunt overslaan dus. Je vindt er veel aboriginal rotsschilderingen.

Praktische informatie

De entrance fee is $13 per auto.

Het park is open van april tot november. De openingstijden variëren.

Je vindt toiletten in het park.

Er is een mogelijkheid om in Windjana Gorge National Park te kamperen. Check hier je mogelijkheden.

De krokodillen liggen hier rustig te genieten in de zon, waar jij loopt. Ga respectvol om met de dieren en jaar ze niet op. Blijf op gepaste afstand.


6. Tunnel Creek

Tunnel Creek is een spleet van een kilometer lang in de rotsen van Napier Range. Je kunt door de spleet wandelen, maar let op: het is er op sommige plekken erg donker en je moet door het water lopen. Je kunt in Tunnel Creek via de ondergrondse rivierbedding over de keien naar de andere kant wandelen en waden. Na een kleine kilometer kom je aan de andere zijde van de Napier Range uit.

In de negentiende eeuw gebruikte de aboriginal Jandamarra deze kloof als schuilplaats tegen de Europeaanse kolonialisten. Helaas werd hij is 1977 omgebracht bij de uitgang.

Praktische informatie

De entrance fee is $13 per auto.

Het park is open tussen april/mei tot november. Dit is afhankelijk van het weer.

Draag gepast schoeisel en breng een zaklamp mee. Wil je foto’s maken, zorg dan voor een goede camera met flits.

Je vindt er toiletten en een paar picknicktafels. Kamperen kun je doen bij Windjana Gorge National Park.


7. King Leopold Ranges

Deze prachtige regio brengt je langs indrukwekkende rode rotsen, hoge kliffen maar ook groene bossen, valleien en watervallen. The King Leopold Ranges is 4000 km2 groot. Dit gebergte is zo’n 560 miljoen jaar oud en de oorspronkelijke bewoners zijn de Konejandi, Ngarinyin en Bunaba Aborigines.

Toffe plekjes om te ontdekken zijn Bell Gorge en Lennard Gorge. Bij Bell Gorge kun je genieten van de indrukwekkende watervallen omringd door hoefijzer kliffen. Je kunt de verkoeling zoeken in het heldere water.

Lennard Gorge is ook een mooie kloof, maar wordt iets minder bezocht door de toeristen. Van de parkeerplek moet je ongeveer een half uur lopen om bij de kloof te komen, maar hier wordt je op een fantastisch uitzicht getrakteerd. Je kunt hier niet zwemmen, maar het uitzicht is een bezoekje zeker waard.

Praktische informatie

De entrance fee is $13 per auto.

Het park is open tussen april/mei tot november. Dit is afhankelijk van het weer.

De wegen in het park zijn onverhard, daarom is het erg verstandig om deze weg met een 4×4 (vierwielaandrijving) auto af te leggen.

10 km van Bell Gorge vind je de kampeerplaats Silent Grove ($11 p.p.). Hier heb je ook warme douches. Voor glamping kun je terecht bij APT Bell Gorge Wilderness Gorge. Een luxere optie is de lodge Mount Hart Wilderness.


8. Purnululu National Park: Bungle Bungle

Nationaal Park Purnululu bestaat sinds 1987 en staat sinds 2003 zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is geen drukbezocht park, het is er zelfs nog rustig. Dat komt omdat het park niet heel toegankelijk en niet gemakkelijk bereikbaar is. In het park zijn meerdere interessante plekken die je kunt bezoeken zoals the Bungle Bungle.

The Bungle Bungle is een rotsformatie van wel 300 meter hoog. De rotsen zijn zwart-oranje gestreepte kalkstenen en gevormd door erosie. The Bungle Bungles zijn de vorm van bijenkorven. Het park is onderdeel van Nationaal Park Purnululu. Het park wordt bewoond door de Kija en Jaru aboriginals.

Hoewel je de indrukwekkende bijenkorven niet kunt beklimmen (het kalksteen is daar niet geschikt voor), zijn er andere mogelijkheden om de rotsen te bekijken. Idealiter neem je een helikoptervlucht zodat je een perfect uitzicht hebt van bovenaf, maar niet iedereen heeft hier het budget voor. Dit hadden wij ook niet.

Je kunt er dan voor kiezen om een wandeling te maken, bijvoorbeeld bij Piccaninny Creek, Echidna Chasm of Cathedral Gorge. Je kunt er ook voor kiezen om een meerdaagse trekking te boeken met een gids.

Praktische informatie

De entrance fee is $13 per auto.

Het park is open tussen april/mei tot november. Dit is afhankelijk van het weer.

De wegen in het park zijn onverhard, daarom is het erg verstandig om deze weg met een 4×4 (vierwielaandrijving) auto af te leggen.

In het park zijn een aantal mogelijkheden om te verblijven. Zo kun je bijvoorbeeld verblijven bij de Bungle Bungle Wilderness Lodge. Er zijn ook twee opties om te kamperen; je kunt dit doen bij Walardi en Kurrajong campground.


9. Mirima National Park: Mini Bungle Bungle

Wanneer je geen tijd hebt voor the Bungle Bungle, kun je wellicht de Mini Bungle Bungle bezoeken. Zo wordt namelijk Mirima National Park ook wel genoemd. Je kunt hier ook gave rotsformaties aanschouwen, die lijken op the Bungle Bungle, vandaar de vergelijking. Er zijn meerdere aangegeven wandelpaden en vier verschillende wandelroutes die je kunt doen.

Praktische informatie

De entreeprijs voor het park is $13 per auto.

Het park is open tussen april/mei tot november. Dit is afhankelijk van het weer.

De wegen in het park zijn onverhard, daarom is het erg verstandig om deze weg met een 4×4 (vierwielaandrijving) auto af te leggen.

Mirima National Park ligt maar een paar kilometer van Kununurra vandaan. De meeste opties voor accommodatie vind je hier.


10. Mitchell River National Park

Dit is één van de weinige plekken uit deze lijst die wij zelf niet bezocht hebben. Mitchell River National Park vind je helemaal in het noorden van the Kimberley. Het middelpunt van dit national park is het Mitchell plateau, met de indrukwekkende waterval Mitchell Falls. Wat voor velen een hoogtepunt van het bezoek aan het park is. Dit is ook een prachtige plek voor een helikoptervlucht!

Je kunt er ook op zoek gaan naar vele rotstekeningen van aboriginals. Bij het Drysdale River Station kun je een waar glamping-avontuur aangaan. Andere mooie plekken zijn de Mitchell en Kings Edward River, Little Mertens Falls, Mertens Gorge en de Surveyors Pool.

De Wunambal Gaambera stam zijn de traditionele bewoners van de regio en managen nu nog steeds het park.

Praktische informatie

Ook in Victoria vind je een Mithchel River NP, kijk dus goed als je online je informatie wilt zoeken of je het juiste park hebt.

Het park is open tussen april/mei tot november. Dit is afhankelijk van het weer.

Je kunt op de camping in het park verblijven: Mitchell Plateau camping. Om hier te kamperen betaal je $11 p.p. per nacht. Op de camping zijn toiletten aanwezig, maar geen douches.

Zorg ervoor dat je voldoende eten en drinken (en benzine!) bij je hebt, je hebt in het park weinig mogelijkheden om je voorraad aan te vullen.


11. El Questro Wilderness Park

Je vindt El Questro Wilderness Park aan the Gibb River Road, het is zo’n 100 kilometer vanaf Kununurra. Het is een wat minderbezocht park, maar daarom niet minder mooi.

Je vindt hier mooie watervallen, diepe kloven, indrukwekkende rotsformaties, toffe wandelpaden en mooie lookouts. Mooie plekken om te bezoeken zijn El Questro Gorge, Emma Gorge en Zebedee Springs.

De Emma Gorge Trail (blauwe trail – ongeveer één uur one way), de El Questro Gorge Trail (begint blauw, daarna rood – ongeveer twee en half uur one way) en de Amalia Gorge Trail (blauwe trail) zijn de bekendste wandelpaden die je zonder gids kunt afleggen. Na je hike kun je relaxen in de thermale baden van Zebadee Springs.

Praktische informatie

Wil je in het park verblijven? Dan heb je een klein aantal opties. Je kunt kamperen bij main station en Emma Gorge of voor een luxere optie kun je overnachten bij the Homestead.

Als je gaat hiken, doe dan goede schoenen aan. Je moet over rotsen wandelen/klimmen.

Je moet bij meerdere hikes ook door rivierbedden wandelen. Het is dus mogelijk dat je door water moet lopen.

Neem voldoende water mee en smeer je goed in.

Heb je geen eigen auto? Je kunt een transfer regelen van Kununurra naar El Questro en andersom. Deze gaat tweemaal per dag. Check de website voor de actuele tijden.

Zonsondergang the Kimberley, Australië 2012 - 1

12. Fitzroy Crossing/Danggu Geikie Gorge National Park

In dit dorpje, wat maar 1200 inwoners telt, kun je nog veel baobab bomen checken. Ze groeien hier nog op meerdere plekken. Ook kun je hier een tocht maken over de snelste rivier van Australië op: the Fitzroy River. De tocht over de Fitzroy River brengt je naar het mooie Geikie Gorge.

Geikie Gorge National Park is een kloof die al zo’n 350 miljoen jaar oud is en was ooit onderdeel van de Indische Oceaan. Deze kloof is één van de weinige plekken ter wereld waar mosselen, pijlstaartroggen, barracuda’s, garnalen en andere vissoorten zich hebben aangepast aan het zoete water. Het is één van de gemakkelijkste parken in the Kimberley om te bezoeken.

In Geikie Gorge National Park kun je meerdere (aangegeven) wandelingen maken. Enkele opties zijn de Balili Rarrgi Trail (1,6 km), de Jarrambayah Trail (4,4 km), de Ban.gu trail (1,2 km) en de Larrgari Trail (1,8 km).

Praktische informatie

Het park is open tussen april/mei tot november. De openingstijden van het park zijn van 06.30 uur tot 18.30 uur.

In Geikie Gorge National Park zijn geen opties om te overnachten. Dit kun je dan het beste doen in Fitzroy Crossing.

Als je gaat wandelen, doe dan goed schoeisel aan en neem voldoende water mee.

Je kunt (zoetwater) krokodillen tegenkomen bij Geikie Gorge.

Geikie Gorge National Park, Australië 2012 - 1

13. Halls Creek

Dit kleine dorpje werd in 1885 bekend door de eerste goudkoorts in Western Australia. In het dorp vind je meerdere restaurantjes, winkeltjes, hotels en kun je kennis maken met de rijke geschiedenis van het dorp. Halls Creek telt ruim 1500 inwoners, waarvan het merendeel van afkomst aborigines is.

In de omgeving van Halls Creek kun je kennismaken met de geschiedenis van het dorp. Je kunt bij ‘Old Halls Creek’ ervaren en zien hoe het vroeger was. Je vindt hier meerdere ruïnes van het oorspronkelijke Halls Creek. Een andere bezienswaardigheid is the China Wall en voor een mooi uitzicht moet je gaan naar Moola Bulla Lookout.

Praktische informatie

Je hebt in Halls Creek niet veel opties om te overnachten. Het kan dus lonen om dit van tevoren te reserveren. Check hier je opties.

roadtrip the Kimberley, Australië 2012 - 1

14. Wolf Creek

Een kleine uitstap vanuit Halls Creek is naar Wolf Creek. Wolf Creek ligt in het zuiden van the Kimberley. Over dit dorpje is de gelijknamige horrorfilm gemaakt, maar dit is niet geheel naar waarheid gemaakt hoor (over backpackers die vermoord werden).

In Wolf Creek vind je the Wolfe Creek Meteorite Crater. Deze krater sloeg naar schatting ongeveer 300.000 jaar geleden in. De krater heeft een doorsnede van 850 meter en een diepte van 50 meter. Hiermee is het de best zichtbare krater en de op één na grootste meteorieten krater ter wereld.

Praktische informatie

Het beklimmen van de krater is niet toegestaan omdat dit gevaarlijk kan zijn.

De beste tijd om naar Wolfe Creek Meteorite Crater te gaan is tussen april/mei en oktober. Je kunt er in principe het gehele jaar terecht maar in het ‘wet season’ kan de weg niet begaanbaar zijn.

Je vindt hier geen afvalbakken. Neem je afval dus weer met je mee en laat dit niet in de natuur achter.

Je vindt hier geen winkel of waterpunten. Neem voldoende water mee.


15. Bezoek een aboriginal community

Wij kwamen hier eigenlijk per ongeluk terecht, maar dat maakte het niet minder leuk. Tijdens onze roadtrip maakten wij een stop bij the Yiyili community. Deze community is ongeveer 120 km ten westen van Halls Creek. Wij bezochten the Yiyili Aboriginal Community School. Deze school vind je in Gooniyandi land en is door de Gooniyandi mensen opgericht. Hedendaags zijn er nog maar zeven communities te vinden in Gooniyandi Country, waarvan wij Yiyili bezochten. Ontzettend leerzaam om meer over de aboriginal cultuur te weten te komen. Oh en wij waren de enige toeristen, de plek wordt niet heel vaak bezocht.


16. Bekijk de mooiste sterrenhemel

The Kimberley is een erg verlaten gebied. Daarom is dit één van de mooiste regio’s van het land om de beste sterrenhemels te aanschouwen. Van duizenden, miljoenen sterren met af en toe een vallende ster tussendoor. Niet normaal hoe mooi het hier is. Geniet in de avond/nacht hier eens van. Durf je het aan, ga dan eens in de buitenlucht slapen om de mooiste uitzichten te hebben.

17. Overnachten in the Kimberley

In the Kimberley zijn meerdere cattle stations waar je kunt verblijven, als je geluk hebt kom je in de grotere dorpen een hotel tegen. Wij hadden tenten bij ons, dus kampeerden op de mooiste plekken. Zorg dat je een boek of app hebt met de huidige campings en gratis kampeerplekken. Ga je niet kamperen? Check dan hier voor je accommodatie in the Kimberley.

Wil je binnen de nationale parken verblijven, dan kan het lonen om vooraf te reserveren. De opties zijn schaars en deze plekjes gaan snel weg.

Check hier je accommodatie voor Derby en Kununurra.


Praktische info the Kimberley

Toeganspoorten tot the Kimberley zijn, zoals hierboven beschreven, Kununurra in het noordoosten en Derby in het zuidwesten.

In het regenseizoen is the Kimberley niet bereikbaar omdat veel wegen en hele gebieden dan onder water staan. Het regenseizoen is tussen november en maart/april.

Je kunt prima op eigen houtje the Kimberley ontdekken, dat deden wij ook. Zorg er wel voor dat je goede uitrusting bij je hebt en genoeg proviand voor het geval dat. Er is een grote kans dat er eens wat gaat gebeuren met je auto. Er is niet altijd iemand in de buurt om je te helpen, zorg dus dat je zelf de basisspullen bij je hebt om het e.e.a. te verhelpen.

Wil je in korte tijd meerdere Nationale parken bezoeken, dan kan het lonen om een ‘Holiday Pass’ aan te schaffen. Met de ‘Holiday Pass’ heb je vier weken lang onbeperkt toegang tot de Nationale Parken in Western Australia voor maar $46.

Blijf je voor een langere tijd in Australië? Een andere optie is dan de ‘Annual All Parks Pass’. Hiermee heb je een jaar lang onbeperkt toegang tot de Nationale Parken. Voor deze pas betaal je $92.

Wist je dat er in deze prachtige regio meerdere films zijn opgenomen, waaronder het mooie Australia, waarin Nicole Kidman en Hugh Jackman spelen. Ook zijn er andere films die zich in deze regio afspelen zoals de thriller Wolf Creek en Bran Nue Dae.


Nieuwsgierig naar meer Australië?

Reisroute: vier weken backpacken langs de oostkust van Australië

Uluru-Kata Tjuta National Park: bezoek de beroemde rots in het Red Centre

De stranden van Perth

Een jaar werken en reizen in Australië

Herinneringen ophalen: een jaar Australië

That One Time #3 | die ene keer dat het vliegtuig bijna neerstortte

Wat te doen in Karijini National Park, Australië

Perth: waarom deze stad een bezoek waard is

Fraser Island: de parel van Oost-Australië

The Whitsunday Islands: bezoek het mooiste strand ter wereld en meer

Check dit blog van Ontdek je bestemming hoe je een visum moet regelen voor je reis naar Australië.


Beginnen met de voorpret voor je reis naar the Kimberley

Je reis door Australië laten regelen, doe je hier. 


Een huurauto nodig voor je reis door Australië? Regel het hier.

autohuur Australië

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

44 Responses

 1. Wauw, wat is het mooi daar! Wij gaan volgend jaar van Adelaide naar Sydney reizen, maar dat blijft vast niet onze enige reis naar Australië. Lijkt me zó geweldig daar!

  1. Ik ben zo benieuwd naar jullie reis en jullie verhalen.. jullie gaan het zeker geweldig vinden!

 2. Ik ben er nog nooit geweest maar aan de hand van verhalen en foto’s van onder andere jou en anderen wordt ik wel enthousiast

  1. Leuk om te horen! Het is een regio die vaak wordt overgeslagen, maar zo mooi is en zeker de moeite waard is.

 3. Ik vind krokodillen en alligators fascinerende dieren…. Ze leefden al ten tijden van de dino’s en zijn naar het schijnt amper veranderd sindsdien… Dat spreekt gewoon tot mijn verbeelding, weet je….

 4. Ik wil zo graag een keer terug naar Australië om de westkust te ontdekken. Het is dat ik weer moest werken want anders was ik zeker die kant op gegaan. Was zelfs gevraagd om mee naar de westkust te reizen, maar ik moest helaas weer terug. Daar baalde ik flink van. De Kimbery’s lijkt me echt geweldig!

  1. Ik wil ook zo graag weer een keer terug naar Australië. Ik kan er geen genoeg van krijgen! 🙂 Hopelijk kom je er snel weer..

 5. In dit deel van Australië zijn wij helaas niet geweest, ik zou er dolgraag nog eens naar toe gaan. Het ziet er geweldig uit. Ik hou wel van dit soort plekjes, lekker wat meer afgelegen en vaak nog mooier dan de makkelijk bereikbare plekken waar iedereen heen gaat

 6. Australië heb ik nog niet bezocht. Jouw blog geeft een mooi kijkje waar wat te doen is. Die krokodillen brrr.. maar een prachtige reis!

 7. Wij zouden wel gaan roadtrippen langs deze mooie gebieden als we voor langere tijd naar Australië zouden gaan. Ben vroeger meerdere keren in Queensland geweest.

  Het is dat de vliegtickets zo onwijs duur zijn, want zou graag nog wel een keer terug willen naar dit prachtige land.

  1. Het is zeker niet goedkoop en dus ook niet iets wat je ‘even’ tussendoor gaat doen.

  1. Het is ook geen gemakkelijke plek om te komen en niet iets waar je ‘even’ heengaat, maar het is wel echt prachtig en zeker de moeite waard als je de tijd (en het geld) hebt!

 8. Lijkt me een mooi gebied waar je wel wat voor over moet hebben om het te bezichtigen! Toen ik het woord ‘Wolfcreek’ zag moest ik gelijk aan die horrorfilm denken brrrr

  1. Haha, toen wij het op de eerste bordjes langs de weg zagen, moesten wij daar ook direct aan denken.

  2. Oh wauw! Klinkt zo geweldig allemaal. Foto’s zien er ook goed uit. Toch zou ik wel bang zijn voor alle dieren en insecten en spinnen etc. Maar als ik de kans krijg, zou ik zeker naar deze dingen gaan en doen.

   1. Dankjewel! Daar ben ik ook bang voor hoor, maar het is de trip zeker weten waard! 😉

  1. Die zoetwaterkrokodillen zijn echt niet om bang voor te zijn hoor.. die doen helemaal niets en blijven lekker liggen. 🙂

  1. Dank voor je reactie. 🙂 Als je de kans krijgt, moet je zeker eens heen gaan hoor… het is het dubbel en dwars waard!!

 9. Ik vind het soms lastig: wil je afgelegen gebieden wel of niet bezoeken. Het kost hoe dan ook tijd. Maar vaak is het de moeite, soms nog meer dan de bekende plekken.

  Deze regio kende ik niet, maar ziet er tof uit.

  1. Het is inderdaad een afweging die je moet maken en vaak is dat inderdaad tijdsgebonden. Daarom gaan mensen vaak niet van de gebaande paden af… Ik had echter nog een half jaar in Australië dus ik had genoeg tijd!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars